fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Aktivitetstur på vakre Senja og i Tromsø

0
Price
Fra10.450 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2558

Pris

fra 10 450 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 24. - 28. aug 2022
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 4 x overnatting – dblt.rom rorbu/hotell
 • Leiebil t/r Tromsø / Senja iht progr.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • Lunsj alle dager iht progr.
 • Middag alle dager iht progr.
 • Alle utflukter iht. program.
 • Fergebilletter iht program.
 • Tilgang t/badstue på Kråkeslottet iht progr.
 • Båttur med RIB
 • Treningsøkter med Tove iht progr.
 • Expa Travel-turleder alle dager.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Availability : 24. - 28. august 2022
Bli med på eventyr på Senja og i Nordens Paris, Tromsø!

Fjellturer, aktiviteter og oppdagelse av skjulte perler.

Senja er så vakker! Her finner du fortsatt skjulte perler, og øya har så vanvittig mye flott å by på. I tillegg har også vår «storby» i nord, Tromsø, et mangfold av muligheter.

Expa Travel, med turleder Tove Henriksen, inviterer deg med på noen eventyrlige dager med spennende og aktive opplevelser. Det blir fjellturer med fantastisk utsikt, kortreist mat, mulighet for enkle treningsøkter på kritthvite strender og unike overnattingssteder.
Vi ønsker kort sagt å gi deg påfyll
som kan bidra til å gi motivasjon til å fortsette en aktiv hverdag.

Aktivitetstur i NordNorge med Expa Travel
Herlig natur både på Senja og i Tromsø / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Kjapt om turen

Dette er en tur for deg som ønsker noen opplevelsesrike dager, hvor du selv velger hvor mye av programmet du ønsker å delta på. Du trenger absolutt ikke å være topptrent, men det er en fordel om du er vant til å trene og å være i aktivitet.   

Vi starter turen i Tromsø hvor vi plukker opp leiebiler. For å ha mest mulig fleksibilitet er bil beste fremkomstmiddel på Senja. Da kan vi utforske litt mer av øya og oppdage unike steder.

Fjellturene byr på en del oppover og nedover, og krever først og fremst gode, inngåtte tursko. Regn med unike naturopplevelser! Utfluktene tar ca. 3-6 timer. Flere av dagene har du også mulighet til å bli med på enkel treningsøkt morgen og/eller ettermiddag. Alle fjellturer og treningsøkter ledes av Expa Travels turleder Tove.
I Tromsø skal vi bl.a. også ut i båt/rib, og får oppleve områdets dyreliv og kystkultur.
Det blir mulighet for egentid «mellom slagene» både på Senja og i Tromsø for de som evt. ønsker dette.

Er vi heldige kan vi se Nordlyset i slutten av august, eller i alle fall solnedgangen i havet! 

En viktig del av opplevelsen/turen er oppholdet på Kråkeslottet. Et unikt overnattingssted med masse historie i veggene. Her får vi servert mat rundt kjøkkenbordet og kan føle oss som hjemme. Når vi kommer til Tromsø skal vi også oppleve naturen fra sjøsiden.

Highlights
 • Kråkeslottet - en unik plass med magisk beliggenhet.
 • Panoramautsikten fra fjelltoppene på Senja og i Tromsø.
 • Morgenbad og kaffe på brygga.
 • Lyset og sola morgen/kveld.
 • Båttur utenfor Tromsø.
 • Magiske, kritthvite strender.
 • Stemningen rundt middagsbordet etter dagens opplevelser.

Bosted

Kråkeslottet på Senja blir vår base i starten av turen. Et sted verdig sitt navn! Her er det mye historie i veggene.  Det har gått fra å være et sted for fiskere til et kunstnerhus, og nå tar de altså i mot turister.
Her bor vi på påler med bølgene rett under oss. Vi bor i hus med delt kjøkken og bad, her kan du hoppe rett i havet for et morgenbad.
Å sitte på brygga under midnatts- og kveldssolen er en magisk opplevelse.

Inkludert i pris er: del i dobbeltrom i hus med delt bad og kjøkken, enkelte rom er enkeltrom og andre med tre senger. Ingen tillegg i pris for enkeltrom.

Du kan skrive ditt ønske om rom ved påmelding, så forsøker vi å fordele plasser etter ønsker så langt det er mulig. 

Clarion Collection Hotel Aurora i Tromsø er sentralt beliggende, og gir oss gangavstand til det vi trenger i Tromsø. Et hyggelig hotell rett ved bryggekanten, og med byens eneste utendørs jacuzzi med utsikt mot Ishavskatedralen og Tromsdalstinden.

Inkludert i pris er: Del i dobbeltrom. Tillegg enkeltrom: kr. 1.200,- pr. pers. 

Smittevern

Sammen med våre samarbeidspartnere arrangerer vi våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, gjør vi justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.
Det er selvfølgelig også viktig at du selv tar ansvar for å følge de til en hver tid gjeldende regler, holder avstand, vasker / spriter hender og bruker munnbind der dette kreves. Antibac og evt. munnbind til eget bruk må medbringes.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj iht. utfluktsprogram (selvsmurt matpakke hver dag).
 • Kaffe og kaker dag 4, lunsj på egenhånd i Tromsø.
 • Middag alle dager iht program.

Unntak: Ankomstdagen er kun middag inkludert. Avreisedagen er kun frokost inkludert.

Aktivitetstur i NordNorge med Expa Travel
En av dagene tar vi turen opp til toppen Hesten, hvor vi får denne utsikten til blant annet toppen Segla / Foto: Shutterstock
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.
Værforbehold: Turen går i nordlige strøk. Ta høyde for all slags vær! 
Vi endrer evt. på rekkefølgen av utfluktene om været tilsier det. Noen utflukter kan utgå fra programmet ved dårlig vær, alternative utflukter vil da tilbys.

Dag 1Ankomstdag Senja

Tove møter deg ved innsjekking på Gardermoen. Fly til Tromsø og videre med leiebiler mot Senja. Underveis utforsker vi, og stopper blant annet på Sommarøya hvor vi skal vise deg skjulte perler. Her inntar vi også lunsj før fergen tar oss over til Senja.

Kråkeslottet ligger i naturskjønne og eksotiske omgivelser. Steile, majestetiske fjellsider som stuper i havet, perlehvite strender, skjell og krystallklart vann
Etter innlosjering i Kråkeslottet har du mulighet for å være med på en kort kveldstur opp til platået i Strandbyskaret ovenfor Kråkeslottet. Kanskje tar vi et deilig bad i sjøen når vi kommer ned til kysten igjen?

Dagen avsluttes med felles middag servert på Kråkeslottet.

Dag 2Fottur til Husfjellet, 632 moh

Før frokost starter de som ønsker det dagen med behagelig yoga/stretching,på stranden – om været tillater det.
Etter frokost og smøring av niste, setter vi oss i bilene og kjører til Skaland. Turen tar noen minutter.
Derfra går turen oppover til det flotte Husfjellet, 632 moh. Turen sies å være blant Dronning Sonjas favoritter på eventyrøya. Dette er en forholdvis enkel tur, men med tidvis bratte og krevende partier. På toppen får vi en spektakulær utsikt! Vi ser fra Torskens mektige fjell i sør til de ikoniske Okshornan i nord, og Ersfjorden med en av Senjas mest kjente kritthvite strender, Ersfjordstranda innerst i bukten. I vest åpner Norskehavet seg for oss. For de tøffeste er det også mulig å stige ut på en eller flere av de iøynefallende pinaklene oppe på topplatået. Vi går samme rute ned igjen.

Tilbake på Kråkeslottet kan de som ønsker bli med på en liten treningsøkt; Crosstraining med enkle kondisjon- og styrkeøvelser med egen kroppsvekt. Eller du kan velge å sette deg for å nyte utsikten 😎

Du har også mulighet for et bad fra brygga etterfulgt av en vedfyrt badstue på Kråkeslottet.
Middag blir servert i 19-tiden.

Dag 3Fottur til Hesten, 550 moh

De som ønsker det starter dagen med å la kroppen få en behagelig oppvåkning med rolig, enkel yoga/stretching.
Vi inntar frokost på Kråkeslottet og smører med oss en god niste. Baggene pakkes og vi sjekker ut fra Kråkeslottet. Ferden går nemlig videre mot Tromsø etter dagens fjelltur.

Vel fremme i Fjordgården ved foten av Hesten tar vi dagstursekken på ryggen og vandrer opp til toppen. Foran oss har vi Segla og Hesten, bak oss er fjorden. Her er det fin sti helt opp til et platå hvor du står mellom Hesten og Stavelitippen. Tillater været det så tar vi en pause her. Opp til Hesten er det en bratt, men fin sti hele veien. På toppen har du utsikt til Segla, ut i havgapet, fjordene og alle de flotte toppene på Senja. En av de fineste turene på Senja synes vi! Turen tar ca 2,5 timer.

De som ønsker mer utfordring kan gå ut mot Stavelitippen som er mer krevende enn Hesten. Den er til tider bratt. Her må du forvente å klyve litt. Luftig, men trygt hele veien. Denne turen egner seg best for de som ikke er redd for høyder. Avstikkeren tar i ca 1 time avhengig av føre.

Tilbake til bilene setter vi kursen i retning Tromsø, hvor vi får en velfortjent dusj på hotellet.
Vi ankommer Nordens Paris på kvelden og innlosjerer oss på Clarion Collection Hotel Aurora.
Hotellet serverer kveldsmat/enkel middag.

Dag 4Båttur

I dag skal vi utforske Tromsø fra sjøsiden. Vi får på oss varme dresser og går ombord i en Rib som kjører oss til fiskelandsbyen Hella, ved Kvaløya. Ca. 30 minutter i båt.
På veien ut til Hella navigerer vi oss gjennom tidevannsstrømmen Rya. Denne strømmen tiltrekker seg fisk og fisk tiltrekker seg fugl, så her vil vi se og høre masse natur.

Da vi ankommer Hella går vi i 15 minutter opp til en liten fjelltopp. En fantastisk utsikt over omgivelsene og fjorden. Er sikten god kan vi se kreftene på strømmen vi nettopp navigerte oss gjennom. Før turen tilbake til Tromsø stopper vi for kaffe & kake, og bare nyter dagen.

Etter båtturen er det satt av tid resten av dagen til å utforske Tromsø på egenhånd. Shopping, museer, aktiviteter – etter hva ditt hjerte måtte begjære. Helgen vi er der arrangeres også musikkfestivalen Rakettnatt. Om ønskelig kan du kjøpe billetter til dette på egen regning. Festivalen bringer uansett ekstra liv til byen disse sensommerkveldene.

Vi samles til felles middag på en av byens gode restauranter.

Dag 5Fjellheisen i Tromsø

Etter å ha inntatt hotellets innbydende frokost skal vi i dag opp i høyden igjen. Her velger man selv om man vil gå sherpatrappen opp til toppen av Fjellheisen, eller om man heller vil la bena hvile denne siste dagen og ta gondolbanen opp til de 421 moh.
Her kan vi nyte en praktfull utsikt over Tromsø og området rundt, mens vi tar en avslutningslunsj i Fjellstua Café. De har et godt utvalg av retter bl.a. basert på nydelige, lokale råvarer. Ned kan man også velge trappene eller gondolen.

Da nærmer reisen vår seg dessverre slutten og om ettermiddagen/kvelden setter vi oss på flyet hjem igjen. Forhåpentligvis med bagasjen full av gode minner fra et lite nordnorsk eventyr!

Galleri
Pris & dato

Dato

Denne turen tilbyr vi på følgende dato i 2022, fra onsdag– søndag:

 • 24. – 28. august 2022

PS! Ta kontakt med oss dersom du skulle ønske deg denne turen på egenhånd – på selvvalgt dato.

Pris

Totalpris på denne turen er fra kr. 10450,- per person.

I prisen inngår

 • Overnatting x 2 Kråkeslottet – del i dbl.trom / trippelrom.
 • Overnatting x 2 Clarion Collection Hotel Aurora, del i dblt.rom.
 • Tilgang til vedfyrt badstue på Kråkeslottet.
 • Alle utflukter iht. program.
 • Turleder på alle utflukter iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager iht program. 
 • Middag alle dager iht program. 
 • Treningsøkter m/Tove (for de som ønsker).
 • Leie av bil iht program.
 • Båttur med RIB.
 • Fergebilletter iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Inngår ikke i pris

 • Fly t/r Tromsø.
 • Drivstoff bil (deltagerne spleiser på det etter behov).
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Drikke til maten ved middagene.
 • Evt. oppgradering / endring av hotellrom.
 • Unntak nevnt under punktet Måltider.

Betaling / Vilkår

Koronavirusbetingelser

Det skal være trygt å bestille reiser hos oss. Vi tilbyr full refusjon om oppsatt tur ikke kan gjennomføres på grunn av UD´s reiseråd. Det betyr at du vil få tilbakebetaling direkte fra oss om Helsedirektoratet/UD fraråder å reise dit turen er planlagt i det tidspunktet din tur skulle vært gjennomført.
Dette gjelder også innbetalt depositum, minus adm.kostnad på kr. 495,-.
Vi forsøker å utbetale snarest, og maks en uke, etter evt. kansellert reise. 

Ønsker du å avbestille reisen uten at Helsedirektoratet/UD har opprettet reiseråd til planlagt destinasjon gjelder våre normale avbestillingsbetingelser (se nedenfor). 

Avbestilling pga. egen karantene?

Om du må avbestille reisen pga. egen karantene så dekker f.eks. Europeiske Reiseforsikring din avbestilling.
NB! Det er viktig at du sjekker med din reiseforsikringsleverandør hvilke vilkår som gjelder for deg

FRI OMBOOKING eller FRI AVBESTILLING helt frem til 35 dager før avreise!

Når du har bestilt en tur hos oss i Expa Travel vil du umiddelbart motta en bestillingsbekreftelse på oppgitt e-postadresse. Bekreftelsen inneholder blant annet innloggingsinfo til «Min side» hvor du kan logge deg inn når som helst. Her administrerer du din bestilling, gjør evt. tilleggsvalg, oppdaterer evt. data og finner alt av betalingsinfo.

 • Betalingene gjøres via bankoverføring med KID-nummer. KID- numrene finner du på «Min side». Alle bestillinger / bookinger er bindende.
 • Første delbetaling (depositum) på kr. 3.000,- skal betales innen 7 dager etter bestilling. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Sluttbetalingen gjøres senest 35 dager før avreise. Du vil motta en påminnelse via mail når det er dags for sluttbetalingen. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Bestiller du turen mindre enn 35 dager før avreise vil totalsummen for turen kreves ved bestilling.

Du kan avbestille turen med 100 % refund (minus adm.kostnad på kr. 495,-) inntil 35 dager før avreise, uavhengig av årsak. Våre øvrige betingelser finner du her.

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Ved evt. enkeltrom / andre type rom enn det som er inkludert i prisen vil et pristillegg tilkomme. Se mer under punktet ‘Enkeltrom / romfordeling’ lenger ned på siden. 

Reisegarantifondet

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 8 pers / maks antall er 16 pers. Prisen betinger minimum 8 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

  
Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Romfordeling
For at turen skal bli både rimelig og sosial, samt pga. begrenset plass på overnattingsstedene, så bor vi i dobbeltrom / trippeltrom.
På Kråkeslottet blir det del i dobbeltrom i hus med delt bad og kjøkken. Noen  enkeltrom og andre med tre senger.

På Clarion i Tromsø er det dobbeltrom som er inkludert i prisen. Ønsker du evt. enkeltrom her vil du bli fakturert et tillegg på 1.200,- / per person / per tur.

Evt. tillegg for enkeltrom vil bli fakturert på andre faktura.

Ved Hesten i Senja er det vakker utsikt alle veier! / Foto: Expa Travel
Praktisk

Bagasje

For dagsturene er det viktig med en bra dagstursekk som sitter godt, og som har plass til evt. ekstra tøy.
Husk at det i tillegg må være plass til matpakke, termos og vann.

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • Vannflaske x 2 (min 2 liter vann). Evt. type camelsekk med drikkebag.
 • Behagelige, vel inngåtte fjellsko / tursko. Evt. kraftige joggesko/trekkingsko. 
 • Regn- / vindjakke / bukse.
 • Behagelige klær for vandring  = varm fleece eller tynn dunjakke.
 • Shorts og badeklær.
 • Hansker og lue. 
 • Sett med ullundertøy.
 • Termos.
 • Solbriller.
 • Solkrem.
 • Regnjakke.
 • Drikkeflaske.
 • Myggmiddel.
 • Kamera / mobiltelefon.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Toalettartikler.
 • Toalettpapir til eget bruk.
 • Komfortable klær til kveldene (selvfølgelig casual).
 • Innesko til kveldene.
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).
 • Lader og powerbank til mobilen.
 • Regntrekk til ryggsekken.
 • Evt. antibac og munnbind til eget bruk.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Aina på telefon +47 918 19 556 eller mail aina@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding