fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Treningstur til Calpe, Spania

0
Price
Fra9.190 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1606

Pris

fra 9 190 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 21. - 28. mars 2020.
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting 7 netter – del i dobbeltrom.
 • Transfer til/fra flyplassen.
 • Frokost og middag alle dager.
 • Sykkelguide / tidligere landslagssyklist Wenche Stensvoll.
 • Forslag til sykkelturer, dagsprogram og treningsøkter.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 21. – 28. mars 2020
Treningstur til sykkelproffenes favorittsted - Calpe

I mars 2020 inviterer vi i Expa Travel og Condis Treningssenter deg med på et spennende sykkeleventyr til sykkelparadiset Calpe, nord for Alicante i Spania.
Med oss har vi sykkelguide og instruktør fra Condis, Wenche Stensvoll. Som tidligere sykkelproff og Norgesmester i landeveissykling er det vel ingen tvil om at dette er rett dame på rett plass.

Sykling i Calpe, Spania

I området rundt Calpe er det massevis av flotte veier med lite trafikk, som innbyr til lange, rolige, sosiale turer på sykkelen. Her finnes det et stort utvalg av varierende sykkelruter å velge mellom. Både flatt terreng gjennom frodige vinmarker og langs flotte langstrakte strender, eller mer kuperte turer via idylliske spanske småbyer til rene fjellklatringer på over 10km i lengde. Calpe har alt. Og når du legger til det varme og tørre klimaet så burde alt ligge til rette for den perfekte treningsreisen.

Treningstur til Calpe, Spania

Det som skiller Calpe fra andre kjente sykkeldestinasjoner som Mallorca og Gran Canaria, er litt jevnere og lettere stigninger i fjellene. Stigningsprosenter på rundt 5-6,% er vanlig.
I tillegg har nesten alle disse rutene en magisk utsikt ned mot kysten og den ikoniske strandklippen Penon de Ifach som pryder postkort fra stedet.
Tar du turen til Calpe i løpet av vinteren og våren skal du slett ikke bli overrasket om du møter både en, to, tre og fire profflag.

Med en snitt-temperatur på 19 grader i vintermånedene er det kanskje ikke så rart at mange syklister finner veien hit.
Calpe er rett sted om du ønsker turer i sol og varme, kanskje med en lang kaffestopp i solveggen for å trimme sykkelskillet.
At flyplassen i Alicante ligger kun en liten times kjøretur unna gjør området til et lett tilgjengelig sykkelmekka for vintertrøtte skandinavere.

Dagsprogram – Hvem passer turen for?

Dagsprogram og ruter vil bli tilpasset gruppen, og vi deler oss om nødvendig inn i flere smågrupper slik at alle får sykle i den farten og den lengden som passer for hver enkelt persons ønsker og form.

Våre ruter varierer fra 50km til 150km eller fra 2 til 8 timer, og vi pleier å ha to til tre ulike nivåer å velge mellom pr. dag. Store deler av treningsopplegget foregår samlet i vanlig ”søndagstur-tempo”, med innslag av individuell sykling i oppoverbakker. Det blir også mulighet for ekstra økter og omveier for de som ønsker mer trening, og foreslåtte hviledager på stranda eller ved bassenget for de som ønsker mindre trening.

Våre erfarne og lokalkjente guider tar deg med på nøye utvalgte ruter, og de helt spesielle stedene du kanskje ikke finner på egenhånd.

Det er uansett noen steder du bør få med deg på en slik tur, de fleste av disse har igjennom historien vært med i kjente sykkelritt som f.eks. Vuelta a Espana.
Den mest kjente klatringen i området er Coll de Rates som du når nord-vest, litt inn i landet via Tarbena og Parcent.
I tillegg er turene som går gjennom triangelet Calpe, Parcent og Guadalest er et must. Alternativt kan man sykle nord-øst langs den vakre Costa Blanca kysten, via Cumbre del Sol, om man virkelig ønsker en kort men bratt utfordring, og kanskje sykler du helt opp til Denia.
Fra Denia kan man også nå den vakre klatringen opp Vall d’Ebo.
Sørover finner man den sjarmerende gamlebyen i Altea, og kanskje litt mindre sjarmerende Benidorm. Disse er også en flott base for mange sykkelturer, blant annet opp til Port de Tudons via Finestrat eller Puerto Confrides.

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet. Med utsikt!!!
 • Den herlige, lokale maten.
 • Det varme og tørre klimaet.
 • Stort utvalg av varierende sykkelruter å velge mellom.
 • Sykkelguide og instruktør fra Condis, Wenche Stensvoll

Bosted

Som bosted for våre treningsreiser til Calpe har vi valgt hotell Grand Hotel Solymar 4**** som ligger midt i byen ved stranden, og med gangavstand til det meste. Det er kort vei ut til fine sykkelruter.

Leiesyklene blir levert fra hotellet og her finnes det også et eget rom for oppbevaring og vedlikehold av sykler.

Bespisning

På hotellet serveres stor frokost og  middagsbuffè.
Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen (ikke inkl).

Sykkel

Leie av sykler

Landeveissykkel
Leie av landeveissykkel kommer i tillegg.
Mulighet for å leie gode sykler med karbonramme utstyrt med Shimano 105 eller Ultegra kompakt krank (50/34 – 32/11). Det er mulighet for oppgradering til modeller med skivebrems eller Di2.

 • Pris leiesykkel standard: NOK 1.500,- for hele perioden.
 • Pris leiesykkel oppgradert med Di2: NOK 1.900,- for hele perioden.

NB! Hjelm og pedaler tar hver og en med selv.

El-racersykkel
Det vil på denne turen være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer). Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

 • Pris el-racersykkel: NOK  2700,- for hele perioden.

NB! Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Egen sykkel?

Det er selvfølgelig også mulighet til å ta med egen sykkel. Flyfrakt på sykkel koster ca. kr. 500,- pr. sykkel. Husk å bestille og betale for sykkel begge veier.
Dekk og bremseklosser bør sjekkes før avreise.

Følgebil

Om ønskelig kan det bestilles egen følgebil med servicemannskap. Dette er kyndige og erfarne mekanikere som kan bistå ved tekniske problemer, samt for oppbevaring av ekstra klær, drikke og ernæring.
Dette er evt. utgifter man kan dele på gruppen og må bestilles før avreise.

I prisen inngår

 • Overnatting 7 netter – del i dobbeltrom på 4-stjerners hotell.
 • Frokost og middag alle dager.
 • Transfer til/fra flyplassen.
 • Sykkelguide / Tidligere landslagssyklist Wenche Stensvoll.
 • Forslag til sykkelturer (nivåstyrt alt fra 50 til 180 km), dagsprogram og treningsøkter.

I prisen inngår ikke

 • Flybilletter t/r.
 • Leie av sykkel.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsjer.
 • Transport av spesialbagasje (sykkel) på flyet.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
Galleri
Film fra tidligere tur i samme område
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 9190,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Dato

21. – 28. mars 2020.

Betaling

 • Ved booking innbetales NOK 3.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Faktura sendes via mail.
 • Betaling på restbeløpet forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 35 pers.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.200,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Praktisk

Bagasje

I utgangspunktet sykler vi uten ryggsekk. MEN – ta likevel med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler om været skulle være dårlig. Vi vil enkelte dager sykle i litt høyere terreng – og der kan været veksle fort. Ved regn er det greit med en liten ryggsekk du kan sykle med, hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m.

All bagasje pakkes i myk sportsbag , mindre ryggsekk medbringes ev for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr

NB! Vi MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer, spesielt i høyden.

Forslag til utstyrsliste kan være:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsetrygdekort

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Fly, transfer & avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr t/r med Norwegian til følgende tider:

21. mars 2020
Oslo – Alicante / kl. 12:35 – 16:20

28. mars 2020
Alicante – Oslo / kl. 08:00 – 11:55

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også lage en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Vilkår

Påmeldingen gjør du via vårt påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Påmeldingen er bindende og første delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding