fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Fredrikstadgjengen til Gardasjøen og Dolomittene

0
Price
Fra18.890 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1296

Pris

fra 18 890 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 02. - 06. sep 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly t/r Oslo - Verona iht program.
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting x 4 – del i dblt.rom.
 • Leie av sykkel i 5 dager. Landevei/hybrid.
 • Frokost x 4 iht progr.
 • Lunsj x 5 iht progr.
 • Middag x4 iht progr.
 • Turleder fra Expa Travel.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 02. - 06. sep. 2023
Fredrikstadgjengen på nye sykkeleventyr
Fredrikstadsgjengen gjør det igjen – i september 2023 blir det ny tur til Italia!

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av våre absolutte favoritter; Dolomittene og Gardasjøen.
Det blir sykkeltur gjennom et fantastisk fjellandskap i Dolomittene, og ved idylliske Gardasjøen. I tillegg blir det en av dagene en meget spektakulær, heldags fottur i Brenta-Dolomittene – hvor de av dere som ønsker det kan teste Via Ferrata underveis. Regn med god utsikt…

Turen går rett og slett rundt Brenta-fjellene. En av de vakreste sykkelrutene vi noensinne har syklet. Det blir en kombinasjon av magiske sykkelturer og spektakulær fottur med fjell, sjø, kultur og mat, aktivitet og avslapping. Opplevelsene blir mange!

Sykkeltur i Dolomittene
Bli med Expa Travel på sykkeltur i Brenta-Dolomittene og ved Gardasjøen / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Kjapt om turen

Vi flyr direktefly til Verona med Norwegian. Med de gode flytidene, med tidig ankomst og sen avreise, får vi brukt alle dagene maximalt. Sykkelrutene er på ca 70 km i kupert terreng. I Madonna di Campiglio overnatter vi to dager og har lagt opp til en heldags fottur som tar oss helt opp til 2500 – 3000 moh. Fjellturen går på fine stier med både sti med stein og grus som underlag. Bagasjen blir transportert med bil. Vi bytter hotell hver dag.

Hvem passer denne turen for?

Som alltid på våre turer så trenger du absolutt ikke være topptrent for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!
Turen går dog i til dels meget kupert terreng, med noen krevende stigninger. Med mulighet for å velge el-landeveisracersykkel styrer du imidlertid selv hvor krevende turen skal være. Et virkelig supert alternativ om du er usikker på formen.
Sykkeletappene på denne turen ligger på mellom 65 – 80 km. Turen har noen krevende, lengre stigninger. Dersom du har mulighet til å forberede deg på slike etapper i forkant av turen velger du selvfølgelig standard landeveisracer som fremkomstmiddel. 

Vi har satt en øvre grense på maks 30 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt – alle skal kunne nyte turen.

Highlights
 • Alle naturopplevelsene med Dolomittene og Gardasjøen i sentrum.
 • Den herlige lokale maten & vinen.
 • Sykkelopplevelsene
 • De velfortjente lunsjene underveis.
 • Samholdet og stemningen i gruppen etter felles opplevelser.
 • Fotturen i Brenta Dolomittene
ViaNova på sykkeltur i Dolomittene
Vi bor både i fjellandsbyer i Dolomittene og ved Gardasjøen på denne turen / Foto: Shutterstock

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

 

Bespisning

 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere disse individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan i de fleste tilfeller kjøpes for en god pris etter endt tur.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra/Sram Force).

El-racersykler
For et tillegg i prisen på kr. 1500,- per sykkel kan vi også tilby leie av topp standard el-landeveisracer med seneste teknologi. El-syklene har driverket i kranken, samt skivebremser. 
Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler
Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybrid-syklene er en god del tyngre enn en racersykkel.

Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

Pedaler

NB! Pedaler inngår ikke. Det er med andre ord viktig at du tar med egne pedaler.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

ViaNova på sykkeltur i Dolomittene
Herlige sykkeldager i fantastisk natur! / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Avreise fra Oslo til Verona kl. 07:15. Ankomst Verona kl. 09:55.

Vi setter oss umiddelbart i bussen med retning vårt hotell som ligger i byen Nago – Torbole, ca 1 km fra Gardasjøen.

Etter innsjekking på hotellet skifter vi til sykkel klær, pakker vi en liten sek med badetøy og går samlet ned til sykkelbutikken i Torbole. Etter en lett lunsj i Torbole henter vi ut våre sykler. Vi prøver sykkene og tar turen langs stranden for turens første is stopp på “beste gelaterian i byen”. For de virkelig ihuga syklistene er det mulighet for å prøve sig på klatringen opp Monte Velo – en av årets Giro klatringer i 2023… Ren sykkelmagi.

Eller kanskje du heller vil ta det med ro og rusle litt rundt på egenhånd langs Gardasjøen og den koselige byen Riva del Garda. Fritt valg.

Samling kl. 19:30 for felles middag i en lokal pizzeria like ved hotellet!

Dag 2Sykkeldag. Torbole / Riva del Garda – Madonna di Campiglio. Ca. 78 km / 2000 høydemeter

Dette blir garantert en opplevelsesrik dag. Etappen er på ca. 78 km og ca 2000 høydemeter.
Vi samles allerede kl. 08:00 for briefing og pakking av bagasje i følgebil.

Fra hotellet sykler vi nedfor bakken og langs sjøen, igjennom Riva del Garda og opp i dalen, gjennom noen små byer, helt til vi får Dolomittene i syne. Noen km lengre opp, ved Passo Ballino, er det perfekt med en is- og kaffepause.
Her får vi etterhvert en lang og artig utforkjøring helt ned til Ponte Arche. På veien nedover ser vi konturene av de mektige Dolomittene. Vi følger fjellsiden vestover og når etterhvert veien som fører oss helt opp til den velkjente skidestinasjonen Madonna di Campiglio. Da har vi tatt oss helt opp til 1500 moh. En krevende, men opplevelsesrik dag.

Innsjekking og en velfortjent middag venter…

Dag 3Heldags fottur i Brenta Dolomittene

Etter en stadig frokost tar vi første heisen opp til 2500 moh. Her møter oss fjellguiden for kort gjennomgang av dagens fottur. Det blir en heldag i meget spektakulære omgivelse – magisk utsikt og rett og slett fantastisk landskap. Turer går på stier med varierande underlag. Regne med både fine stier og litt steinete underlag, kupert terreng blir det uansett. Lunsjen spiser vi på fjellhytte. (Ikke inkl) Vi regner med en heldags utflukt i Brenta Dolomittene som omgir byen og at vi er tilbake på hotellet i Madonna di Campiglio tidig kveld.

Felles middag på hotellets restaurant.

Dag 4Sykkeldag. Madonna di Campiglio - Dimaro - Andalo. Ca. 70 km / 1300 høydemeter

Etter frokost, ca. kl. 09:00, setter vi kursen mot Passo Campo Magno og neste skidestinasjon – Andalo. Det norske alpinlandslagets faste treningssted i Dolomittene. Før vi kommer dit har vi faktisk syklet rundt Brenta-Dolomittene gjennom et landskap som blant annet er kjent for sine epletrær og drueranker – vakkert, vakkert, vakkert.
I flere kilometer følger vi sykkelstien langs den brusende elven bortover i dalføret. Vi stopper for en hyggelig lunsj før vi sykler de siste km opp til Andalo. Vi regner med å være fremme på hotellet på ettermiddagen. Slik at vi får litt tid til avslapping før middag.

Middag i hotellets restaurant.

Dag 5Sykkeldag og hjemreise. Andalo - (Ev Monte Velo, Giro d`Italia klatring) - Torbole/Riva del Garda. Ca 50 km / 100 km / 200 eller 2000 høydemeter...

Dagens etappe starter med maaaange km nedover mot Lago Molveno – det er bare å kose seg. Etterhvert kommer vi inn på sykkelstien som fører oss gjennom det smale, spektakulære dalføret som leder oss ned mot byen Sarche. Her finner du druene som gir noen av de beste vinene i Trento. Vi stopper på en restaurant langs sykkelstien for deilig lunsj. Etter lunsj fører sykkelstien oss langs elven og helt tilbake til Torbole / Riva del Garda.
For de som måtte ønske det så er starten på en av de mest berømte klatringene i Trento – Monte Velo – rett rundt hjørnet til der vi spiser lunsj. Monte Velo har vært avgjørende i flere Giro d`Italia løp gjennom tidene…

Vel fremme ved sykkelbutikken setter vi igjen syklene og får igjen vårt bagasje. Her har vi ordnat med et sted vi kan dusje og bytte om. Kanskje når vi litt sol&bad innen bussen går til flyplassen ca kl 19:00 Flyet har avgang kl 22:20

Galleri
Film fra tidligere tur i samme område
Pris & dato

Dato

Dato for turen er 02. – 06. september 2023.

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 18890,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert i pris

 • Fly t/r. Oslo – Verona.
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • Leie av sykkel alle dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel.
 • 4 x Frokost alle dager iht program.
 • 3 x Lunsj 
 • 3 x Middag
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Ev guide ved Via Ferrata klatring.
 • Middag avreisedagen.
 • Fjellheisen på fotturen i Brenta Dolomittene
 • Lunsjen på fjellhytte ved fotturen
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel/sykkelutstyr.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 25 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.800,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Italiensk mat og vin
Yte, så nyte / Foto: Shutterstock
Praktisk

Bagasje

All bagasje vil bli transportert fra hotell til hotell hver formiddag. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i m.m. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass ved bagasje transporten. 

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

NB – vi har ikke følgebil.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • evt. egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • Kraftig joggesko for fottur i Cinque Terre.
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsetrygdekort
 • antibac og munnbind til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

 • 02. sep 2023 / Oslo – Verona / kl. 07:15 – 09:55
 • 06. sep 2023 / Verona – Oslo / kl. 22:20 – 00:55
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også legge ut en egen arrangementsside for disse turene, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen. Våre arrangementer ser du her.
 • På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Med jevne mellomrom trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding