fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Giro d’Italia 2023

0
Price
Fra19.490 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1793

Pris

fra 19 490 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 20. mai - 27. mai 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • Overnatting x 7, dblrom / leiligh. iht progr.
 • Leie av landeveissykkel (standard) alle dager.
 • Frokost x 7 iht progr.
 • Lunsj x 7 iht progr.
 • Middag x 7 iht progr.
 • Bagasjetransport v/ bytte av hotell iht progr.
 • Expa Travels guide sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 20. - 27. mai 2023
Bli med og opplev Giro d'Italia-sirkuset 2023!
Giro d’Italia 2023 – natur- & sykkelopplevelser du vil huske lenge

Dette er en tur for alle som ønsker en sykkelferie litt utenom det vanlige! I årets utgave av Giro d’Italia-tur har vi i Expa Travel valgt ut etappene med de mest kjente og høyeste fjellpassene.
I løpet av de 8 dagene turen varer står opplevelsene i kø.
Allerede ankomstdagen sykler vi rett inn i løypa på den 16. etappen. Og i løpet av turen skal vi sykle flere av de legendariske fjellpassene. Du har sett de på tv før – nå får du mulighet til å selv prøve dem! Passo Mangen, Passo Lavaze, Passo Campo Magno, Passo Gavia og selvfølgelig ‘rosinen i pølsa’: Passo Stelvio.

Som alltid sykler vi flere av de samme løypene som Giro-rytterne sykler, både i årets ritt, men også fra tidligere års etapper. Turen er lagt opp til at vi flere av dagene kan velge antall km/høydemeter. 

Turen starter med kort busstur fra flyplassen i Verona til Rovereto.

Egen følgebil

Vi har følgebil hver dag, hvor det også er mulighet for å sitte på ved trøtte ben. Ettersom turen går relativt tidlig på sesongen anbefaler vi denne gang el-sykkel (racer) om du ikke har hatt mulighet til å sykle så mye i forkant. Tempoet blir uansett forholdsvis lavt da fokus ligger på opplevelsene.

Stemning både på sykkel og rundt matbordet

Det blir mye god italiensk mat & vin, og selvfølgelig skal vi også oppleve den herlige stemningen under Giro d’Italia-festen – som alltid.
Tenk, i 2023 blir det altså det 12. året på rad hvor vi i Expa Travel arranger sykkeltur til et av verdens største sykkelritt – Giro d’Italia. Det blir et eventyr også denne gang!

Bli med på Giro d'Italia-sirkuset
Opplev Giro d'Italia med Expa Travel / Foto: Expa Travel
Kjapt om turen

Naturopplevelsene blir like store som sykkelopplevelsene. Vi har nøye valgt ut de rutene vi skal sykle i løpet av turen; alle rutene har en eller annen gang vært med i Giro d’Italias lange historie. Flere av dagene kan du selv velge antall km da vi lagt opp til at vi sykler “størstedelen” av etappene før lunsj, for deretter å individuelt velge om du ønsker en ekstra utfordring på ettermiddagen. Du velger altså selv hvor krevende dagen skal bli!
Vi ser målgangen på “kongeetappen” på toppen av Monte Bondone (den 16. etappen) og får ta del i både spenningen og feststemningen på den etappen som regnes som Giro d’Italia 2023’s mest krevende etappe.

Mulighet for å leie El-racersykkel

Selv om det blir mange høydemeter i løpet av uken trenger du ikke å være en topptrent syklist for å delta på turen, men litt forberedelse i forkant er likevel viktig. 
Ønsker du selv å styre hvor krevende sykkelturene skal være velger du å leie en El-racerlandeveissykkel. Et topp alternativ for å evt. kunne nyte turen maksimalt. Det er alltid flere på disse turene som sykler El-sykkel. 
Har du syklet en god del i forkant og liker kupert terreng, så velger du en vanlig racer landeveissykkel. Gode opplevelser blir det nok uansett!

Det meste er inkludert i prisen

Frokost på respektive hotell. Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter langs veien. Dagene avslutter vi med herlige, felles middager, gjerne med lokal mat & vin. For å gjøre det så enkelt som mulig har vi inkludert det meste i prisen; alle måltider, overnattinger x 7, leie av racersykkel, bagasjetransport, turleder etc. Du fikser kun flybilletten selv. Se mer under punktet Avreiseinfo.

Dagsetappene ligger på mellom 45 – 100 kilometer. Maks antall deltakere på denne turen er 20 personer. Det vil antakelig bli deltakere fra alle de tre skandinaviske landene. 

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Highlights
 • Det sosiale samholdet med de andre deltakerne på turen.
 • De store naturopplevelsene.
 • Å oppleve nye områder fra sykkelsetet, med både lukt, frisk luft og solbriller som ingredienser.
 • Stemningen rundt Giro d'Italia-rittet.
 • Alle herlige måltider fra det lokal kjøkkenet.
 • Alt det praktiske er tilrettelagt, du bare møter opp og deltar.
Giro d'Italia med Expa Travel
Som alltid sykler vi flere av de samme løypene som Giro-rytterne sykler, både i årets ritt, men også fra tidligere års etapper / Foto: Expa Travel

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med strategisk beliggenhet både for sykling og natur. Ofte er hotellene familiehoteller med bra restaurant.
På denne turen bor vi på 6 ulike hoteller, kun de to siste nettene er på samme hotell. Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom / leilighet.

Bagasjen fraktes mellom hotellene.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost x 7 iht progr.
 • Lunsj x 7 iht progr.
 • Middag x 7 iht progr.

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de individuelt til hver enkelt.
Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Alle sykler er nesten nye eller er brukt maks et år.

Egen hjelm og vannflaske må medbringes. Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

El-racersykkel
Det vil på denne turen, i tillegg til landeveisracer, også være mulig å leie El-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på kr. 1700,- for hele perioden. 
En El-racersykkel fungerer som en «vanlig» racersykkel, men gir deg litt hjelp, om ønskelig, i oppoverbakkene. Alle El-sykler er konstruert slik at El-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Et fantastisk alternativ om du kjenner at du selv vil styre hvor krevende turen skal være, eller om du kjenner at du ikke har fått trent / forberedt deg godt nok i forkant av turen. Med denne muligheten kan de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil. 
Det har på tidligere Giro d’Italia-turer vært flere deltakere som har valgt El-racersykler – med stor suksess.

Landeveisracer
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

Oppgradert Landeveisracer
Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen på kr. 1700,- for hele uken.

Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du da dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Følgebil

På denne turen har vi følgebil som følger oss underveis på hele turen. Denne frakter også vår bagasje fra hotell til hotell.
NB! Det kan hende at følgebilen enkelte ganger må ta andre veier enn de vi sykler pga. evt avsperringer i rittet etc.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr 400,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen opp til Euro 250,- / NOK 2.500,-. Skadene kan være f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem etc.
Evt. skader på over Euro 250,- / NOK 2.500,- dekker ikke forsikringen og må dekkes av leietaker.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Opplev Giro d'Italia på sykkel
Giro d’Italia 2023 – natur- & sykkelopplevelser du vil huske lenge / Foto: Expa Travel
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Dag 120. mai / Ankomstdag / ca. 60 km

Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 07:15, ankomst Verona kl. 09:55. Transferbuss fra flyplassen til Rovereto. Regn med ca. 50 minutters transfer. Vi stopper i byen Rovereto for en lett lunsj, og setter oss på syklene så snart de er individuelt justert.

Etterhvert sykler vi i løypetrasèen til den 16. etappen, og vi får testet bakkene oppover mot Serrada på ca. 1300 moh. Herfra går det nedover til Levico Terme, og videre mot vårt hotell – Hotel Cristallo. Da har vi faktisk også syklet et par km i løypetrasèen i den 17. etappen.
Innsjekking og felles velkomstmiddag i hotellets egen restaurant. 

Dag 221. mai / Levico Terme - Passo Mangen - Cavalese - Passo Lavaze / ca. 45 km eller 100 km, ca 1600/3500 høydemeter

Denne sykkeldagen tar oss over det kjente passet Passo Mangen. Her har Giro’n passert flere ganger tidligere år. Fin stigning hele veien opp til ca. 2100 moh, hvor det deretter går nedover mot den berømte Val di Fiemme-dalen og den koselige byen Cavalese hvor vi skal overnatte. Naturen er en ren nytelse hele veien over fjellpasset.

Lunsjen spiser vi helt på toppen av Passo Mangen. Vel framme i Cavalese ser vi om vi har kraft og også å prøve oss på neste fjellpass – Passo Lavaze. Også dette en klatring som har legendestatus i sykkelverdenen.
Sykler du hele veien rundt Passo Lavaze blir det totalt ca. 100 km og nesten 3500 høydemeter i løpet av dagen. Velger du å sykle kun på formiddagen vil turen bli på ca. 50 km og 1600 høydemeter.

Her har du altså alternativet med ettermiddagen på egenhånd i den koselige byen Cavalese eller å prøve deg på Passo Lavaze.
Et flott alternativ er å ta fjellheisen opp “monsterbakken” for en fottur med magisk utsikt…

Vi avslutter dagen med en herlig, italiensk middag i hotellets restaurant.

Dag 322. mai / Cavalese - Trento / ca. 54 km i nesten flatt terreng / nedover

Etter frokost setter vi kursen mot byen som flere ganger tidligere har vært vertsby for Giro d’Italia: Trento.
Her følger vi en litt mindre vei langs hele fjellsiden, gjennom små hyggelige byer. Løypa går i flatt terreng / nedover nesten hele veien til Trento.

Vi ankommer hotellet ved lunsjtid og spiser på hotellets restaurant før vi sjekker inn på hotellet.
Trento er en litt større by som kan by på det meste. Kanskje lokker sightseeing i byen på egenhånd før middag?

Ikke langt fra sentrum starter veien som går til toppen av fjellet Bondone og som mange ganger har vært en avgjørende etappe i Giron’s historie. For de som ønsker så bruker vi ettermiddagen på å sykle opp de nesten 50 svingene opp til toppen…
Det blir ytterligere ca. 22 km og 1500 høydemeter – og du kan tikke av enda en legendarisk klatring fra din “bucket liste”!

Samling for felles middag kl. 20:00.

Dag 423. mai / Giro d'Italia, 16. etappen. Målgangen på fjelltoppen Bondone / ca. 62 km, ca. 1900 høydemeter

I dag er det den store dagen! Både for rytterne og oss. Endelig skal vi få oppleve målgangen på toppen av en klatring – LIVE!
Kun få timer før proffene kommer sykler vi opp samme vei. Vi får med oss publikumfesten på veien opp, og kanskje hjelper nettopp stemningen oss når vi danser oppover mot målgangen. Her venter vi inn rittet og følger de på TV, deltar i folkefesten og spiser lunsj. Vi har booket restaurant få km fra målgången. Regn med at vi blir flere timer i målområdet på Monte Bondone på ca. 1500 moh.

Etter målgang sykler vi ned på den andre siden av fjellet, med kurs mot byen Pietramura (ca. 27 km) nedover…. Fantastisk nedkjøring til vårt neste overnattingsted i den lille byen Pietramura.
Vi må regne med at det blir en lang dag med både action, spenning og litt venting – men fremfor alt magisk sykling!

Felles middag i hotellets restaurant.

Dag 524. mai / Pietramura - Passo Daone - Passo Carlo Magno Madonna - Dimaro / ca. 60 km, ca. 2000 høydemeter

Ny, spennende dag venter. I dag starter løypen lett. Vi følger sykkelveien in gjennom ravinen, litt oppover, og siden fjellsiden nedover dalen fram til veikrysset mot Passo Daone. For dem som ønsker så kan vi her velge en krevende, men flott klatring på ca. 8 km. Liten, smal fjellvei fører oss ned på andre siden av fjellet. Ønsker vi en mye lettere vei fortsetter vi i flatt terreng rundt fjellet og møter “klatrene” på andre siden. Her følger vi den litt større veien helt opp til Madonna di Campiglio og det kjente passet Carlo Magno. Et pass Giro d’ Italia-sirkuset har syklet mange ganger. Vi stopper for en velfortjent lunsj i byen Spiazzo innen de siste 15 km opp til den kjente skidestinasjonen Madonna di Campiglio, før vi triller nedover i mer enn 20 km – uten et eneste pedaltak.

Mange km senere sjekker vi inn på vårt hotell i byen Dimaro. Dusj og deilig middag venter.

Dag 625. mai / Dimaro - Passo Tonale - Passo Gavia - Bormio / ca. 80 km, ca. 2500 høydemeter

Legenden Passo Gavia… I sykkelverdenen er dette et av de fjellene som mange sykkelentusiaster har på sin ‘bucket list’.
Vi sykler nesten helt opp til 2700 høydemeter. Det kommer til å kjennes i hele kroppen. Her merker vi uten tvil også litt av den tynne luften. I forkant har vi også passet Passo Tonale på ca. 1800 høydemeter…
Det blir en lang og spennende dag, vi må starte relativt tidlig for å nå over dette “Dronningfjellet” som så mange ganger har vært avgjørende i Giro d’Italias historie. Du kommer garantert til å huske denne dagen lenge!

Innsjekking på vårt hotell i Bormio. Avslapping, dusj og herlig velfortjent middag.

Dag 726. mai / Passo Stelvio...

Du velger selv hvordan denne siste dagen skal se ut. Kanskje lokker det med en fridag for å nyte sol og bad, eller en kortere tur på egenhånd. Men, vil du prøve deg på den mest kjente fjelletappen i alpene så har du en fantastisk dag i vente!
Opp til høyeste punktet, der hvor veien passerer over Passo Stelvio, er det ca. 23 km. Vi skal helt opp til 2753 moh… Regn med at det tar litt mer tid enn vanlig å sykle disse 23 km…
Vi samler gjengen på toppen og spiser en felles, velfortjent lunsj! Sjeldent er det SÅ deilig å sitte til bords og spise herlig Italiensk pasta!

Etter lunsj velger du om du ønsker å trille ned igjen til hotellet for litt tid på egenhånd og kanskje også rusle rundt i Bormio ELLER gjøre som de gjorde i Giro d’Italia 2017… – altså fortsette ned på den ANDRE siden Stelvio for deretter å sykle opp igjen en annen vei. Da har du fått med deg Stelvio fra begge sider, og ikke minst, fått testet de berømte 48 hårnålssvingene…

På kvelden avslutter vi uken med felles avskjedsmiddag i hotellets restaurant. Med mange nye erfaringer, opplevelser og venner rikere – garantert!

Dag 827.  mai / Hjemreise

Etter en god frokost blir det avreise til flyplassen i Milano – Malpensa.

Expa Travel tar forbehold om evt. skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Løypeprofiler dag for dag
Film fra fjorårets tur

Se film fra fjorårets Giro d’Italia-tur med Expa Travel her:

Pris & dato

Dato

Dato for denne turen er 20. – 27. mai 2023.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 19490,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • Overnatting x 7 – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • Leie av landeveisracersykkel (standard) alle dager. 
 • Frokost x 7 iht program
 • Lunsj x 7 iht program
 • Middag x 7 iht program.
 • Bagasjetransport de dagene vi bytter hotell.
 • Expa Travels guide som selv sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybillett t/r.
 • Drikke til maten.
 • Lunsj avreisedagen.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. lån av pedaler.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. oppgradering til el-sykkel / oppgradert landeveissykkel.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.400,-  vil da tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Sykle i Giro d'Italia-løypene
På denne turen er vi både supportere og syklister / Foto: Expa Travel
Praktisk

Bagasje

Det er viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen (ved hotellbytte).
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen / følgebilen.

Utstyr

MEGET VIKTIG: 
Været kan veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for både vått og litt kaldere vær. Ved regn er det greit med en liten ryggsekk du kan sykle med, hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m. Vått føre i høyden betyder lave temperaturer…

Anbefalt pakkeliste:

 • Egne pedaler.
 • Sykkelhjelm.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Evt. Coronapass
 • Antibac og evt. munnbind til eget bruk.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkl i prisen. MEN, i forhold til transferbuss fra flyplassen har vi tatt høyde for du flyr med følgende flighter (merk at vi flyr TIL Verona, men FRA Malpensa):

20. mai 2023 / Oslo – Verona / kl. 07:15 – kl. 09:55 (direktefly Norwegian).

27. mai 2023 / Malpensa Milano – Oslo / kl. 13:30 – kl. 16:10 (direktefly Norwegian).

NB! Ta gjerne kontakt om du ønsker at vi skal booke flybilletter for deg. Et ekspedisjonsgebyr på kr. 150,- vil da tilkomme.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding