fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Giro d’Italia 2022

0
Price
Fra21.890 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1309

Pris

fra 21 890 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 21. mai - 28. mai 2022
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly Oslo – Verona t/r.
 • Busstransfer iht. program.
 • Overnatting x 7, dblrom / leiligh.
 • Leie av landeveissykkel alle dager.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • Middag alle dager iht progr.
 • Lunsj alle dager iht progr.
 • Bagasjetransport v/ bytte av hotell.
 • Expa Travels guide sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Availability : Fullbooket
Endelig - Giro d'Italia 2022!!!

Denne turen er fullbooket, ta kontakt med oss på info@expa.no for å stå på venteliste! 

*******************************************************************************************

Giro d’Italia 2022 – natur- & sykkelopplevelser du vil huske lenge!

Dette er en tur for alle som ønsker en sykkelferie litt utenom det vanlige! 

I mer enn 10 år har vi arrangert sykkelturer til et av verdens største sykkelritt – Giro d’Italia. Nå kan vi endelig, etter to års pause, glede oss til å få oppleve episk sykling under “Giro’n” igjen. 

Vi sykler flere av de legendariske fjellpassene som mange sykkelentusiaster helt sikkert allerede har hørt om. Som alltid sykler vi flere av de samme løypene som rittet passerer i 2022, men også fra tidligere års ritt.
Kanskje har du noen av Passo Mortirolo, Monte Bondone, Monte Baldo, Passo Tonale på din “bucket list”. Og kanskje har du også hørt om noen av de mindre kjente, men likevel spektakulære fjellpassene som Passo Crocidomini og Passo Vivione.
Etter denne turen kan du sette ‘checked’ på alle sammen.

Målgangen i Aprica, etter at rittet har syklet blant annet Passo Mortirolo, blir spennende! Ikke minst med tanke på at dette kanskje er den mest krevende klatreetappen i årets ritt.

Turen starter og slutter ved idylliske Gardasjøen, med kort transfertid fra flyplassen i Verona.
Flybilletter er inkludert i pris, vi flyr direkte fra Oslo – Verona!

Det blir mye god italiensk mat & vin, og selvfølgelig skal vi også oppleve den herlige stemningen under Giro d’Italia-festen, som alltid.

Giro d'Italia 2022
På denne turen er vi både supportere og syklister / Foto: Expa Travel
Kjapt om turen

Turen starter og slutter ved idylliske Gardasjøen. Vi starter med å sykle nordover, gjennom et flott landskap som byr på både fjelloverganger, klatring, lange herlige nedoverkjøringer, slingrende veier og koselige byer. Naturopplevelsene er like store som sykkelopplevelsene. Alle veier vi sykler i løpet av turen har en eller annen gang vært med i Giro d’Italias lange historie.
Vi ser målgangen i Aprica, og får ta del i både spenning og feststemning i fjellbyen.

Dagen etter sykler vi i forkant av rittet opp Passo Tonale, og tar en lunsj der når vi venter på proffrytterne. Etter at de har passert følger vi etter rittet gjennom hele dalen i mer en 60 km. Det er en helt spesiell følelse å sykle de siste 40 – 50 km før målgang når det fremdeles er masse publikum langs veiene, spesielt over Passo Mortirolo.

Selv om det blir mange høydemeter i løpet av denne uken trenger du ikke å være en topptrent syklist for å delta på turen, men litt forberedelse i forkant hjelper. 
Ønsker du selv å styre hvor krevende sykkelturene skal være velger du en el-racerlandeveissykkel. Et topp alternativ for å evt. kunne nyte turen maksimalt. På vår forrige tur i samme område syklet halve gruppen på el- racersykkel. Det funket veldig bra, kun store smil – på hele gruppen!
Har du syklet en god del i forkant og liker kupert terreng, så velger du en vanlig racer landeveissykkel. Store opplevelser blir det uansett!

Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter langs veien. Dagene avslutter vi med herlige, felles middager, gjerne med lokal mat & vin. For å gjøre det så enkelt som mulig har vi inkludert alt i prisen, med flybilletter, alle måltider, overnattinger x 7, leie av racersykkel, bagasjetransport, turleder etc. 

Dagsetappene ligger på mellom 80 – 110 kilometer. Maks antall deltakere på denne turen er 20 personer. Det vil antakelig bli deltakere fra alle de tre skandinaviske landene. 

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Highlights
 • De store naturopplevelsene - med nesten bilfrie veier.
 • Alle middelalderbyer vi passerer langs veiene.
 • Å oppleve nye områder fra sykkelsetet, med både lukt, frisk luft og solbriller som ingredienser.
 • Stemningen rundt Giro d'Italia-rittet.
 • Det lokale kjøkkenet.
 • Det sosiale samholdet med de andre deltakerne på turen.
 • Alt det praktiske er tilrettelagt.
Giro d'Italia med Expa Travel
Vi sykler på samme veier som selve rittet / Foto: Expa Travel

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med strategisk beliggenhet både for sykling og natur. Ofte er hotellene familiehoteller med bra restaurant.

På denne turen bor vi på 5 ulike hoteller, hvorav to netter på to av hotellene. 
Bagasjen fraktes mellom hotellene. Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom / leilighet.

Bespisning

Inkludert i prisen er frokost, lunsj og middag, alle dager iht program.
Unntak: Lunsj på  avreisedagen er ikke inkludert.

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de til hver enkelt.
Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Alle sykler er nesten nye eller er brukt maks ett år.

Normalt låner vi ut både hjelm og vannflasker til våre deltakere. Men pga. Covid19-viruset må vi på våre fremtidige turer be deltakerne om å ta med egne hjelmer og vannflasker.
Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

El-racersykkel
Det vil på denne turen, i tillegg til landeveisracer, også være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på kr. 1400,- for hele perioden.

En el-racersykkel er konstruert for å brukes som en «vanlig» racersykkel, men gir deg litt hjelp, om ønskelig, i oppoverbakkene. Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Et fantastisk alternativ om du kjenner at du selv vil styre hvor krevende turen skal være, eller om du kjenner at du ikke har fått trent/forberedt deg nok i forkant av turen. Med denne muligheten kan de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil. 
Det har på tidligere Giro d’Italia-turer vært flere deltakere som har valgt el-racersykler – med stor suksess.

Landeveisracer
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

Oppgradert Landeveisracer

Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller el-sykkel for et tillegg i prisen på kr. 1400,- for hele uken.

Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du da dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Følgebil

På denne turen har vi følgebil som følger oss underveis på hele turen.
NB! Det kan hende at følgebilen enkelte ganger må ta andre veier enn de vi sykler pga. evt avsperringer i rittet etc.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr 400,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen opp til Euro 250,- / NOK 2.500,-. Skadene kan være f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem etc.
Evt. skader på over Euro 250,- / NOK 2.500,- dekker ikke forsikringen og må dekkes av leietaker.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Giro d'Italia med Expa Travel
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Dag 121. mai - Ankomstdag

Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 08:00, ankomst Verona kl. 10:40. Bussen venter på flyplassen for transfer til hotellet vårt i Salò. Regn med ca. en times transfer. Etter innsjekking spiser vi en god lunsj før vi henter ut syklene.

Ettermiddagen bruker vi til individuell justering av syklene, samt en god oppvarmingstur i nærområdet. Kanskje ønsker noen også litt tid på egenhånd for sightseeing langs Gardasjøen

Hyggelig velkomstmiddag i hotellets egen restaurant. 

Dag 222. mai. Salò - Passo Goletto di Cadino - Breno / ca. 92 km - 2000 høydemeter

Denne første sykkeldagen sykler vi rett inn i den 16. etappen av årets Giro. Vi følger akkurat samme rute som rittet skal gå to dager senere. Med start i Salò setter vi kursen mot fjellene og sjøen Ledro. I magiske omgivelser ved sjøen tar vi det obligatoriske kaffestoppet. Vi får fort følelsen av hva proffene skal igjennom de neste dagene. Det høyeste punktet på dagens etappe er Goletto di Cadino, 1938 moh. Ikke langt fra det høyeste punktet stopper vi for en deilig lunsj før vi sykler de siste 30 km nedover i dalen mot vårt hotell i nærheten av byen Breno. Hele ettermiddagen sykler vi på små veier med meget begrenset trafikk.
I løpet av dagen har vi syklet ca. halvparten av den 16. etappen.

Det blir litt tid på egenhånd før vi avslutter dagen med en herlig italiensk middag!

Dag 323. mai. - Breno – Passo Vivione - Corteno Golgi / ca. 87 km - 2800 høydemeter

En virkelig spennende dag venter, i dag skal vi virkelig utenfor allfarvei!
Vi sykler ut fra hotellet relativt tidlig. De blir en lang, men spennende dag. Store deler av dagen sykler vi en av etappene fra Giro d’Italia 2018. Det høyeste punktet i dag blir Passo Vivione, 1830 moh. Mange fine utsiktspunkt underveis. Siste delen av dagens etappe vil proffene sykle dagen etter oss.

Vi ankommer vårt hotell i den lille byen Corteno Golgi sen ettermiddag. Akkurat i tid for en afterbike i hotellets hyggelige bar før felles middag. På dette hotellet bor vi i to netter.

Dag 424. mai. - Rundtur - Passo Mortirolo - Målgangen i Aprica / Ca. 86 km - 2450 høydemeter

I dag trenger vi ikke å pakke bagasjen. Spennende dag venter da vi endelig – LIVE – vil få oppleve en av de mest legendariske klatringene i Giro d`Italia, nemlig Passo Mortirolo. Kun få timer før proffene kommer sykler vi opp samme vei. Vi får med oss publikumfesten på veien opp, og kanskje hjelper stemningen oss når vi danser oppover akkurat som da Contador i 2015 viste verden hvem som var den sterkeste rytteren. Det blir kaffestopp på toppen før vi tar fatt på utforkjøringen på andre siden av fjellet.

Lunsjen blir lengre ned i dalen. Vi finner et flott supportersted på etappens siste klatring inn mot målgangen i Aprica – og vi deltar i den herlige feststemningen i byen!!!
Ønsker du en fridag for å få med deg stemningen i målgangen i Aprica, ja, då sykler du kun de 10 – 15 km fra hotellet til festen i målområdet!!!!!

Direkte etter målgang sykler vi til hotellet for deilig dusj og etterfølgende festmiddag….

Dag 525. mai - Corteno Golgi - Passo Tonale - Dimaro - Andalo / 118 km - 2600 høydemeter

Ny, spennende dag venter. I dag skal vi følge rittet helt fra starten i Ponte Legno, for deretter å se rytterne nå det høyeste punktet ved Passo Tonale. Herifra henger vi oss på Giro d’Italia-karavanen og følger løypa i ca. 80 km før vi forlater løypetraseen.
Det blir en lang dag med mange km selv om de fleste faktisk er nedover.
Dagen avslutter vi i fjellbyen Andalo. Stedet som har vært de norske alpingutta sitt faste treningssted i mange år. Virkelig flotte omgivelser når vi passerer Val di Sole og Val di Non – med sine mange epletrær.

Innsjekking, dusj og deilig middag venter ved ankomst på vårt hotell i Andalo.

Dag 626. mai. - Andalo - Monte Bondone - Passo Bordala - Monte Velo - Torbole / Riva del Garda / Arco

Dette mener vi er den flotteste etappen denne uken. Vi starter med magisk utsikt mot de unike fjelltoppene i Brenta-Dolomittene. Flere fotostopp langs Lago Molveno før vi tar oss igjennom den trange ravinen ned mot sletta ved Sarcho. Her blir det gelatostopp og påfyll av energi. Etter gelato stoppet kan du velge løype. Ønsker du nyte ettermiddagen med litt relax sykler du direkte til hotellet. For de som virkelig ønsker en utfodring blir med opp legendariske Monte Bondone. 20 km senere er vi på toppen, og samles til lunsj før vi får turens vakreste utforkjøringer med utsikt over Trentodalen – mektig! Med den fine utsikten tar vi oss deretter videre opp mot Passo Bordala og Monte Vento før vi triller inn i byen Torbole / Riva del Garda og vårt overnattingsted de neste to nettene.
Kanskje rekker vi et bad i sjøen før middag. Her blir det endelig lokal pizza!!!

Dag 727. mai. - Fridag eller rundtur Monte Baldo

Du velger selv hvordan denne siste dagen skal se ut. Kanskje lokker det med en fridag for å nyte sol og bad, eller en kortere tur på egenhånd. Vil du prøve noe helt annet så blir du med lokalguidene og tester en av de mange, berømmelige Via Ferratas i dette området.

Ønsker du å sykle også denne dagen går vår planlagte sykkeltur langs løypen som ofte omtales som en av Italias vakreste sykkelveier – Giro di Monte Baldo. En vei som følger fjellet Monte Baldo fra nord til sør, og deretter langs Gardasjøen tilbake til vårt hotell. Turen er på ca. 116 km.

På kvelden avslutter vi med avskjedsmiddag på restaurant!

Dag 828.  mai. - Hjemreise

Etter en god frokost blir det avreise til flyplassen i Verona.

Galleri
Film fra samme område

Se film fra en tidligere Giro d’Italia tur med Expa Travel her:

Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 21890,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

NB! Prisen gjelder med fly fra Oslo. Ev tilslutningsbilletter t/r Oslo kommer i tillegg i pris.

Inkludert

 • Direktefly Oslo – Verona t/r (evt. tilslutningsbilletter kommer i tillegg).
 • Busstransfer iht. program.
 • Overnatting x 7 – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Leie av landeveisracersykkel (standard) alle dager. 
 • Frokost, lunsj og middag, alle dager iht program.
  NB! lunsj på avreisedagen er ikke inkludert.
 • Bagasjetransport de dagene vi bytter hotell.
 • Expa Travels dedikerte guider som selv sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Ikke inkludert

 • Drikke til maten.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lån av pedaler.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske (pga. Covid19-viruset).
 • Evt. tilslutningsfly til Oslo.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj avreisedagen.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. oppgradering til el-sykkel / oppgradert landeveissykkel.

Dato

21. – 28. mai 2022

Betaling

Koronavirusbetingelser

Det skal være trygt å bestille reiser hos oss. Vi tilbyr full refusjon om oppsatt tur ikke kan gjennomføres på grunn av UD´s reiseråd. Det betyr at du vil få tilbakebetaling direkte fra oss om Helsedirektoratet/UD fraråder å reise dit turen er planlagt i det tidspunktet din tur skulle vært gjennomført.
Dette gjelder også innbetalt depositum, minus adm.kostnad på kr. 495,-.
Vi forsøker å utbetale snarest, og maks en uke, etter evt. kansellert reise. 

Ønsker du å avbestille reisen uten at Helsedirektoratet/UD har opprettet reiseråd til planlagt destinasjon gjelder våre normale avbestillingsbetingelser (se nedenfor). 

Avbestilling pga. egen karantene?

Om du må avbestille reisen pga. egen karantene så dekker f.eks. Europeiske Reiseforsikring din avbestilling.
NB! Det er viktig at du sjekker med din reiseforsikringsleverandør hvilke vilkår som gjelder for deg.

Vanlige betingelser

FRI OMBOOKING eller FRI AVBESTILLING helt frem til 35 dager før avreise!

Når du har bestilt en tur hos oss i Expa Travel vil du umiddelbart motta en bestillingsbekreftelse på oppgitt e-postadresse. Bekreftelsen inneholder blant annet innloggingsinfo til «Min side» hvor du kan logge deg inn når som helst. Her administrerer du din bestilling, gjør evt. tilleggsvalg, oppdaterer evt. data og finner alt av betalingsinfo.

 • Betalingene gjøres via bankoverføring med KID-nummer. KID- numrene finner du på «Min side». Alle bestillinger / bookinger er bindende.
 • Første delbetaling (depositum) på kr. 3.000,- skal betales innen 7 dager etter bestilling. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Sluttbetalingen gjøres senest 35 dager før avreise. Du vil motta en påminnelse via mail når det er dags for sluttbetalingen. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Bestiller du turen mindre enn 35 dager før avreise vil totalsummen for turen kreves ved bestilling.

Du kan avbestille turen med 100 % refund (minus adm.kostnad på kr. 495,-) inntil 35 dager før avreise, uavhengig av årsak. Våre øvrige betingelser finner du her.

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.900,-  vil da tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Giro d'Italia med Expa Travel
Praktisk

Bagasje

Det er viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen (ved hotellbytte).
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen / følgebilen.

Utstyr

MEGET VIKTIG: 
Været kan veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for både vått og litt kaldere vær. Ved regn er det greit med en liten ryggsekk du kan sykle med, hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m.

Forslag til utstyrsliste:

 • Egne pedaler.
 • Sykkelhjelm.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Evt. Coronapass
 • Antibac og evt. munnbind til eget bruk.

Sykkelklær

Vi i Expa Travel designer sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia.

Se mer på Expa Travel Webshop.

Avreiseinfo

Flyinfo

21. mai 2022 / Oslo – Verona / kl. 08:00 – kl. 10:40 (direktefly Norwegian).

28. mai 2022 / Verona – Oslo / kl. 11:20 – kl. 13:55 (direktefly Norwegian).

NB! Totalprisen gjelder med fly fra Oslo. Evt. tilslutningsbilletter gir tillegg i prisen.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no.
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur gis i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding