fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Italia på tvers – Rune med venner!

0
Price
Fra18.490 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1063

Pris

fra 18 490 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 16. - 23. september 2021
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer iht program.
 • Dobbeltrom / leilighet 7 dgr iht progr.
 • Leie av sykkel, 7 dgr.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht progr.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht progr.
 • Egen representant fra Expa Travel.
 • Lokalt crew med mekaniker, følgebil etc.
 • All bagasjetransport iht progr.
Availability : 16. sep - 23. sep 2021
Italia på tvers - fra vest til øst!

Rune inviterer med venner på sykkeltur – i Italia!
***************************************************************************

Det blir tur utenfor allfarvei, og til steder du kanskje aldri hadde funnet på egenhånd. Vi kan nesten garantere at du om mulig blir enda mer sjarmert av Italia og hva landet kan tilby etter å ha syklet ’Italia på tvers’.

Det går direktefly fra Bergen til Roma, hvor turen starter fra Italias vestkyst. Sykkelturen starter i byen Rieti – ‘Italias hjerte’. Her bytter vi buss mot sykkel!

Kjapt om turen

I fotsporene til Frans av Assisi
De første dagene sykler vi i fotsporene til Frans av Assisi helt til vi, på den tredje dagen, kommer frem til hans hjemby Assisi. Da er vi allerede nesten gjennom den regionen som ofte kalles «det grønne Italia» – nemlig Umbria. Underveis passerer vi små, mindre middelalderbyer som Greccio, Montefranco, Bevagna og Foligno.

Etterhvert sykler vi over til regionen Marche, av italienerne selv ofte kalt ’Italia i miniatyr’. I et fantastisk vakkert landskap tar vi oss langs åsene helt ned til strendene ved Adriaterhavet. 

Regn med store opplevelser, variert landskap, spennende overnattinger samt herlig lokal mat og vin.
Vi tør også love at du kommer i bedre form i løpet av turen.
Dagsetappene ligger på mellom ca. 40 – 70 km.
Du kan velge mellom racersykkel eller el-sykkel. Et tredje alternativ kan være å leie en Vespa!!! Uansett vil det bli et eventyr du vil huske lenge.

Italia på tvers på sykkel
Vakker natur og herlig mat i skjønn forening / Foto: Shutterstock
Hvem passer turen for?

En trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!
Tempoet er lavt og vi bruker som oftest hele dagen på å forflytte oss.
Dagsetappene ligger på ca. 40 – 70 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen.
Om du selv ønsker å styre hvor krevende turen skal være gjør du lurt i å velge el-sykkel. Et fantastisk alternativ som vi anbefaler om du er usikker på formen. Tilbakemeldingene fra tidligere deltakere på el-sykkel er svært positive. Ønsker du ikke sykle i det hele tatt så hjelper vi deg med å leie en Vespa – fantastisk moro det også!!!

Landskapet er kupert. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Vi har satt en øvre grense på maks 25 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 eller 3 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt for å kunne nyte turen.

Er du glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på flott natur, spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Highlights
 • Det fantastiske landskapet i Umbria og Marche.
 • Høystandard racersykler.
 • Alle de flotte middelalderbyene som tex Montefalco, Assisi, Bevagna, Greccio etc.
 • Den spesielle stemningen når vi endelig ser Adriaterhavet.
 • Alle den herlige, lokale, italienske maten.
 • De uforglemmelige opplevelsene underveis.
Sprek Trening på sykkeltur i Frankrike

Bosted

Hotellene på turen er både 3- og 4-stjerners, og holder god standard.
Det blir noen netter i flotte villaer, og noen netter i små koselige familiehotell. Variasjon og kontraster skaper gjerne opplevelser som vi husker.

Smittevern

Sammen med våre samarbeidspartnere arrangerer vi våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, har vi gjort justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Det er selvfølgelig også viktig at du selv tar ansvar for å følge de til en hver tid gjeldende regler, holder avstand, vasker / spriter hender og bruker munnbind der dette kreves. Antibac til eget bruk medbringes.

Måltider

Frokost på hotellene.
Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen.
Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.
I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inklusive’.

Sykler & utstyr

Sammen med våre samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. 
Hjelm tar du med selv (pga. av Covid). 
I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Den første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere disse individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet. Du vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc.
Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan i de fleste tilfeller selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultegra).

Oppgradering av racersykkel
Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir (Di2) eller el-sykkel for et tillegg i prisen på kr. 1.300,- for hele uken.

El-sykler mtb
For et tillegg i prisen på kr. 1.300,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde.

El-racersykkel
Det vil på denne turen være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på kr. 1.300,- for hele uken. Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen. Syklene har bra rekkevidde.

El-sykkel passer for de som selv ønsker styre hvor krevende syklingen skal være. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre! Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike.

Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.
I påmeldingsskjemaet velger du hvilken type pedaler du ønsker om du ikke tar med deg dine egne.
Lån av pedaler er inkludert i prisen. MEN – NB! – viktig å velge riktig type pedaler så de passer til dine sykkelsko.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

 

Følgebil

Vi har med egen følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen.
I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Italia på tvers på sykkel
Grønt og frodig i Marche og Umbria / Foto: Expa Travel / Shutterstock
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag / Roma

Transfer fra flyplassen til hotellet rett etter ankomst Roma. Vi gjør et kort stopp underveis for noe å spise (for egen regning).
Etter innsjekking på hotellet får vi utlevert sykler for individuell tilpassing. Det blir mulighet for en liten sykkeltur på ettermiddagen for å prøve sykkelen. Samling til hyggelig, felles middag!

Dag 2Rieti - Montefranco Ca. 55 km

Etter frokost samles vi til ukens første leksjon i italiensk, som etterfølges av en gjennomgang av dagens etappe.
Formiddagsetappen byr på et relativt flatt landskap, hvor vi starter med å sykle ned til byen Rieti. Deretter fortsetter vi innover dalen i et herlig, frodig landskap. Rett før lunsj får vi en ca. 5 kilometers relativt hard stigning opp til byen Greccio. I denne koselige lille byen stopper vi for lunsj på Ristorante Belvedere – fantastisk utsikt over dalen og åsene. Hit kom også Frans av Assisi ofte på besøk.

Turen går videre ned i dalen og fortsetter langs sjøen Piedeluco. Det blir kupert landskap mot byen Montefranco, hvor vi stopper for overnatting. En god del oppover, og herlige, lange nedoverbakker. Vel fremme i den lille byen Montefranco sjekker vi inn på Hotel Roccaranne, og får oss en vel fortjent dusj og afterbike før middag. Helt spesielle omgivelser!

Dag 3Montefranco – Foligno Ca. 53 km

Vi starter relativt tidlig med frokost og ny leksjon i italiensk, samt gjennomgang av dagens etappe. Vi forlater den fantastiske utsikten i Montefranco, og sykler videre nordover i det flotte landskapet som etterhvert tar oss inn i regionen Umbria.

Etter ca.en halv time kommer vi til en litt lengre stigning som kan bli litt utfordrende. Med godt mot sykler vi rolig oppover, for så å samles på toppen, før vi har ca. 10 kilometer med slak nedoverbakke mot byen Spoleto.
Vi følger sykkelveien langs elven, gjennom flatt landskap i ca. 25 km. Stopp for en hyggelig lunsj langs elven. Etter sykling på helt bilfrie veier kommer vi etter hvert frem til den litt større byen Foligno, hvor vi overnatter. Her bor vi sentralt på Hotel Italia. Tid på ettermiddagen for å utforske byen på egenhånd.
Middag på hotellet.

Dag 4Foligno – Assisi. Ca. 50 km

Etter frokost samles vi som vanlig for gjennomgang av dagens etappe, samt en språkleksjon.
Vi legger Foligno bak oss og får etterhvert utsikt mot byen Montefalco og alle vingårdene der. Vi følger vinrankene oppover og frem til vingården Cantina Antonelli for lunsj, omvisning og prøvesmaking. Her er det druen Sagrantino som dominerer vinene. Fra vingården kan man se over til den andre siden av dalen der den velkjente byen Assisi ligger med sine karakteristiske murer og tårn. Assisi er en by med en stor og spennende historisk betydning. Tid på egenhånd i Assisi. Byen er fødebyen til Hellige Frans av Assisi.

Dag 5Assisi - Sassoferrato . Ca. 60 km

Vi starter som vanlig dagen med frokost, språkleksjon og gjennomgang av dagens etappe. I løpet av dagen forlater vi regionen Umbria for å sykle inn i regionen Marche.

Gjennom olivenlunder og et variert landskap tar vi oss fram på mindre veier med fantastisk utsikt – regn med kupert terreng. Selvfølgelig stopper vi for en herlig lunsj underveis. Dagens sluttmål er byen Sassoferrato.

På kvelden blir det servert pizza i byens pizzarestaurant. Vi går sammen fra hotellet til restauranten (ca. 3 km).
Dette blir dagen med de store kontrastene!

Dag 6Sassoferrato – Borgo Montemaggiore. Ca. 65 km.

Regionen Marche, som kanskje er ukjent for de aller fleste, byr på et fantastisk landskap med flotte mindre veier uten særlig trafikk. Kanskje er dette ukens mest spektakulære etappe.
Fra åssidene sykler vi østover mot kysten, og har vi klart vær kan vi kanskje denne dagen se Adriaterhavet i det fjerne.

Etter en rundtur i byen Corinaldo (Unesco) sykler vi videre mot vårt mål for natten – Borgo Montemaggiore. Vi bor i en gammel borg som er ombygget til hotell. Alle rommene / leilighetene er forskjellige i både størrelse og form. Et spesielt hotell!

Etter en god hjemmelaget middag med tilhørende vin sovner nok de fleste av oss når kvelden kommer.

Dag 7Borgo Montemaggiore - Pesaro (Adriatiske rivieran). Ca 40 km

Etter frokost og den obligatoriske språkleksjonen går vi gjennom planene for dagen og starter på turens siste etappe. Den leder oss ned til Adriaterhavet og stranden! Vi har nå nådd vårt mål – vi har syklet Italia på tvers!!

Lunsjen spiser vi i hotellets restaurant direkte etter ankomst. Etter lunsj har vi ettermiddagen fri for shopping eller kanskje ønsker du noen avslappende timer på stranden like ved.
For de av dere som evt. ønsker en bonustur så sykler vi ”Strada Panoramica” – en vei veldig mange syklister benytter. Dels fordi det er lite trafikk der, men enda mer på grunn av den kjempeflotte panoramautsikten en får langs denne veien. Her har Giro d`Italia passert mange ganger…

Vi kommer etter hvert frem til Gabicce Monte der vi kan se de klassiske badestedene Cattolica, Riccione og Rimini.
En verdig avslutning på en aktiv uke!

Den siste natten bor vi på Hotel Napoleon i nærheten av den fantastiske stranden, med gangavstand til den trivelige byen Pesaro.

Avslutningsmiddagen spiser vi i en lokal restaurant i gamlebyen i Pesaro.

Dag 8Hjemreisedag.

Tidlig avreise til flyplassen i Roma for fly hjem til Norge.

Galleri
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 18490,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende. Minimum 11 deltagere / Max 25 deltagere.

”Alt” er inkludert som f.eks. del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og reiseleder fra Expa. (NB – flybillett ikke inkludert).

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert i pris

 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei racersykkel.
 • Lån av pedaler.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Alle måltider iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • Lokalt crew med mekaniker, følgebil etc.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg i pris

 • Flybillett t/r.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel.
 • Sykkelforsikring.
 • Hjelm og drikkeflaske.

Dato

16. – 23. september 2021.

 

Betaling

FRI OMBOOKING eller FRI AVBESTILLING helt frem til 60 dager før avreise!

Når du har bestilt en tur hos oss i Expa Travel vil du umiddelbart motta en bestillingsbekreftelse på oppgitt e-postadresse. 

 • Betalingene gjøres via bankoverføring med KID-nummer. Alle bestillinger / bookinger er bindende.
 • Første delbetaling (depositum) på kr. 3.000,- skal betales innen 7 dager etter bestilling. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Sluttbetalingen gjøres senest 60 dager før avreise. Du vil motta en påminnelse via mail når det er dags for sluttbetalingen. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.

Du kan avbestille turen med 100 % refund (minus adm.kostnad på kr. 495,-) inntil 60 dager før avreise, uavhengig av årsak. Våre øvrige betingelser finner du her.

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Ved evt. enkeltrom / andre type rom enn det som er inkludert i prisen vil et pristillegg tilkomme. Se mer under punktet ‘Enkeltrom / romfordeling’ lenger ned på siden. Evt. tillegg i pris vil bli fakturert på andre faktura.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 10 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 10 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial bor vi sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.555,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Italia på tvers på sykkel
Praktisk

Bagasje

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår webshop. 

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • Sykkeltrøye x 2 og sykkelshorts x 2.
 • Sykkelsko.
 • Sykkelhjelm.
 • Løse ermer og ben.
 • Regn/vindjakke og eventuelt regnbukse. Disse bør være tettsittende.
 • Sykkelhansker.
 • Skoovertrekk.
 • Behaglige shorts
 • Lue og buff.
 • Solbriller/sykkelbriller (også med glass som kan benyttes i regnvær).
 • Enkle lykt til sykkelen, foran og bak.
 • Skift til underveis i etappene.
 • Varm jakke.
 • Tøy til morgen og kveld på hotellene (casual).
 • 2 bager/ sekk. En til hovedbagasjen og en mindre til den enkelte etappe.
 • Energibars.
 • Drikkeflaske 
 • Powerbank til mobilen.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Pass.
 • Antibac til eget bruk.

Fly, transfer & avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletten er IKKE inkludert i prisen. MEN, vi tar utgangspunkt i Norwegian til følgende tider med tanke på busstransport på ankomst og avreisedagen.

16. september 2021
Bergen – Roma / kl. 06:30 – 09:40

23. september 2021 
Roma – Bergen / kl. 10:20 – 13:40

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også legge ut en egen arrangementsside for disse turene, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen. Våre arrangementer ser du her.
 • På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Med jevne mellomrom trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding