fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Jørns vennetur – Hike & Bike i Dolomittene

0
Price
Fra16.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1732

Pris

fra 16 990 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 18. jul - 25. juli 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • 7 x Overnatting, dblrom / leiligh. iht progr.
 • 7 x Frokost iht progr.
 • 2 x Lunsj iht progr.
 • 7 x Middag iht progr.
 • Leie av landeveissykkel alle dgr iht progr.
 • Bagasjetransport v/ bytte av hotell iht progr.
 • Alle utflukter inkl. all transport iht program.
 • All nødvendig teknisk utstyr iht program.
 • Engelskspråklig sykkelguideguide iht progr.
 • Sertifisert, lokal engelskspråklig fjellguide på alle klatreutflukter iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 18. - 25. juli 2023
Bli med Jørn på Hike & Bike i Dolomittene
Aktiv tur med vennegjengen

Lyst på en uke med spennende sykkelturer kombinert med spektakulær fotvandring i Via Ferratas i Dolomittene? I juli inviterer Jørn og Expa Travel deg med på en fantastisk tur, en tur hvor du får utfordret deg selv litt! Det blir spennende og spekatkulær klatring både i Riva del Garda og i Brentadelen av Dolomittene (UNESCOs verdensarvliste). Og sykling i Brenta-Dolomittene, gjennom dalene Val di Sole og Val Non, samt over Monte Bondone (klassisk Giro d’Italia fjelletappe). Aktiv og gøy uke!

Aktive dager ved Gardasjøen
Kjapt om turen
Klatring langs fjellvegg

Første dagen er det klatring i Via Ferrata Cime Capi som gjelder. Denne første turen blir en liten testtur for å få en følelse for klatring, samt hva Via Ferrata innebærer, før turen går videre til Dolomittene og Brentafjellene.

Hva er Via Ferrata?
Under den første verdenskrig ble det første gang bygget jernstier i fjellet i Italia, og disse jernstiene ble da kalt Via Ferrata, derav navnet. Rutene i disse fjellveggene er utstyrt med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer på hele strekningen eller deler av etappen. Ved hjelp av seler kan vi klatre i fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at vi må besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Selvfølgelig med hjelm.
Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en Via Ferrata.
En guidet tur med klatreseler i en Via Ferrata gir mulighet til å oppleve en fantastisk tur i fjellveggen, med utsikt man bare kan drømme om!

 

Klassisk etappe på sykkel

Sykkeldelen starter fra Riva del Garda og nordover til den klassiske skilandsbyen Madonna del Campiglio. Her stopper vi i to dager og tar en helt unik fottur i uforglemmelige omgivelser – som å vandre i et maleri!
Turen fortsetter så videre rundt Brentadelen av Dolomittene, gjennom dalene Val di Sole og Val Non, som blant annet er kjent for sine mange epletrær. Vi fortsetter deretter over Monte Bondone – en klassisk fjelletappe i Giro d’Italias historie, før vi igjen får vakre Gardasjøen i sikte. En rundtur med fantastiske opplevelser i en spektakulær natur. En til dels krevende, men også utrolig spennende tur både på fjell og ved sjøen.

Mulighet for å leie El-racersykkel

Selv om det blir mange høydemeter i løpet av uken trenger du ikke å være en topptrent syklist for å delta på turen, men litt forberedelse i forkant er likevel viktig.
Ønsker du selv å styre hvor krevende sykkelturene skal være velger du å leie en El-racerlandeveissykkel. Et topp alternativ for å evt. kunne nyte turen maksimalt. Har du syklet en god del i forkant og liker kupert terreng, så velger du en vanlig landeveisracer. Gode opplevelser blir det nok uansett.

Det meste er inkludert i prisen

Frokost på respektive hotell. Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter langs veien. Dagene avslutter vi med herlige, felles middager, gjerne med lokal mat & vin.
For å gjøre det så enkelt som mulig har vi inkludert det meste i prisen;  overnattinger x 7, leie av racersykkel, bagasjetransport, turleder etc.
Lunsjene og flybilletten kommer i tillegg. Se mer under punktet Avreiseinfo.

Dagsetappene ligger på mellom 70 – 95 kilometer. Maks antall deltakere på denne turen er 20 personer.

Highlights
 • Klatring Via Ferrata på Cime Capi, Gardasjøen.
 • Sykling opp de klassiske fjellpassene Passo Carlo Magno og Monte Bondone.
 • Spektakulær fottur med Via Ferrata i Brenta-Dolomittene.
 • Sykling gjennom Val di Sole og Val di Non.
 • Herlige måltider fra det lokale, italienske kjøkkenet.
 • Alt det praktiske er tilrettelagt, du bare møter opp og deltar.
 • Den glitrende Gardasjøen omringet av alle de små, vakre byene.

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med strategisk beliggenhet både for sykling og natur. På denne turen bor vi på 4 ulike hoteller. I dobbeltrom og eller leiligheter.

Etter mottatt påmelding bekrefter vi hvilke hotell du skal bo på.

Bagasjen fraktes mellom hotellene.

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 7 x Frokost iht program.
 • 2 x Lunsj iht program.
 • 7 x Middag iht program.

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de individuelt til hver enkelt.
Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Alle sykler er nesten nye eller er brukt maks et år.

Egen hjelm, sykkelsko og vannflaske må medbringes. Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

Leiepriser

Landeveisracer
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

El-racersykkel
Det vil på denne turen, i tillegg til landeveisracer, også være mulig å leie El-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på kr. 1700,- for hele perioden. 
En El-racersykkel fungerer som en «vanlig» racersykkel, men gir deg litt hjelp, om ønskelig, i oppoverbakkene. Alle El-sykler er konstruert slik at El-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Et fantastisk alternativ om du kjenner at du selv vil styre hvor krevende turen skal være, eller om du kjenner at du ikke har fått trent / forberedt deg godt nok i forkant av turen. Med denne muligheten kan de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil. 
Det har på tidligere turer vært flere deltakere som har valgt El-racersykler – med stor suksess.

Oppgradert Landeveisracer
Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen på kr. 1700,- for hele uken.

Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Følgebil

På denne turen har vi ikke følgebil som følger oss underveis på hele turen. Men bagasjen fraktes fra hotell til hotell.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr 400,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen opp til Euro 250,- / NOK 2.500,-. Skadene kan være f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem etc.
Evt. skader på over Euro 250,- / NOK 2.500,- dekkes ikke av forsikringen, og må dekkes av leietaker.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Opplev Dolomittene med Expa Travel
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Dag 1Ankomstdag

Ankomst Riva del Garda / Torbole. Innsjekking på hotellet.
Møte med lokal engelskspråklig guide på ettermiddagen / kvelden – briefing og gjennomgang av ukens program.
Kanskje blir det også tid til sightseeing i Torbole / Riva del Garda før felles middag på en hyggelig, lokal restaurant.

Dag 2Klatring i Via Ferrata Cima Capi

Denne første Via Ferrata-turen blir en liten “testtur”. Da vil du få en følelse for klatring og hva Via Ferrata innebærer før turen går videre til Brenta-Dolomittene.
Dagens aktivitet starter med en kort busstransport til startpunktet på Via Ferrata Cima Capi. Her tar du på klatreselene og starter med ca. 1 times fottur før kort teknisk gjennomgang av utstyr og teknikk. På vei opp mot toppen får du etterhvert en mektig utsikt over Sarcadalen, Gardasjøen og Dolomittene. Kodak-moments! Fantastisk å stå på toppen og se utover det helt unike landskapet.

Turen opp er ikke teknisk vanskelig, men relativ “luftig”. Du sikrer deg hele tiden med klatreutstyr og vaiere på vei oppover. Underveis vil du kunne se flere gamle passasjer og forsvarsstillinger fra første verdenskrig. Det er enkelt å se for seg soldatene som kjempet en hard kamp for å overleve.
Turen går i en rundløype, med mye klatring oppover og litt enklere vei ned igjen. Hele dagen sammen med en lokalkjent, sertifisert guide.
Lett lunsj inkludert. (Lunsjpakke)

Vel tilbake på hotellet blir det antakelig tid til noen timers avslapping på egenhånd før det er dags for en god, felles middag på et lokalt pizzeria.

Dag 3Sykkel fra Riva del Garda til Madonna di Campiglio

Første sykkeldag! Relativt tidlig morgen, hvor du pakker bagasjen før frokost.
På dagens aktivitet passerer du blant annet Lago Tenno og platået Di Fiave. Mektig med utsikt hele veien mot de helt unike Brenta-Dolomittene. Det går mest oppover fra start. Dette er en relativt krevende dag, med ca. 2800 høydemeter og en etappelengde på ca. 75 kilometer.

Deler av løypen er på sykkelvei helt uten trafikk. Men du må også regne med litt trafikk der hvor etappen er langs bilvei. Normalt er det imidlertid begrenset med trafikk på de mindre veiene vi har valgt.
I passe tempo sykler du oppover i dalen. Regn med å være fremme i den klassiske alpedestinasjonen sen ettermiddag.
Lunsj spiser du underveis på etappen (lunsjen er ikke inkludert i prisen).

Vel fremme i byen Madonna di Campiglio sjekker du inn og slapper av litt før det er dags for en vel fortjent felles middag i hotellets restaurant.

En fantastisk sykkeldag i magiske omgivelser – om enn litt krevende.
Etappens lengde: Totalt ca. 75 kilometer.
Høydeforskjell: Ca. 2800 høydemeter
Rute: https://www.plotaroute.com/route/478904

Dag 4Vandretur / klatring i Via Ferrata Gustavo Vidi i Brenta-Dolomittene

Denne dagen vandrer / klatrer du i hjertet av Brenta-Dolomittene. Turen starter med fjellheisen helt opp til fjellhytta Graffer. Her bestemmer vi dagens rute. De som evt. ikke ønsker å klatre den spektakulære Via Ferrata-ruten kan evt. velge en annen rute som er “mindre luftig”.

De som velger Via Ferrata får utlevert sitt klatreutstyr, og setter kursen mot de enormt mektige fjelltoppene. Dette er en rute som er enkel teknisk sett, men som er meget luftig og har en spektakulær utsikt uansett hvilken vei du ser. Føler du deg ikke trygg i høyden, eller ikke ønsker å utfordre deg selv, velger du evt. en annen rute denne dagen. Det er selvfølgelig med en sertifisert guide på Via Ferrata-klatringen

De som velger å vandre uten klatreutstyr denne dagen går en flott rute på en mindre luftig trasè. Eller du kan bli igjen på fjellhytta og kose deg ved fjellveggen med magisk utsikt over fjellene og dalene nedenfor.

Du spiser egensmurt matpakke i løpet av dagen/turen.

Vel tilbake på Rifugio Graffer blir det en kort, felles pause i baren før vi fortsetter ned med heisen og går tilbake til hotellet nede i byen.
En god felles middag venter i hotellets restaurant kl. 20:00.

Dag 5Sykkel fra Madonna di Campiglio – Molveno

Dagen starter med en god frokost før du på nytt setter deg på sykkelen for å ta deg den siste kilometeren opp mot Passo Campo Carlo Magno. Herifra blir det en lang nedkjøring mot Val di Sole og byen Dimaro. Etappen fortsetter deretter gjennom dalen hele veien frem til Mostizzolo og Val Non, kjent for sin epledyrking. Vakkert, vakkert, vakkert!

De første 60 km går nedover eller på flata. Underveis spiser du lunsj i noen av de små byene du passerer (ikke inkludert), før du tar fatt på klatringen opp mot Andalo. Vel framme i Andalo ser du igjen Brenta-Dolomittene, men denne gang fra den andre siden!

Innsjekking og litt avslapping for å samle alle inntrykkene etter dagens etappe.
Felles middag i hotellets restaurant rundt kl. 20:00.

Rute: https://www.plotaroute.com/route/478919

Dag 6Sykkel fra Molveno – Monte Bondone

Denne dagen byr på flere overraskelser. Du våkner med herlig utsikt over den idylliske innsjøen Lago Molveno. Sjøen som ligger inneklemt mellom fjelltoppene i Brentafjellene. På dagens etappe føler du innsjøen mot byene San Lorenzo, Villa Banale og Stenico. Herifra går det nedover helt frem til Pergolese hvor du evt. stopper på vingården Pisoni for en lett lunsj og omvisning (ikke inkludert).

Ettermiddagen blir utfordrende med lang klatring, ca. 25 km, oppover den legendariske Giro d’Italia-traseén Monte Bondone. Her får du testet deg i samme trasé som rytterne i dette sagnomsuste rittet. Vel oppe på toppen av fjellpasset sjekker du inn på hotellet for hvile og restitusjon før middag.

En spennende dag med både spektakulær natur, flotte sykkelveier, vingård og utfordrende klatring.

Etappens lengde: Ca. 62 km
Høydeforskjell: Ca. 2250 høydemeter
Rute: https://www.plotaroute.com/route/478947

Dag 7Sykkel fra Monte Bondone – Bardolino / Garda

Turens siste etappe. Denne dagen sykler du gjennom en av Trentoregionens viktigste kjennemerke; Val L’Adige. Dalen er kjent for sin vinproduksjon og epledyrking.
Dagen starter med en nedoverkjøring som er relativt krevende. Vel nede følger du sykkelveien som går langs elven helt ned mot Verona. Imponerende drueranker hele veien sørover mot Affi.
En siste klatring nord for Valpolicella-området, før du på nytt ser Gardasjøen glitre mot deg når du de siste kilometerne triller ned mot sjøen til byen Bardolino / Garda. Den siste overnattingen blir i denne koselige byen som ligger helt nede ved sjøkanten.
Lunsj på egenhånd denne dagen.

PS! De som evt. ønsker en ekstra utfordring kan velge å sykle over Monte Baldo – en klassisk Giro d`italia klatring!

Etter en opplevelsesrik uke med både fot- og sykkelturer i fantastiske omgivelser venter en verdig avslutningsmiddag.

Etappens lengde: Ca. 96 km
Høydeforskjell: Ca. 1000 høydemeter
Rute: https://www.plotaroute.com/route/478996

Dag 8Hjemreise

Hjemreisedag.

Film fra lignende tur med Expa Travel ser du her:
Pris & dato

Dato

Dato for denne turen er 18. – 25. juli 2023.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 16990,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • 7 x overnatting – del i dobbeltrom iht program.
 • 7 x frokost på respektive hotell iht program.
 • 7 x middag iht program.
 • 2 x lunsj (lunsj i Verona dag 1, samt egensmurt matpakke dag 4) iht program.
 • Alle utflukter inkl. all transport iht program.
 • All nødvendig teknisk utstyr som f.eks. klatreutstyr osv. iht program.
 • Sertifisert, lokal engelskspråklig fjellguide på alle klatreutflukter iht program.
 • Engelskspråklig sykkelguide alle sykkeldagene iht program.
 • Leie av topp standard landeveisracersykkel iht program.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r.
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Heisbillett Madonna di Campiglio.
 • Lunsj alle dager – unntatt klatreutflukten første dagen.
 • Drikke til maten.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. lån av pedaler.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. oppgradering til El-sykkel / oppgradert landeveissykkel.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 8 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 8 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.400,-  vil da tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Fot- og sykkeltur i Brenta-Dolomittene
Praktisk

Bagasje

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen / bagasjetransporten. Stor sportsbag er supert!

Utstyr

MEGET VIKTIG: Været kan veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for både vått og litt kaldere vær. Ved regn er det greit med en liten ryggsekk (som du også kan bruke til håndbagasjen på flyet) du kan sykle med, hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m. Vått føre i høyden betyr jo ofte lave temperaturer…

Anbefalt pakkeliste:

 • Egne pedaler.
 • Sykkelhjelm.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter.
 • Gode, inngåtte sko til fjellturene / Via Ferratas. Typ trekkingsko med hard såle, IKKE myke joggesko.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badetøy / håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når du stopper for lunsj/piknik.
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Evt. Coronapass
 • Antibac (og evt. munnbind) til eget bruk.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkl i prisen. MEN, i forhold til transferbusstid fra flyplassen har vi tatt høyde for du flyr med følgende flighter

 • 18. juli 2023 / Oslo – Verona / kl. 08:05 – kl. 10:45 (direktefly Norwegian).
 • 25. juli 2023 / Verona – Oslo / kl. 11:45 – kl. 14:20 (direktefly Norwegian).

NB! Ta gjerne kontakt om du ønsker at vi skal booke flybilletter for deg. Et ekspedisjonsgebyr på kr. 250,- vil da tilkomme.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding