fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Jostein & Tones Vennetur 2020

0
Price
Fra10.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

671

Pris

fra 10 990 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 09. - 13. september 2020
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly t/r Oslo.
 • Busstransfer iht. program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Klatreutflukten på Via Ferratas inkl. alt utstyr og en lett pikniklunsj.
 • Lunsj x 2 iht program.
 • Middag alle dager iht. program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht. program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
Dato: 09. - 13. sep 2020
Jostein & Tones vennetur 2020
På scooter og sykkel – Gardasjøen

Dette er en tur bestilt av kunde og er derfor kun for spesielt inviterte.

NB! Påmeldingsfrist 01. april 2020.

I september 2020 inviterer vi våre venner med til idylliske Gardasjøen! Her møter de mektige Dolomitt-fjellene Gardasjøen, vakkert hvor enn du snur deg.
Vi kjører / sykler på virkelig flotte, morsomme og spektakulære fjellveier. Og vi bor på samme hyggelige hotell hele perioden – i byen Torbole. Med gangavstand til strandpromenaden og Gardasjøen.
Selvfølgelig blir det også sosialt samvær, og god mat & vin!

Kjapt om turen

Vi flyr til Venezia og setter kursen direkte til vår vakre by Torbole, helt nord i Gardasjøen. Her henter vi ut våre fremkomstmidler, og får prøvekjørt en tur allerede første dagen.
I løpet av disse dagene har vi lagt opp til flotte utflukter rundt om i de nærliggende fjellene. Vi kjører på artige, svingete veier med lite trafikk og mange spektakulære ‘kodak-moments’.

Vi deler oss som vanlig opp i en scootergruppe og en sykkelgruppe hvor vi møtes til felles lunsj på en lokal trattoria eller vingård før vi fortsetter på nye eventyr.

Bosted denne gang er Villa Stella. hotellet ligger i gangavstand både til gamlebyen og den berømte strandpromenaden langs sjøen helt bort til Riva del Garda. Et supert utgangspunkt for våre planlagte utflukter.

Ettersom utfluktene går i fjellterreng blir det relativt krevende sykling. Derfor legger vi opp til at de fleste syklister sykler på de nye el-landeveisracersyklene – magisk fremkomstmiddel!
Ønsker du en skikkelig utfordring og er godt trent velger du selvfølgelig vanlig landeveisracer. Å kjøre Vespa/Scooter her er en drøm!

Den siste dagen blir det fottur med Via Ferratas. Dette er en utflukt med fjellguide og klatreutstyr – en kjempespennende og utfordrende dag. Denne utflukten er inkludert i prisen.

Alternativet er at du leier Vespa eller sykkel en dag ekstra. Kanskje kan det også kan være deilig med en dag på egenhånd.

Middagene spiser vi på utvalgte restauranter som f.eks. agriturismoen Madonne delle Vittorie og Ristorante Forte Alto. Og selvfølgelig må vi jo ha en kveld i en lokal pizzeria!

Hvem passer denne turen for?

Sykkelmessig er turen lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd om du velger standard landeveisracer. Ettersom vi denne gang har planlagt utfluktene i relativt kupert terreng så er de nye el-landeveissyklene det alternativet som vi tror passer de fleste best. Vi skal uansett kose oss!

Dagsetappene ligger på ca. 70 – 80 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.

Velger du el-sykkel blir det en kosetur, og på scooter’n blir turen en lek. 

I og med at vi bor på samme sted hele turen, sykler/ kjører vi denne gang uten følgebil.

Vi har satt en øvre grense på maks 25 deltakere.

Highlights
 • Idylliske Gardasjøen.
 • De artige fjellveiene på sykkel eller scooter.
 • De koselige spisestedene.
 • Stemningen rundt middagsbordet.
 • Spektakulær panoramautsikt med MANGE “Kodak moments…”.
 • Fargerike, herlige Torbole.
Gardasjøen

Bosted

Denne gangen bor vi på hotellet Villa Stellai den fargerike byen Torbole. Hotellet har en kjempehyggelig atmosfære, koselig bar og topp service.
Det er kort avstand til gamlebyen i Torbole, og til strandpromenaden med gangvei til den litt større byen Riva del Garda (ca. 1,5 km).

Bespisning

Frokostene inntas på hotellet.

Vi deler gruppen i én sykkel- og én Scooter-gruppe, men spiser selvfølgelig felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer. 2 av lunsjene er inklusive i prisen.

Middagene på kveldene er alltid et høydepunkt. Vi har bestilt bord på nøye utvalgte, hyggelige, lokale spisesteder. Det blir både “fine dining og pizzeria”.
I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj (to dager) og middag med vin, en ‘all inclusive’-pris.

Vespa/Scooter

Scooter 125 cc (kr. 16o0,- for to dager)

Scootere er 125 cc, automatgir. For å kunne kjøre 125 cc trenger du kun førerkort klasse B (du trenger med andre ord ikke førerkort for MC).
Man kan helt fint kjøre 2 personer på hver scooter, altså evt. dele på EN scooter per par om ønskelig.Ønsker du å dele scooter med noen skriver du dette i kommentarfeltet ved påmelding.

På ankomstdagen tar vi god tid til å bli vant med Scooteren. Hjelm er selvfølgelig obligatorisk og inklusive i leien. Kan evt. også medbringes hjemmefra om noen har dette tilgjengelig.

Drivstoff som benyttes underveis på turen betales av den enkelte bruker. Scooteren leveres tilbake med samme antall liter på tanken som ved utlevering.

Forsikring Scooter

Scooterne er forsikret mot tredjepart. Dvs. volder du evt. skade mot tredjepart dekker forsikringen dette.

Evt. skader på scooteren dekkes IKKE av forsikringen. Dvs. at kaskoforsikring IKKE er inkludert, dette gis det heller ikke mulighet til å tegne.

Sykkel

Racersyklene er av fullkarbon, og el-racersyklene er av topp kvalitet.

Valg av fremkomstmiddel gjøres i påmeldingsskjemaet.

Sykkel (kr 1000,- for 2,5 dager)

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby topp kvalitet på syklene. Alle racersykler er nyere fullkarbonsykler. Første dagen, ved utlevering av syklene, foretar vi en individuell justering.
Hjelm er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Vi anbefaler likevel at du tar med egen hjelm.
Vi anbefaler også sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. NB! Ta med egne pedaler.

El-sykkel landeveisracer (kr. 12o0,- for 2,5 dager)

El-racersykkel er et fantastisk alternativ! Disse nye modellene av landeveisracer el-sykler er av topp kvalitet, og har lang rekkevidde. Utrolig morsomt å sykle på, og gir enorm hjelp om sykkelformen ikke er helt på topp samtidig som du ønsker å bevege deg litt på turen. Sykler du el-racersykkel henger du enkelt med i oppoverbakkene nesten uansett form.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

Følgebil

I og med at vi bor hele perioden på samme sted har vi ikke følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport på denne turen.

I prisen inngår

 • Fly t/r Oslo.
 • Busstransfer iht. program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom iht  program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Klatreutflukten på Via Ferratas inkl. alt utstyr og en lett pikniklunsj).
 • Lunsj x 2 iht program.
 • Middag alle dager iht. program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht. program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.

I prisen inngår ikke

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Leie av racersykkel / el-sykkel / scooter.
 • Evt. forsikring av sykkel / scooter.
 • Evt. lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Lunsj dag 3.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht. program.
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Direkte etter ankomst Venezia setter vi oss i bussen med retning Gardasjøen. Kort stopp for lett lunsj underveis (ikke inklusive i prisen). Regn med ca 2,5 timers transfer.

Vel fremme i Torbole sjekker vi inn på Villa Stella. Vi henter våre scooters og sykler for testtur før middag.

Felles samling kl. 20:00, samlet går vi den korte turen til kveldens restaurant – Agriturismo / vinprodusent Madonna delle Vittorie.

Dag 2Sykkel / Vespa i Dolomittene

Spennende dag. Vi sykler / kjører gjennom Riva del Garda før vi ‘klatrer’ oppover mot den vakre sjøen Lago Tenno, og videre mot Passo Ballino. Her blir det kaffestopp, i hvertfall for syklistene… Magisk utsikt når landskapet åpner seg med Brenta-Dolomittene i forgrunnen.

Vi fortsetter mot byen Sarche, via juvet som er et kjent friklatrersted. Lett lunsj på koselig vingård.

Etter lunsj ser vi an formen og veivalg. Kanskje scootergjengen kjører opp mot den klassiske klatringen i Giro d’Italia; opp fjellet Monte Bondone. Syklistene følger elven helt tilbake til Torbole. Regn med minimum 65 kilometer totalt. Flott dag!

Noen timer på egenhånd i koselige Torbole / Riva del Garda før det er dags for felles middag på en lokal pizzeria.

Dag 3Sykkel / Vespa langs Gardasjøen

I dag sykler / kjører vi sørover langs sjøen, før vi svinger av hovedveien og inn på de små svingete veiene mot de små byene som ligger på fjellhyllene med panoramautsikt over Gardasjøen. Lunsjen spiser vi i en av byene oppe i fjellene.

Vel nede ved sjøen igjen stopper vi i den koselige byen Limone.

På veien langs sjøen så må vi regne med litt trafikk og noen tunneler. Likevel er det absolutt verdt å både sykle og kjøre her…

Dagens løype for syklistene er på ca. 68 kilometer. Scooterløypa er noe lengre.

Middagen denne kvelden har vi booket på en lokal trattoria i gamlebyen i Torbole.

Dag 4Via Ferrata eller på egenhånd

Dette blir dagen da vi gjør noe vi ikke har forsøkt på tidligere turer med Jostein & gjengen. Det blir klatring i Via Ferrata Cime Capi. Via Ferrata er fellesbenevnelse på de rutene som soldatene i 1. verdenskrig benyttet til å komme seg opp på sine poster. Det var i akkurat dette området landsgrensene gikk mellom Italia og Østerrike.
Selvfølgelig har vi med oss sertifiserte fjellguider. Vi starter med en kort kjøretur på ca. 20 minutter før vi tar på oss utstyret og går en liten times tid før vi starter selve klatringen.
Magisk utsikt, luftig og fantastisk vakkert!!

Klatringen er teknisk veldig enkel, men luftig. Likevel anbefaler vi alle å bli med! Vel oppe på toppen spiser vi medbragt matpakke med en fantastisk utsikt over sjøen og Dolomittene. Dette blir en minnerik dag.

Velger du å ikke bli med kan du leie din scooter / sykkel en dag ekstra. Eller kanskje ønsker du en fridag helt på egenhånd?

Avslutningsmiddag på et historisk fort fra 1. verdenskrig – Forte Alto.

Dag 5Hjemreise

Galleri
Film fra tidligere reise i samme område
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 10990,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Dato

09. – 13. september 2020.

Betaling

Fly (ut fra OSLO), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, følgebil med teknisk assistanse og topp motivert reiseleder fra Expa Travel er inkludert.

 • Første avdrag på NOK 3.000,- innbetales ved påmelding. Faktura sendes via mail.
  OBS! Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Innbetalt beløp dekker reservasjon av flybillett / hotell.
 
 • Andre avdrag på NOK 5.000,- forfaller 08. mars 2020 (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Bestilles turen etter denne dato vil depositum og andre delbetaling bli fakturert på samme faktura. Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondetgir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / maks antall er 25 pers.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 1.700,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Praktisk

Bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler / kjører Scooter. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm.
Når det gjelder Scooter-kjørerne finnes det et lite ‘bagasjerom’ under setet hvor man evt. kan legge ekstra jakke, kamera etc.

Det er også viktig at du tar med klær for kaldere vær, som f.eks. tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelklær.
 • Sykkelsko.
 • Varme klær for scooterkjøring
 • Hansker / pannebånd / skjerf til scooterkjøringen.
 • Regnklær, både jakke og bukse.
 • Evt. egen hjelm.
 • Solbriller.
 • Bagasjestropper for evt. feste av veske / jakke etc. på scooteren.
 • Kamera / mobiltelefon (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær og håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Tips: Dersom du har egen sykkelhjelm / scooterhjelm hjemme så ta den gjerne med – erfaringsmessig passer de bedre til hodet enn leiehjelmene. Hjelmen tar ikke så stor plass i bagen om du pakker klær inni den, og tar håndkle etc. rundt 😉

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Fly, transfer & avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr med Norwegian til følgende tider (NB! Vi ankommer Venezia men returnerer fra Verona):

09. september 2020
Oslo – Venezia / kl. 10:25 – 13:05

13. september 2020
Verona – Oslo / kl. 09:40 – 12:15

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Jostein har også opprettet en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Vilkår

Påmeldingen gjør du via vårt påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Påmeldingen er bindende og første delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no eller eller Jostein Holm på telefon +47 48 08 64 99 / mail: jostein_holm@hotmail.com.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding