fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

En smak av Jotunheimen

0
Price
Fra4.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1873

Pris

fra 4 990 NOK
Lengde 3 dager
Reiseperiode 25. - 27. juni 2021
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting x 2, del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • Selvsmurt lunsj/lunsjpakke iht prog.
 • Alle middager iht progr.
 • Trimøkter med PT-Monica.
 • Turleder PT-Monica.
 • Turleder Aina fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Availability : Dato kommer
Opplev vakre Jotunheimen med PT-Monica
En smak av Jotunheimen

Jotunheimen byr på flott landskap med irrgrønne vann og spisse fjell. Nå har vi satt sammen en tur som gir en smak på det beste av Jotunheimen. Vi starter høyt til fjells fra Bessheim og går opp til Knutshøe og Heimdalshøe. Dette er gjemte perler som er lett tilgjengelig for deg som ønsker å se mer av fjellnorge. Knutshøe kalles «Besseggens lillebror» og har en minst like vakker utsikt. Med bratte tinder og brevann i omgivelsene rundt oss skal vi gå i rolig tempo, med gode pauser og nyte Jotunheimen. Denne helgen skal vi oppleve mestring, vakkert fjellandskap og vi skal finne gleden i fjellufta. Turen passer for deg som er glad i å gå på tur, og som ønsker å utfordre både kropp og sinn.

Jotunheimen, Norway
Knutshøe, Jotunheimen / Foto: Shutterstock
Kjapt om turen

Jotunheimen Nasjonalpark tilbyr norsk fjellnatur på sitt aller beste. Vi har valgt koselige Bessheim Fjellstugu som vårt bosted, her bor vi midt i vakre Jotunheimen. Med hyggelig vertskap og herlig lokal mat blir det et perfekt utgangspunkt for våre utvalgte fjellturer. Det blir toppturer for alle, du trenger ikke å være topptrent, men du liker å utfordre deg selv. Lørdagen innebærer noe klyving, men Aina hjelper til med et godt stivalg. Og premien på toppen er magisk.

Vi regner med at dagsturene tar ca. 4-6 timer. Tempoet blir rolig, men vi ønsker likevel å utfordre deg litt underveis. Er det stort nivåforskjell i gruppen så deler vi evt. opp i to mindre grupper etter deltagernes erfaring og nivå. Vi prøver alltid å bevege oss mest mulig for egen muskelkraft, slik at miljøavtrykket blir minst mulig.

En viktig del av opplevelsen er selvfølgelig den lokale maten. Kveldens treretters-middag er alltid et høydepunkt. Turene, maten og sosialt samvær vi gi deg et minne for livet!

Du står selv for transport til og fra Bessheim.

Highlights
 • Fantastiske Jotunheimen Nasjonalpark.
 • Knutshøe og Heimdalshøe.
 • Utsikten når du når toppene...
 • Nye turvenner.
 • Stemningen rundt middagsbordet etter en opplevelsesrik dag.
 • Maten og vertskapet på Bessheim.
 • Turleder Monicas glede og positive energi.
Jotunheimen, Norway
Vakkert hvor enn du snur deg / Foto: Expa Travel

Bosted

Bessheim Fjellstue ligger langs veien over Valdresflya. Et godt utgangspunkt for fantastiske fjell- og toppturer i området. Vertskapet på fjellstua er personlige og hyggelige.
Rommene er av god standard, med privat dusj/toalett. Vi bor i dobbeltrom, men det er også mulighet for å booke enkeltrom eller familierom for et tillegg i prisen.

Det er godt med parkeringsplasser rett ved hotellet.

Smittevern

Sammen med våre samarbeidspartnere arrangerer vi våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, gjør vi justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Det er selvfølgelig også viktig at du selv tar ansvar for å følge de til en hver tid gjeldende regler, holder avstand, vasker / spriter hender og bruker munnbind der dette kreves. Antibac til eget bruk må medbringes.

Måltider

Alle måltider er inkludert i prisen iht. program. På utfluktene smører vi med matpakke fra frokosten.

 

Jotunheimen, Norway
Mye god mat skal nytes både i naturen og hos koselige Bessheim Fjellstue / Foto: Expa Travel & Bessheim Fjellstue
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis. Værforbehold: vi endrer evt. på rekkefølgen av utfluktene om været tilsier det.

Dag 1Ankomst Bessheim Fjellstue

Vi møtes på fjellstua Bessheim. Kl. 18:00 blir det herlig sirkeltrening som passer alle, eller evt. annen passende aktivitet beroende på vær.

Til middag får vi servert lokale råvarer fra Jotunheimen, Bessheim er kjent for sine smaker.

Etter middag samles vi for gjennomgang av morgendagen.

Dag 2Fottur Knutshøe

Vi våkner opp til kaffe og frokost, og gjør oss klare til dagens tur.
Målet i dag er kjent som Besseggens lillebror: vi skal opp på Knutshøe. En av de flotteste turene ved Gjende er den luftige, men vakre ruten over ryggen av Knutshøe. Den karakteristiske fjellryggen ligger lett tilgjengelig fra veien over Valdresflye og Gjendesheim. Langs ryggen vandrer vi langs bratte fjellsider, omgitt av mektige fjell som Bukkehåmåren, Besshøe og Surtningssue, samt den langt mer kjente Besseggen.

Aina og en guide leder an opp til toppen, med enkelte bratte partier hvor vi må klyve. Fra toppen av Knutshøe får vi et vakkert skue innover de indre deler av Jotunheimen. Turen tar ca. 4-5 timer opp og ned. Vel nede igjen på Bessheim setter vi oss i solveggen, og bare nyter og gleder oss over hva vi har fått til i dag.

Til middag blir vi servert en femretters meny, og for de som ønsker: vin fra de lokale importørene Bertil og Martens. Med stor innlevelse tilbyr også verten Bjørn italienske og franske viner, samt lokale matsmaker fra Jotunheimen.

Dag 3Fottur Heimdalshøe

Vi starter dagen med en kort bevegelighetsøkt for stive kropper før frokost.
Vi smører med oss matpakker, og slapper av med en kopp kaffe før vi begir oss ut på dagens tur.

I dag skal vi opp på en flott topp med utsikt inn mot Bygdin og Jotunheimen, Fjellmasivet Heimdalshøe havner ofte i skyggen av langt mer kjente turmål. Men med sin storslåtte utsikt innover Jotunheimen er den absolutt verdt turen. Turen byr på jevn stigning hele veien, her må du huske å snu deg rundt etter hvert som du vinner høyde! Turen er like fin hele veien så vi passer på å nyte turen, og ha masse småpauser underveis. Turen tar ca. 4-5 timer opp og ned.

Vi nyter matpakka på et passende sted underveis, og trekker inn deilig frisk fjelluft før vi vender hjemover.

Galleri
Pris & dato

Dato

Denne turen er satt opp på følgende dato:

 • 25.  – 27. jun  2021 (fre-søn).

 

Pris

Totalpris på denne turen er fra kr. 4990,- per person.

Inkludert i pris

 • Overnatting x 2, del i dobbeltrom. 
 • Alle måltider iht. program
 • Alle utflukter iht program.
 • Trimøkter.
 • Turleder Aina fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Ikke inkludert i pris

 • Reisen til / fra Bessheim Fjellstue.
 • Evt. øl / vin til middagene.
 • Evt. parkeringsavgift for egen bil. 
 • Evt. enkeltrom-/familieromstillegg.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Betaling

Koronavirusbetingelser

Det skal være trygt å bestille reiser hos oss. Vi tilbyr full refusjon om oppsatt tur ikke kan gjennomføres på grunn av UD´s reiseråd. Det betyr at du vil få tilbakebetaling direkte fra oss om Helsedirektoratet/UD fraråder å reise dit turen er planlagt i det tidspunktet din tur skulle vært gjennomført.
Dette gjelder også innbetalt depositum, minus adm.kostnad på kr. 495,-.
Vi forsøker å utbetale snarest, og maks en uke, etter evt. kansellert reise. 

Ønsker du å avbestille reisen uten at Helsedirektoratet/UD har opprettet reiseråd til planlagt destinasjon gjelder våre normale avbestillingsbetingelser (se nedenfor). 

Avbestilling pga. egen karantene?

Om du må avbestille reisen pga. egen karantene så dekker f.eks. Europeiske Reiseforsikring din avbestilling.
NB! Det er viktig at du sjekker med din reiseforsikringsleverandør hvilke vilkår som gjelder for deg

FRI OMBOOKING eller FRI AVBESTILLING helt frem til 35 dager før avreise!

Når du har bestilt en tur hos oss i Expa Travel vil du umiddelbart motta en bestillingsbekreftelse på oppgitt e-postadresse. Bekreftelsen inneholder blant annet innloggingsinfo til «Min side» hvor du kan logge deg inn når som helst. Her administrerer du din bestilling, gjør evt. tilleggsvalg, oppdaterer evt. data og finner alt av betalingsinfo.

 • Betalingene gjøres via bankoverføring med KID-nummer. KID- numrene finner du på «Min side». Alle bestillinger / bookinger er bindende.
 • Første delbetaling (depositum) på kr. 3.000,- skal betales innen 7 dager etter bestilling. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Sluttbetalingen gjøres senest 35 dager før avreise. Du vil motta en påminnelse via mail når det er dags for sluttbetalingen. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Bestiller du turen mindre enn 35 dager før avreise vil totalsummen for turen kreves ved bestilling.

Du kan avbestille turen med 100 % refund (minus adm.kostnad på kr. 495,-) inntil 35 dager før avreise, uavhengig av årsak. Våre øvrige betingelser finner du her.

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 8 pers / maks antall er 22 pers. Prisen betinger minimum 8 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Prisen gjelder del i dobbeltrom med egen dusj / toalett. Det er mulighet for enkeltrom for et tillegg i prisen.

Jotunheimen, Norway
Knutshøe sett fra Besseggen / Foto: Shutterstock og Expa Travel
Praktisk

Bagasje

Ta gjerne med en liten vanntett sekk for dagsutfluktene for evt. klesbytte og ekstra klær. Husk at det i tillegg må være plass til matpakke, termos og litt ekstra drikke.

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • Vel utprøvd dagstursekk. Normalt holder det med 30 – 70 liters sekk.
 • Vannflaske x 2 (min 2 liter vann). Evt. type ‘camelsekk’ med drikkebag.
 • Behagelige, vel inngåtte fjellsko. Evt. kraftige joggesko/trekkingsko. 
 • Regn- / vindjakke.
 • Regn- / vindbukse.
 • Turbukse / shorts.
 • Behagelige klær for vandring i høyden = varm fleece og/eller tynn dunjakke.
 • Shorts og badeklær.
 • Hansker og lue. 
 • 1 x sett med ullundertøy.
 • Termos.
 • Solbriller.
 • Innesko til kveldene.
 • Toalettpapir til eget bruk på dagsturene.
 • Myggmiddel.
 • Kamera / mobiltelefon.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Toalettartikler.
 • Komfortable klær til kveldene (selvfølgelig casual).
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. powerbank til mobilen.
 • Regnskydd til ryggsekken.
 • Liten kniv.
 • Antibac til eget bruk.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer selv på sommeren. 

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også legge ut en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Aina på telefon +47 918 19 556 eller mail aina@expa.no eller Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding