fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Provence med Cote d’Azur

0
Price
Fra20.000 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1247

Pris

fra 20 000 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 21. - 28. jun. 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer iht program.
 • Dobbeltrom / leilighet 7 dgr iht progr.
 • Leie av sykkel, 7 dgr.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj x 5 og middag alle dager iht progr.
 • Egen representant fra Expa Travel.
 • Lokalt crew med mekaniker, følgebil etc.
 • All bagasjetransport iht progr.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 21. jun - 28. jun 2023
Kjetils vennetur - Provence på sykkel. Fra vest til øst!

Dette er en bestilt vennetur 
***************************************************************************

Fjell og riviera, med klassiske sykkelruter.

I Juni 2023 inviterer vi gjengen med på nye sykkeleventyr! Turen går gjennom et landskap med veier som skapt for sykling. Kombinasjonen av sjarmerende middelalderbyer, fantastisk natur, Rivieraens mange strender og myteomspunnede fjell skaper følelser som vil gjøre noe med deg. Provence kommer å  overraske!

Sprek Trening på sykkeltur i Frankrike
Vi sykler på mindre veier i «fjellene», men også på sykkelveier langs hele Rivieraen. / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Kjapt om turen

Turen starter i Provence’s første hovedstad, Aix-de-Provence. Det var her grevene styrte hele Provence på sin tid. Når vi triller gjennom byer som f.eks. Isle-sur-la-Sorgue, Moustiers Sainte Marie, Seillans og Sospel føles det som om tiden har stått stille siden middelalderen.
Den fjerde dagen ankommer vi Rivieraen i Cannes, som har et helt anderledes landskap enn de foregående dagene. Vi følger kysten helt bort til den italienske grensen og til den franske byen Menton – sitronenes by. Det føles som om vi sykler rett inn i filmkulisser. Monacos skyline er mektig. Nesten like mektig som fjellene ovenfor byen.

Regn med varierte dagsetapper. Vi sykler på mindre veier i “fjellene”, men også på sykkelveier langs hele Rivieraen – gjennom både Cannes, Nice og Moncaco. Siste stoppested før den italienske grensen er Menton. Her overnatter vi de to siste dagene. På turens siste dag velger du selv hva du ønsker å bruke dagen til; stranden, sykkeltur eller å rusle en tur i den superkoselige gamlebyen i Menton.
For de som velger å bli med på sykkeltur også denne dagen vil vi sette kurs opp mot et av høydepunktene i Tour de France: Col de Turini. Her gis vi muligheten til å virkelig teste formen i de samme ‘hårnålsvingene’ som vi så mange ganger har sett på TV. Legendariske løyper for enhver syklist!

Hvem passer turen for?

En trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!
Tempoet er lavt og vi bruker som oftest hele dagen på å forflytte oss.
Dagsetappene ligger på ca. 60 – 85 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt. Om du selv ønsker å styre hvor krevende turen skall være så velger du el-sykkel. Et fantastisk alternativ som vi anbefaler om du er usikker på formen. Tilbakemeldingene fra tidligere deltakere på el-sykkel er svært positive.

Landskapet er kupert. Noen stigninger er på nær 10 kilometer eller mer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Er du glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på flott natur, spennende lokal mat og vin, samt liker å være på tur sammen med andre – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Highlights
 • Den vakre landsbygden i Provence.
 • Sykkelveien på toppen av ravinen Gorgon Verdon.
 • Alle de flotte middelalderbyene som Moustiere Saint Marie, Bargamon, Seillans etc.
 • Den spesielle stemningen i 'sitronbyen' Menton.
 • Utsikten over Monacos skyline.
 • Den klassiske klatreetappen til Col de Turini.
Sprek Trening på sykkeltur i Frankrike
Det blir både vakker natur og Middelalderbyer på denne turen. / Foto: Expa Travel

Bosted

Hotellene på turen har bra standard, både 3- og 4-stjerners.
Vi bor på familiedrevne hotell i små koselige byer flere dager.
Ettersom det er mindre hotell på flere av stedene må vi evt. regne med at vi noen netter deler gruppen på to hoteller. Variasjon og kontraster skaper gjerne opplevelser som vi husker.

Smittevern

Sammen med våre samarbeidspartnere arrangerer vi våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, gjør vi justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Det er selvfølgelig også viktig at du selv tar ansvar for å følge de til en hver tid gjeldende regler, holder avstand, vasker / spriter hender og bruker munnbind der dette kreves. Antibac og munnbind til eget bruk må medbringes.

Måltider

Frokost på hotellene.
Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen.
Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.
I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag – alle dager.

Unntak: Frokost og lunsj ankomstdag, samt lunsj hjemreisedag. Lunsjen på dag 7 inngår heller ikke, se mer info i program.

Sykler & utstyr

Sammen med våre samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Med tanke på hygiene og smitterisiko tar du med egen hjelm. Husk også egne pedaler.
I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene.
Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres på ‘Min Side’ som du får tilsendt link til etter påmelding. Skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet. Du vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc.
Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan i de fleste tilfeller selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard,  bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105, Ultegra, Sram Force etc.

Oppgradering av racersykkel
Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir (Di2) eller el-sykkel for et tillegg i prisen på kr. 1.300,- for hele uken.

El-sykler mtb
For et tillegg i prisen på kr. 1.800,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde.

El-racersykkel
Det vil på denne turen være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på kr. 1.800,- for hele uken. Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen. Syklene har meget bra rekkevidde.

El-sykkel passer for de som selv ønsker styre hvor krevende syklingen skal være. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre! Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike.

NB! Pedaler må du ta med selv.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for kr. 490,- for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring på ‘Min Side’ som du får tilsendt link til ved booking av turen.
NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Følgebil

Vi har med egen følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen.
I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sprek Trening på sykkeltur i Frankrike
Vanskelig å ikke la seg påvirke av den flotte naturen i Provance... / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Ankomst Nice flyplass og transfer direkte mot byen Aix-de-Provence. Hotellet vårt ligger noen km utenfor byen. Vi regner med ca. 2,5 timers busstur.
Etter ankomst og innsjekk på hotellet bruker vi tiden til tilpassing av sykler. Kanskje rekker vi også en liten tur inn til byen for sightseeing.
Vi bor noen kilometer utenfor byen.
Velkomstmiddag i hotellets egen restaurant.

Dag 2Aix-de-Provence – Roussillion. Ca. 55 km / Ca. 700 høydemeter.

Første hele sykkeldag!
Ut fra hotellet på fredelige sykkelveier etter frokost.
Landlige omgivelser hvor den franske landsbygda viser seg fra sin gode side når vi passerer de små pittoreske byene Lourmarin og Bonnieux. Steder som ser ut som filmkulisser. Perfekte byer for kaffestopp.

Løypa går videre i vakker, kupert terreng, med noen få litt krevende stigninger. En bra start!
En rusletur i Roussillion er et must før det blir tid til litt avslapping rundt bassenget.

Middag i hotellets egen restaurant.

Dag 3Roussillion – Mounstier Sainta Marie. Ca. 100 km / Ca. 1400 høydemeter.

Dette blir en innholdsrik dag, med mange inntrykk. Vi starter tidlig å sykler blant annet gjennom den koselige byen Luberon.
Dagen er variert, med mye åpent terreng. Løypa går gjennom et område som mange forbinder med Provence: Lavendel.
På høylandsplatået ved Valensole er det lavendelenger så langt øyet kan se – på begge sider av veien. Dette er kanskje en av Provences viktigste kjennetegn.
Etterhvert begynner vi på dagens siste stigning, og får en fantastisk utsikt over dalen mot byen Puimasson. Her slingrer veien nedover mot vårt nye overnattingsted i byen Mouistier Sainte-Marie. Byen ligger ved foten av fjellene Alpe Maritime.
Dette er turens lengste etappe – en lang og spennende dag.

Velfortjent middag i hotellets egen restaurant.

Dag 4Moustier Sainte-Marie – Seillans. Ca. 82 km / Ca. 1800 høydemeter.

Etter en god frokost setter vi kursen mot noen av de mest spektakulære sykkeletappene vi noen gang har syklet!
Vi vil, store deler av dagen, følge juvet Gorgon Verdon i nasjonalparken Verdon. En stor naturopplevelse!
Etter byen Aiguines starter vi på en lang stigning. Her er det kun oss og naturen…
Vi følger deretter juvet og elven i maaange kilometer nedover.
Det blir garantert flere fotostopp underveis. Vi sykler blant annet innom middelalderbyene Bargamon og Comps-Sur-Artuby før vi til slutt når Seillans. Byen med sin helt spesielle atmosfære.

Ettersom overnattings stedene har få rom må vi beregne oss på at vi bor på to forskjellige hoteller.
Middag spiser vi såklart sammen på en lokal restaurant.

Dag 5Seillans - Antibes. Ca. 50 km / Ca. 500 høydemeter.

Dette blir dagen med de store kontrastene! Vi legger fjellene og den franske landsbygda bak oss, og skal helt ned til den franske Rivieraen. Vakkert og kupert landskap hele veien.
En litt lengre stigning opp mot byen Tannon. Her blir det kaffestopp med magisk utsikt nesten helt ned til kysten.
Alle har vi vel hørt om filmfestivalen i Cannes, og alle superstjerner som besøker byen en gang i året. Disse stjernene entrer byen med private jets, vi kommer på sykkel….

Vi sykler på sykkelvei de siste km til hotellet vårt i Cannes/Antibe
Sen lunsj langs stranden før vi sjekker inn på hotellet. Ettermiddagen fri til sol og strand med avslapping. Evt. også litt tid til litt sightseeing på egenhånd i området.

Middag i hyggelig, lokal restaurant.

Dag 6Cannes – Menton. Ca. 72 km / Ca. 950 høydemeter.

Denne dagen blir ulik de foregående dagene. Vi sykler på sykkelvei langs sjøen, nesten helt frem til Monaco.
Underveis sykler vi også innom Antibe, Juan les Pins og Nice. Ved Nice sykler vi litt innover i landet, og fortsetter med å klatre oppover langs de svingede veiene som fører oss ovenfor Monaco. Her får vi fantastisk utsikt over Monacos skyline.
Fra Monaco sykler vi til La Turbie, Roquebrune – Cap Martin før vi ankommer rivieraen igjen.

Etter at vi tar av fra sykkelveien i Nice må vi regne med litt mer trafikk en tidligere.
Dagens etappe er stort sett helt flat frem til Nice. Herifra blir det en krevende stigning på ca. 10 km. Dette er klassiske sykkeletapper hvor mange av de største sykkelstjernene også trener.

Innsjekking på vårt hotell i Menton og litt tid på egenhånd før vi samles til felles middag.

Dag 7Sol & bad, fottur eller legendarisk sykkeletappe.

Menton, sitronenes by, er virkelig en koselig by med herlig atmosfære. Flott strand og ikke minst en veldig hyggelig gamleby med kafeer, restauranter og shopping. Stranden er i gangavstand fra hotellet.

Du velger selv hva du vil gjøre denne dagen; sol & bad, fottur eller legendarisk sykkeletappe.

Det er kanskje ikke så mange som kjenner til at Menton er et sykkelmekka. Her starter noen av de riktig store fjellklassikerne i Tour de France. Blant annet Col di Madone som Lance Amstrong ofte testet formen sin i…

I 2020 startet Tour de France hele rittet med å sykle opp Col di Turini. En legendarisk fjelletappe som bør testes…
Vi legger med andre ord listen høyt for de av dere som ønsker en sykkelopplevelse utover det vanlige.
Målet er å sykle alle ‘hårnålssvingene’ helt opp til 1600 moh. Det er ca. 45 km helt til toppen.
Underveis kan vi velge alternativer. De som virkelig har dagen kan også få med seg Col di Madone på veien hjem.
Dette blir med andre ord en spennende dag uansett hvilket valg du tar.

Uken avsluttes med middag i en lokal restaurant.

Dag 8Hjemreisedag.

Galleri
Pris & dato

Dato

21. – 28. juni 2023.

 

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 20000,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende. ”Alt” er inkludert som, del i dobbeltrom, helpensjon (Ikke drikke til maten), leie av  sykler, følgebil med teknisk assistanse og reiseleder fra Expa.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inngår i pris

 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landeveisracer.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj x 5 iht program.
 • Middag alle dager iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • Lokalt crew med følgebil etc.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Inngår ikke i pris

 • Flybilletter t/r. (Ekstra tillegg – se flytider nedan)
 • Drikke til maten.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene, samt lunsjen på dag 7.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel.
 • Drikkeflaske, hjelm og pedaler.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 10 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 10 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.900,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Sprek Trening på sykkeltur i Frankrike
Dagsetappene byr på oppoverbakker, nedoverbakker og flatt terreng. / Foto: Expa Travel
Praktisk

Bagasje

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkelhansker.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Drikkeflasker til sykkelen.
 • Sykkelsko.
 • Egne pedaler.
 • Solbriller.
 • Badeklær.
 • Regn- / vindjakke.
 • Fritidssko til kvelden.
 • Kamera / mobil (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når du stopper for lunsj/piknik.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Behov for sykkelklær?

Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia.

Se mer om klærne i vår webshop. Bestilling av sykkelklær kan også gjøres inne på ‘Mine Sider’ som du får tilsendt link til ved påmelding.

Fly, transfer & avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er booket for samtlige som flyver fra Trondheim. Se flytider nedan

21. juni 2023 / Lufthansa

Stavanger – Frankfurt /  kl. 06:55 – 08:50
Frankfurt – Nice / kl. 12:00 – 13:30

28. juni 2023 / Lufthansa
Nice – Frankfurt / kl. 06:35 – 08:55
Frankfurt – Stavanger / kl. 09:50 – 11:35

Avreiseinfo

Avreiseinfo samt flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også legge ut en egen arrangementsside for disse turene, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen. Våre arrangementer ser du her.
 • På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Med jevne mellomrom trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner, dette valget gjør du evt. inne på ‘Mine Sider’ som du får tilsendt link til ved påmelding.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding