fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sense Kongsberg 2020

0
Price
Fra14.500 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

750

Pris

fra 14 500 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 16. - 23. oktober 2020
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly t/r, Oslo - Sicilia.
 • All busstransfer iht programmet.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag m/et glass vin iht progr.
 • Alle utflukter iht program.
 • Turleder fra Expa Travel (Petter).
 • All bagasjetransport iht program.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 16. - 23. okt - FULLBOOKET
La oss vise deg vårt Sicilia

Dette er en bestilt tur, og er kun for inviterte.
**************************************************

Sense Helse Kongsberg på nytt eventyr – denne gang til Sicilia!

Sicilia, denne myteomspunnende, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna, og som fødestedet til mafiaen. Alt, og alle, har på sin måte satt sitt preg på denne øya. Dette skal vi utforske nærmere under vårt opphold på øya, men fremfor alt skal vi lete etter en skjønnhet som må oppleves…

Kjapt om turen

Taormina
Sicilia byr på så mye vakkert. Vår reise starter ute ved havet. Vi skal oppleve vakre Taormina. Byen som ligger på en hylle 200 meter over havet, med nydelig utsikt utover stredet som skiller Sicilia fra fastlandet. Byen huser også et gresk amfiteater med plass til 15.000 mennesker. Gjennom Porta di Catania og Porta di Messina, kommer man inn på hovedgaten Corso Umberto 1.
Byen var en gammel festningsby i tidligere tider. Innenfor portene er det et mylder av koselige butikker, kirker, trange smug og åpne plasser med utsikt over havet. For å komme ned på stranden, kan man ta en gondolbane. Den vakreste av alle Sicilias byer, sies det om Taormina.

Etna
Taormina blir basen vår når vi skal opp på vulkanen Etna. Vulkanen er den mest aktive i Europa. Det kan bli spennende. Vi skal bevege oss gjennom skogen, og opp i et vulkansk landskap. Vi vil se mange gamle krater, og vi vil se hvordan lavaen har satt sitt preg på området.

Ekte Sicilia
Vi skal også på en reise innover på øya. Dit ingen turister kommer. Der skal vi oppleve det ekte Sicilia, så midt på øya som det er mulig å komme. Her skal vi oppleve hvordan lokalbefolkningen har det. Vi skal ut å vandre på en nedlagt jernbanestrekning bygget under Mussolinis tid. Vi skal vandre over broer og gjennom tunneler (med hodelykter). Det blir også et «hjemme hos besøk» hos en dere kjenner, hvor de med en gammel idrettsskade kan sitte ved svømmebassenget og følge med gjengen som beveger seg til fots. Så møtes vi alle der til forfriskninger, og kanskje et bad… Så skal vi ta oss opp den korte veien til den lille byen Assoro, byen som det sies er eldre enn Roma. Der skal vi sitte på byens torg, spise pizza og kjenne på stemningen.

Siracusa
Vi kommer til å avslutte besøket på denne fine og spennende øya der vi begynte, ute ved havet. Vi skal bo i Siracusa. Byen som er den historiske hovedstaden på Sicilia. Kjent for sine rike greske og antikke historie. Arkimedes, for dere som er interessert i matematikk, var herifra. Samtidig feirer vi i desember måned en dame som var fra denne byen… Vi skal besøke noen av de særegne barokkbyene som ligger i området.. Så skal vi ut å gå tur. Det blir hyggelige middager, og helt sikkert gode historier.

La oss vise deg vårt Sicilia. Bli med på en tur til Middelhavets største øy. Få historier om mafia, hverdagslivet langt sør i Italia og opplev det urørte Sicilia. Dette er en reiseopplevelse av de sjeldne.

Highlights
 • Vakre Taormina.
 • Vulkanen Etna.
 • Det ekte Sicilia.
 • Det italienske kjøkkenet.
 • Byen Assoro.
 • Barokkbyen Noto.

Bosted

God standard generelt på hotellene på denne turen. Vi bor på følgende hotell:

Taormina:
Hotel vello d’oro

Enna:
Hotel Federico 2

Siracusa:

Hotel Alla Giudecca

Måltider

Frokost, lunsj og middag med et glass vin, alle dager – altså helpensjon.

Unntak:

 • Lunsj ankomst-/avreisedagene.
 • Lunsj på fridag.

I prisen inngår

 • Fly t/r, Oslo – Sicilia.
 • All busstransfer iht programmet.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag med et glass vin, alle dager – altså helpensjon.
 • Alle utflukter iht program.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turleder fra Expa Travel (Petter).

I prisen inngår ikke

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst-/avreisedagene.
 • Lunsj på fridag.
 • Evt. enkeltromstillegg.
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Vi lander i Catania, og tar oss den korte veien fra flyplassen til Taormina. Der sjekker vi inn på Hotel Vello d’ oro, og tar oss en spasertur i byen før vi setter oss til bords.

Middag kl. 21:00.

Dag 2Etna

Vi skal ut å vandre på en vulkan. Vulkanen Etna strekker seg hele 3.330 meter over havet. Det er bilvei helt opp til skianlegget på 2000 meter.
Vår ferd starter litt nedenfor skianlegget, hvor vi setter våre første steg på en kjerrevei i skogen. Så går turen igjennom skog, og så over i et vulkansk landskap. Fascinerende.

After walk på torvet i Taormina.
Felles middag kl. 20:00.

Dag 3Enna

Vi skal sette kursen innover i landet. Første stopp blir i den lille landsbyen Castiglione di Sicilia. Her besøker vi en vingård. Sicilianske viner har blitt veldig populære i Norge. Vi får vite mer om hva som gjør vinene i dette området spesielle. Så må vi jo selvsagt smake på vinen…
Vi må gjøre et stopp til på vår vei til Enna, og det er for å smake på den italienske isen. Vi stopper i Agira, som ligger fint til med sine hus som ligger tett i tett oppover fjellet.

I Enna bor vi på Hotel Federico 2.
Vi tar oss en ettermiddagstur til fots før middag
Middag kl. 20:00.

Dag 4Assoro

Vi besøker Assoro. Vi skal på “hjemme hos besøk”. Her skal vi få hjelp til å finne fram av noen som hverken snakker kongsbersk eller engelsk, uten at det blir noe problem.
Vi starter dagen med en fin vandring på en nedlagt jernbanelinje, med hodelykter på. Vi tar en sang i første tunnel. Det går, bokstavelig talt, gjennom tunneler og over broer. Helt til vi ender opp på terrassen hos Petter. Her blir det forfriskninger, og muligheten for et bad for de tøffeste.
Så tar vi oss de få hundre meterne opp til byen. Der rusler vi gjennom hovedgaten, til byens Piazza. Med en slående utsikt utover det indre av Sicilia på byens torv er det klart for ekte pizzalunsj. Med forfriskninger.
Etter lunsj går vi på byvandring. Og ender opp på toppen av byen. Der får vi en strålende utsikt mot Vulkanen Etna.

Dag 5Borgen i Sperlinga og vandring

Vi starter med å ta oss mot Sperlinga, mot den lille byen som huser en bortgjemte og glemt borg. For her ligger det faktisk en strålende borg strategisk til, på det som i gamle dager var kongeveien mellom Palermo og Catania. Denne borgen, som ligger hugget ut i fjellet ,er helt fantastisk. Det følger også med en sann historie om de som en gang ble beleiret der. De sicilianske vespene, det er vanskelig å tenke seg at storpolitikken inntok denne lille landsbyen. Den skal dere få høre mer om.

Etter lunsj skal vi forflytte oss i tid, fra det gamle til år 2020. På vei til Siracusa stopper vi på Sicilia Fashion Outlet. Her har de rett og slett funnet det som er midtpunktet på øya, og laget en landsby med bare butikker og serveringsteder. Her er det shopping som gjelder, til gode priser. Alle kjente merkevarer ligger her.

Vel fremme i Siracusa sjekker vi inn på hotel Alla Giudecca.
Felles middag kl. 20:00.

Dag 6 Noto og Marzamemi

Vi skal kjøre nedover kysten, og inn til vakre Noto. Noto-dalen ble rammet av et jordskjelv i 1693. Der flere byer måtte bygges opp igjen. De ble bygget i det som var tidens byggestil, nemlig barokkstil. Sicilianerne gjorde som de ofte gjør, utvikler stilarten litt. Så Noto er bygget i siciliansk barokkstil.
Dette var frem til 1960-tallet en hemmelighet for resten av Europa. Det skal vi se nærmere på, og kanskje lære litt om.

Lunsj blir nede ved havet, i uendelige vakre omgivelser. Marzamemi er et lite og fantastisk sted. Omgitt av havet. Her skal vi spise lunsj. Etter lunsj blir det litt aktivitet.

Felles middag kl. 20:00.

Dag 7Fri disposisjon

Det er en dag til fri disposisjon, men det vil komme forslag om en halvdags tur i nærområdet/Siracusa.

Så har dagen kommet hvor Arnt skal forsvare #kaste på stikka”- tittelen sin.

Avslutningsmiddag kl. 20:00.

Dag 8Hjemreisedag

Galleri
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 14500,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Dato

Ny dato!!! 16. – 23. oktober 2020 (fredag til fredag). 

Betaling

 • Første innbetaling på NOK 4.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail.
  Dette beløpet dekker reservasjon av flybillett / hotell og er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
  Bestilles turen etter 01. mars 2020 vil første og siste innbetaling komme på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 6 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 16 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 16 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Praktisk

Bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem etc. som det er greit å ha lett tilgjengelig på våre utflukter. Sekken kan evt. tas med som håndbagasje på flyet.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Fly, transfer & avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr med Lufthansa til følgende tider:

16. oktober 2020
Oslo Gardermoen – Amsterdam – Catania / kl. 09:20 – 15:55

23. oktober 2020
Catania – Amsterdam – Oslo Gardermoen / kl. 16:40 – 22:35

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også lage en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Vilkår

Påmeldingen gjør du via vårt påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Påmeldingen er bindende og første delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Petter på mobil +47 90 02 69 01, eller mail: petter@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding