fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Skred-og toppturkurs i Hemsedal

0
Price
Fra9.950 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1286

Pris

fra 9 950 NOK
Lengde 3 dager
Reiseperiode 03. - 05. februar 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Toppturkurs eller skredkurs iht progr.
 • NF-sertifiserte instruktører iht progr.
 • Frokost x 2 iht progr.
 • Lunsj x 2 iht. progr.
 • Middag x 2 iht. progr.
 • Turleder fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 03. - 05. feb. 2023
Skred-og toppturkurs i Hemsedal

NB! Påmeldingsfrist på dette kurset / turen er 02. januar 2023

Lær om sikkerhet i vinterfjellet!

Nå kan du blir med på skred-og toppturkurs i Hemsedal, et perfekt område for kurs og toppturer!
En helg hvor du velger toppturkurs eller skredkurs ut ifra nivå. Hvis du ikke har vært på topptur før, men står en del på ski så er toppturkurset perfekt. Skredkurset passer for deg som er litt mer erfaren.

Begge kursene foregår med utgangspunkt i vakre Harahorn Fjellgård, en gård på 1100 meters høyde. Et av Norges vakreste og mest uberørte fjellområder. Denne helgen skal vi erverve masse ny kunnskap om snø og skikjøring, i tillegg til at vi nyter god mat og stemning i herlige omgivelser.

Topptur i Hemsedal med Expa Travel
Lær om sikkerhet i vinterfjellet / Foto: Shutterstock
Kjapt om kurshelgen

Lær om sikkerhet i vinterfjellet. Du velger toppturkurs eller skredkurs etter hvilket nivå du har. Dette er en helg for deg som liker å stå på ski og å gå randonee-turer. Du trenger absolutt ikke å være dreven utforkjører med masse topptur-erfaring (randonee), men du liker likevel å utfordre deg selv.

På kursene bruker vi meget dyktige instruktører med lang utdanning og erfaring. Her få du muligheten til å lære av de beste folkene. Vi benytter NF (Norsk Fjellsportforum)-godkjente skredkursinstruktører som kan vise til solid erfaring over flere år innen krevende ski-, klatre- og breturer.

Det meste er inkludert i prisen på disse kursene. Du trenger kun fikse transport t/r Harahorn Fjellgård. Du kan f.eks. ta buss til Hemsedal og evt taxi derifra, eller arrangere samkjøring.

Info om Toppturkurset

Er du glad i å stå på ski og ønsker å lære mer om hvordan man går på topptur, da er dette kurset for deg! Kurset er lagt opp som et nybegynnerkurs i alpin skiferdsel for de som har stått en del på ski, men har lite erfaring med topptur. Her får du tips og triks om utstyr, turplanlegging og ikke minst hvordan man ferdes tryggest mulig både opp og ned fra vinterfjellene.

Dette er et nybegynnerkurs hvor du ikke trenger noen forkunnskaper om toppturer, men du må kunne kjøre på alpinski. Du bør også være i ok fysisk form.

Mål med Toppturkurset

Målsetningen med kurset er først og fremst at du skal få en positiv opplevelse av det å gå på topptur i fjellet. I tillegg skal kurset gi en grunnleggende innføring i utstyr, teknikker og sikkerhet rundt toppturer på ski. Skred er et viktig tema i kurset. Vi vil fokusere på å kunne identifisere skredfarlig terreng og bruk av skredfarevarsel for å vurdere tur og veivalg. Videre kommer vi inn på kjøremønster ved off-pist skikjøring, samt opplæring i kameratredning og bruk av sender/mottagerutstyr. Kurset er praktisk og vi ønsker å være så mye på tur som mulig.

Vi vil tilbringe det meste av kurset ute, det vil si at vi går på tur hver dag. Men, det er ikke dermed sagt at vi kommer på topper hver dag, da vi bruker mye tid underveis på å gå igjennom de ulike emnene. På kvelden første kursdag er det fokus på hva slags utstyr en velger og kort turplanlegging.
Vi legger opp til at dag to blir en litt lengre tur hvor vi forsøker å komme oss opp på en topp.

Temaer på toppturkurset

 • Tilpassing og bruk av utstyr.
 • Turplanlegging.
 • Orientering og bruk av kart.
 • Vegvalg.
 • Skiteknikk – både oppover og nedover.
 • Snøkjennskap.
 • Skred og skredredning.
 • Bruk av skredvarsel.
Info om Skredkurset

Dette er for deg som allerede er på turer i fjellet på vinteren. Fjellskiløpere, toppturgåere og frikjørere.
For at du skal få utbytte av dette kurset bør du ha normalt gode skiferdigheter både oppover og nedover, og være vant med vinterfjellet. Du bør også være i ok fysisk form.

På skredkurset får du en innføring i hvordan du finner den beste snøen! Og ikke minst hvordan du holder deg i live når du har funnet den.
Dette kurset tar for seg alt fra skredfarevurdering, turplanlegging, veivalg, kjøremønster og kameratredning med bruk av sender/mottakerutstyr.

Mål med Skredkurset

Det finnes ingen eksakt metode for å fastslå skredfare. Målet med kurset er derfor å gjøre deg bevisst på hvilke faktorer som påvirker skredfaren og hvordan du kan ferdes tryggest mulig i potensielt skredfarlig terreng. Du skal få en innføring i snøkjennskap, bruk av skredfarevarsel, veivalg i skredfarlig terreng, kjøremønster ved off-pist skikjøring, samt opplæring i kameratredning ved bruk av sender/mottagerutstyr.
Kurset er praktisk og det blir lagt opp til at flest mulig momenter blir tatt ute i terrenget.

Temaer på kurset

 • Veivalg – vurdering i lendet.
 • Kjøremønster.
 • Faktorer som påvirker snødekkets stabilitet.
 • Bruk av skredvarsel.
 • Snøkjennskap.
 • Gruppeprosesser og risiko.
 • Kart og orientering.
 • Kameratredningsmetoder med sender/mottager utstyr (S/M).
Toppturkurs og skredkurs i Hemsedal
Vi bor på vakre Harahorn Fjellgård, 1100 moh / Foto: Harahorn Fjellgård
Highlights
 • Hemsedal-området og de herlige opplevelsene naturen gir.
 • Harahorn Fjellgård, med et hyggelig og personlig vertskap.
 • Kurs med erfarne og lokalkjente tindeguider.
 • Stemingen gjennom dagen og rundt bordet på kveldene.

Bosted

I et vakkert fjellområde nord i Hemsedal finner du Harahorn Fjellgård. En gård som ligger høyt og fritt, 1.100 meter over havet. På Harahorn Fjellgård kombineres vakker natur med gjestfrihet, nydelig mat og vakker tradisjonsrik arkitektur.
Vi bor i hovedhus og hytter med delt bad. Rommene har dobbeltsenger.
I fellesområdene med alle de vakre stuene har vi felles samlinger og avslapning etter lange dager ute. Det blir herlig, kortreist, lokal mat og hyggelig vertskap under hele oppholdet.

Måltider

Kjøkkenet på Harahorn Fjellgård bruker lokale råvarer inspirert av årstidene, naturen og fjellet. Fjellørret, rein,  håndplukkete multer, krekling og einebær er noen av råvarene som danner grunnlaget for de kulinariske opplevelsene på Harahorn Fjellgård.

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost x 2.
 • Lunsj x 2 (selvsmurt matpakke hver dag).
 • Middag x 2.
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil. 

Dagsprogrammet settes dag for dag utifra værforhold og hvor det er de mest optimale snøforhold med tanke på puddersnø, vind, sikkerhet osv. Lokalguidene er lommekjent i området, og vil gå gjennom dagens tur og kurs hver dag ved frokosten.

Vi er utendørs hele lørdag og søndag.

Dag 1Ankomstdag Harahorn fjellgård - Teori

Ankomst Harahorn Fjellgård på ettermiddagen – i egne biler.
Gjennomgang av helgens program kl. 18:00. Vi skal også ha en teoretisk gjennomgang av skredlære, pakking av tursekk og planlegging av tur dagen etter.
Deltakere på begge kursene deltar på samme infomøte / gjennomgang fredag kveld.
Teorien er før middag, så pass på at du har spist litt før vi setter i gang.
Vi spiser sen middag kl. 20:00, lokal og kortreist mat.

Dag 2Toppturkurs og skredkurs i praksis

Vi spiser tidlig frokost for å få mest mulig ut av dagen, forhåpentligvis med sol. Matpakke smører du selv ved frokosten. Vi regner med å være på tur hele dagen.
Plan/rute for dagen settes dag for dag utifra værforhold og hvor det er riktige snøforhold med tanke på temaene vi skal igjennom. Så hvor turene går avhenger av vær- og snøforhold.

Toppturkursinnhold dag 2:
Alpin skitur hvor vi går gjennom kurstemaene underveis. Målet er ikke en topp, men å tilegne oss god kunnskap slik at du blir litt bedre til å planlegge en tur.

Skredkursinnhold dag 2:
Vi tilbringer dagen ute på tur. Programmet dreier seg i hovedsak om terreng, snøkjennskap, vær/vind, menneskelige faktorer, veivalg og bruk av sikkerhetsutstyr.

Tilbake fra fjellet fortjener vi en liten afterski, kanskje med en tur i en badstua?
Deretter er det tid for felles middag med lokale smaker og god stemning.

Dag 3Toppturkurs og skredkurs i praksis

Etter frokost og matpakkelaging bestemmer guidene destinasjonen og setter sammen et opplegg slik at du får best mulig utbytte av helgen. Også denne dagen skal vi lære mer om ferdsel i fjellet og området du ferdes i.

Toppturkursinnhold dag 3:
Vi repeterer emnene fra i går, og legger til enkelte elementer for å få deg til å føle deg tryggere på tur i fjellet. Litt avhengig av hvor vi får best mulig kunnskap prøver vi oss på en topptur i dag. Du vil få litt mer ansvar for selve gjennomføringen av turen. Vi satser på en herlig dag i fjellet.

Skredkursinnhold dag 3:
I dag skal vi på topptur i området rund Hemsedal, vi velger tur etter gode snøforhold. Denne dagen skal vi praktisere det vi ble introdusert for dagen i forveien. Vi satser på en flott topptur med utsikt.

Så blir det etterhvert klart for hjemtur. På vei hjem kan du kanskje oppsummere nyervervet kunnskap og alle inntrykk etter noen opplevelsesrike og lærerike dager 😀

Toppturkurs og skredkurs i Hemsedal
Du velger om du vil delta på Toppturkurs eller Skredkurs denne helgen /Foto: Harahorn Fjellgård
Dato & pris

Dato / Sted

03. – 05. februar 2023 (fredag – søndag).

Oppmøte på Harahorn Fjellgård kl. 18:00 (se kart lenger ned på siden). 

Pris

Pris for kursene ‘Skred-og toppturkurs i Hemsedal’ er kr. 9950,- per person. 

Dersom du evt. ønsker enkeltrom vil et tillegg på kr. 1.990,- tilkomme.

Inkludert

 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Toppturkurs eller skredkurs.
 • NF (Norsk Fjellsportforum) sertifiserte instruktører.
 • Frokost x 2.
 • Lunsj x 2 (smører med egen matpakke).
 • Middag x 2.
 • Turleder fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Transport til og fra Hemsedal.
 • Evt. leie av utstyr (randoneeski, feller, staver, sikkerhetsutstyr, etc).
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Drikke til maten ved middag/lunsj.
 • Evt. enkeltrom.
Evt. leie av skiutstyr / sikkerhetsutstyr etc.

Om du har behov for å leie utstyr ta kontakt direkte med vår utstyrsleverandør i Hemsedal, MOH Sport. Du lager leieavtale og betaler direkte til MOH Sport. Bruk denne linken og bestill det du trenger av utstyr. Du får 10% rabatt om du bruker koden MOH10. 

Følgende priser gjelder for evt. leie av utstyr:

 • Skipakke: Kr 350,- per dag.
 • Toppturpakke: Kr 650,- per dag.
 • Komplett toppturpakke: Kr 850,- per dag.
 • Skredpakke: Kr 400,- .
 • Skredutstyr per del: Kr 150,- .
Innhold i de forskjellige pakkene:
 • Skipakke: Toppturski, feller og staver.
 • Toppturpakke: Toppturski, feller, skisko, staver.
 • Komplett toppturpakke: Toppturski, feller, skisko, staver og skredutstyr.
 • Skredpakke: Skredsøker, søkestang og spade.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur/kurs, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen/kurset gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på disse kursene/turene er 12 pers / maks antall er 24 pers. Prisen betinger minimum 12 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller kurset/turen kansellert.

Skred-og toppturkurs i Hemsedal
Vi gleder oss til en aktiv helg i Hemsedal! / Foto: Shutterstock & Harahorn Fjellgård
Praktisk

Bagasje

For dagsturene er det viktig med en bra dagstursekk som sitter godt, og som har plass til evt. ekstra tøy.
Husk at det i tillegg må være plass til matpakke, termos og vann.

Utstyr

Påkrevd pakkeliste:
 • Alpine turski (Randonee) eller telemarkski med feller. Snowboardere må ha truger eller splitboard.
 • Skistøvler.
 • Staver, justerbare.
 • Skarejern (valgfritt).
 • Sender/Mottager (skredsøkere) søkestang, spade.
 • Dagstursekk som får plass til utstyr, evt. ekstra klær og matpakke med termos / drikke. Mulighet til å feste skiene (ca. 30-45 liter).
 • Skihjelm.
 • Skibriller.
 • Vannflaske x 1.
 • Termos, min. 1/2 liter.
 • Bekledning for en dag i vinterfjellet.
 • Romslig vindjakke m/hette.
 • Litt tykkere dunjakke med hette for vinterbruk.
 • Mellomlag: varm fleece eller tynn dunjakke m/hette.
 • Behagelige skibukser som tåler regn, vind og kuldegrader.
 • 2 x sett med ullundertøy.
 • Lue/buff.
 • Varme vinterhansker.
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).
 • Solbriller.
Anbefalt pakkeliste
 • Badeklær, det er badstue i noen av hyttene.
 • Kamera / mobiltelefon.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Toalettartikler.
 • Komfortable klær til kveldene (selvfølgelig casual).
 • Innesko til kveldene.
 • Powerbank til mobilen.
 • Liten kniv.
 • Antibac til eget bruk.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer. Husk at dette er en vintertur der vi stort sett er utendørs hele dagen.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding