fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kickstart sesongen i Italia & Frankrike

0
Price
Fra7.690 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1600

Pris

fra 7 690 NOK
Lengde 6 dager
Reiseperiode 23. mar - 28. mar 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • Overnatting x 5, del i dblrom iht progr.
 • Frokost x 5 iht program.
 • Middag x 5 iht program.
 • Expa Travels guide som sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 23. - 28. mar 2023
Kickstart sykkelsesongen i Italia og Frankrike
Start sykkelsesongen på den italienske rivieraen!

I mars tar vi deg med til et “nytt” sykkelområde vi lenge har ønsket å utforske. Her kombinerer vi morsomme, svingede fjellveier uten trafikk med små middelalderbyer fulle av sjarm. Og ikke minst: etterlengtede lunsjstopp på lokale trattoriaer.
“Blomsterbyen” Sanremo blir vårt utgangspunkt disse dagene. Det gunstige, velkjente mikroklimaet er en velkommen bonus.

Vi bor på et ombygget kloster fra 1800-tallet. Kun få meter fra stranden og ca. 5 min fra sentrum med sin koselige gågate og herlige folkeliv. Det beste er likevel mulighetene for flotte sykkelturer i svært variert terreng. Fjellene rundt Sanremo, de franske/italienske alpene, byr på fantastiske og artige sykkelutfordringer. Den gamle jernbanelinjen som nå er flott sykkelvei, og som følger den italienske rivieraen, er super for turer i flatt terreng med havet som konstant følgesvenn. Opplevelsene og inntrykkene står rett og slett i kø.

Kaffe- og is-stoppene langs veien er som alltid et lite høydepunkt, vi innrømmer glatt at vi nesten setter like stor pris på kaffe- og matpausene som syklingen.

Etappene

Det blir dagsetapper på mellom 70 – 130 km – i rolig tempo. Vær, vind og dagsform styrer selvfølgelig litt hvordan vi legger opp dagene.

Med kort avstand fra flyplassen i Nice, og overnatting på ett litt annerledes hotell, har vi lagt til rette for noen aktive og spennende dager langs den italienske rivieraen.

Og med de gunstige flytidene til Norwegian får vi nesten 6 fulle sykkeldager på denne turen. 

Kickstart sykkelsesongen med Expa Travel
Kickstart sykkelsesongen i Italia og Frankrike / Foto: Shutterstock & Sportograf
Kjapt om turen

Vi ønsker at naturopplevelsene skal være like store som sykkelopplevelsene. Rolig tempo, hyggelige kaffestopp og sosialt samvær er stikkordene for uken. Vi har valgt ut de rutene vi skal sykle i løpet av turen, men tilpasser oss evt. ut i fra vær&vind, dagsform og gruppens ønskemål underveis.
Flere av dagene kan du selv velge antall km, da vi har lagt opp programmet slik at vi sykler ‘størstedelen’ av etappene før lunsj, for deretter å individuelt kunne velge om du ønsker en ekstra utfordring på ettermiddagen. Du velger altså selv hvor krevende dagen skal bli!

Leiesykkel

Lokal leverandør av sykler. På ‘min side’ som du får tilsendt etter påmelding registrerer du din høyde for korrekt  størrelse på sykkel. Pedaler, drikkeflaske og hjelm tar du med selv.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Highlights
 • Det sosiale samholdet med de andre deltakerne på turen.
 • De store naturopplevelsene med både fjell og sjø på 'alle kanter'.
 • Å oppleve nye områder fra sykkelsetet, med både lukt, frisk luft og solbriller som ingredienser.
 • Alle herlige måltider på de lokale trattoriaene / restaurantene.
 • Alt det praktiske er tilrettelagt, du bare møter opp og koser deg på sykkelsetet.
 • Kombinasjonen med sykling både Italia og Frankrike.

Bosted

Hotellet vi har valgt, Hotel Villa Sophia 3***, er et ombygget kloster fra 1800-tallet. Unik atmosfære, bra kjøkken og perfekt beliggenhet rett ved stranden. Gangavstand til koselig gågate i sentrum. God standard på rommene.

Fra hotellet har vi direkte adgang til sykkelveien langs den nedlagte jernbanen. Lett å sykle videre på småveier inn i landet og opp i fjellene.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost x 5 iht progr.
 • Middag x 5 iht progr.

Frokoster inntas på hotellet. Lunsjene spiser vi på hyggelige, lokale spisesteder langs veien (ikke inkl).
Dagene avslutter vi med felles middager med lokal mat & vin i hotellets restaurant.

Sykler

Leie av sykler

Sammen med våre lokale samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, tar vi god tid til å justere de individuelt til hver enkelt.
Alle sykler er nesten nye eller er brukt maks 1 til 2 år.

Registrering av høyde gjøres på ‘Min side’ som du får tilsendt etter påmelding.

Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler, hjelm og vannflaske!

Landeveisracer
Pris for leie av landeveisracer er fra NOK 2.400,- for hele perioden.
Alle landeveisracerne er fullkarbon med Ultegra/Sram Force og skivebrems.

El-racersykkel
El-racersykkel på forespørsel. Ta kontakt direkte med eric@expa.no.

Følgebil

På denne turen har vi ikke følgebil.

Forsikring Sykkel

På denne turen tilbyr vi ikke separat sykkelforsikring.

Kickstart sykkelsesongen med Expa Travel
Vi sykler både i fjellet, langs havet og innom små landsbyer i løpet av turen / Foto: Expa Travel
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Dag 1Ankomstdag / ca. 50 km

Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 06:40, ankomst Nice kl. 09:35. Transferbuss fra flyplassen til Sanremo. Regn med ca. en times bussreise.
Vi sjekker inn og går deretter til sykkelbutikken for å hente leiesyklene. Ettermiddagen brukes til en oppvarmingstur i flatt terreng langs kysten.

Velkomstmiddag i hotellets egen restaurant. 

Dag 2Fjellbyene Perinaldo og Bajardo / ca. 70 km og 1450 høydemeter

Etter en god frokost sykler vi ut fra hotellet, ca. kl. 09:30. En eventyrdag venter!
Vi følger sykkeltraseen langs havet i et par kilometer før vi svinger av inn i landet. Her går det oppover på små, svingede veier – hele veien opp til den lille byen Perinaldo. Perfekt for kaffestopp og litt påfyll før vi triller videre mot neste by: Apricale. Etterhvert kommer vi også til byen Bajardo. Spektakulært landskap og fantastisk utsikt mot både havet og de franske alper!

Vi besøker den gamle borgen helt på toppen av byen før vi spiser lunsj på en lokal trattoria (ikke inkludert). Kanskje blir det hjemmelaget pasta?
Etter lunsj går det for det meste nedover i mange kilometer før vi på ny er tilbake ved kysten og sivilisasjonen. Ved fint vær stopper vi på en strandkafé for afterbike og litt tid på egenhånd.

Vi avslutter dagen med en herlig middag i hotellets restaurant.

Dag 3"Heksenes by" Triora og middelalderbyen Dolceaqua / ca. 100 km og ca. 1700 høydemeter

Dagens mål er ‘Heksenes by’ Triora… Byen ligger der ‘ingen kunne tru at nokon kunne bu’. På ca. 1000 moh, etter magisk klatring, når vi den lille byen som har fått navnet ‘Heksenes by’. Akkurat passe bratt. I Triora blir det vel fortjent lunsj på en lokal trattoria (ikke inkludert).
Så går turen videre vestover. Vi følger i praksis den franske grensen og Alpes Maritimes helt til vi når middelalderbyen Dolceaqua. En fantastisk liten by som, på grunn av at den er på UNESCOs verdensarvliste, får besøk fra hele verden i løpet av sesongen. Vi tar oss tid til et lite stopp sightseeing før vi fortsetter til kysten.
Mye nedover og flatt terreng etter lunsj, helt til vi igjen ankommer hotellet vårt i Sanremo. En lang dag med magisk sykling!

Middag i hotellets restaurant før sengen venter.

Dag 4Frankrike - Menton - Col de la Madone - La Turbie - Sanremo / ca. 100 km og ca. 1700 høydemeter

I dag er den beryktede Col de la Madone målet. Vi skal med andre ord over til Frankrike for å prøve oss på den legendariske klatringen som har vært med i Tour de France flere ganger!
Dagen starter med flate 35 km, helt frem til Menton, den første franske byen vi ankommer etter grensen. Vi ser an tiden om det blir kaffe eller lunsj der.
Fra Menton går det så oppover i 1000 høydemeter helt frem til til Col de Madone. Dette var klatringen Lance Amstrong ofte benyttet for å teste formen… På veien opp passerer vi den koselige byen St. Agnes.
Fra Col de la Madone sykler vi de svingede veiene ned til La Turbie – her får vi kanskje en av de flotteste utsiktene vi har opplevd. Med utsikt over Monacos skyline triller vi nedover og tilbake til Menton, for så å krysse grensen over til Italia og Sanremo. Ettersom vi sykler den samme veien både til og fra Menton kan de som evt. ikke ønsker å prøve seg på Col de la Madone tilbringe litt tid i Menton for avslapping og sightseeing og så møte resten av gruppen når de er på vei hjem.

Vi må regne med at det blir en lang dag med både flatt og kupert terreng – men mest av alt blir det magisk sykling!

Felles avslutningsmiddag i hotellets restaurant.

Dag 5Langs kysten mot Imperia - Inspurten Milano-Sanremo

Vi starter dagen med å trille langs den gamle toglinjen, nå omgjort til sykkelvei, helt bort til den litt større byen Imperia. Her setter vi kursen innover i landet, mot flere av de små fjellbyene som kjennetegner området. Etter hvert kommer vi inn på den berømte innspurten av klassiker’n Milano – Sanremo – flere av dere har sikkert sett denne på TV. Stigningen opp mot Poggio og ned på den andre siden til Civezza – for så å spurte inn mot målet i Sanremo… Vi avslutter dagen med stil med afterbike like ved målgangen.

Felles avslutningsmiddag på lokal restaurant.

Dag 6Sykling og avslapping før hjemreise

Hjemreisedag. Vi har avreise fra hotellet kl. 17:30. Flyet hjemover går kl. 20:45.
Det vil med andre ord si at vi har muligheter for opplevelser også denne dagen.

Vi har latt denne dagen stå helt åpen i programmet. Kanskje ønsker du enda en sykkeltur? Eller kanskje du heller vil bruke tiden på å rusle litt rundt i Sanremo på egenhånd før det er dags å reise til flyplassen.

Film fra tidligere treningstur med Expa Travel

Se film fra en av våre tidligere treningsturer (Calpe, 2018) her:

Pris & dato

Dato

Dato for denne turen er 23. – 28. mars 2023.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 7690,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • Overnatting x 5 – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • Frokost x 5 iht program. 
 • Middag x 5 iht program.
 • Expa Travels skandinavisktalende guide som selv sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybillett t/r Nice.
 • Leie av sykkel.
 • Drikke til maten.
 • Lunsjer.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Det vil antakelig bli deltakere fra alle de tre skandinaviske landene.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.400,-  vil da tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Kickstart sykkelsesongen med Expa Travel
Vi sykler også innom Triora - 'Heksenes by' / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Praktisk

Bagasje

MEGET VIKTIG: Været kan veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for både vått og litt kaldere vær.
Ved regn er det greit med en liten ryggsekk du kan sykle med, hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m.
Husk at vått føre i høyden betyr lave temperaturer…

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • Egne pedaler.
 • Sykkelhjelm.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkl i prisen. MEN, i forhold til transferbuss fra flyplassen har vi tatt høyde for du flyr med direktefly med Norwegian til følgende tider:

 • 23. mar 2023 / Oslo – Nice / kl. 06:40 – kl. 09:35 (direktefly Norwegian).
 • 28. mar 2023 / Nice – Oslo / kl. 20:55 – kl. 23:45 (direktefly Norwegian).
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding