fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Terrengsykling i Italia

0
Price
Fra9.790 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1792

Pris

fra 9 790 NOK
Lengde 6 dager
Reiseperiode 15. - 20. apr 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • Overnatting x 5, dblrom / leiligh. iht progr.
 • Frokost x 5 iht progr.
 • Middag x 5 iht progr.
 • Lokale, sertifiserte sykkelguider iht progr.
 • All transport (shuttle) iht program
 • Expa Travels guide sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 15. - 20. apr 2023
Terrengsykling på den italienske rivieraen
Daler, fjell, elver og Middelhavet!

Det er med stor glede vi nå inviterer deg med på et terrengsykkeleventyr langs den italienske rivieraen!
Dette området byr på flytstier både oppover og nedover. Små middelalderbyer som ligger der “veien slutter”, oftest på toppen av fjellet. Daler og elver, fjell og Middelhav! Etter flere dagers research i området rundt Sanremo og grensetraktene mellom Italia og Frankrike, er vi nå utrolig glade for at vi endelig kan invitere deg med på en terrengsykkeltur vi lenge har ønsket å tilby.
Dette er stiene der mange utstyrsleverandører, med proffer i stallen, tester sitt utstyr hvert år. Her kombinerer vi morsomme, svingede fjellstier i både Frankrike og Italia med det gunstige og velkjente mikroklimaet.
“Blomsterrivieraen”  og middelalderbyen Dolceaqua blir vårt utgangspunkt i disse spennende og aktive dagene.

Vi bor enkelt, men bra på sjarmerende bed & breakfast i byen Dolceaqua (UNESCO). Alle middager spiser vi på lokale trattoriaer – hvor maten er garantert kortreist. Det italienske kjøkkenet på sitt beste.

Vi har med oss proffe, lokale guider som kommer fra området og som ser an gruppens nivå dag for dag. De fikser også egen sykkeltransport noen av dagene, slik at vi virkelig når de flotteste områdene og beste stiene.

Området er meget kupert med fjelltopper opp til 2000 moh – og noen av dagene starter etappen ved havnivå. El-terrengsykler er vår absolutte anbefaling for alle deltakere, uansett nivå og form. Da kan du  selv styre hvor krevende turen skal være. Er du godt trent får du likevel kjørt deg skikkelig.
Har du hatt mindre tid til forberedelser, eller ikke syklet så mye generelt, vil du likevel ikke få problemer med å følge med når du benytter el-terrengsykkel. Store opplevelser, masse morro og nye erfaringer garanterer vi deg uansett. Vi anbefaler på det sterkeste leiesykkel, men det er også mulighet for å ta med egen el-terrengsykkel om du skulle ønske dette. Da må du evt. selv stå for bestilling/betaling av transport for denne. 

Med kort avstand fra flyplassen i Nice, samt overnatting på små familiedrevede bed&breakfasts har vi lagt til rette for noen virkelig spennende dager på den italienske rivieraen.

Med de gunstige flytidene til Norwegian får vi maks utnyttelse av dagene, det blir nesten 6 hele sykkeldager!

Bli med på terrengsykkeltur i Italia
Kjapt om turen

Vi ønsker at naturopplevelsene skal være like store som sykkelopplevelsene. Det blir for det meste rolig tempo, litt instrukser underveis for å lære om teknikk, hyggelige is- & kaffestopp, og sosialt samvær underveis. Vi har, i forkant av turen, sammen med guidene valgt ut de rutene vi skal sykle i løpet av turen. Men, vi tilpasser oss selvfølgelig ut i fra vær&vind, dagsform og gruppens ønskemål. Guidene er proffe, sertifiserte terrengsykkelguider og kjenner området veldig godt. De er lokale, godt kjent og nøkkelen til de beste stiene = gir oss de største opplevelsene.

Ettersom terrenget er meget kupert sykler alle på fulldempede ebikes terrengsykler (se mer nedenfor). Velger du å ta med egen sykkel er det viktig at det er en el-terrengsykkel. 

Dagsetapper

Vi regner med at vi starter dagene ca. kl 09:00, og vi er ute “hele dagen”. Noen av dagene har vi egen shuttle med tilhenger for å nå de beste stiene og områdene effektivt. Sammen med de lokale guidene har vi i forkant av turen lagt opp alle dagsetappene. Men utifra vær&vind og nivå regner vi med det uansett blir noen endringer i programmet. Fleksibilitet er derfor viktig.

Maks antall deltakere på denne turen er 20 personer. Det vil antakelig bli deltakere fra alle de tre skandinaviske landene. 

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Highlights
 • Mikroklimaet langs rivieraen.
 • Flytstiene...
 • Alle herlige, måltider - både på de lokale trattoriaene og restaurantene.
 • Alt det praktiske er tilrettelagt, du bare møter opp og deltar.
 • Komboen med sykling både Italia og Frankrike.

Bosted

Vi bor på familiedrevne Bed & Breakfasts i byen Dolceaqua. Rommene har eget bad m/dusj, er godt utstyrte, har masse sjarm og er av god standard. Hvert B&B har 3-4 rom. Avhengig av antall deltakere bruker vi 2-3 ulike B&B – alle i kort avstand fra hverandre. Frokosten spiser vi på respektive sted.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost x 5 iht progr.
 • Middag x 5 iht progr.

Frokostene inntas på hotellet. Lunsjene spiser vi på hyggelige trattoriaer langs veien (ikke inkl).
Dagene avsluttes med felles middager på lokale restauranter i gangavstand fra hotellet. 

Leiesykler

Leiesykkel

Vi anbefaler at du leier sykkel som guidene kjenner godt og har mulighet til å justere / reparere etc.
Syklene vår lokale leverandør tilbyr er nye, eller nesten helt nye, ebikes – Specialized Turbo Levo Comp eller lignende. Fulldempet 29″ med 60 mm brede hjul, justerbar setepinne, 700 Watt batteripakke (meget bra kapasitet), 150 mm frontdempere. 

Ved påmelding velger du om du ønsker leiesykkel eller å ta med egen. 

Pris leie av el-terrengsykkel: NOK 3.600,- for hele perioden

Etter påmelding legger du inn din høyde (på Min side, link blir tilsendt etter påmelding) for riktig størrelse på sykkelen. Drikkeflaske og hjelm tar du med selv.
Vi anbefaler flate pedaler og sko med hard såle. Ønsker du å bruke sykkelsko er det viktig at du tar med egne pedaler.

Følgebil

På denne turen har vi ikke følgebil ettersom som oftest sykler på stier og kjerreveier som ikke er tilgjengelig for biler. Men, noen av dagene bruker vi egen shuttle-transport for de litt lengre transportstrekningene.

Forsikring Sykkel

På denne turen tilbyr vi ikke separat sykkelforsikring.

Bli med på terrengsykkeltur i Italia
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Dag 1Ankomstdag / Lett luftetur i nærområdet rundt Dolceaqua

Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 06:40, ankomst Nice kl. 09:35. Transferbuss fra flyplassen til Dolceaqua. Regn med ca. en times bussreise. Vi sjekker inn og samles deretter for å teste syklene.

Vi bruker ettermiddagen til oppvarmingstur på nærliggende stier. Da blir vi litt vant til sykkelen, underlaget og vi finner riktig nivå for gruppa. I løpet av kvelden går vi også på oppdagelsestur i gamlebyen Dolceaqua. Et helt unikt sted som tiltrekker seg besøk fra hele verden. Man får fort følelsen av å være tilbake i Middelalderen.

Velkomstmiddag på lokal trattoria.

Dag 2Heldagsutflukt i fjellene

Etter en god frokost sykler vi ut fra hotellet kl. 09:30 – en eventyrdag venter!
Planen denne dagen er å sykle innom fjellbyene Perinaldo, Apricale og evt. Bajardo. Mange artige stier opp og ned i et fantastisk miljø. Mye skog med fine flystier…

Det blir lunsj i en av byene underveis. Hjemmelaget pasta blir et must!

Vi er tilbake i byen vår på ettermiddagen, i god tid før middagen som vi spiser på en lokal trattoria.

Dag 3Heldagsutflukt i grensetraktene mellom Frankrike og Italia - Alpi Marittime

Planen er at vi bruker shuttlebuss for de lengste transportene. Vi setter kursen mot Alpi Marittime for å nå fjellene som ligger på grensen mellom Frankrike og Italia. Er været med oss regner vi med å komme oss litt opp i høyden i Frankrike før vi setter kursen nedover på magiske stier, helt tilbake til Italia! Lunsjsted finner vi underveis.

Middag på lokal trattoria før kvelden er over.

Dag 4Kysten og byene nord for Sanremo

I dag er starter vi etappen med å trille i lett terreng (asfalt) ned mot kysten og byene som ligger som perler på en snor – vi skal nyte litt av Middelhavet. Fra kysten har vi deretter mange muligheter til å komme oss inn i landet (og opp i høyden) og deretter tilbake – over fjellene – til Dolceaqua. Mange magiske utsiktspunkter over Middelhavet underveis. Det blir nok en spennende oppdagelsesferd på stier og små veier vi antakeligvis vil ønske oss tilbake til.

Vi avslutter en spennende dag med ekte italiensk pizza!

Dag 5Topptur franske alper

Om været tillater starter vi dagen med shuttletransport over den franske grensen og videre mot den tradisjonsrike skidestinasjonen Limone og Col de Tende. Ettersom det er tidlig på sesongen, og pga av høyden, så får temperaturen styre veivalget denne dagen. Vi kan uansett regne med at våre lokale guider tar oss med på fantastiske stier i virkelig spektakulære omgivelser!

Siste kveldens middag smaker helt sikkert vidunderlig.

Dag 6Sykling og avslapping før hjemreise

Hjemreisedag.
Vi har avreise fra hotellet kl. 17:00. Flyet hjemover går kl. 20:45. Vi har med andre ord nesten enda en full dag å nyte.
Vi har latt denne dagen stå åpen i programmet – de som evt. ønsker det kan sykle også denne dagen. Kanskje ønsker du heller å bruke tiden til å rusle litt rundt i byen på egenhånd? Valget er ditt.
Lunsj og middag på egenhånd (ikke inkludert).

Film

Se film fra tidligere terrengsykkeltur i samme område her:

Pris & dato

Dato

Dato for denne turen er 15. – 20. apr 2023.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 9790,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • Overnatting x 5 – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • Frokost x 5 iht program.
 • Middag x 5 iht program.
 • Lokal sykkelguide/guider iht program.
 • All shuttle-transport iht program.
 • Expa Travels guide som selv sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybillett t/r  Nice.
 • Leie av fulldempet eBike terrengsykkel.
 • Drikke til maten.
 • Lunsjer alle dager.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.400,-  vil da tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Bli med på terrengsykkeltur i Italia
Praktisk

Utstyr

MEGET VIKTIG: 
Været kan veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for både vått og litt kaldere vær. Ved regn er det greit med en liten ryggsekk du kan sykle med, hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker m.m. Vått føre i høyden betyder lave temperaturer…

Anbefalt pakkeliste:

 • Evt. egne pedaler.
 • Sykkelhjelm.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkl i prisen. MEN, i forhold til transferbussen fra flyplassen har vi tatt høyde for du flyr med direktefly med Norwegian til følgende tider:

15. apr 2023 / Oslo – Nice / kl. 06:40 – kl. 09:35 (direktefly Norwegian).

20. apr 2023 / Nice – Oslo / kl. 20:55 – kl. 23:45 (direktefly Norwegian).

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding