fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

ViaNova på nye eventyr

0
Price
Fra12.490 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1604

Pris

fra 12 490 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 27. - 31. august 2020
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly t/r. Oslo - Pisa.
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Leie av sykkel i 3 dager. Landevei eller sportslig hybrid.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • Følgebil med mekaniker på første sykkeletappe.
 • All bagasjetransport iht program.
Availability : 27. - 31. aug. 2020
ViaNova på nye eventyr
ViaNova gjør det igjen – ny tur til Italia!

Dette er en tur som er bestilt av kunde, og derfor kun for spesielt inviterte. 

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av våre absolutte favoritter; sykkeltur gjennom et fantastisk landskap i Toscana og en halvdags fottur i unike Cinque Terre.
Fra Monterosso i Cinque Terre sykler vi langs åsene ovenfor de fem byene hele veien til La Spezia, og videre til Toscana. Dette er kanskje den vakreste sykkelstien vi noensinne har syklet.

Fra vårt hotell i Toscana tar vi dagsutflukter på sykkelen, blant annet til middelalderbyen Lucca og vingården Fubbiano.
Vi sykler i de samme sporene som Giro d’Italia opp fjellet Abetone. Det blir en kombinasjon av hav og fjell, kultur og mat, aktivitet og avslapping.

ViaNova på nye eventyr
Kjapt dag om turen

På ankomstdagen vandrer vi altså Cinque Terre. Det blir en fottur mellom byene Monterosso og Vernazza, tar ca. 2 timer. Og båten tilbake til Monterosso.

Den andre dagen setter vi oss på syklene for en av de mest ‘panoramiske’ sykkelturer vi noensinne har gjort. Fra Cinque Terre sykler vi mot La Spezia, og videre til Toscana. Dette er samme etappe som Giro d’Italia syklet i 2016. De tre neste dagene bor vi på det unike hotellet Borgo Giusto. Denne lille middelalderbyen, altså en samling av hus, er omgjort til et fantastisk sjarmerende og unikt hotell. Det ligger helt utenfor allfarvei. Vi ankommer Borgo Giusto via en liten smal vei over fjellet. Her bor vi i leiligheter – ingen av dem er like. Stedet byr på en fantastisk utsikt, et herlig bassengområde og en spesiell atmofære. Alt ligger med andre ord godt til rette for god stemming.

Fra Borgo Giusto sykler vi en av dagene til vingården Cantina Fubbiano. Underveis til vingården passer vi byen Lucca – som med sin helt intakte ringmur selvfølgelig er med på Unescos Verdensarvliste.
Den tredje sykkeldagen legger vi listen høyt og sykler en fjelletappe i Giro d’Italia; Abetone, Det blir en litt krevende sykkeltur, en magisk opplevelse. Abetone er Toscanas mest kjente skidestinasjon, som flere ganger har vært den første fjelletappen i Giro d’Italia. Abetone ligger på 1.500 moh. Lunsj på toppen!

Sykkeletappene på denne turen ligger på mellom 50 – 100 km. Turen har noen krevende lengre stigninger. Vi anbefaler derfor å velge el-racersykkel så har du mulighet til å styre selv hvor krevende turen skal være selv. Vi bruker helt nye landeveis el-sykler!

Hvem passer denne turen for?

Som alltid på våre turer så trenger du absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!
Turen går dog i til dels meget kupert terreng, med noen krevende stigninger. Med mulighet for å velge el-racersykkel styrer du imidlertid selv hvor krevende turen skal være. Et virkelig supert alternativ om du er usikker på formen.

Vi har satt en øvre grense på maks 35 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 eller 3 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt – alle skal kunne nyte turen.
Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på spennende opplevelser med lokal mat og vin– ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet med panoramautsikt.
 • Den herlige lokale maten & vinen.
 • 'Kardemommebyene' i Cinque Terre
 • Å bo på Borgo Giusto, en landsby som er gjort om til hotell.
 • Samholdet med de andre deltakerne.
Cinque Terre

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

I Cinque Terre bor vi på Hotel Delle Palme. De neste tre nettene bor vi på Borgo Giusto – en helt unik atmosfære. Borgo Giusto er egentlig en gammel middelalderby hvor alle husene er omgjort til hotell. Helt fantastisk beliggenhet, med super utsikt og egen bra restaurant rett ved bassenget.

Bespisning

 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program (ikke lunsj ankomst- og avreisedagene).
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av syklene, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere disse individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan kjøpes for en god pris etter endt tur.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (maks 1 år) og kommer med 28/11-kassett og compact krank 50/34.
Du har evt. mulighet til å velge toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen på kr. 1300,-. Dette vil evt. faktureres i forkant av turen.

El-racersykler
For et tillegg i prisen på kr. 1300,- per sykkel kan vi også tilby leie av topp standard el-racersykler med seneste teknologi. El-syklene har driverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde.
Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler
Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybrid-syklene er en god del tyngre enn en racersykkel.

Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

Pedaler

Du kan velge pedaler ved påmeldingen. Vi oppfordrer likevel til å ta med egne pedaler.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

I prisen inngår

 • Fly t/r. Oslo – Pisa.
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • Leie av sykkel i 3 dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • Følgebil med mekaniker på første sykkeletappe fra Monterosso til Toscana
 • All bagasjetransport iht program.

I prisen inngår ikke

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel/sykkelutstyr.
 • Inngang til nasjonalparken Cinque Terre (ca. 6 euro per pers).
 • Båt- eller togtransport tilbake til Monterosso etter fotturen i Cinque Terre (ca. 8 euro per pers).
ViaNova til Italia
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Avreise fra Oslo til Pisa kl 07:00. Ankomst Pisa kl 09:55.

Vi setter oss umiddelbart i bussen med retning Monterosso og Cinque Terre. Underveis stopper vi for en enkel lunsj på en veikro (på egen regning). Vi må regne med ca. 2 timers transfer til vårt hotell i Monterosso.
I Cinque Terre er det regulert biltrafikk og veldig små forhold. Dvs. at vi ikke kan  kjøre bussen hele veien ned til byen og hotellet. Ca. 4 kilometer før ankomst til hotellet skifter vi derfor til minibusser.

Hotellet vårt i Monterosso, Hotel Palme, ligger bra til med ca. 100 meter til stranden. Hyggelig service, et koselig familiehotell.

Direkte etter innsjekking på hotellet samles vi for kort briefing før vi starter på dagens fottur til Vernazza. En fottur på ca. 2 timer. Vi tar båten tilbake til Monterosso. Magisk tur!
Før middag får vi mulighet til å tilpasse syklene våre.

Felles samling kl. 20:00, i dag blir det middag i en lokal pizzeria!

Dag 2Sykling Monterosso – Borgo Giusto / Toscana

Dette blir garantert en opplevelsesrik dag. Etappen er på ca. 125 km (etter ca. 80 km kan du evt. velge å reise med busstransport den siste delen av turen).

Vi starter dagens etappe kl. 08:00, med retning mot La Spezia. Fram til La Spezia sykler vi oppe på åsen rett ovenfor Cinque Terre – med en FANTASTISK utsikt over havet!
Det blir ca. 40 km med kupert terreng frem til La Spezia. Kraftig stigning i begynnelsen – vi må jo opp på fjellet! Deretter sykler vi langs fjellsiden hele veien bort til storbyen. Vi må regne med en god del trafikk gjennom La Spezia.
Etter La Spezia fortsetter vi over åsen mot den lange Toscanske kysten, her blir det lunsjstopp langs stranden.

Turen fortsetter så litt inn i landet før vi tar fatt på enda en stigning over fjellet og helt frem til Borgo Giusto.

Dette er en lang etappe på ca. 125 km med mange høydemeter. Vi legger derfor opp til at et etter lunsj, etter ca. 75 km, tilbyr busstransport de siste km til hotellet.

Innsjekking og en velfortjent middag venter på Borgo Giusto.

Dag 3Unike Lucca, vingårdsbesøk, lunsj, vinsmaking og fantastisk sykling

Etter frokost, kl. 09:00, setter vi kursen mot de flotte vinområdene på åskammene utenfor Lucca. Vi sykler på veien som fører oss forbi alle luksusvillaene – palassene nord for byen. Men før vi svinger av mot vingården så passerer vi den den helt unike byen Lucca. Byen som med sin intakte ringmur har fått plass på Unescos verdensarvliste. Her sykler vi den klassiske rundturen oppe på muren før vi stopper for påfyll med is og cappuccino.
Det blir ca. en times stopp før vi drar videre mot vingården. Vel fremme på den fantastiske vingården får vi omvisning med mulighet for å lære mer om de toscanske vinene. En deilig og lang lunsj med vinsmaking av gårdens viner!

Etter lunsj sykler vi på små, koselige veier gjennom olivenlundene helt frem til Collodi – byen der Pinocchio er født! Her tar vi et kort stopp for vannpåfylling før vi begynner på klatringen oppover i dalen. En fantastisk vei som leder oss over fjellet og ned mot Bagni di Lucca.

Vi kommer hjem til hotellet vårt sent på ettermiddagen, og rekker antakelig litt avslapping rundt bassenget før middag.

NB! Det gis mulighet for å velge en kortere og mindre krevende rute etter lunsj.

Dagens etappe er på ca. 55 km eller ca. 80 km, avhengig av hvilken rute du velger etter lunsjstoppet.

Dag 4Borgo Giusto – Abetone (rundtur) eller hviledag…

I dag har vi tenkt oss å prøve på fjelletappen Abetone. Dette er en klassiker i Giro d’Italia. Byen Abetone er en kjent skidestinasjon i Toscana, og ligger ca. 1.500 moh. Det går selvfølgelig oppover hele veien…, men da går det jo også nedover på vei tilbake!

De som ønsker en hviledag kan bli på hotellet og kose seg ved bassenget, eller gå en deilig tur i de flotte omgivelsene rundt Borgo Giusto.

Hyggelig middag på hotellet.

Dag 5Hjemreise

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Galleri
Film fra tidligere tur i samme område
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 12490,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Dato

27. – 31. august 2020.

Betaling

 • Du kan nå reservere plass på denne turen ved å melde deg på og betale første delbetaling på NOK 3.000,-. Faktura sendes via mail.
  Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • 2. delbetaling på NOK 4.000-, forfaller 01. mars 2020. Faktura sendes via mail.
  Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 25 pers / maks antall er 50 pers.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.100,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Klassiske Toscana
Praktisk

Bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • evt. egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • Kraftig joggesko for fottur i Cinque Terre.
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsetrygdekort

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Fly, transfer & avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

27. august 2020
Oslo – Pisa / kl. 07:00 – 09:55

31. august 2020
Pisa – København / kl. 10:00 – 12:20
København – Oslo /kl. 14:15 – 15:25

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her har vi også laget en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Vilkår

Påmeldingen gjør du via vårt påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Påmeldingen er bindende og første delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding