fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vianova til Toscana og Cinque Terre

0
Price
Fra15.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2007

Pris

fra 15 990 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 24. - 28. august 2023
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly Oslo - Pisa // Firenze - Oslo
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Leie av sykkel i 3 dager. Landevei eller sportslig hybrid.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • Følgebil med mekaniker på første sykkeletappe.
 • All bagasjetransport iht program.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 24. - 28. aug. 2023
Vianova til Toscana og Cinque Terre
Sykkel gjennom Toscana og fottur i Cinque Terre!

Dette er en tur som er bestilt av kunde, og derfor kun for spesielt inviterte. 
*******************************************************************************

Toscana og Cinque Terre på en og samme tur

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av våre absolutte favoritter; sykkeltur gjennom et fantastisk landskap i et uoppdaget Toscana, og fottur i unike Cinque Terre.
Den første dagen går vi mellom de fem unike byene i  Cinque Terre. (du kan velge sykkelutflukt på egen hånd) Dagen etter sykler vi fra Monterosso i Cinque Terre og langs åsene ovenfor de fem byene hele veien til La Spezia, og videre til Toscana. Dette er kanskje den vakreste sykkelveien vi noensinne har syklet!

Fjellene i nord-Toscana er noe helt for seg selv. Vi overnatter de siste tre dagene på et fantastisk sted – Borgo Giusto. Denne lille landsbyen som har blitt omgjort til hotell med små leiligheter i helt egen stil. Herfra tar vi dagsutflukter på sykkelen, blant annet til middelalderbyen Lucca – med etterfølgende lunsj på vingård.

Vi sykler i de samme sporene som Giro d’Italia opp fjellet Abetone. Det blir en kombinasjon av hav og fjell, kultur og mat, aktivitet og avslapping. Mye av denne turen er virkelig utenfor ‘allfarvei’. 

ViaNova på nye eventyr
Kjapt dag om turen

Vi ankommer Pisa tidigt på formiddagen, transfer direkte til hotellet i Monterosso.
Spennende dag foran oss når vi ankommer Monterosso. Målet er å vandre gjennom de fem byene i Cinque Terre. Vi ser an hur langt vi kommer innen vi tar antingen toget eller båten tilbake. Dette er en av de mest kjente fotturene i hele Italia. For å få adgang til nasjonalparken Cinque Terre må du kjøpe et turpass som kan forhåndsbestilles eller kjøpes i billettkiosker ved begynnelsen av hver sti (ca. 9,- Euro). Inntektene brukes til å vedlikeholde stiene. 
Det er mulighet å sykle en tur i området på egenhånd istedet for fottur Cinque Terre.

Dag 2 setter vi oss på syklene for en av de mest ‘panoramiske’ sykkelturer vi noensinne har gjort. Fra Cinque Terre sykler vi mot La Spezia, og videre inn i Toscana. Dette er samme etappe som Giro d’Italia syklet i 2016. De tre neste dagene bor vi på det unike hotellet Borgo Giusto. En liten middelalderby, altså en samling av hus, som er omgjort til et fantastisk sjarmerende og unikt hotell. Det ligger helt utenfor allfarvei.
Vi ankommer Borgo Giusto via en liten, smal vei over fjellet. Her bor vi i leiligheter – ingen av dem er like. Stedet byr på en fantastisk utsikt, et herlig bassengområde og en spesiell atmosfære. Alt ligger med andre ord godt til rette for god stemming.

Fra Borgo Giusto sykler vi en av dagene til vingården Cantina Fubbiano. Underveis til vingården passer vi byen Lucca – som med sin helt intakte ringmur er med på Unescos Verdensarvliste.

Den tredje sykkeldagen legger vi listen høyt og sykler en fjelletappe i Giro d’Italia; Abetone, Det blir en litt krevende sykkeltur, men en magisk opplevelse. Abetone er Toscanas mest kjente skidestinasjon, som flere ganger har vært den første fjelletappen i Giro d’Italia. Abetone ligger på 1500 moh. Lunsj på toppen!

Sykkeletappene på denne turen ligger på mellom 50 – 100 km. Turen har noen krevende, lengre stigninger og naturen er kupert. Er du litt usikker på formen anbefaler vi el-sykkel – da får du mulighet til å selv styre hvor krevende turen skal være. Er du litt mer sykkelvant og liker fysiske utfordringer velger du landeveisracer.

Hvem passer denne turen for?

Vi ønsker at alle ansatte i Vianova ska ha mulighet til å delta. 
Både fotturen og sykkelturene går i til dels i meget kupert terreng, med noen krevende stigninger. Med med  mulighet for å velge el-sykkel velger du imidlertid selv hvor krevende turen skal være. El sykkel er virkelig supert alternativ om du er usikker på formen. Det samme gjelder for fotturen i Cinque Terre – du kan når som helst ta båt eller tog tilbake til Monterosso fra en av de andre byene, du MÅ ikke gå alle 5 om du ikke ønsker dette. 

Vi har satt en øvre grense på maks 30 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 eller 3 mindre grupper hvor vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt – alle skal kunne nyte turen.
Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle/fottur og i tillegg setter stor pris på spennende opplevelser med lokal mat og vin– ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet med panoramautsikt.
 • Den herlige lokale maten & vinen.
 • 'Kardemommebyene' i Cinque Terre
 • Overnattingene på Borgo Giusto. Den bittelille landsbyen som er gjort om til hotell.
 • Samholdet med de andre deltakerne.
Cinque Terre med Expa Travel
Toscana og Cinque Terre på en og samme tur! / Foto: Shutterstock

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

I Cinque Terre bor vi på Hotel Delle Palme. Perfekt beliggenhet, god frokost og meget hyggelig service. De neste tre nettene bor vi på Borgo Giusto – en helt unik atmosfære. Borgo Giusto er egentlig en gammel middelalderby hvor alle husene er omgjort til hotell. Helt fantastisk beliggenhet, med super utsikt og egen, bra restaurant rett ved bassenget.

Bespisning

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager iht program (ikke lunsj avreisedagen).
 • Middag alle dager iht program.

Et glas vin / vann er inkludert til lunsj og middag. Ev øl og brus kommer i tillegg.

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Vi har følgebilen kun på dag 3 når vi sykler fra Cinque Terre til Borgo Giusto i Toscana. Her har vi med utstyr for eventuelle justeringer av syklene, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere disse individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Syklene vi benytter er nesten helt nye.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (maks 1 – 2 år) og kommer med 28/11-kassett og compact krank 50/34.

El-sykler
For et tillegg i prisen på kr. 1500,- per sykkel kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har driverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde.
Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Du tar med egne pedaler om du sykler landeveisracer. Ge beskjed om du trenger låne pedaler.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 450,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

ViaNova til Italia
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Avreise fra Oslo til Pisa kl 07:00 Ankomst Pisa kl 09:55

Vi setter oss umiddelbart i bussen med retning Monterosso og Cinque Terre. Underveis stopper vi for noe å spise på en veikro (på egen regning). Vi må regne med ca. 2 timers transfer til vårt hotell i Monterosso.
I Cinque Terre er det regulert biltrafikk og veldig små forhold. Dvs. at vi ikke kan kjøre bussen hele veien ned til byen og hotellet. Ca. 4 kilometer før ankomst til hotellet skifter vi derfor til minibusser.

Hotellet vårt i Monterosso, Hotel Palme, ligger bra til med ca. 100 meter til stranden. Hyggelig service, et koselig familiehotell.

Direkte etter ankomst skifter vi til tur klær og gjer oss ut på en fantastisk fottur mellom de fem byene. Kanskje når vi kun til første byen Vernazza innen vi tar toget tilbake, kanskje når vi helt til både Corniglia eller Manarola. Uansett så er vi sikre på at det blir en fantastisk tur æven om vi på denne tiden på året må regne med mange andre glade vandrere.
Syklene blir levert til hotellet ved ankomst. Du har mulighet å sykle en tur i området på egen hånd istedet for bli med på fotturen.

Vel tilbake på hotellet vårt i Monterosso samles vi får en deilig middag på vingården Burranco. Fantastiskt sted som ligger like ved gamlebyen i Monterosso.

Dag 2Sykling Monterosso – Borgo Giusto / Toscana

Dette blir garantert en opplevelsesrik dag. Du kan velge om du ønsker sykle hele etappen på ca 125 km eller dele opp den med sykling og transport med minibuss, ca 75 km.

Vi starter dagens etappe kl. 08:00, med retning mot La Spezia. Fram til La Spezia sykler vi oppe på åsen rett ovenfor Cinque Terre – med en FANTASTISK utsikt over havet!
Det blir ca. 40 km med kupert terreng frem til La Spezia. Kraftig stigning i begynnelsen – vi må jo opp på fjellet! Deretter sykler vi langs fjellsiden hele veien bort til storbyen. Vi må regne med en god del trafikk gjennom La Spezia.
Etter La Spezia fortsetter vi over åsen mot den lange Toscanske kysten, her blir det et sent lunsjstopp langs stranden. Etter lunsj velger du om du ønsker sykle videre eller reise videre med minibussen.

Turen fortsetter så litt inn i landet før vi tar fatt på enda en stigning over fjellet og helt frem til Borgo Giusto.

Dette er en lang etappe på ca. 125 km med mange høydemeter. Vi legger derfor opp til at et etter lunsj, etter ca. 75 km, tilbyr busstransport de siste km til hotellet.

Innsjekking og en velfortjent middag venter på Borgo Giusto.

Dag 3Unike Lucca, vingårdsbesøk, lunsj, vinsmaking og fantastisk sykling

Etter frokost, kl. 09:00, setter vi kursen mot de flotte vinområdene på åskammene utenfor Lucca. Vi sykler på veien som fører oss forbi alle luksusvillaene – palassene nord for byen. Men før vi svinger av mot vingården så passerer vi den den helt unike byen Lucca. Byen som med sin intakte ringmur har fått plass på Unescos verdensarvliste. Her sykler vi den klassiske rundturen oppe på muren før vi stopper for påfyll med is og cappuccino.
Det blir ca. en times stopp før vi drar videre mot vingården. Vel fremme på den fantastiske vingården får vi omvisning med mulighet for å lære mer om de toscanske vinene. En deilig og lang lunsj med vinsmaking av gårdens viner!

Etter lunsj sykler vi på små, koselige veier gjennom olivenlundene helt frem til Collodi – byen der Pinocchio er født! Her tar vi et kort stopp for vannpåfylling før vi begynner på klatringen oppover i dalen. En fantastisk vei som leder oss over fjellet og ned mot Bagni di Lucca.

Vi kommer hjem til hotellet vårt sent på ettermiddagen, og rekker antakelig litt avslapping rundt bassenget før middag.

NB! Det gis mulighet for å velge en kortere og mindre krevende rute etter lunsj.

Dagens etappe er på ca. 55 km eller ca. 80 km, avhengig av hvilken rute du velger etter lunsjstoppet.

Dag 4Borgo Giusto – Abetone (rundtur) eller hviledag…

I dag har vi tenkt oss å prøve på fjelletappen Abetone. Dette er en klassiker i Giro d’Italia. Byen Abetone er en kjent skidestinasjon i Toscana, og ligger ca. 1.500 moh. Det går selvfølgelig oppover hele veien…, men da går det jo også nedover på vei tilbake!

De som ønsker en hviledag kan bli på hotellet og kose seg ved bassenget, eller gå en deilig tur i de flotte omgivelsene rundt Borgo Giusto.

Hyggelig avslutnings middag på hotellet.

Dag 5Hjemreise

For de som ønsker tar vi en kort sykkeltur i området. Kanskje lokker det mest denne dag med noen timer rundt bassenget innen vi kjører mot flyplassen i Firenze.
Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Galleri
Film fra tidligere tur i samme område
Pris & dato

Dato

Dato for turen er 24. – 28. august 2023.

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 15990,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Fly t/r Oslo – Pisa.
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • Leie av sykkel i 3 dager iht program. Landevei eller sportslig hybrid sykkel.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager iht program.
 • Et glas vin er inkludert i alle måltider
 • Middag alle dager iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • Følgebil med mekaniker på første sykkeletappe fra Monterosso til Toscana.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel/sykkelutstyr.
 • Inngang til nasjonalparken Cinque Terre (ca. 8 euro per pers).
 • Båt- eller togtransport tilbake til Monterosso etter fotturen i Cinque Terre (ca. 8 euro per pers).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser ser du her. 

I bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / maks antall er 35 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.800,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Klassiske Toscana
Praktisk

Bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • evt. egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kraftig jogge-/trekkingsko for fotturen i Cinque Terre.
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • powerbank til mobiltelefonen

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

24. august 2023
Oslo – Pisa / kl. 07:00 – 09:55 (Direktefly med Norwegian)

28. august 2023
Firenze – Oslo, via københamn / kl. 12:45 – 15:50 (Direktefly SAS)

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding