fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vianova til Gardasjøen og Dolomittene

0
Price
Fra14.490 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

908

Pris

fra 14 490 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 11. - 15. juni 2022
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly t/r Oslo - Verona.
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting x 4 – del i dblt.rom.
 • Leie av sykkel i 4 dager. Landevei/hybrid.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • Lunsj alle dager iht progr.
 • Middag alle dager iht progr.
 • 1/4 vin og vann til måltider iht progr.
 • Turleder fra Expa Travel.
 • Følgebil m/ mekaniker iht progr.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Availability : 11. - 14. jun. 2022
ViaNova på nye sykkeleventyr
ViaNova gjør det igjen – ny tur til Italia!

Dette er en tur som er bestilt av kunde, og derfor kun for spesielt inviterte. 

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av våre absolutte favoritter; Dolomittene og Gardasjøen. Det blir sykkeltur gjennom et fantastisk fjellandskap i Dolomittene og ved idylliske Gardasjøen.
Fra starten ved Lago Tenno, ca 5 km fra Riva del Garda sykler vi nordover til den klassiske skidestinasjonen Madonna di Campiglio. Her kommer vi tett på de karakteristiske Brenta Dolomittene. Vi sykler Giro d’Italia-etappene opp fjellet til Madonna. Etter overnatting på over 1500 moh, triller vi nedover på andre siden av fjellet.
Turen er rett og slett rundt toppene av Brenta-fjellene. En av de vakreste sykkelrutene
 vi noensinne har syklet.

Det blir en kombinasjon av fjell, sjø, kultur og mat, aktivitet og avslapping. 

ViaNova på sykkeltur i Dolomittene
ViaNova og Expa Travel på sykkeltur i Dolomittene og ved Gardasjøen / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Kjapt om turen

Vi flyr direkte til Verona med Norwegian. Kort transfer til Lago Tenno, ikke langt fra Riva del Garda, hvor vi er på plass tidlig ettermiddag / lunsj. Vi bruker ettermiddagen til å hente ut leiesykler, og tar oss en tur i området før middag. 

Den andre dagen setter vi oss på syklene for en av de mest ‘panoramiske’ sykkelturer vi noensinne har gjort. Fra Riva del Garda sykler vi nordover, med kurs mot Dolomittene. Denne etappen har vært i Giro d’Italia flere ganger. Nå er det vår tur!
Vel fremme i den legendariske skidestinasjonen Madonna di Campiglio, 1500 moh, er vi omringet av mektige fjell. En magisk følelse. Dagen etter vil turen gå herifra og videre ned på andre siden fjellet. Et fascinerende, bølgende landskap gjennom hele dalen. En dal fylt av epletrær og vindrueranker, og her sykler vi resten av etappen. 

På dag 3 og 4, etter stopp for overnatting i Andalo, sykler vi sørover tilbake til Lago Tenno, Riva del Garda. Alt ligger med andre ord godt til rette for god stemming, fantastisk natur og hyggelige opplevelser. 

Sykkeletappene på denne turen ligger på mellom 65 – 80 km. Turen har noen krevende, lengre stigninger. Dersom du har mulighet til å forberede deg på slike etapper i forkant av turen velger du selvfølgelig standard landeveisracer på denne turen. Skulle du ikke ha tid til forberedelser anbefaler vi deg å heller velge el-landeveisracer, da har du mulighet til å selv styre hvor krevende turen skal være selv. 

Hvem passer denne turen for?

Som alltid på våre turer så trenger du absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!
Turen går dog i til dels meget kupert terreng, med noen krevende stigninger. Med mulighet for å velge el-landeveisracersykkel styrer du imidlertid selv hvor krevende turen skal være. Et virkelig supert alternativ om du er usikker på formen.

Vi har satt en øvre grense på maks 30 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 eller 3 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt – alle skal kunne nyte turen.
Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på spennende opplevelser med lokal mat og vin– ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Highlights
 • Alle naturopplevelsene med Dolomittene og Gardasjøen i sentrum.
 • Den herlige lokale maten & vinen.
 • Den hyggelige stemningen i Riva del Garda og Torbole.
 • De velfortjente lunsjene underveis.
 • Samholdet og stemningen i gruppen etter felles opplevelser.
ViaNova på sykkeltur i Dolomittene
Vi bor både i fjellandsbyer i Dolomittene og ved Gardasjøen på denne turen / Foto: Shutterstock

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

 

Bespisning

 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program (ikke på avreisedagen).
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av syklene, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere disse individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan i de fleste tilfeller kjøpes for en god pris etter endt tur.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra/Sram Force).

El-racersykler
For et tillegg i prisen på kr. 1300,- per sykkel kan vi også tilby leie av topp standard el-landeveisracer med seneste teknologi. El-syklene har driverket i kranken, samt skivebremser. 
Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler
Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybrid-syklene er en god del tyngre enn en racersykkel.

Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

Pedaler

Pedaler inngår ikke. Det er med andre ord viktig at du tar med egne pedaler.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

ViaNova på sykkeltur i Dolomittene
Herlige sykkeldager i fantastisk natur! / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Avreise fra Oslo til Verona kl. 08:00. Ankomst Verona kl. 10:40.

Vi setter oss umiddelbart i bussen med retning vårt hotell ved idylliske Lago Tenno, ca 5 km Riva del Garda.

Etter innsjekking på hotellet spiser vi en lett lunsj. Våre leiesykler blir leverert til hotellet. Sykkeltur i området for de som ønsker dette. Eller kanskje du heller vil ta det med ro og rusle litt rundt på egenhånd langs sjøen. Fritt valg.

Samling kl. 19:30 for felles middag i en lokal pizzeria!

Dag 2Sykkeldag. Torbole / Riva del Garda – Madonna di Campiglio. Ca. 70 km / 2000 høydemeter

Dette blir garantert en opplevelsesrik dag. Etappen er på ca. 70 km og ca 2000 høydemeter.
Vi samles allerede kl. 08:00 for briefing og pakking av bagasje i følgebil.

Fra Lago Tenno sykler vi opp i dalen, gjennom noen små byer, helt til vi får Dolomittene i syne. Noen km lengre opp, ved Passo Ballino, er det perfekt med en is- og kaffepause.
Her får vi etterhvert en lang og artig utforkjøring helt ned til Ponte Arche. På veien nedover ser vi konturene av de mektige Dolomittene. Vi følger fjellsiden vestover og når etterhvert veien som fører oss helt opp til den velkjente skidestinasjonen Madonna di Campiglio. Da har vi tatt oss helt opp til 1500 moh. En krevende, men opplevelsesrik dag.

Innsjekking og en velfortjent middag venter…

Dag 3Sykkeldag. Madonna di Campiglio - Dimaro - Andalo. Ca. 70 km / 1300 høydemeter

Etter frokost, ca. kl. 09:00, setter vi kursen mot Passo Campo Magno og neste skidestinasjon – Andalo. Det norske alpinlandslagets faste treningssted i Dolomittene. Før vi kommer dit har vi faktisk syklet rundt Brenta-Dolomittene gjennom et landskap som blant annet er kjent for sine epletrær og drueranker – vakkert, vakkert, vakkert.
I flere kilometer følger vi sykkelstien langs den brusende elven bortover i dalføret. Vi stopper for en hyggelig lunsj før vi sykler de siste km opp til Andalo. Vi regner med å være fremme på hotellet på ettermiddagen. Slik at vi får litt tid til avslapping før middag.

Middag i hotellets restaurant.

Dag 4Sykkeldag. Andalo – (Monte Bondone) - Torbole/Riva del Garda. Ca 50 km / 100 km / 200 eller 2000 høydemeter...

Dagens etappe starter med maaaange km nedover mot Lago Molveno – det er bare å kose seg. Etterhvert kommer vi inn på sykkelstien som fører oss gjennom det smale, spektakulære dalføret som leder oss ned mot byen Sarche. Her finner du druene som gir noen av de beste vinene i Trento. Vi stopper på en lokal vingård for lunsj og prøvesmaking. Etter lunsj fører sykkelstien oss langs elven og helt tilbake til vårt hotell i Torbole / Riva del Garda.
For de som måtte ønske det så er starten på en av de mest berømte klatringene i Trento – Monte Bondone – rett rundt hjørnet til vingården. Monte Bondone har vært avgjørende i flere Giro d`Italia løp gjennom tidene…

Vel fremme ved hotellet vårt ved Lago Tenno blir det tid på egenhånd før vi samles for avsluttingsmiddag på den lokale pizzerian.

Dag 5Hjemreise / Ekstra sykkeltur - Fottur - Via Ferrata

Lang avslappende frokost. Transferbussen til flyplassen går først kl. 19:30.
Denne dagen velger du om du ønsker å bli med på en spennende Via Ferrata-klatring opp på fjellet Cima Capi, om du vil på ytterligere en sykkeltur eller rett og slett kose deg med sol & bad på stranden ved Lago Tenno.
Lunsj og evt. middag er på egenhånd (ikke inklusive). Ev Via Ferrata utflukt kommer i tillegg. Dvs ikke inkl i prisen.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Galleri
Film fra tidligere tur med ViaNova
Pris & dato

Dato

11. – 15. juni 2022.

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 14490,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert i pris

 • Fly t/r. Oslo – Verona.
 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • Leie av sykkel alle dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager iht program.
 • Middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Følgebil m/mekaniker iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Ikke inkludert

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Utflukten med Via Ferrata klatring.
 • Lunsj avreisedagen.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel/sykkelutstyr.

Betaling

Koronavirusbetingelser

Det skal være trygt å bestille reiser hos oss. Vi tilbyr full refusjon om oppsatt tur ikke kan gjennomføres på grunn av UD´s reiseråd. Det betyr at du vil få tilbakebetaling direkte fra oss om Helsedirektoratet/UD fraråder å reise dit turen er planlagt i det tidspunktet din tur skulle vært gjennomført.
Dette gjelder også innbetalt depositum, minus adm.kostnad på kr. 495,-.
Vi forsøker å utbetale snarest, og maks en uke, etter evt. kansellert reise. 

Ønsker du å avbestille reisen uten at Helsedirektoratet/UD har opprettet reiseråd til planlagt destinasjon gjelder våre normale avbestillingsbetingelser (se nedenfor). 

Avbestilling pga. egen karantene?

Om du må avbestille reisen pga. egen karantene så dekker f.eks. Europeiske Reiseforsikring din avbestilling.
NB! Det er viktig at du sjekker med din reiseforsikringsleverandør hvilke vilkår som gjelder for deg

FRI OMBOOKING eller FRI AVBESTILLING helt frem til 35 dager før avreise!

Når du har bestilt en tur hos oss i Expa Travel vil du umiddelbart motta en bestillingsbekreftelse på oppgitt e-postadresse. Bekreftelsen inneholder blant annet innloggingsinfo til «Min side» hvor du kan logge deg inn når som helst. Her administrerer du din bestilling, gjør evt. tilleggsvalg, oppdaterer evt. data og finner alt av betalingsinfo.

 • Betalingene gjøres via bankoverføring med KID-nummer. KID- numrene finner du på «Min side». Alle bestillinger / bookinger er bindende.
 • Første delbetaling (depositum) på kr. 3.000,- skal betales innen 7 dager etter bestilling. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Sluttbetalingen gjøres senest 35 dager før avreise. Du vil motta en påminnelse via mail når det er dags for sluttbetalingen. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Bestiller du turen mindre enn 35 dager før avreise vil totalsummen for turen kreves ved bestilling.

Du kan avbestille turen med 100 % refund (minus adm.kostnad på kr. 495,-) inntil 35 dager før avreise, uavhengig av årsak. Våre øvrige betingelser finner du her.

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, maks 25 personer.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.100,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Italiensk mat og vin
Yte, så nyte / Foto: Shutterstock
Praktisk

Bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i m.m. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • evt. egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • Kraftig joggesko for fottur i Cinque Terre.
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsetrygdekort
 • antibac og munnbind til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Sykkelklær?

Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia.

Se mer om klærne i vår webshop.

Avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

 • 11. juni 2022 / Oslo – Verona / kl. 08:00 – 10:40
 • 15. juni 2022 / Verona – Oslo / kl. 22:00 – 00:35

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via email ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også legge ut en egen arrangementsside for disse turene, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen. Våre arrangementer ser du her.
 • På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Med jevne mellomrom trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding