Som så mye annet godt kommer også Bruschettaen fra det italienske kjøkkenet. Bruschetta er en herlig, liten rett som kan serveres på mange forskjellige måter. En anti-pasto. Perfekt som forrett, til supper eller pasta, eller rett og slett en snack-rett om du er fysen på mat som kan lages fort og gæli.
Først og fremst: la oss en gang for alle lære oss å si ordet Bruschetta korrekt! For der slurves det en del, til og med restaurant-ansatte uttaler det ofte feil her i Norge…
Bruschetta uttales altså slik: BRUSKETTA. Ikke Brusjetta som mange tror.
Altså kort og godt: Brusketta. Med K i midten.
Det finnes mange alternativer for hva man kan bruke oppå, men for at man skal kunne kalle det Bruschetta MÅ stekt brød og olivenolje være en del av ingrediensene.
Vår ‘go to-bruschetta’ er med tomater & løk, men man kan også benytte f.eks. sopp, avocado, mozarella eller parmaskinke som topping.
Tørt brød kan fint benyttes, perfekt anledning til å bruke opp litt brød-/baguette-rester.
Prego, og vel bekomme!
PS! Du kan grille brødet og lage topping i forveien, men selve hvitløken og anretningen må ikke gjøres før rett før servering.