fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Italias svar på syden

'Syden' i Italia

Ferietips til solhungrige nordmenn & svensker

Ønsker du et “syden” som ligger lett tilgjengelig fra Norge? Kun 45 minutter fra Marco Polo-flyplass (nær Venezia) ligger badebyen Lido di Jesolo! Dette er en by flere av oss i Team Expa har tilbrakt mange somre i, både som singel, i par og som småbarnsfamilie.

Lido di Jesolo, som ligger langs Adriaterhavskysten, har en 17 kilometer lang strand som er ideell også for de aller minste turistene; den er bred, langgrunn og perfekt for aktiv lek og sandslottbygging i vannkanten.
Langs stranden er det mange beachvolley-plasser, kiosker, små restauranter, lekeplasser etc.
Det er også en årlig tradisjon med fantastiske strandskulptur-utstillinger på stranden hvert år.

Delt i to

Byen er enkelt sagt delt i to; en østlig- og en vestlig del. I begge bydelene finnes det mange muligheter for aktiviteter, samt mange butikker og restauranter. Den østlige delen er nok litt roligere og stranden er litt bredere der. I den vestlige delen er det nok større utvalg av butikker og restauranter, og de aller fleste hotellene ligger her. Du kommer deg enkelt fra den østlige til den vestlige delen med offentlig transport hele dagen.

Lido di Jesolo - Italias svar på syden
I høysesong finnes det badevakter langs hele stranden / Foto: Expa Travel
Aktiviteter for alle aldre

I Lido di Jesolo tilbys det aktiviteter som ridning, pedalbåt, gokart, bananbåt, dykking, og vind- og kitesurfing. For ikke å snakke om sykkelturer; landskapet rundt Jesolo er flatt, og passer dermed for sykling for hele familien. Det er enkelt å leie sykkel, og det tilbys både tandem, el-sykkel, el-sparkesykkel og familiesykler (max 6 personer). Ønsker man å leie Vespa eller bil er dette også enkelt å få tak i – det er mange utleiefirmaer i sidegatene.

Shopping og restauranter så langt øye kan se

Parallelt med stranden går hovedgaten i Lido di Jesolo, en gate som er oppdelt av flere torg.
Sommertid stenges denne gaten for trafikk mellom 20:00 – 06:00, og blir da en gågate med masse liv og røre for hele familien. Ofte er det konserter eller show på torgene i høysesong.
Det kjører flere minitog rundt i byen, som lett tar deg med fra torg til torg.

Mange flotte butikker gir shoppingmuligheter for store og små. Det er både typiske turist- / strandting-butikker, men også flotte butikker med siste mote. Vi snakker klesbutikker, skobutikker, frisører, veskebutikker etc. Her tilbys alt fra billige kles- og skomerker til dyrere merker som Dolce & Gabanna og Prada. Merkevare-outleten i Noventa di Piave kan også anbefales, det ligger ca. 30 minutters biltur utenfor Lido di Jesolo. 

Så er det jo maten da. Du trenger selvfølgelig ikke å gå mange meter før du finner restauranter med herlige italienske retter! Erfaringsmessig finner du fort 2-3 favorittrestauranter. 

Og ikke glem isen – Italia er jo viden kjent for sin utrolig gode ‘gelato’ – med smaksvarianter av ALLE slag. De fleste isboder produserer sin egen is og man får fort sine egne favoritter som en kjøper kveld etter kveld etter kveld…

Lido di Jesolo - Italias svar på syden
Langs den milevise stranden er det mange små restauranter hvor en kan nyte lunsj eller en kopp kaffe. / Foto: Expa Travel
Hvordan komme seg dit

Å fly fra Oslo til Venezia tar ca. 2,5 timer. Bussen fra flyplassen Marco Polo går rett utenfor ankomsthallen – og tar deg med til sentrum av Lido di Jesolo på 30-40 minutter. Veldig enkelt!

Man kan også kjøre bil Norge – Lido di Jesolo, en super tur hvor en kan oppleve masse underveis. De fleste hotellene i Lido di Jesolo har plenty av parkeringsplasser til sine gjester.

Hvor bor man

Lido di Jesolo er en ferie- og badeby, høysesongen er fra mai til september.
Innenfor sesong er det nærmest ubegrenset antall hoteller / leiligheter tilgjengelig, de fleste beliggende langs stranden eller i parallellgaten.
Et annet alternativ er å bo på en av de mange campingplassene i Lido di Jesolo, dette er mer eksklusive campingplasser med alle fasiliteter, hvor en av dem – Jesolo International Club Camping – er kåret som Europas beste campingplass 3 år på rad.

Ta gjerne kontakt med oss i Expa Travel om du ønsker hjelp til booking.

Lido di Jesolo - Italias svar på syden
Lido di Jesolo - en skikkelig badeby! /Foto: Shutterstock
Hva kan man gjøre i Lido di Jesolo

Kultur – Venezia / Verona / Padova eller Vicenza
Lido di Jesolo er først og fremst en badeby, men byr også på veldig mye mer. Dagstur til Venezia er selvfølgelig et must. Venezia ligger 45 km fra Lido di Jesolo. Det er lettest ta bussen til Punta Sabbione eller Treporti, og ta båten videre derfra.

Det er også mulighet for å ta lengre utflukter til kulturbyer som f.eks Padova, Vicenza eller Verona.

Parker
Vannlandet Aqualandia regnes som et av Italias flotteste badeland, og ligger lokalisert midt i Lido di Jesolo. I samme område finner du også et tivoli og en gocart-bane. 
Skulle du heller ønske å se livet under vann / reptiler ligger det flotte aquariumet / reptilparken Tropicarium i utkanten av Lido di Jesolo. Gøy for både store og små!
Og for de som er interessert i golf så finnes det selvfølgelig også golfbaner her, både mini-golf og 18-hullsbaner. 

Natteliv
Ryktene sier også at nattelivet skal være supert i Lido di Jesolo, dette har imidlertid ingen av oss i Team Expa testet nevneverdig. Men, ryktene sier at en bør dra på Coco Loco bar og teste Fresa de Capricosa der…

Lido di Jesolo - Italias svar på syden
Den deilige fønvinden på stranda gjør det perfekt å drive med draker der. Det går stadig selgere forbi som ønsker å selge draker. / Foto: Expa Travel
Lurer du på mer om Lido di Jesolo?

Ta evt. kontakt med en av de mange turistinformasjonene i Jesolo, erfaringsmessig er de veldig hjelpsomme!

Ønsker du evt. hjelp til å booke hotell etc. i Lido di Jesolo er vi i Expa Travel selvfølgelig behjelpelig, ta evt. kontakt med oss på info@expa.no.

Lido di Jesolo kan kort og godt anbefales, god tur – og nyt strandlivet 😀

PS! Et lite supertips helt på tampen: Restauranten Tempini er et ”must” for de av oss som liker sjømat generelt og “Pasta allo scoglio” spesiellt. Vær forberedt på MYE mat! 😀 Denne restauranten er populær blant italienerne også, så det kan være lurt å forhåndsbestille bord.

Lido di Jesolo - Italias svar på syden
Lido di Jesolo - en skikkelig badeby!