fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Relleu Footbridge – en annerledes fottur!

La pasarela de la presa de Relleu

En annerledes fottur – Relleu Footbridge

Rett utenfor den lille byen Relleu, ca. 40 minutter med bil fra Altea, ble det på 1700-tallet bygget en kraftig demning ved elven Amadorio. Elven fortsetter nedenfor demningen, hvor den har funnet veien gjennom et dypt juv/ravine.
Og det er akkurat her spanjolene har skapt en litt annerledes fottur: en 425 meter (850 m t/r) lang gangbro i tre, hengende langs fjellveggen. Den ville vi, to voksne og en tenåring, selvfølgelig teste!
Etter å ha parkert bilen gikk vi ca. 1 km på en sti før vi ankom starten av gangveien. Der betalte vi 2,5 Euro per person, og fikk utlevert hjelmer og adgang til gangveien.

Turen starter på en plattform med utsikt innover i juvet, obligatorisk å ta bilde der. Så var det bare å spenne på seg hjelmen og ta fatt på gangveien laget i treverk. Selve gåflaten er laget i planker som er boltet fast utenpå fjellet, og det er et solid rekkverk langs hele ruten. Men, veien er relativ smal og definitivt ikke egnet for de med høydeskrekk… For et par av oss var det en tur med skrekkblandet fryd, samtidig som det var en artig opplevelse!

Mange fine kriker og kroker hvor man kunne ta bilder underveis. Kodak-moments.

Startpunktet for Relleu Footbridge, hytta i bakgrunnen er der de låner ut hjelmer og selger drikke.
Magesug underveis

Ca. halvveis på turen finner du en utsiktsplattform med glassbunn som virkelig inviterer til magesug. Det er noe unaturlig å stå på glass med ca. 60 meter rett ned under plattformen… Men gøy å ha gjort det!

Veien videre fra glassplattformen går nedover i juvet, så da er det jo trapper som gjelder. De er smale, og blir egentlig bare smalere og smalere, da gjelder det å kommunisere med de som kommer andre veien.

Etter å ha gått ca. 435 meter innover i juvet kom vi til ‘endestasjonen’. Der må man snu på en liten ‘balkong’. Og så går man den samme veien tilbake. Da får man til gjengjeld sett juvet motsatt vei, gøy det også!

Og, turistmyndighetene i Alicante-provinsen har allerede bevilget penger til en tredje etappe. Denne vil krysse juvet, og føre tilbake til starten av turen. Altså en runde. Da blir det litt mer spennende, turen vil ta litt mer tid, og en slipper å gå t/r.

Det er flere andre flotte turmuligheter ved ravinen, de testet ikke vi denne gang.

Hvordan komme seg dit / parkering

Fra landsbyen Relleu går det turstier helt frem til demningen, da starter turen rett ved rådhuset (se vedlagte kart) og er på ca. 5 km. Vi valgte imidlertid å kjøre til en ‘parkeringsplass’ nærmere målet (se vedlagte kart). Det er en dårlig markert ‘parkeringsplass’, med ved hjelp av Google Maps fant vi et par steder hvor det stod flere biler og parkerte blant dem. Det stod også en del biler langs veikanten.

Turen begynner langs veikanten, der kan du se et slags kart over området. Da er det bare å følge stien bak kartet. Ca. 1 kilometer langs en godt opptråkket sti.

Pris

Det koster ingenting i inngangsbillett, men i den lille hytta ved starten av gangbroen betaler man likevel 2,5 Euro per person (1,5 Euro for barn under 11 år / pensjonister). Dette går til leie av hjelm, samt til vedlikehold av gangbroen/veien.
Vi var utenom sesong, og kunne derfor gå på det tidspunktet vi selv ønsket. Men, i høysesong kan det lønne seg å booke tid på forhånd, det gjør du enklest på denne linken.

Åpningstider

Åpningstidene for gangbroen/veien er som følger:
Fra mandag til søndag fra kl. 10.00 til 17.00 (siste inngang kl. 16.30). Dette tidsskjemaet kan endres avhengig av årstiden eller helligdager.

‘Fasiliteter’

Det er ingen toalett i området, men vi så flere som forsvant bak en busk her og der 😀

I hytta hvor man får utlevert hjelmer / betaler 2,5 Euro var det også et beskjedent salg av drikke.

Oppsummering

Alt i alt var det en helt ok tur. Spennende å gå på slike kunstige gangveier som er spent fast utenpå fjellet. Men det er en kort tur, og den er gjort unna på en halvtimes tid. Vi var likevel i området, og synes det var supert å ha fått med seg denne turistattraksjonen også.

God tur fra oss i Expa Travel AS
Rellau - en annerledes fottur i Spania / Foto: Expa Travel