fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Hike & Bike i Cinque Terre og Toscana

0
Price
Fra11.890 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1040

Pris

fra 11 890 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode April - oktober 2020
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting x 7, del i dobbeltrom.
 • Bagasjetransport iht. program.
 • Briefing ved ankomst iht progr.
 • Kart og GPS-spor til privat GPS.
 • Nødnummer og assistanse ved behov.
 • Frokost alle dager iht program.
Dato: Velg dato selv
Hike & Bike i Cinque Terre og Toscana

Denne turen er uten guide.
Expa Travel legger opp turen med hotell, kart, ruter, sykler etc. og du gjennomfører!

På denne turen opplever du det Toscanske sykkellandskapet på sitt beste – kombinert med fottur i unike Cinque Terre.

Kjapt om turen

Med utgangspunkt i Lucca, Toscana, starter en sykkeltur i et spennende landskap med mange severdigheter, samt historiske, kulturelle og gastronomiske opplevelser. Turen avsluttes med fotturer i vakre Cinque Terre.

Vi syns att alle, minst en gang i livet, bør besøke det unike området Cinque Terre. Og vandre mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Veien som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier – en opplevelse som begeistrer de fleste.

ViaNova til Italia
På egenhånd

Dette er en tur uten guide, du sykler på egenhånd i eget tempo. Du styrer altså selv tempoet, og ikke minst hvor du ønsker å stoppe underveis. Alt det praktiske med bagasjetransport, booking av hoteller, sykler osv tar vi i Expa Travel oss av.
Du sykler, går fotturer og nyter!

Du starter turen med en briefing av ukens program fra våre samarbeidspartnere på plas.
Startpunkt for turen er middelalderbyen Lucca. På veien mot de berømte fem fiskelandsbyene Cinque Terre passer du blant annet Pisa, fjellene i Apuane og de milelange strendene i Versilia.
Ikke minst kommer du til å huske panoramautsikten fra fjellene ovenfor Cinque Terre når du kommer dit. Kanskje er dette en av verdens mest ‘panoramiske’ veier.

Sykkeletappene er på mellom 60 – 90 kilometer, og mellom 750 – 1200 høydemeter.

Og maten! Du kombinerer spennende sykkel- og fotturer med mange, lange, gode og hyggelige italienske mat- & vinopplevelser. Blir ikke bedre enn det!

Høydepunkter
 • De unike og vakre 'kardemommebyene' Cinque Terre.
 • Den fantastiske naturen i Toscana.
 • Det italienske kjøkkenet - både maten og vinen.
 • Middelalderbyen Lucca med sin inntakte bymur.
 • Sykkelveier med panoramautsikt.
Klassiske Toscana

Bosted

En del av vår filosofi er et ønske om å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

De første nettene, på veien fra Toscana, i byen Lucca , bor du to netter på hotel San Marco. Et fint hotell med bra standard og hyggelig atmosfære. Gangavstand til den store piazza’n i Lucca.

De neste to nettene bor du nede ved kysten i byen Forte di Marmi.

I Cinque Terre bor du to netter på Hotel Delle Palme i byen Monterosso al Mare. Et hyggelig hotell med bra service og god beliggenhet. Frokost er inkludert på alle hotell.

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Det er mulighet til å leie hjelm dersom du ikke ønsker å ta med egen hjelm.

Alle sykler kommer med reservekit med ekstra slange / pumpe / lås og de verktøy du trenger for å evt. fikse punktering etc. Ønsker du å leie sykkelveske gir du beskjed om dette ved påmelding.

Første dagen, ved utlevering av syklene, får du hjelp til å justere syklene individuelt. Du kan velge mellom racersykkel, el-sykkel eller sportslige hybridsykler.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet. Du vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc.

Racersykler

Vi bruker landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er nesten helt nye (maks 1-2 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.
Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2.

Pris for full karbon racersykkel fra kr. 1.650,- per uke.
Ønsker du elektronisk gir Di2 kommer det et tillegg på fra kr. 450,- per uke.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel.
Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

Pris hybridsykkel fra kr. 1.400,- per uke.

El-sykler

Vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre!

Pris el-sykkel, racer, fra kr. 2.200,- per uke / pris el-sykkel mtb fra kr. 1.950,- per uke.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike.
Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr. Type pedaler velger du i påmeldingsskjemaet.

I prisen inngår

 • Overnatting x 7, del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Bagasjetransport iht. program.
 • Briefing ved ankomst iht program.
 • Kart og GPS-spor til privat GPS.
 • Nødnummer og assistanse ved behov.

I prisen inngår ikke

 • Flybilletter t/r.
 • Evt. leie av sykkel.
 • Måltider utover frokost.
 • Transfer til / fra flyplass.
 • Reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.
ViaNova på nye eventyr
Dagsprogram

Dag 1Ankomst til Lucca

Fra flyplassen i Pisa går det regelmessig buss til togstasjonen for videre togtransport til Lucca. Togturen fra Pisa til Lucca tar ca. 1,5 timer.
Ønsker du å evt. forhåndsbestille transport via oss gir du beskjed om dette i påmeldingsskjemaet.
Innsjekking på Hotel San Marco i Lucca, Toscana.

Dag 2Sykkelutflukt langs høydene rundt Lucca, med byene Collodi og Montecarlo. Ca. 80 km / 800 høydemeter.

Dagen starter med en kort gåtur til sykkelbutikken hvor du henter ut leiesyklene. Her får du syklene individuelt tilpasset, samt god tid til briefing og gjennomgang (på engelsk) av ukens program.

Dagens løype er på ca. 80 km, hvor du sykler blant vakre toscanske vinranker og grønne olivenlunder. Turen går blant annet via byene Collodi (kjent som Pinocchios hjemby), middelalderbyen Montecarlo, og området rundt Monte Pisani før dere igjen ankommer hotellet i Lucca.

Bruk gjerne ettermiddagen og kvelden på å oppdage Lucca. Denne fantastiske byen som er med på Unesco’s verdensarvliste. En unik by med sine helt intakte bymurer fra 400-tallet.

Dag 3Lucca – Forte dei Marmi. Ca. 85 km / 750 høydemeter.

Avreise direkte etter frokost. Bagasjen leveres i resepsjonen på hotellet SENEST kl. 09:00.

Kursen settes mot Versilia-kysten. En langstrakt kystlinje med milelange strender langs hele den toscanske rivieraen. Før du når kysten må du ta deg over høydene rundt Pieve Santo Stefano. Du sykler med andre ord sykle langs den vakre innsjøen Massaciuccoli, kjent for sin unike fauna og flora.

Etter noen kilometer langs kysten sykler du gjennom de flotte landsbyene Camaiore og Pietrasanta før sluttdestinasjonen Forte dei Marmi. En spennende dag med både kupert og flatt landskap.

Dag 4Utflukt Alpi Apuane. Ca 80 km / 1200 høydemeter.

Etter frokost settes kursen mot fjellene Alpi Apuane. Det er ikke alle som kjenner til de dramatiske fjellene langs den nordlige kysten av Toscana. Monte Cipollaio er bare et av fjellene du passerer på veien mot dagens høyeste punkt: Passo del Vestito. Herifra går det nedover stort sett hele veien tilbake til hotellet.

En krevende, men flott tur i et spennende fjellandskap. Fantastisk utsikt underveis.

Dag 5Forte dei Marmi – Monterosso. Ca. 90 km / 950 høydemeter.

Denne dagen sykler du på en av Italias vakreste veier. Utsikten fra fjellene ovenfor Cinque Terre – utover Middelhavet – er uslåelig! En dag en minnes lenge.
Etter mange kilometer i høyden slingrer veien seg nå helt ned til sjøen og sluttdestinasjonen Monterosso al Mare.

Dag 6Fottur i Cinque Terre

Vandring mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stien som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste!

Det går tog tilbake til ‘vår’ by Monterosso fra alle byene dere passerer. Toget tilbake tar ca. 20 minutter fra byen lengst borte, men om det passer og været tillater det kan du også ta båt tilbake til Monterosso, en herlig opplevelse.

Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer i kupert terreng på sti. Man kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekningen på ca. 7 timer inklusive pauser og lunsjstopp.
For dagens vandring er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk.

Dag 7Fridag – sol & bad, fottur eller sykling

Etter en aktiv uke passer det kanskje med en fridag for å samle alle inntrykk. Stranden i Monterosso med sitt krystallklare vann er da et must.

Har du fortsatt opplevelsetrang / ‘mer spring igjen i bena’ er det mange muligheter for både spennende fotturer og ikke minst sykkelturer i området. Skal du sykle må du regne med kupert terreng. Krevende, men vakkert!

Dag 8Hjemreise

Enkleste og rimeligste måten å komme seg til flyplassen fra Monterosso er med toget!! Tidstabell finner du på stasjonen i Monterosso.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Galleri
Film fra tidligere, lignende tur i samme område
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 11890,- per person, andel i dobbeltrom. Prisen betinger minimum 2 personer pr. booking.

Påmeldingen er bindende.

Flybilletter kommer i tillegg.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / minske totalprisen.

Dato

April – Oktober 2020.

Betaling

 • Første innbetaling på NOK 6.000,- faktureres innen en uke etter påmelding. Faktura sendes via mail.
  Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 6 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Enkeltrom

Enkeltrom kun på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 2.300,- for hele uken.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Cinque Terre
Praktisk

Utstyr

 • Vannflaske til fotturen.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Powerbank til lading av mobiltelefon underveis.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Pass.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Fly & transfer

Flyinfo

Flybillettene er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler Norwegians direktefly Oslo – Pisa. Pisa er den nærmeste flyplassen, men Firenze kan også fungere fint.

Ønsker du transfer fra flyplassen arrangerer vi gjerne det for deg. Ta kontakt for tilbud.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bagasje

Bagasjen din blir transportert hele veien, du sykler altså uten bagasje på sykkelen. Bagasjen må stå klar i resepsjonen SENEST kl. 09:00 de dagene den skal transporteres til neste hotell. Merk bagasjen godt med navn og mobilnummer.

All bagasje pakkes i myk sportsbag , mindre ryggsekk medbringes ev for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Vilkår

Påmeldingen gjør du her neden eller på mail/telefon. Påmeldingen er bindende og er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Bilder fra turen

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook.  Her vil du finne tilbud, info om nye turer, stemningsrapporter m.m.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mere her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no.
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding