fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Hike & Bike i Cinque Terre og Toscana

0
Price
Fra12.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1915

Pris

fra 12 990 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode Apr. - okt. - valgfri dato
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting x 7, del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Bagasjetransport iht. program.
 • Briefing ved ankomst iht progr.
 • Kart og GPS-spor til privat GPS.
 • Nødnummer og assistanse ved behov.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Velg dato selv
Hike & Bike i Cinque Terre og Toscana

Denne turen er uten guide. Expa Travel legger opp turen med hotell, kart, ruter, sykkelleie etc. og du gjennomfører!

På denne turen opplever du det Toscanske sykkellandskapet på sitt beste – kombinert med fottur i unike Cinque Terre.

Kjapt om turen

Med utgangspunkt i Lucca, Toscana, starter sykkelturen i et spennende landskap med mange severdigheter, samt historiske, kulturelle og gastronomiske opplevelser. Turen avsluttes med fotturer i vakre Cinque Terre.

Vi synes at alle, minst én gang i livet, bør besøke det unike området Cinque Terre. Og vandre mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Veien som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier – en opplevelse som begeistrer de fleste.

ViaNova til Italia
På egenhånd

Dette er en tur uten guide, du sykler på egenhånd i eget tempo. Du styrer altså selv tempoet, og ikke minst hvor du ønsker å stoppe underveis. Alt det praktiske med bagasjetransport, booking av hoteller, sykler osv tar vi i Expa Travel oss av. Du sykler, går fotturer og nyter!

Du starter turen med en briefing av ukens program fra vår samarbeidspartner i Italia.
Startpunkt for turen er middelalderbyen Lucca. På veien mot de berømte, fem fiskelandsbyene Cinque Terre sykler du blant annet innom Pisa, fjellene i Apuane og de milelange strendene i Versilia.
Du kommer garantert bli begeistret når du får oppleve panoramautsikten fra fjellene ovenfor Cinque Terre når du kommer dit. Kanskje er dette en av verdens mest ‘panoramiske’ veier.

Dagsetappene er på mellom 60 – 90 kilometer, og mellom 750 – 1200 høydemeter.

Og maten! Du kombinerer spennende sykkel- og fotturer med mange, lange, gode og hyggelige italienske mat- & vinopplevelser. Blir ikke bedre enn det!

Highlights
 • De unike og vakre 'kardemommebyene' Cinque Terre.
 • Den fantastiske naturen i Toscana.
 • Det italienske kjøkkenet - både maten og vinen.
 • Middelalderbyen Lucca med sin inntakte bymur.
 • Sykkelveier med panoramautsikt.
Klassiske Toscana

Bosted

En del av vår filosofi er å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

De to første nettene bor du i Lucca, på et fint hotell med bra standard og hyggelig atmosfære. Gangavstand til den store piazza’n i Lucca.
De neste to nettene bor du nede ved kysten i byen Forte di Marmi. 
I Cinque Terre bor du to netter på Hotel Delle Palme i byen Monterosso al Mare. Et hyggelig hotell med bra service og god beliggenhet.

Bespisning

Frokost er inkludert på alle hotellene.
Måltider utover frokost er ikke inkludert.

Sykler

Våre italienske samarbeidspartnere tilbyr god kvalitet på syklene.
Vi ønsker at du tar med egen sykkelhjelm (smittevern). Det er imidlertid mulig å leie hjelm dersom du ikke ønsker å ta med egen.

Alle sykler kommer med reservekit med ekstra slange / pumpe / lås, samt de verktøy du trenger for å evt. fikse punktering etc. Ønsker du å leie sykkelveske gir du beskjed om dette ved påmelding.

Første dagen, ved utlevering av syklene, får du hjelp til å justere sykkelen individuelt. Du kan velge mellom racersykkel, el-sykkel eller sportslige hybridsykler.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres ved påmelding. 

Racersykler

Vi bruker landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er nesten helt nye (maks 1-2 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.
For et tillegg i pris har du evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2.

Pris for full karbon racersykkel fra kr. 2.350,- per uke.
Ønsker du elektronisk gir Di2 kommer det et tillegg på fra kr. 550,- per uke.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel.
Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

Pris hybridsykkel fra kr. 1.700,- per uke.

El-sykler

Vi tilbyr også leie av topp standard El-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

El-sykkel passer for deg som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for deg som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre!

Pris el-sykkel, racer, fra kr. 3.500,- per uke / pris El-sykkel mtb fra kr. 2.450,- per uke.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike.
Vi oppfordrer deg evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr. Type pedaler velger du ved påmelding.

ViaNova på nye eventyr
Dagsprogram

Dag 1Ankomst til Lucca.

Fra flyplassen i Pisa går det regelmessig buss til togstasjonen for videre togtransport til Lucca. Togturen fra Pisa til Lucca tar ca. 1,5 timer.
Ønsker du å evt. forhåndsbestille transport via oss gir du beskjed om dette ved påmelding.
Innsjekking på hotell i Lucca, Toscana.

Dag 2Sykkelutflukt langs høydene rundt Lucca, med byene Collodi og Montecarlo. Ca. 80 km / 800 høydemeter.

Dagen starter med en kort gåtur til sykkelbutikken hvor du henter ut leiesykkelen. Her får du sykkelen individuelt tilpasset, samt god tid til briefing og gjennomgang (på engelsk) av ukens program.

Dagens løype er på ca. 80 km, hvor du sykler blant vakre, toskanske vinranker og grønne olivenlunder. Turen går blant annet via byen Collodi (kjent som Pinocchios hjemby), middelalderbyen Montecarlo, og området rundt Monte Pisani, før du igjen ankommer hotellet i Lucca.

Bruk gjerne ettermiddagen og kvelden til å oppdage Lucca. Denne fantastiske byen som er med på Unesco’s verdensarvliste. En unik by med sin helt intakte bymur fra 400-tallet.

Dag 3Lucca – Forte dei Marmi. Ca. 85 km / 750 høydemeter.

Avreise direkte etter frokost. Bagasjen leveres i resepsjonen på hotellet SENEST kl. 09:00.

Kursen settes mot Versilia-kysten. En langstrakt kystlinje med milelange strender langs hele den tokcanske rivieraen. Før du når kysten må du ta deg over høydene rundt Pieve Santo Stefano. Du sykler med andre ord langs den vakre innsjøen Massaciuccoli, kjent for sin unike fauna og flora.

Etter noen kilometer langs kysten sykler du gjennom de flotte landsbyene Camaiore og Pietrasanta før du når hotellet i Forte dei Marmi. En spennende dag med både kupert og flatt landskap.

Dag 4Utflukt Alpi Apuane. Ca 80 km / 1200 høydemeter.

Etter frokost settes kursen mot fjellene Alpi Apuane. Det er ikke alle som kjenner til de dramatiske fjellene langs den nordlige kysten av Toscana. Monte Cipollaio er bare et av fjellene du passerer på veien mot dagens høyeste punkt: Passo del Vestito. Herifra går det nedover stort sett hele veien tilbake til hotellet.

En krevende, men flott tur i et spennende fjellandskap. Fantastisk utsikt underveis.

Dag 5Forte dei Marmi – Monterosso. Ca. 90 km / 950 høydemeter.

Denne dagen sykler du på en av Italias vakreste veier. Utsikten fra fjellene ovenfor Cinque Terre – utover Middelhavet – er uslåelig! En dag du antakelig vil minnes lenge.

Etter mange kilometer i høyden slingrer veien seg nå helt ned til sjøen og hotellet på sluttdestinasjonen Monterosso al Mare – en av byene i vakre Cinque Terre.

Dag 6Fottur i Cinque Terre.

Vandring mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stien som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste!

Det går tog tilbake til ‘vår’ by Monterosso fra alle byene du passerer. Toget tilbake tar ca. 20 minutter fra byen lengst bort, men om det passer og været tillater det kan du også ta båt tilbake til Monterosso, en herlig opplevelse.

Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer i kupert terreng på sti. Man kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekning på ca. 7 timer inklusive pauser og lunsjstopp.
For dagens vandring er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk.

Dag 7Fridag – sol & bad, fottur eller sykling.

Etter en aktiv uke passer det kanskje med en fridag for å samle alle inntrykk. Stranden i Monterosso med sitt krystallklare vann er da et must.

Har du fortsatt opplevelsetrang / ‘mer spring igjen i bena’ er det mange muligheter for både spennende fotturer og ikke minst sykkelturer i området. Skal du sykle må du regne med kupert terreng. Krevende, men vakkert!

Dag 8Hjemreise

Enkleste og rimeligste måten å komme seg fra Monterosso til flyplassen er med toget!! Tidstabell finner du på stasjonen i Monterosso.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Galleri
Film fra tidligere, lignende tur i samme område
Pris & dato

Dato

Valgfri dato i perioden april – oktober. 

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 12990,- per person, andel i dobbeltrom. Prisen betinger minimum 2 personer pr. booking.

NB! Flybilletter kommer i tillegg.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Overnatting x 7, del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Bagasjetransport iht. program.
 • Briefing ved ankomst iht program.
 • Kart og GPS-spor til privat GPS.
 • Nødnummer og assistanse ved behov.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r.
 • Evt. leie av sykkel.
 • Måltider utover frokost.
 • Transfer til / fra flyplass.
 • Reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.

Vilkår

Romfordeling

Romfordeling

Prisen gjelder del i dobbeltrom. 

Enkeltrom

Enkeltrom kun på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 2.900,- for hele uken.

Cinque Terre med Expa Travel
Praktisk

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • Vannflaske til fotturen.
 • Vannflaske til sykkelturene.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Mobiltelefon og lader.
 • Powerbank til lading av mobiltelefon underveis.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Evt. coronapass.
 • Pass.
 • Antibac og evt. munnbind til eget bruk.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybillettene er ikke inkludert i prisen.
Vi anbefaler Norwegians direktefly Oslo – Pisa.
Pisa er den nærmeste flyplassen, men Firenze kan også fungere fint.

Ønsker du transfer fra flyplassen arrangerer vi gjerne det for deg. Ta kontakt for tilbud.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via email ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bagasje

Bagasjen din blir transportert hele veien, du sykler altså uten bagasje på sykkelen. Bagasjen må stå klar i resepsjonen SENEST kl. 09:00 de dagene den skal transporteres til neste hotell. Merk bagasjen godt med navn og mobilnummer.

All bagasje pakkes i myk sportsbag , mindre ryggsekk medbringes ev for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på fra kr. 400,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding / forespørsel

For påmelding / forespørsel på denne turen sender du en mail til info@expa.no.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Din mailadresse.
 • Ditt mobilnummer.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Navn på deltakerne som ønsker å være med.
 • Evt. ønske om ekstra dager.

Ta gjerne kontakt med Eric for en uforpliktende prat, han kan nås på mobil +47 92 61 88 05.