fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sykkeltur i Abruzzo – fra fjellene til Rivieraen

0
Price
Fra19.790 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

647

Pris

fra 19 790 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode På førespørsel -
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer iht program.
 • Overnatting x 7 – del i dblt.rom/leiligh. iht progr.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • Lunsj alle dager iht progr.
 • Middag alle dager iht progr.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • Lokalt, italiensk crew (mekaniker, følgebil etc.).
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : På førespørsel
Sykkeltur i Abruzzo - fra fjellene til Rivieraen
Bli med på sykkeltur i Abruzzo – det ukjente Italia!

Abruzzo har kanskje vært en av de minst kjente regionene i Italia. Antakelig både for oss turister og italienerne selv…
Men det er det ikke lenger for oss i Expa Travel – vi har hatt turer på kryss og tvers i denne regionen i flere år nå. Abruzzo er fasinerende og byr på spennende natur med enormt store kontraster. På små veier i spektakulær natur sykler vi på lite trafikkerte veier som du kanskje ikke ante fantes… På denne turen starter vi innenlands i middelalderbyen Celano, sykler over fjellene, gjennom et spennende og spektakulært landskap og avslutter ved Adriaterhavet. Rett og slett en episk sykkelopplevelse med masse historie, slingrende veier og herlig lokal mat & vin.

Biking in Italy
Abruzzo - kontrastenes region / Foto: Expa Travel
Abruzzo – kontrastenes region

Allerede andre dagen tar vi fjellheisen opp til Campo Imperatore, 2.200 moh. Eller du kan bli med og sykle opp den klassiske Giro d`Italia klatreetappen “Piccolo Tibet”, der hvor Marco Pantani så legendarisk knuste alle motstandere i Giro’n 1999. Plassen er historisk da det også var her Mussolini satt fengslet i høyden før han ble sluppet fri av de allierte. Vi besøker stedet (nå hotell) der han ble holdt fengslet i flere måneder i slutten av krigen. Fra 2200 moh sykler vi så videre gjennom et spennende landskap helt ned til vår nye favoritt; Abruzzos riviera.

Du kan forvente store kontraster, spennende byer, masse god mat og ikke minst fantastisk sykling i et variert  landskap. Vi tar deg garantert med til steder du neppe hadde besøkt på egenhånd. Underveis vil vi også svinge innom regionene Marche og Lazio.

Hvem passer turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. En trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss! Dagsetappene ligger på ca 45 – 90 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.

Vi sykler gjennom et landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer eller mer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. (Liker du ikke lange oppover bakker velger du elsykkel) Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen. 

Vi har satt en øvre grense på max 20 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt for å kunne nyte turen.

Er du glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, historia samt ønsker nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet.
 • Den herlige, lokale maten.
 • De lokale vinene.
 • Alle de flotte middelalderbyene.
 • Middag i en Trabucco.
Opplev Italia med Expa Travel
Gran Sasso National Park i Abruzzo er vakker og spektakulær! / Foto: Shutterstock & Expa Travel

Bosted

Vi flyr til Roma og setter oss umiddelbart på bussen for videre transport til hotellet vi skal bo på første natten (vi regner med ca 1,5 timers busstransport på ankomstdagen og ca 3 timer på avreisedagen).
Deretter bytter vi hotell hver natt, etter hvor vi er i programmet.

Hotellene på turen har bra standard, både 3- og 4-stjerners. Noen av bostedene er i mindre byer, og noen steder bor vi helt for oss selv på landsbygden. Variasjon  som gjerne skaper opplevelser som vi husker.

Måltider

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer.
Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Egen følgebil

Vi har med egen følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Hjelm og vannflaske tar du med selv med tanke på smitterisikoen.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres ved påmelding. Du kan endre ditt valg av sykkel helt fram til 14 dgr før avreise. 

Du kan velge mellan:

 1. Landeveis racersykkel, (inkl i prisen)
 2. Sportslig hybridsykkel, (inkl i prisen)
 3. Sportslig el hybridsykkel, (tillegg i prisen – NOK 1.200,-)

Racersykler

Landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye eller nesten nye og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34. Dvs gir som er anpasset en kupert løype.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El Hybridsykler

El hybridsykkel – topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre!
Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike.

Vi tilbyr Shimano SPD-SL (landeveisracer pedaler) om du leier landeveisracer. Hybridsyklene / elsyklene kommer med flate pedaler. Ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

 

Galleri
Dagsprogram

Dag 1Reisedag. Oslo – Roma Fiumecino – Celano

Avreise med buss direkte etter ankomst Roma flyplass. Vi setter kurs mot byen Celano. Regn med ca 1,5 – 2 timers transfer. Kort stopp på veien for enkel lunsj (ikke inklusive i prisen).

Etter ankomst til hotellet bruker vi tiden før middag til individuell tilpassing og justering av syklene. Kanskje blir det tid og mulighet til en liten prøvetur i området. Det er også mulighet til å ta en tur til byen på egenhånd.

På kvelden samles vi i hotellets restaurant for felles velkomstmiddag med lokale spesialiteter.

Dag 2Celano – L`Aquila – Assergi. Ca 64 km / ca 1.000 høydemeter.

Vi starter dagen med en flott stigning mot byene Ovindoli og Rovere. Flere spennende stopp langs veien, ikke minst ved alle borger som området er kjent for. Omtrent halvveis passerer vi også storbyen Aquila. Byen som ble Italias mest ødelagte by ved jordskjelvet på 90-tallet. Vi fortsetter deretter mot byen Assergi hvor vi stopper for natten. Hotellet ligger rett ved heisen som går opp til Campo Imperatore, 2200 moh. Det var her Benito Mussolini ble fengslet og holdt innestengt før han ble sluppet løs av lokale fascister.

Dagens løype er kupert med ca. 1000 høydemeter. Vi tar det rolig oppover og nyter landskapet. Etter å ha syklet oppover får vi noen herlige lange nedoverbakker til L`Aquila innen det går oppover mot Assergi.

Vi gjør opp status ved lunsj, det er evt. mulighet for at gruppen tar forskjellige løyper etter lunsj. Middagen spiser vi i hotellets hyggelige restaurant.

Dag 3Assergi – Campo Imperatore – Rocca Calascio – Santo Stefano – Aquila. Ca 80 km / 1200 høydemeter.

To valg av løyper i dag – enten ca. 90 km eller ca. 67 km / ca 2000 høydemeter eller ca 1000 høydemeter. Det blir en superspennende dag på sykkelen uansett valg av løype!

Dette er dagen da de av dere som virkelig ønsker å sykle en klassisk etappe i Giro’n får virkeliggjort drømmen! Vi deler opp gruppen i to. Den første gruppen starter med en krevende klatring opp på “Piccolo Tibet”. Det var her Pantani formelig knuste all motstand i Giro d’Italia i 1999!!! I dag er det Expa med venner som skal sykle opp her! Gleder oss!

Den andre gruppen starter litt senere, og får dermed litt ekstra tid på morgenen før vi tar heisen opp til Campo Imperatore på 2200 moh. Vi samles så på toppen for å fortsette på en flott løype via mange spennende byer med flere unike borger som f.eks. Santo Stefano di Sessanio. Fra Campo Imperatore går det stort sett nedover. En spennende dag! Store deler av dagen er vi på høyfjellet, og faktisk helt oppe på 2200 moh.

Middag på hotellet. Vi bor denne natten i Aquila på 3 stjerners hotell.

Dag 4Aquila – Teramo.Ca 67 km / ca 1000 høydemeter.

Vi skal også denne dagen litt opp i høyden…..
Abruzzo, ja faktisk hele sør-Italias høyeste fjell, er Grand Sasso på 3300 moh. Vi skal sykle bak, ikke over, dette majestetiske fjellet, og starter dagen med en litt krevende stigning de aller første 25 kilometerne. Vakkert! Fra høyeste punktet etter 25 kilometer starter vi nedkjøringen mot kysten – i nesten 40 km.

Vel framme i Teramo (Litt større by) bor vi på et 3-stjerners hotell. Middag i hotellets restaurant.

Dag 5Teramo – Montesilvano. Ca 50 km / ca 200 høydemeter.

Denne dagen sykler vi helt ned til Adriaterhavet og byen Montesilvano. Vi ser rett og slett an dagen og formen før vi velger trasé. Dagens etappe blir uansett mindre kupert enn tidligere dager, vi legger de høye fjellene bak oss til fordel for et litt mer bølgende landskap.

Vi spiser en lokal, litt annerledes lunch.
Deretter forlater vi de høye fjelltoppene og sykler helt ned til kysten og vårt hotell langs den lange strandpromenaden i Montesilvano / Pescara. Vi har nådd havet, og her finner vi en helt annen natur og klima enn i fjellene. Kanskje blir dette den dagen du liker best. utsikten med de høye fjellene på ena siden (därifra vi kom) och Adriaterhavet på andra er noe hekt spesiellt.

Pizzaparty på lokal pizzeria.

Dag 6Montesilvano – Chieti – San Vito Chietino. Ca 70 km / ca. 200 høydemeter.

En dag hvor vi sykler langs kysten mot turens sluttdestinasjon – San Vito Chietino. Dette er feriebyen til innbyggerne i storbyen Pescara – den har en fantastisk strand. Vi følger kysten nordover via flere flotte byer. Et et par kilometer ut i løypen sykler vi innover i landet i et flott bølgende landskap med mange vinranker. Blant annet passerer vi byen Ripa Teatina som er hjembyen til bokseren Rocky Marciano.
Vi ankommer vårt hotell i San Vito Chietino tidlig ettermiddag. Et hyggelig hotell som ligger helt nede på stranden. Avslutningsmiddag i en lokal restaurant, en så kalt Trabucco. En opplevelse! Restauranten ligger på påler ute i vannet. Denne kvelden blir det sjømat!

Dag 7Fridag

Dagen tilbringes på egenhånd for avslapping ved bassenget, hel dag på stranden, eller spennende sykkeltur etc. Your choice…

For de av dere som ønsker å sykle også denne dagen legger vi opp til to ulike løyper; en litt mindre krevende løype på ca. 35 kilometer i flatere terreng langs kysten, og en litt mer krevende løype på ca. 77 kilometer inn i landet på fantastiske sykkelveier i et kupert område. Flere spennende severdigheter underveis.

Vi spiser antakelig felles lunsj sammen på stranden.
De som evt. har valgt sykkeldag kommer syklende hit, og de som har valgt en avslappende dag møter opp til fots (kort avstand).
Alle har med andre ord mulighet til egentid på ettermiddagen.
Hyggelig festmiddag på en meget lokal trattoria!!!

Dag 8Hjemreisedag

Tidlig avreises fra hotellet. Busstransfer på ca 3 timer til flyplassen.

Film fra tidligere reise
Pris & dato

Dato

På førespørsel

Pris

Totalpris: NOK 19790 per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert i pris

 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager
 • All bagasjetransport iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa AS
 • Lokalt italiensk crew med mekaniker, følgebil etc.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Ikke inkludert i pris

 • Flybillett
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Hjelm, vannflaske, pedaler (utenom Shimano SPD-SL).
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Betaling

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Enkeltrom

Vi benytter alle rom på de fleste hotellene vi besøker – vi kan derfor kun tilby enkeltrom på forespørsel.
Et enkeltromstillegg på NOK 2.975,- per person vil da evt. tilkomme.

Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Biking in Italy
Trabucco - fiskemottak på dagtid, kul restaurant på kveldstid. Sykkeltur i Abruzzo byr på kontraster. / Foto: Expa Travel
Praktisk

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkelhansker. Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller, Badeklær.
 • Regn- / Vindjakke
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når du stopper for lunsj/piknik.
 • evt. egne pedaler

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Fly & transfer

Flyinformasjon (flybillett ikke inkludert)

Vi anbefaller direktefly med SAS eller Norwegian til Roma Fiumecino

NB – kontakta Expa Travel i førkant av din bestilling av flybillett for bekreftelse av turen.

 

 

Bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i m.m. Det er viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – vi vil av og til sykle helt opp på 2200 (eller mer) m.o.h. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyr
All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Vilkår

Påmeldingen gjør du via vårt påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Påmeldingen er bindende og første delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også legge ut en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner. Det gjør du evt. inne på ‘Dine Sider’ som du får link til etter påmelding.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding