fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Albania på sykkel

0
Price
Fra10.500 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1550

Pris

fra 10 500 NOK
Lengde 10 dager
Reiseperiode apr. - okt. - flere datoer
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting x 9 iht program.
 • 9 x frokost iht progr.
 • 8 x lunsj iht progr.
 • 9 x middag iht progr.
 • Leie av sykkel, inkl. tilbehør iht program.
 • Engelskspråklig turguide.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Følgebil med tospråklig sjåfør.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Velg dato selv
Oppdagelsesreise i Albania
Opplev Albania på sykkel!

Herlige strender med krystallklart vann. Nydelig mat. Vakker og frodig natur. Albania er virkelig en av Middelhavets perler!

Bli med på en oppdagelsesreise du sent vil glemme – vi snakker sykkeltur i Albania. Dette lille landet som ligger flott plassert mellom Hellas og Montenegro. Sammen med vår proffe, lokale samarbeidspartner arrangerer vi flere turer til dette spennende landet som de aller fleste av oss kjenner svært lite til.

Til Albania med Expa Travel
Albania på sykkel er virkelig en opplevelse! / Foto: Expa Travel & Shutterstock

I begynnelsen av 1990-tallet ble Albania åpnet for turister, før dette var landet en helt stengt kommuniststat. Det ble på den tiden sagt at det å besøke Albania var det nærmeste man kommer å kunne reise tilbake i tiden.

Nå er det imidlertid nye tider, nå tar albanerne oss i mot med åpne armer, og de siste årene har Albania flere ganger blitt kåret til årets mest spennende reisemål. Nå har altså DU mulighet til å oppdage denne nesten helt ukjente perlen av et land. 

Kjapt om Albania

Republikken Albania er et middelhavsland på Balkan-halvøya i Sørøst-Europa. Det grenser til Kosovo i nordøst, Montenegro i nordvest, Makedonia i øst, Hellas i sør, Adriaterhavet i vest og Det Joniske hav i sørvest. Beliggenheten gir altså et godt temperert middelhavsklima – med andre ord perfekt for en spennende sykkelferie!
En av det store forskjellene mellom Albania og nabolandene er prisene – det er fremdeles billig å spise, shoppe og bo i Albania.

Vi har aldri tidligere blitt mer overrasket enn da vi besøkte Albania for å se på mulighetene å arrangere turer dit. Åpenhet, vennlighet og et fantastisk landskap møtte oss! Det gjorde heller ingen ting å bli kjent med et helt herlig kjøkken – en fryd for ganen!

Kjapt om turen

Vi flyr til Tirana, hovedstaden i Albania. Her bor vi den første kvelden. Dag 2 reiser vi med buss til grensen mellom Albania og Makedonia, hvor syklingen starter. Vi skal sykle sørover i Albania, og kommer til å oppleve mange ulike typer terreng og landskap. Både fjellpass og lange, hvite strender ved havet.
Dette er virkelig en tur der man får oppleve ytterpunktene i såvel natur som kultur i Albania.

Turen i tall:

 • Gjennomsnittlig distanse pr dag: ca. 59 km
 • Total distanse på turen: ca. 475 km
 • Gjennomsnittlig sykkeltid pr dag: ca. 5 timer
 • Lengste distanse på en dag: ca. 72 km
 • Antall høydemeter stigning totalt: ca. 6000 m
 • Antall høydemeter fall totalt: ca. 7200 m

Unescos verdensarvliste

Området vi beveger oss i ligger i den sørlige delen av landet, og inneholder alt fra bølgende jordbrukslandskap, til høye fjell og flotte, uberørte strender.

Denne turen har virkelig alt! Du får besøke steder som står på UNESCO`s verdensarvliste, fantastisk natur, og vil få innblikk i kulturer som er lite påvirket av verden utenfor. Denne variasjonen gjenspeiles også i overnattingsstedene, som inkluderer både topp hoteller og tømmerhytte på en avsidesliggende farm for ørretoppdrett. Her får du muligheten til å komme under huden på, og oppleve gjestfriheten til, det albanske folk.

Dagsetappene

Dagsetappene er på 40 – 70 kilometer, og opptil 1600 høydemeter stigning. Dette er turen for deg som er glad i å sykle, liker god mat og vin, og er på jakt etter nye opplevelser.
Vil du sykle der ingen av vennene dine har vært ennå, så må du være med hit!

Tilbakemelding fra deltakere på  tidligere Albaniaturer:
“Nydelig land og landskap, mange vannfall og fosser, god mat, og kjekke folk! Guiden vår visste ikke hva godt han skulle gjøre for oss. Ubeskrivelig vakkert land. Anbefales på det varmeste.”
og
“Alt fungerte utmerket, det var en fantastisk tur på alle måter. Armand er en veldig god guide og vi har lært masse om Albania. Fint å være en internasjonal gruppe og ikke bare nordmenn. Fin natur og gode hoteller. Tildels krevende sykling pga. mye stigning. Gode hybridsykler som ruller godt.”
Til Albania med Expa Travel
Vakkert både til lands og til vanns / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Highlights
 • Det vakre, kuperte landskapet.
 • Den herlige, lokale maten.
 • Det hyggelige prisnivået i landet.
 • Albanias spennende historie.
 • Små, uberørte landsbyer.
 • De store opplevelsene, og minnene etter turen.

Bosted

Vi kommer til å bo på de beste overnattingsstedene som er tilgjengelige underveis. Så langt er infrastrukturen ikke kommet lenger enn at det kun er 4-stjerners hoteller i de store byene, samt 3-stjerners i de mindre. Vi kommer også til å bo godt på mindre, familiedrevne overnattingssteder underveis.
Dette er en unik mulighet til å oppleve et land der «turistifisteringen» ennå ikke har tatt helt overhånd.

Bespisning

Maten i Albania er tydelig inspirert av nabolandene Hellas og Italia. En spiser godt for rundt 100 kroner, og selv om maten er så billig går ikke dette utover kvaliteten på den. Det samme gjelder for øl og vin.

Helpensjon 9 dager (9 x frokost, 8 x lunsj, 9 x middag) er inklusive iht program.
Drikke til maten kommer i tillegg.

Sykkel og utstyr

Sykler

Du sykler på Giant MTB hardtail-sykler av topp kvalitet eller nye hybrid el-sykler (unisex). Et eget proft, lokalt team følger dere på hele turen, med både lokal, engelskspråklig guide og følgebil for assistanse og bagasjetransport. Sykkelvesker er inkludert i prisen.

Syklene er tilgjengelige i størrelsene X-Small, Small, Medium, Large, og X-Large. Du velger type sykkel, størrelse og modell (dame / herre) ved bestilling.

Utstyr forøvrig

Vi anbefaler at du bruker sykkelsko. Ta gjerne med egne pedaler, det er enkelt å montere! Det går selvsagt helt fint å sykle med andre sko også.
Ta også med egen hjelm, hansker og sykkelklær, også for litt kaldere dager. Selv om det er varmt middelhavsklima kan det komme nedbør. Da er det greit å ha en jakke / vest, samt løse ermer og ben.
Sykkelbukse med god polstring anbefales sterkt, da det fort blir en del timer på sykkelsetet i løpet av disse dagene.
Du velger størrelse og type sykkel ved bestilling. Skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet, så ser vi hva vi kan gjøre med dette.

Det blir sykling oppe i fjellene og gjennom mange, små, herlige landsbyer / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Dagsprogram

Dag 1Ankomst i Tirana

Etter at vi har landet og ankommet Albanias største by, Tirana, tar vi en tur ut for å utforske denne myteomspunnede byen.

Dag 2Qafe Thane – Pogradec (ca 40 km)

Vi kjører buss til grensen mellom Albania og Makedonia der denne turen starter for alvor. Her setter vi oss på syklene med retning mot nabolandet Macedonia, hvor vi inntar lunsj i byen Orhid. Byen står på UNESCO’s verdensarvliste. Innsjøen Orhid har fjell på alle kanter – vakkert! Deretter forsetter vi langs kysten til Tushemisht, den andre grenseovergangen mellom Albania og Kroatia.

Dag 3Pogradec – Korçë (ca 51 km)

Dagen begynner med en stigning ut av dalen hvor innsjøen Orhid ligger, vi skal opp til platået på oversiden av sjøen. Her kan vi se utover sjøen og begge nabolandene Macedonia og Kroatia. Dette høye platået ligger omkranset av høye fjell og er et vakkert skue. Etter å ha revet oss løs fra den storslagne utsikten fortsetter ferden gjennom et lappeteppe av åkre og landbruksområder. Veiene er nesten uten trafikk. Her er vi virkelig på landsbygda. Etter en slik dag på sykkelen passer det fint med en tur på det travle markedet i Korçë på ettermiddagen.

Dag 4Korçë – Sotire (ca 72 km)

Vi begynner dagens etappe med å forlate landbruksplatået der Korçë ligger, og sykler langs de flotte fjellene som danner grensen mot Makedonia / Hellas. Landskapet her består for det meste av golde stein- og klippeformasjoner, med innslag av ville blomster langs veiene.

Foran oss har vi nå flerfoldige topper og daler underveis på vår klatring inn mot hjertet av Grammoz-fjellene. Vi fortsetter over Barmash-passet (1159 moh) og frem til den lille byen Sotire, idyllisk plassert i Gjirokastër-dalen. Lunsjen spiser vi i Erseka, ca 45 km fra Korçë.

Dag 5Sotire – Benje (Permet) (ca 52 km)

Vi klatrer ut fra Sotire-dalen og opp til et gresskledd platå omkranset av høye og ville fjelltopper. Vel oppe på platået, ved utspringet til elven Vjosa, begynner en spektakulær nedkjøring i et juv mot Leskovik. Herifra går ferden nedover, mens vi følger fjellsiden høyt over elven Benje. Etter lunsj tar vi en kort tur til de deilige, varme kildene ved enden av Langarica-kløften for et bad.

Dag 6Benje – Girokastër / Gjirokastra (ca. 72 km)

I dag fortsetter vi langs dalen mot Kelcyra – de haitannlignende fjellene som vokter inngangen til neste kløft. Vi sykler i mellom disse, helt frem til der de ulike delene av elven Drinos løper sammen. Vi er nå inne i ennå en kløft. Denne åpner seg ut mot en vid og stor slette med byen Gjirokastra høyt oppe til høyre. Gjirokastra kalles «byen med de 1000 trappetrinn». Et besøk oppe i borgen på toppen av byen er et ‘must’.

Dag 7Gjirokastër / Gjirokastra – Sarande (via Butrint), (ca 70 km)

Sarande ligger ved kysten av det Ioniske hav, klemt mellom de høye fjellene og havet. En kjempekoselig ferieby med en herlig atmosfære. Rett i nærheten finner vi de eldgamle restene av Butrint. Butrint er en av Albanias viktigste arkeologiske utgravningssteder med røtter tilbake til Det gamle Hellas og Romerriket, og står også på UNESCO`s verdensarvliste.

Dag 8Saranda – Himara / Himarë (ca 53 km)

Dagens tur er en berg-og-dal-bane av en sykkeltur. Vi starter mens sola brenner bort nattens tåke, og klatrer ut fra Saranda og opp til et steinplatå på oversiden av byen. Deretter bærer det over bakketopper, inn i små viker og bukter og rundt nes, hele tiden mens vi har den utrolige utsikten til fjellene på høyre side og havet til venstre. Mot slutten triller vi nedover til den lange stranden og bukta der Himarë ligger. Spektakulært!

Dag 9Himara / Himarë – Vlore (ca 65 km)

Dagens rute er like spektakulær som den er utfordrende. Vi sykler opp til Llogara-passet, 1000 høydemeter over det krystallblå havet. Her oppe kommer vi til en nasjonalpark der en blant annet finner sort furu, den eurasiske oteren og kongeørn. Parken er utrolig vakker og er en oase med vernet skog. Etter lunsj sykler vi mer eller mindre nedover hele veien til sluttdestinasjonen vår Vlore / Vlorë. Dette er en krevende dag på sykkelen, men kanskje turens høydepunkt – og definitivt en dag du kommer til å huske i lang tid fremover.

Dag 10Avreisedag

Farvel for denne gang, og avreise til Tirana og flyplassen.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Galleri
Pris & dato

Dato

2022

Vi har lagt opp til følgende turer i 2022, hvilken tur du ønsker å bli med på velger du i påmeldingsskjemaet:

 • 01. – 10. april
 • 11. – 20. april
 • 21. – 30. april
 • 01. – 10. mai
 • 12. – 21. mai
 • 22. – 31. mai
 • 01. – 10. juni
 • 11. – 20. juni
 • 21. – 30. juni
 • 25. august – 03. september
 • 03. – 12. september
 • 12. – 21. september
 • 22. september – 01. oktober
 • 01. – 10. oktober
 • 10. – 19. oktober
 • 19. – 28. oktober

Dato og mer info om Albania-turene i 2023 ser du her. 

Pris

Totalpris på denne turen er kr. 10500,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

Flybilletter inngår ikke i prisen.
NB! Det er viktig at du kontakter oss FØR du bestiller flybilletter for bekreftelse om at turen blir gjennomført som planlagt!
Se mer info under punktet ‘Fly & Transfer’.

I bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Inkludert

 • Overnatting x 9, dbl.rom.
 • Frokost x 9 iht program.
 • Lunsj x 8 iht program.
 • Middag x 9 iht program. 
 • Engelskspråklig turguide.
 • Leie av sykkel, inkl. tilbehør iht program.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Følgebil med tospråklig sjåfør.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet. 

Ikke inkludert

 • Flybilletter t/r Albania.
 • Transfer til / fra flyplassen – Tirana.
 • Drikke til måltidene.
 • Inngangsbilletter til utstillinger, og steder dere besøker underveis.
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Lunsj, eventuelt middag på avreisedagen.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Vilkår

Koronavirusbetingelser

Det skal være trygt å bestille reiser hos oss. Vi tilbyr full refusjon om oppsatt tur ikke kan gjennomføres på grunn av UD´s reiseråd. Det betyr at du vil få tilbakebetaling direkte fra oss om Helsedirektoratet/UD fraråder å reise dit turen er planlagt i det tidspunktet din tur skulle vært gjennomført.
Dette gjelder også innbetalt depositum, minus adm.kostnad på kr. 495,-.
Vi forsøker å utbetale snarest, og maks en uke, etter evt. kansellert reise. 

Ønsker du å avbestille reisen uten at Helsedirektoratet/UD har opprettet reiseråd til planlagt destinasjon gjelder våre normale avbestillingsbetingelser (se nedenfor). 

Avbestilling pga. egen karantene?

Om du må avbestille reisen pga. egen karantene så dekker f.eks. Europeiske Reiseforsikring din avbestilling.
NB! Det er viktig at du sjekker med din reiseforsikringsleverandør hvilke vilkår som gjelder for deg.

Vanlige betingelser

FRI OMBOOKING eller FRI AVBESTILLING helt frem til 35 dager før avreise!

Når du har bestilt en tur hos oss i Expa Travel vil du umiddelbart motta en bestillingsbekreftelse på oppgitt e-postadresse. Bekreftelsen inneholder blant annet innloggingsinfo til «Min side» hvor du kan logge deg inn når som helst. Her administrerer du din bestilling, gjør evt. tilleggsvalg, oppdaterer evt. data og finner alt av betalingsinfo.

 • Betalingene gjøres via bankoverføring med KID-nummer. KID- numrene finner du på «Min side». Alle bestillinger / bookinger er bindende.
 • Første delbetaling (depositum) på kr. 3.000,- skal betales innen 7 dager etter bestilling. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Sluttbetalingen gjøres senest 35 dager før avreise. Du vil motta en påminnelse via mail når det er dags for sluttbetalingen. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Bestiller du turen mindre enn 35 dager før avreise vil totalsummen for turen kreves ved bestilling.

Du kan avbestille turen med 100 % refund (minus adm.kostnad på kr. 495,-) inntil 35 dager før avreise, uavhengig av årsak. Våre øvrige betingelser finner du her.

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 8 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 8 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig. Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på kr. 2.900,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Ekstra dager i Albania

Ekstra netter i Tirana før eller etter turen

Det er mulig å ankomme Tirana før turen, eller eventuelt å ta flere dager der etter turen.
Vi kan evt. være behjelpelig med booking av rom, pris vil da være fra 60 € for enkeltrom / 70 € for dobbeltrom.

Å oppleve Albania fra sykkelryggen er helt fantastisk! / Foto: Per B. Olsen & Shutterstock
Praktisk

Diverse info

Følgebil

På turen har vi følgebil som frakter bagasjen og som bistår med teknisk support dersom det skulle trenges.

Været

Albania har et mildt middelhavsklima. 15. mars regnes som den første vårdagen og etter detter stiger temperaturene ganske raskt opp mot gode sommertemperaturer.
Sykkelsesongen er normalt april, mai, juni, september og oktober.

Guider

Når vi velger samarbeidspartnere legger vi stor vekt på guidene. Vi vet at de er knutepunktet mellom deg som gjest og opplevelsene dine underveis. I Albania har vi valgt en samarbeidspartner med håndplukkede guider utvalgt nettopp på grunn av deres kunnskap, erfaring, og pasjon for det gode liv. De vil gjøre alt de kan for å gi deg en uforglemmelig opplevelse. De snakker selvsagt flere språk også.
Turen har minimum to turledere; en som sykler og en som kjører følgebilen.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Badeklær & håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Sko til kveldene.
 • Toalettartikler.
 • Mobillader.
 • Reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Pass.
 • Europeisk Helsekort.
 • Antibac og evt. munnbind til eget bruk.

Sykkelklær

Behov for sykkelklær?

Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia.

Se mer om klærne i vår webshop.

Avreiseinfo

Flybillett inngår ikke i prisen, men vi booker gjerne billetten for deg mot et gebyr på kr. 250,-.

Du flyr greit til Tirana fra Oslo via f.eks Frankfurt eller München. Flere av de store flyselskapene flyr disse strekningene. NB! Kontakt oss FØR du bestiller flybilletter for bekreftelse på at turen blir gjennomført som planlagt!

Ta kontakt med oss på info@expa.no for å få anbefalte flighter iht. til datoen du ønsker å sykle i Albania.

Transfer

Transfer flyplass – Tirana (1-3 personer) fra 20 €. Ved 4-7 personer: fra 50 €. Dette er ikke inklusive i prisen.

Bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Dere vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – dere vil av og til sykle på helt opp på 2.200 (eller mer) m.o.h. Følgebilen er alltid i nærheten om du trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner, dette valget gjør du evt. inne på ‘Mine Sider’ som du får tilsendt link til ved påmelding.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding