fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Albania på sykkel

0
Price
Fra13.890 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1957

Pris

fra 13 890 NOK
Lengde 10 dager
Reiseperiode Apr. - okt. - flere datoer
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 9 x overnatting, del dblt.rom, iht program.
 • 9 x frokost iht progr.
 • 8 x lunsj iht progr.
 • 9 x middag iht progr.
 • Leie av sykkel, inkl. tilbehør iht program.
 • Engelskspråklig turguide.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Følgebil med tospråklig sjåfør.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Apr - okt, flere datoer
Oppdagelsesreise i Albania
Opplev Albania på sykkel!

Herlige strender med krystallklart vann. Nydelig mat. Vakker og frodig natur. Albania er virkelig en av Middelhavets perler!

Bli med på en oppdagelsesreise du sent vil glemme – vi snakker sykkeltur i Albania. Dette lille landet som ligger flott plassert mellom Hellas og Montenegro. Sammen med vår proffe, lokale samarbeidspartner arrangerer vi flere turer til dette spennende landet som de aller fleste av oss kjenner svært lite til.

Til Albania med Expa Travel
Albania på sykkel er virkelig en opplevelse! / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Et av årets mest spennende reisemål

Vi har aldri tidligere blitt mer overrasket enn da vi besøkte Albania for å se på mulighetene å arrangere turer dit. Åpenhet, vennlighet og et fantastisk landskap møtte oss! Det gjorde heller ingen ting å bli kjent med et helt herlig kjøkken – en fryd for ganen!

Tilbakemelding fra deltakere på tidligere Albania-turer:

“Nydelig land og landskap, mange vannfall og fosser, god mat, og kjekke folk! Guiden vår visste ikke hva godt han skulle gjøre for oss. Ubeskrivelig vakkert land. Anbefales på det varmeste.”
og
“Alt fungerte utmerket, det var en fantastisk tur på alle måter. Armand er en veldig god guide og vi har lært masse om Albania. Fint å være en internasjonal gruppe og ikke bare nordmenn. Fin natur og gode hoteller. Tildels krevende sykling pga. mye stigning. Gode hybridsykler som ruller godt.”

 

I begynnelsen av 1990-tallet ble Albania åpnet for turister, før dette var landet en helt stengt kommuniststat. Det ble på den tiden sagt at det å besøke Albania var det nærmeste man kunne komme det å reise tilbake i tiden.

Nå er det imidlertid nye tider, nå tar albanerne oss i mot med åpne armer, og de siste årene har Albania flere ganger blitt kåret til årets mest spennende reisemål. Nå har altså DU mulighet til å oppdage denne nesten helt ukjente perlen av et land. 

Kjapt om turen

Du flyr til Tirana, hovedstaden i Albania. Her bor du den første kvelden. Dag 2 reiser du med buss til grensen mellom Albania og Makedonia, hvor syklingen starter. Turen går sørover i Albania, og du kommer til å oppleve mange ulike typer terreng og landskap. Både fjellpass og lange, hvite strender ved havet.
Dette er virkelig en tur der man får oppleve ytterpunktene i såvel natur som kultur i Albania.

Turen i tall:

 • Gjennomsnittlig distanse pr dag: ca. 59 km
 • Total distanse på turen: ca. 475 km
 • Gjennomsnittlig sykkeltid pr dag: ca. 5 timer
 • Lengste distanse på en dag: ca. 72 km
 • Antall høydemeter stigning totalt: ca. 6000 m
 • Antall høydemeter fall totalt: ca. 7200 m
Unescos verdensarvliste

Området du beveger deg i ligger i den sørlige delen av landet, og inneholder alt fra bølgende jordbrukslandskap, til høye fjell og flotte, uberørte strender.

Denne turen har virkelig alt! Du får besøke steder som står på UNESCO’s verdensarvliste, fantastisk natur, og du  vil få innblikk i kulturer som er lite påvirket av verden utenfor. Denne variasjonen gjenspeiles også i overnattingsstedene, som inkluderer både topp hoteller og tømmerhytte på en avsidesliggende farm for ørretoppdrett. Her får du muligheten til å komme under huden på, og oppleve gjestfriheten til, det albanske folk.

Kjapt om Albania

Republikken Albania er et middelhavsland på Balkan-halvøya i Sørøst-Europa. Det grenser til Kosovo i nordøst, Montenegro i nordvest, Makedonia i øst, Hellas i sør, Adriaterhavet i vest og Det Joniske hav i sørvest. Beliggenheten gir altså et godt temperert middelhavsklima – med andre ord perfekt for en spennende sykkelferie!
En av det store forskjellene mellom Albania og nabolandene er prisene – det er fremdeles billig å spise, shoppe og bo i Albania.

 
Dagsetappene

Dagsetappene er på 40 – 70 kilometer, og opptil 1600 høydemeter stigning. Dette er turen for deg som er glad i å sykle, liker god mat og vin, og er på jakt etter nye opplevelser.

Til Albania med Expa Travel
Vakkert både til lands og til vanns / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Highlights
 • Det vakre, kuperte landskapet.
 • Den herlige, lokale maten.
 • Det hyggelige prisnivået i landet.
 • Albanias spennende historie.
 • Små, uberørte landsbyer.
 • De store opplevelsene, og minnene etter turen.

Bosted

Gruppen bor på de beste overnattingsstedene som er tilgjengelige underveis.
Så langt er infrastrukturen ikke kommet lenger enn at det kun er 4-stjerners hoteller i de store byene, samt 3-stjerners i de litt mindre byene. Du vil bo godt på mindre, familiedrevne overnattingssteder underveis.

Dette er en unik mulighet til å oppleve et land der «turistifisteringen» ennå ikke har tatt helt overhånd.

Bespisning

Maten i Albania er tydelig inspirert av nabolandene Hellas og Italia. En spiser godt for rundt 100-150 kroner.  Selv om maten er billig går det ikke utover kvaliteten. Det samme gjelder for øl og vin.

Helpensjon 9 dager (9 x frokost, 8 x lunsj, 9 x middag) er inklusive iht program.
Drikke til maten kommer i tillegg.

Sykkel og utstyr

Sykler

Du sykler på Giant MTB hardtail-sykler av topp kvalitet eller nye hybrid el-sykler (unisex). Et eget proft, lokalt team følger deg på hele turen, med både lokal, engelskspråklig guide og følgebil for assistanse og bagasjetransport. Leie av sykkelvesker er inkludert i prisen.

Syklene er tilgjengelige i størrelsene X-Small, Small, Medium, Large, og X-Large. 
Du velger type sykkel, størrelse og modell (dame / herre) ved bestilling av turen.

Utstyr forøvrig

Vi anbefaler at du bruker sykkelsko, men det går selvsagt helt fint å sykle med andre sko også.
Ta gjerne med egne pedaler, det er enkelt å montere! 

Ta også med egen hjelm, hansker og sykkelklær, også for litt kaldere dager. Selv om det er varmt middelhavsklima kan det komme nedbør. Da er det greit å ha en jakke / vest, samt løse ermer og ben.
Sykkelbukse med god polstring anbefales sterkt, da det fort blir en del timer på sykkelsetet i løpet av disse dagene.
Skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet, så ser vi hva vi kan fikse.

Det blir sykling oppe i fjellene og gjennom mange, små, herlige landsbyer / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Dagsprogram

Dag 1Ankomst i Tirana

Etter at du har landet og ankommet Albanias største by, Tirana, oppfordrer vi deg til å ta en tur ut for å utforske denne myteomspunnede byen.

Dag 2Qafe Thane – Pogradec (ca. 40 km)

Du kjører buss til grensen mellom Albania og Makedonia der denne turen starter for alvor. Her setter du deg på sykkelen med retning mot nabolandet Macedonia. Her inntar gruppen lunsj i byen Orhid. Byen står på UNESCO’s verdensarvliste.
Innsjøen Orhid har fjell på alle kanter – vakkert!

Deretter forsetter turen langs kysten til Tushemisht, den andre grenseovergangen mellom Albania og Kroatia.

Dag 3Pogradec – Korçë (ca. 51 km)

Dagen begynner med en stigning ut av dalen hvor innsjøen Orhid ligger, du skal opp til platået på oversiden av sjøen. Her kan du se utover sjøen og begge nabolandene Macedonia og Kroatia. Dette høye platået ligger omkranset av høye fjell og er et vakkert skue!

Etter å ha revet deg løs fra den storslagne utsikten fortsetter ferden gjennom et lappeteppe av åkre og landbruksområder. Veiene er nesten uten trafikk. Her er dui virkelig på landsbygda.

Etter en slik dag på sykkelen passer det fint med en tur på det travle markedet i Korçë på ettermiddagen.

Dag 4Korçë – Sotire (ca. 72 km)

Du starter dagens etappe med å forlate landbruksplatået der Korçë ligger, og sykler langs de flotte fjellene som danner grensen mot Makedonia / Hellas. Landskapet her består for det meste av golde stein- og klippeformasjoner, med innslag av ville blomster langs veiene.

Foran deg har du nå flerfoldige topper og daler underveis på klatringen inn mot hjertet av Grammoz-fjellene. Gruppen fortsetter over Barmash-passet (1159 moh) og helt frem til den lille byen Sotire, idyllisk plassert i Gjirokastër-dalen.
Lunsjen spiser du i Erseka, ca. 45 km fra Korçë.

Dag 5Sotire – Benje (Permet) (ca. 52 km)

Gruppen klatrer ut fra Sotire-dalen og opp til et gresskledd platå omkranset av høye og ville fjelltopper. Vel oppe på platået, ved utspringet til elven Vjosa, begynner en spektakulær nedkjøring i et juv mot Leskovik.
Herifra går ferden nedover, hvor du følger fjellsiden høyt over elven Benje.

Etter lunsj tar gruppen en kort tur til de deilige, varme kildene ved enden av Langarica-kløften for et bad.

Dag 6Benje – Girokastër / Gjirokastra (ca. 72 km)

I dag fortsetter du langs dalen mot Kelcyra – de “haitann-lignende” fjellene som vokter inngangen til neste kløft. Du sykler i mellom disse, helt frem til der de ulike delene av elven Drinos løper sammen.
Du er nå inne i ennå en kløft. Denne åpner seg ut mot en vid og stor slette med byen Gjirokastra høyt oppe til høyre.
Gjirokastra kalles «byen med de 1000 trappetrinn». Et besøk oppe i borgen på toppen av byen er et ‘must’.

Dag 7Gjirokastër / Gjirokastra – Sarande (via Butrint), (ca. 70 km)

Sarande ligger ved kysten av det Ioniske hav, klemt mellom de høye fjellene og havet. En kjempekoselig ferieby med en herlig atmosfære.
Rett i nærheten finner vi de eldgamle restene av Butrint. Butrint er en av Albanias viktigste arkeologiske utgravingsfelter, med røtter tilbake til Det gamle Hellas og Romerriket, og står også på UNESCO`s verdensarvliste.

Dag 8Saranda – Himara / Himarë (ca. 53 km)

Dagens tur er en berg-og-dal-bane av en sykkeltur. Du starter mens sola brenner bort nattens tåke, og sykler ut fra Saranda og opp til et steinplatå på oversiden av byen.
Deretter bærer det over bakketopper, inn i små viker og bukter og rundt nes, hele tiden mens vi har den utrolige utsikten til fjellene på høyre side og havet til venstre. Mot slutten av etappen triller du nedover til den lange stranden og bukta der Himarë ligger. Spektakulært!

Dag 9Himara / Himarë – Vlore (ca. 65 km)

Dagens rute er like spektakulær som den er utfordrende. Du sykler opp til Llogara-passet, 1000 høydemeter over det krystallblåe havet. Her oppe kommer du til en nasjonalpark hvor du blant annet finner sort furu, den eurasiske oteren og kongeørn. Parken er utrolig vakker og er en oase med vernet skog.

Etter lunsj sykler gruppen mer eller mindre nedover hele veien til turens sluttdestinasjonen Vlore / Vlorë.
Dette er en krevende dag på sykkelen, men kanskje også turens høydepunkt – og definitivt en dag du kommer til å huske i lang tid fremover!

Dag 10Avreisedag

Farvel for denne gang, og avreise til Tirana og flyplassen.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Galleri
Pris & dato

Dato

2024

Vi har lagt opp til følgende turer i 2024, hvilken tur du ønsker å bli med på velger du i påmeldingsskjemaet:

 • 05. – 14. april
 • 11. – 20. april
 • 21. – 30. april
 • 30. april – 09. mai
 • 12. – 21. mai
 • 15. – 24. mai
 • 20. – 29. mai
 • 23. mai – 01. juni
 • 01. – 10. juni
 • 06. – 15. juni
 • 22. – 30. juni
 • 01. – 10. juli
 • 24. august – 02. september
 • 31. august – 09. september
 • 09. – 18. september
 • 10. – 19. september
 • 19. – 28. september
 • 20. – 29. september
 • 27. september – 06. oktober
 • 29. september – 08. oktober
 • 06. – 15. oktober
 • 08. – 17. oktober
 • 15. – 24. oktober
 • 17. – 26. oktober

Pris

Totalpris på denne turen er kr. 13890,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke/redusere totalprisen (vekslingskurs endret 01. oktober 2023).

Flybilletter inngår ikke i prisen.
NB! Det er viktig at du kontakter oss FØR du bestiller flybilletter for bekreftelse om at turen blir gjennomført som planlagt!
Se mer info under punktet ‘Fly & Transfer’.

I bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Inkludert

 • 9 x Overnatting, dbl.rom, iht program.
 • 9 xFrokost iht program.
 • 8 x Lunsj iht program.
 • 9 x Middag iht program. 
 • Engelskspråklig turguide.
 • Leie av sykkel, inkl. tilbehør iht program. NB! Tillegg ved evt. valg av El-sykkel.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Følgebil med tospråklig sjåfør.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet. 

Tillegg

 • Flybilletter t/r Albania.
 • Transfer t/r flyplassen – Tirana.
 • Drikke til måltidene.
 • Inngangsbilletter til utstillinger, og steder du evt. besøker underveis.
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Lunsj, eventuelt middag på avreisedagen.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. leie av El-sykkel, kr. 2.490,-.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig. Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet.
Et enkeltromstillegg på fra NOK. 3.500,- vil da tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Ekstra dager

Ekstra netter i Tirana før eller etter turen

Det er mulig å ankomme Tirana før turen, eller eventuelt å ta flere dager der etter turen.
Vi kan evt. være behjelpelig med booking av rom, pris vil da være fra Euro 75,- for enkeltrom / fra Euro 90,- for dobbeltrom.

Å oppleve Albania fra sykkelryggen er helt fantastisk! / Foto: Per B. Olsen & Shutterstock
Praktisk

Diverse info

Følgebil

På turen har vi følgebil som frakter bagasjen og som bistår med teknisk support dersom det skulle trenges.

Været

Albania har et mildt middelhavsklima. 15. mars regnes som den første vårdagen og etter detter stiger temperaturene ganske raskt opp mot gode sommertemperaturer.
Sykkelsesongen er normalt april, mai, juni, september og oktober.

Guider

Når vi velger samarbeidspartnere legger vi stor vekt på guidene. Vi vet at de er knutepunktet mellom deg som gjest og opplevelsene dine underveis. I Albania har vi valgt en samarbeidspartner med håndplukkede guider utvalgt nettopp på grunn av deres kunnskap, erfaring, og pasjon for det gode liv. De vil gjøre alt de kan for å gi deg en uforglemmelig opplevelse. De snakker selvsagt flere språk også.
Turen har minimum to turledere; en som sykler og en som kjører følgebilen.

Bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i mm. Pakke med så lite som mulig da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. 

Du vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng, helt opp på 2.200 (eller mer) m.o.h., og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær.
Følgebilen er alltid i nærheten om du trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Solbriller.
 • Solkrem.
 • Kamera / mobil (husk å lade opp før avgang).
 • Lue og buff.
 • Badeklær & håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Sko til kveldene.
 • Toalettartikler.
 • Mobillader.
 • Reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Pass.
 • Europeisk Helsekort.
 • Antibac og evt. munnbind til eget bruk.

NB! Alltid lurt å være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Fly & transfer

Flybilletter

Flybillett inngår ikke i prisen, men vi booker gjerne billetten for deg mot et gebyr på kr. 300,-.

Du flyr greit til Tirana fra Oslo via f.eks Frankfurt eller München. Flere av de store flyselskapene flyr disse strekningene.
NB! Kontakt oss FØR du bestiller flybilletter for bekreftelse på at turen blir gjennomført som planlagt!

Ta kontakt med oss på info@expa.no for å få anbefalte flighter iht. til datoen du ønsker å sykle i Albania.

Transfer

Transfer flyplass – Tirana (1-3 personer) fra Euro 25,-. Ved 4-7 personer: fra Euro 65,-.
Dette er ikke inkludert i prisen. 
Ta kontakt med oss på mail info@expa.no dersom du ønsker hjelp til å bestille transfer.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding