fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cinque Terre på egenhånd

0
Price
Fra5.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3253

Pris

fra 5 990 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode Mai - okt., valgfri dato
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 4 x Overnatting – del i dobbeltrom
 • 4 x Frokost iht. progr.
 • Booking av restauranter iht progr.
 • Rutebeskrivelse og program.
 • Nødnummer ved akutte hendelser.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Mai-okt, valgfri dato
Vakre Cinque Terre i Italia
Opplev vakre Cinque Terre på egenhånd

Alle burde få oppleve å gå i de fantastiske fjellene og nyte den spektakulære utsikten i Cinque Terre!

Det vakre området ‘Cinque Terre’ i Italia består av fem herlige ‘Kardemommebyer’ langs kysten mellom Genova og La Spezia. Klipper, vinranker, gelato, fargerike hus, cappuccino, små strender, og nydelige små restauranter i hver by. Rett og slett vakkert!!
Området er kanskje aller mest kjent for stiene mellom byene, det er en populær fottur for folk i alle aldre og fra alle verdenshjørner. Enkelte av etappene er litt bratte i starten, men det er flotte stier med trappetrinn der hvor det er behov for det.
Man kan fint vandre til alle 5 byene på en og samme dag om man ønsker det. Det går tog og båt mellom alle byene dersom man evt. kun ønsker å ta et par byer per dag.  

Cinque Terre (som betyr 5 byer / 5 land) uttales ‘cheen-kweh teh-rreh’.

Det er vanskelig å velge seg én favoritt av disse 5 vakre bilfrie ‘Kardemomme-byene’ som klamrer seg til fjellsidene i dette vakre området: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Du bor i livlige Monterosso al mare, og går derifra til godt besøkte Vernazza, videre til litt mer bortgjemte Corniglia, fortsetter til nydelige Manarola før du avslutter i den minste byen Riomaggiore. Tog eller båt hjem igjen.

Stiene som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste – en opplevelse som begeistrer de fleste. Og ikke glem pausene underveis – en capuccino og en ‘gelato’ i hver by er et must 😀

Bestill tur til Cinque Terre
Små, herlige byer og vinranker så langt øye kan se (byen til venstre er vakre Vernazza) / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Vakre turer i nasjonalparken Cinque Terre m/omegn

Hver landsby i Cinque Terre har jernbanestasjon, og det tar som ikke mer enn 10 – 15 minutter med toget fra landsby til landsby. Hele Cinque Terre-området, det vil si kysten, de fem landsbyene og de omkringliggende fjellsidene, har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste.
For å få adgang til nasjonalparken Cinque Terre må du kjøpe et turpass som kan forhåndsbestilles eller kjøpes i billettkiosker ved begynnelsen av hver sti (ca. 9,- Euro). Inntektene brukes til å vedlikeholde stiene.

Det er ikke bare de kjente stiene mellom de 5 byene som er verdt et besøk når du er i Cinque Terre-området, vi kan trygt anbefale turer i åsene rundt byene, eller tur til berømte Portofino og Santa Margherita. Kanskje lokker det mye mer å stoppe på veien for å oppleve de mindre kjente stedene som ligger langs kysten. Se mer om dette i programmet lenger ned på siden.

Vi legger forholdene til rette for deg slik at du får en spektakulær og innholdsrik langweekend i Italia!

Uten turleder

Denne turen er lagt opp uten guide. Dersom du ønsker å ha med en turleder kontakter du oss på mail, info@expa.no, for et uforpliktende tilbud.

Highlights
 • De unike, sjarmerende 'kardemommebyene'.
 • Det vakre landskapet, omkranset av hav og vinranker.
 • De fantastiske sjømat-restaurantene.
 • Den vakre nasjonalparken - og den magiske utsikten.
 • Isstopp i hver by - Gelato :-D
Bestill tur til Cinque Terre
Turen mellom de 5 byene kan anbefales for både store og små! / Foto: Expa Travel & Shutterstock

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

På denne turen bor du i byen Monterosso, på Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre. To hyggelige, familiedrevne hotell med bra service og god beliggenhet. På hotellet spiser du kun frokost. Lunsj og middag spiser du på lokale restauranter (ikke inkludert).

Måltid

Det er kun frokost som er inkludert i prisen. Lunsj spiser du i en av de mange koselige restaurantene underveis på de forskjellige turene. Dagen du går Cinque Terre anbefaler vi å spise i den 3. byen, Corniglia. Der har vi god erfaring med Ristorante Cecio (ligger til høyre ved inngangen av byen). Å sitte på terrassen der – med enestående utsikt – og nyte en lokal lunsj… Magisk!

Når det gjelder middager er det mange fine restauranter i alle byene. I gamlebyen i Monterosso ligger mange bra sjømatrestauranter som serverer nydelig mat. 

Vi i Team Expa spiser også ofte på en familiedrevet restaurant som ligger oppe i åsen over Monterosso. Flott vertskap og god hjemmelaget mat. Vi får alltid utrolig god tilbakemelding fra kunder som har vært på denne restauranten. For å komme seg opp til restauranten må man bli fraktet med minibuss fra Monterosso og opp i åsen. Dette fiksere eierne av restauranten i samarbeid med oss. Gi beskjed (før avreise) om du ønsker å spise der, så hjelper vi deg med booking.

Bestill tur til Cinque Terre
Dagsprogram

Dette er kun et forslag til program, du velger selvfølgelig selv hvilke dager du ønsker å besøke byene på.

Dag 1Ankomst Italia

Ankomst Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre i Monterosso. Denne byen er en av de 5 landsbyene i Cinque Terre. Her bor dere under hele oppholdet.

Dag 2Fottur i Cinque Terre, ca. 17 km

Etter en god frokost er det dags for den berømte fotturen i Cinque Terre, en spennende og aktiv dag! Du vandrer mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola og Riomaggiore. Stiene som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.

Regn med en krevende start, det er mye oppover i begynnelsen av turen, men virkelig verdt det når du vel har kommet opp i høyden!
Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer, i kupert terreng på sti.
Man kan fint gå innom alle byene på én dag, en strekning som tar ca. 6-7 timer inklusive pauser og lunsjstopp. Gå i et rolig tempo og nyt området, den fantastiske utsikten og den obligatoriske is- og kaffepausen i alle byene. Lunsjen anbefaler vi å spise i den tredje byen Corniglia.

For denne vandringen er det viktig med komfortable klær, gode joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera/mobil og en liten ryggsekk. Legg også badetøy i sekken – det er populært å bade i byene Vernazza, Manarola eller Riomaggiore.
Det går tog tilbake til Monterosso fra alle byene dere passerer. Toget tilbake tar ca. 20 min fra byen lengst bort, men om det passer og været tillater det anbefaler vi båt tilbake til Monterosso – en fantastisk opplevelse.

Vel tilbake i Monterosso anbefaler vi middag i en av byens mange restauranter. For eksempel på byens kanskje beste fiskerestaurant – Al Pozzo – som ligger i gamlebyen i Monterosso. Et koselig sted med fantastisk mat. Og skulle du ikke like sjømat finnes det selvfølgelig alternativer. Vi booker gjerne plass til deg.

Dag 3Flere muligheter

Denne dagen anbefaler vi følgende muligheter og valg:

Alternativ 1
Start etter frokost, ca. kl. 09:30, og ta en halvdags vandretur mot Levanto. Turen starter med en krevende stigning opp mot toppen av fjellet. Her føles det som om du står på verdens tak – en ubetalelig utsikt over havet og landskapet rundt Cinque Terre.
Fortsett så på stien mot byen Levanto. Her er det laaang strand for evt. bad og lunsj før du evt. tar toget hjem til Monterosso.
Ettermiddagen kan evt. benyttes til avslapping på stranden eller til å slappe helt av på noen av de koselige stedene rundt i Monterosso etc.

Alternativ 2
Et annet alternativ er å dra til den berømte byen Portofino. Denne byen er så vakker at den har blitt kopiert flere steder rundt om i verden, blant annet i Florida, USA. NB! Portofino er full av turister i høysesong. Turister fra hele verden. Så det kan fort blir folkerikt der.
For å komme seg til Portofino tar man toget til Santa Margherita – hvor man kan velge å gå den vakre kystveien ut til Portofino (turen langs kystveien er på ca. 5 km en vei), eller ta buss / båt fra Santa Margherita til Portofino.

Alternativt anbefaler vi å ta toget til noen av de litt mindre kjente byene som Chiavari eller Rapallo. Ganske store byer. Eller på noen av de bittesmå, men veldig koselige stedene Bonassola, Deive Marina eller Moneglia.

Alternativ 3
Avslapping, sol og bad i det krystallblåe vannet ved Monterosso. Rusle rundt i gatene der. Det er ditt valg.

Dag 4Flere muligheter

Med utgangspunkt i Monterosso al Mare er mulighetene mange. Kanskje ønsker du å se nærmere på en av de 5 byene (Cinque Terre) og tar tog / båt dit.
Mulig at stranden og avslapping i Monterosso frister enda mer?
Eller hva med å finne seg enda en sti langs åskammen i Monterosso og se byen fra en helt annen vinkel?
En virkelig flott fottur, som er mindre benyttet og derfor færre folk, er fotturen mellom Portovenere og Riomaggiore. Kanskje er dette den fineste turen av alle i dette området…? Denne turen kan med fordel starte med at du tar båten fra Monterosso til Portovenere. Deretter går du hele veien helt frem til Riomaggiore. Herifra tar du toget den siste biten tilbake til Monterosso. Regn med at turen tar hele dagen (ca. 7-9 timer) fra du starter til du er tilbake.
Muligheten er mange, fritt valg på øverste hylle!

Middag denne dagen kan evt. inntas på en herlig restaurant oppe i fjellene. Det meste av råvarene man blir servert har eierne dyrket eller jaktet selv – villsvingryten deres er viden kjent. En enkel, rustikk og hyggelig restaurant med en fantastisk utsikt over hele kysten. Restauranteieren må evt. da hente dere med minibuss i Monterosso og kjører dere opp til restauranten (ca. 5 minutters tur). Ta kontakt med oss i god tid før avgang for booking av denne restauranten.

Dag 5Hjemreisedag

Vi anbefaler tog til flyplassen. Uansett om du flyr fra Pisa, Firenze, Milano eller Genova.

Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil.

Galleri
Film fra tidligere Cinque Terre-tur
Pris & dato

Dato

Du velger selv dato for turen (på forespørsel).

Sesong fra mai til oktober.

Pris

Fra NOK 5.990,- per person. Del i dobbeltrom.

Enkeltroms tillegg NOK 1.900,- 

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen. (Prisen gjelder fra og med april 2024).

Inkludert

 • 4 x Overnatting, del i dobbeltrom iht progr.
 • 4 x Frokost iht program.
 • Rutebeskrivelse / forslag til program.
 • Evt. booking av restauranter.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
 • Nødnummer ved akutt hjelp.

Tillegg

 • Flybilletter t/r.
 • Transfer flyplass – Monterosso t/r.
 • Inngang til nasjonalparken i Cinque Terre (ca. 9 Euro).
 • Båt eller togtransport tilbake fra Rio Maggiore til Monterosso. (Båt: ca. 10,- Euro, tog: ca. 5,- Euro).
 • Måltider utenom frokost.
 • Enkelt romstillegg.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. utflukter.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel AS er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Bestill tur til Cinque Terre
Som små 'Kardemommebyer' ligger de vakre byene på rekke og rad. / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Praktisk

Fly & transfer

Flyinfo

Vi anbefaler å fly til Pisa. Norwegian flyr direkte til Pisa. Det går også fint å fly til Firenze og Genova. Velger du å fly til / fra Milano eller Roma får du naturligvis lengre transfer, men det er også gode togforbindelse derifra. 

Transfer til startdestinasjonen

Vi anbefaler sterkt at du tar toget. Det er det mest miljøvennlige og praktiske alternativet. Fra f.eks. Pisa tar du shuttletoget (ca. 3 min) bort til togstasjonen i sentrum. Her bytter du til tog som tar deg videre til Cinque Terre (togbytte i La Spezia). Gå inn på www.trenitalia.it for mer info. Du trenger ikke å kjøpe billetter på forhånd. Vi hjelper deg gjerne med mer info om togtider / priser / når du booker turen via oss.

Vi kan evt. hjelpe med å booke privat transfer fra flyplassen til Monterosso. Pris fra Pisa er ca. Euro 300 ,- for maks 4 personer. Ta kontakt på info@expa.no for mer info om transfer.

Pakketips

Kontanter

Det er lurt å ta med litt kontanter i Euro. Inngangen til nasjonalparken Cinque Terre (ca. 9,- Euro) betales blant annet i kontanter. Det samme gjelder evt. båtturen (ca. 10,- Euro) tilbake til Monterosso.
På restauranter, butikker og tog kan man selvfølgelig betale med kort. Togbilletter betales med kort på automaten på stasjonene eller via app.

Anbefalt pakkeliste

På denne turen trenger man ikke pakke med annet enn det man vanligvis tar med seg på en aktiv tur til sydlige strøk, som f.eks.: 

 • vannflaske
 • joggesko/ tursko å vandre i
 • treningstøy (flere sett)
 • et varmere genser dersom litt kjøligere underveis på turene
 • en mindre ryggsekk som du kan ha med på fotturene
 • solbriller
 • solkrem
 • regnjakke
 • fritidssko til kveldene
 • klær til kveldene
 • kamera / mobil
 • badeklær + håndkle
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • toalettartikler
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • europeisk helsetrygdkort
 • pass
 • powerbank til mobilen

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer. 
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Spørsmål?

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding

For prisforespørsel på denne turen sender du en uforpliktende mail til info@expa.no.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Antall deltakere.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Evt. ønske om ekstra dager.
 • Ditt mobilnummer slik at vi kan nå deg på mobil om det er noe vi lurer på vedr. tilbudet.