fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cinque Terre på egenhånd

0
Price
Fra3.970 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1531

Pris

fra 3 970 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode Mai - okt., valgfri dato
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting x 4 – del i dobbeltrom
 • Frokost alle dager iht. progr.
 • Booking av restauranter
 • Rutebeskrivelse og program
 • Nødnummer ved akutte hendelser
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Availability : Velg dato selv
Cinque Terre med omegn - på egenhånd
Kjapt om turen

Alle burde få oppleve å gå i de fantastiske fjellene og nyte den spektakulære utsikten i Cinque Terre – de 5 byene!

Det er vanskelig å velge seg én favoritt av disse 5 vakre bilfrie ‘Kardemomme-byene’ som klamrer seg til fjellsidene i dette vakre området: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Du bor i livlige Monterosso, og går derifra til godt besøkte Vernazza, videre til litt mer bortgjemte Corniglia, og fortsetter til nydelige Manarola før du avslutter i den minste byen Riomaggiore. Tog eller båt hjem igjen.

Stiene som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste – en opplevelse som begeistrer de fleste. Og ikke glem pausene underveis – en capuccino og en ‘gelato’ i hver by er et must 😀

Vakre turer i nasjonalparken Cinque Terre m/omegn

Hver landsby i Cinque Terre har jernbanestasjon, og det tar som ikke mer enn 10 – 15 minutter med toget fra landsby til landsby. Hele Cinque Terre-området, det vil si kysten, de fem landsbyene og de omkringliggende fjellsidene, har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste.

Det er ikke bare de kjente stiene mellom de 5 byene som er verdt et besøk når du er i Cinque Terre-området, vi kan trygt anbefale turer i åsene rundt byene, eller tur til berømte Portofino og Santa Margherita. Kanskje lokker det mye mer å stoppe på veien for å oppleve de mindre kjente stedene som ligger langs kysten. Se mer om dette i programmet lenger ned på siden.

Vi legger forholdene til rette for deg slik at du får en spektakulær og innholdsrik langweekend i Italia!

Bestill tur til Cinque Terre
Små, herlige byer og vinranker så langt øye kan se (byen til venstre er vakre Vernazza) / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Uten turleder

Denne turen er lagt opp uten guide. Dersom du ønsker å ha med en turleder kontakter du oss på mail, info@expa.no, for et uforpliktende tilbud.

Highlights
 • De unike, sjarmerende 'kardemommebyene'.
 • Det vakre landskapet, omkranset av hav og vinranker.
 • De fantastiske sjømat-restaurantene.
 • Den vakre nasjonalparken - og den magiske utsikten.
 • Isstopp i hver by - Gelato :-D
Bestill tur til Cinque Terre
Turen mellom de 5 byene kan anbefales for både store og små! / Foto: Expa Travel & Shutterstock

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

På denne turen bor du i byen Monterosso, på Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre. To hyggelige, familiedrevne hotell med bra service og god beliggenhet. På hotellene spiser du kun frokost. Lunsj og middag spiser du på lokale restauranter.

Bespisning

Det er kun frokost som er inkludert i prisen. Lunsj spiser du i en av de mange koselige restaurantene underveis på de forskjellige turene. Dagen du går Cinque Terre anbefaler vi å spise i den 3. byen, Corniglia. Der har vi god erfaring med Ristorante Cecio (ligger til høyre ved inngangen av byen). Å sitte på terrassen der – med enestående utsikt – og nyte en lokal lunsj… Magisk!

Når det gjelder middager er det mange fine restauranter i alle byene. I gamlebyen i Monterosso ligger mange bra  sjømatrestauranter som serverer nydelig mat. 

Vi i Team Expa spiser også ofte på en familiedrevet restaurant som ligger oppe i åsen over Monterosso. Flott vertskap og god hjemmelaget mat. Vi får alltid utrolig god tilbakemelding fra kunder som har vært på denne restauranten. For å komme seg opp til restauranten må man bli fraktet med minibuss fra Monterosso og opp i åsen. Dette fiksere eierne av restauranten i samarbeid med oss. Gi beskjed før avreise om du ønsker å spise der, så hjelper vi deg med booking.

Bestill tur til Cinque Terre
Dagsprogram

Dette er kun et forslag til program, du velger selvfølgelig selv hvilke dager du ønsker å ta byene på.

Dag 1Ankomst Italia

Ankomst Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre i Monterosso. Denne byen er en av de 5 landsbyene i Cinque Terre. Her bor dere under hele oppholdet.

Dag 2Fottur i Cinque Terre, ca 17 km

Etter en god frokost er det dags for den berømte fotturen i Cinque Terre – dette blir en spennende dag! Du vandrer mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola og Riomaggiore. Stiene som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.

Regn med en krevende start, det er mye oppover i begynnelsen av turen, men virkelig verdt det når du vel har kommet opp i høyden!
Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer – i kupert terreng på sti. Man kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekning som tar ca. 6-7 timer inklusive pauser og lunsjstopp. Gå i et rolig tempo og nyt området, den fantastiske utsikten og den obligatoriske is- og kaffepausen i alle byene. Lunsjen anbefaler vi å spise i den tredje byen Corniglia. Her har vi en absolut favorit restaurant med bra lokal mat og nydelig utsikt.

For denne vandringen er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk. Legg også badetøy i sekken – det er populært å bade i byene Vernazza, Manarola eller Riomaggiore.
Det går tog tilbake til Monterosso fra alle byene dere passerer. Toget tilbake tar ca. 20 min fra byen lengst bort, men om det passer og været tillater det anbefaler vi båt tilbake til Monterosso – en fantastisk opplevelse.

Så blir det middag i en av Monterossos mange restauranter. Vi anbefaler byens kanskje beste fiskerestaurant – Al Pozzo – som ligger i gamlebyen i Monterosso. Et koselig sted med fantastisk mat. Og skulle du ikke like sjømat finnes det selvfølgelig alternativer. Vi booker den gjerne for deg.

Dag 3Flere muligheter

Denne dagen anbefaler vi følgende muligheter og valg:
Alternativ 1
Start etter frokost, ca. kl 09:30, og ta en halvdags vandretur mot Levanto. Turen starter med en krevende stigning opp mot toppen av fjellet. Her føles det som om du står på verdens tak – en ubetalelig utsikt over havet og landskapet rundt Cinque Terre.
Fortsett så stien mot byen Levanto. Her er det laaang strand for evt. bad og lunsj før du evt. tar toget hjem til Monterosso.
Ettermiddagen kan evt. benyttes til avslapping på stranden eller slappe helt av på noen av koselige stedene rundt i Monterosso etc.

Alternativ 2
Et annet alternativ er å dra til den berømte byen Portofino. Denne byen er så vakker at den har blitt kopiert flere steder rundt om i verden, blant annet i Florida, USA. NB, Portofino er meget velbesøkt av oss turister under høysesong. Besøkene kommer fra hele verden. For å komme seg til Portofino tar man toget til Santa Margherita – hvor man kan velge å gå den vakre kystveien ut til Portofino (turen langs kystveien er på ca. 5 km en vei), eller ta buss / båt fra Santa Margherita til Portofino.

Alternativt så anbefaller vi å stoppe på noen av de litt mindre kjente byene som Chiavari eller Rapallo. Ganske store byer. Eller på noen av de bitte små men veldig koselige stedene Bonassola, Deive Marina og Moneglia.

Alternativ 3
Avslapping, sol og bad i det krystallblåe vannet ved Monterosso. Rusle rundt i gatene der. Det er ditt valg.

Dag 4Flere muligheter

Med utgangspunkt i Monterosso al Mare er mulighetene mange. Kanskje ønsker du å se nærmere på en av de 5 byene og tar tog / båt til en av de andre byene.
Mulig at stranden og avslapping i Monterosso frister enda mer?
Eller hva med å finne seg enda en sti langs åskammen i Monterosso og se byen fra en helt annen vinkel?
En riktig flott fottur – og mye mindre brukt – er fotturen mellan Portovenere og Riomaggiore. Kanske er dette den fineste turen av alle i dette området. Denne turen kan med fordel starta med at du tar båten fra Monterosso til Portovenere for å siden gå hele turen fram til Riomaggiore. Herfra tar du toget siste biten tilbake til Monterosso. Regne med at turen tar hjele dagen (7-9 timer) fra du starter til du er tilbake
Muligheten er mange, fritt valg på øverste hylle!

Middag denne dagen kan evt. inntas på en herlig restaurant oppe i fjellene. Det meste av råvarene man blir servert har eierne dyrket eller jaktet selv – villsvingryten deres er viden kjent. En enkel, rustikk og hyggelig restaurant med en fantastisk utsikt over hele kysten. Restauranteieren må evt. da hente dere med minibuss i Monterosso og kjører dere opp til restauranten (ca. 5 minutters tur). Vi booker den gjerne for deg.

Dag 5Hjemreisedag

Vi anbefaller toget til flyplassen. Uansett om du flyver fra Pisa, Firenze, Milano eller Genova.

Galleri
Film fra tidligere Cinque Terre-tur
Pris & dato

Dato

Du velger selv dato for turen (på forespørsel).

Sesong fra mai til oktober.

Pris

Fra NOK 3.800,- per person.

Inkludert i pris

 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager.
 • Rutebeskrivelse / program
 • Booking av restauranter
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
 • Nødnummer ved akut hjelp

Ikke inkludert

 • Flybilletter t/r.
 • Transfer Pisa – Monterosso t/r.
 • Inngang til nasjonalparken i Cinque Terre (ca. 9 Euro).
 • Båt eller togtransport tilbake fra Rio Maggiore til Monterosso. (Båt: ca. 10 Euro, tog: ca. 5 Euro).
 • Måltider utenom frokost.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. utflukter.

Vilkår

Koronavirusbetingelser

Det skal være trygt å bestille reiser hos oss. Vi tilbyr full refusjon om oppsatt tur ikke kan gjennomføres på grunn av UD´s reiseråd. Det betyr at du vil få tilbakebetaling direkte fra oss om Helsedirektoratet/UD fraråder å reise dit turen er planlagt i det tidspunktet din tur skulle vært gjennomført.
Dette gjelder også innbetalt depositum, minus adm.kostnad på kr. 495,-.
Vi forsøker å utbetale snarest, og maks en uke, etter evt. kansellert reise. 

Ønsker du å avbestille reisen uten at Helsedirektoratet/UD har opprettet reiseråd til planlagt destinasjon gjelder våre normale avbestillingsbetingelser (se nedenfor). 

Avbestilling pga. egen karantene?

Om du må avbestille reisen pga. egen karantene så dekker f.eks. Europeiske Reiseforsikring din avbestilling.
NB! Det er viktig at du sjekker med din reiseforsikringsleverandør hvilke vilkår som gjelder for deg

FRI OMBOOKING eller FRI AVBESTILLING helt frem til 35 dager før avreise!

 • Første delbetaling (depositum) på kr. 1.000,- skal betales innen 7 dager etter bestilling. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Sluttbetalingen gjøres senest 35 dager før avreise. Du vil motta en påminnelse via mail når det er dags for sluttbetalingen. Manglende betaling gir Expa Travel rett til å heve bestillingen.
 • Bestiller du turen mindre enn 35 dager før avreise vil totalsummen for turen kreves ved bestilling.

Du kan avbestille turen med 100 % refund (minus adm.kostnad på kr. 495,-) inntil 35 dager før avreise, uavhengig av årsak. Våre øvrige betingelser finner du her.

Reisegarantifondet

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Bestill tur til Cinque Terre
Som små 'Kardemommebyer' ligger de vakre byene på rekke og rad. / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Praktisk

Fly & transfer

Flyinfo

Vi anbefaler å fly til Pisa. Norwegian flyr direkte til Pisa. Det går også fint å fly til Firenze og Genova. Velger du å fly til / fra Milano eller Roma får du naturligvis lengre transfer, men det er også gode togforbindelse derifra. 

Transfer til startdestinasjonen

Vi anbefaler sterkt at du tar toget. Det er mest miljøvennlige og det mest praktiske alternativet. Fra f.eks. Pisa tar du shuttletoget (ca. 3 min) bort til togstasjonen i sentrum. Her bytter du til tog som tar deg videre til Cinque Terre (togbytte i La Spezia). Gå inn på www.trenitalia.it for mer info. Du trenger ikke å kjøpe billetter på forhånd. Vi hjelper deg gjerne med mer info om togtider / priser / når du booker din reise

Vi kan evt. hjelpe med å booke privat transfer fra flyplassen til Monterosso. Pris fra Pisa er ca. Euro 300 ,- for maks 4 personer. Ta kontakt på info@expa.no for mer info om transfer.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også legge ut en egen arrangementsside for disse turene, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen. Våre arrangementer ser du her.
 • På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Med jevne mellomrom trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur gis mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner, dette valget gjør du evt. inne på ‘Mine Sider’ som du får tilsendt link til ved påmelding.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding

For påmelding på denne turen sender du en mail til eric@expa.no.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Navn på deltakerne.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Evt. ønske om ekstra dager.