fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cinque Terre på egenhånd

0
Price
Fra3.800 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

884

Pris

fra 3 800 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode mai - oktober
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting – del i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
Dato: Velg dato selv
Cinque Terre med omegn - på egenhånd
Kjapt om turen

Alle burde få oppleve å gå i de fantastiske fjellene og nyte den spektakulære utsikten i Cinque Terre – de 5 byene!

Det er vanskelig å velge seg én favoritt av disse 5 vakre bilfrie ‘Kardemomme-byene’ som klamrer seg til fjellsidene i dette vakre området: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Du bor i livlige Monterosso, og går derifra til godt besøkte Vernazza, videre til litt mer bortgjemte Corniglia, og fortsetter til nydelige Manarola før du avslutter i den minste byen Riomaggiore. Tog eller båt hjem igjen.

Stiene som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste – en opplevelse som begeistrer de fleste. Og ikke glem pausene underveis – en capuccino og en ‘gelato’ i hver by er et must 😀

Vakre turer i nasjonalparken Cinque Terre m/omegn

Hver landsby i Cinque Terre har jernbanestasjon, og det tar som ikke mer enn 5 minutter med toget fra landsby til landsby. Hele Cinque Terre-området, det vil si kysten, de fem landsbyene og de omkringliggende fjellsidene, har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste.

Det er ikke bare de kjente stiene mellom de 5 byene som er verdt et besøk når du er i Cinque Terre-området, vi kan trygt anbefale turer i åsene rundt byene, eller tur til Portofino og Santa Margherita også. Se mer om dette i programmet lenger ned på siden.

Vi legger forholdene til rette for deg slik at du får en spektakulær og innholdsrik langweekend i Italia!

Uten turleder

Denne turen er lagt opp uten guide. Dersom du ønsker å ha med en turleder kontakter du oss på mail, info@expa.no, for et uforpliktende tilbud.

Highlights
 • De unike, sjarmerende 'kardemommebyene'.
 • Det vakre landskapet, omkranset av hav og vinranker.
 • De fantastiske fiskerestaurantene.
 • Den vakre nasjonalparken - og den magiske utsikten.
 • Isstopp i hver by - Gelato :-D
Cinque Terre

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

På denne turen bor du i byen Monterosso, på Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre. To hyggelige, familiedrevne hotell med bra service og god beliggenhet. På hotellene spiser du kun frokost. Lunsj og middag spiser du på lokale restauranter.

Bespisning

Det er kun frokost som er inkludert i prisen. Lunsj spiser du i en av de mange koselige restaurantene underveis på de forskjellige turene. Dagen du går Cinque Terre anbefaler vi å spise i den 3. byen, Corniglia. Der har vi god erfaring med Ristorante Cecio (ligger til høyre ved inngangen av byen).

Når det gjelder middager er det mange fine restauranter i alle byene, i gamlebyen i Monterosso ligger blant annet Al Pozzo, en fiskerestaurant med herlig mat – anbefales!

Vi i Team Expa spiser også ofte på Ristorante il Ciliegio, en familiedrevet restaurant som ligger oppe i åsen over Monterosso. Flott vertskap og god hjemmelaget mat. Får alltid utrolig god tilbakemelding på kunder som har vært på denne restauranten. For å komme seg opp til restauranten må man bli fraktet med minibuss fra Monterosso og opp i åsen. Dette fiksere eierne av restauranten i samarbeid med oss. Gi beskjed før avreise om du ønsker å spise der, så hjelper vi deg med booking.

I prisen inngår

 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager.

I prisen inngår ikke

 • Flybilletter t/r.
 • Transfer Pisa – Monterosso t/r.
 • Inngang til nasjonalparken i Cinque Terre (ca. 6 Euro).
 • Båt eller togtransport tilbake fra Rio Maggiore til Monterosso. (Båt: ca. 8 Euro, tog: ca. 3 Euro).
 • Måltider utenom frokost.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. utflukter.
Dagsprogram

Dag 1Ankomst Italia

Ankomst Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre i Monterosso. Denne byen er en av de 5 landsbyene i Cinque Terre. Her bor dere under hele oppholdet.

Dag 2Fottur i Cinque Terre, ca 17 km

Etter en god frokost er det dags for den berømte fotturen i Cinque Terre – dette blir en spennende dag! Du vandrer mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola og Riomaggiore. Stiene som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.

Regn med en krevende start, det er mye oppover i begynnelsen av turen, men virkelig verdt det når du vel har kommet opp i høyden!
Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer – i kupert terreng på sti. Man kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekning som tar ca. 6-7 timer inklusive pauser og lunsjstopp. Gå i et rolig tempo og nyt området, den fantastiske utsikten og den obligatoriske is- og kaffepausen i alle byene. Lunsjen anbefaler vi å spise i den tredje byen Corniglia. Der har vi god erfaring med Ristorante Cecio (ligger til høyre ved inngangen av byen).

For denne vandringen er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk. Legg også badetøy i sekken – det er populært å bade i by nr. 2, samt i den siste byen.
Det går tog tilbake til Monterosso fra alle byene dere passerer. Toget tilbake tar ca. 20 min fra byen lengst bort, men om det passer og været tillater det anbefaler vi båt tilbake til Monterosso – en fantastisk opplevelse.

Så blir det vel middag i en av Monterossos mange restauranter. Vi anbefaler byens beste fiskerestaurant, Al Pozzo. Et koselig sted med fantastisk mat. Og skulle du ikke like sjømat finnes det selvfølgelig alternativer.

Dag 3Flere muligheter

Denne dagen anbefaler vi følgende muligheter og valg:
Alternativ 1
Start etter frokost, ca. kl 09:30, og ta en halvdags vandretur mot Levanto. Turen starter med en krevende stigning opp mot toppen av fjellet. Her føles det som om du står på verdens tak – en ubetalelig utsikt over havet og landskapet rundt Cinque Terre.
Fortsett så mot byen Levanto for evt. bad og lunsj før du evt. tar toget hjem til Monterosso.
Ettermiddagen kan evt. benyttes til avslapping på stranden / rusling rundt i Monterosso etc.

Alternativ 2
Et annet alternativ er å dra til den berømte byen Portofino. Denne byen er så vakker at den har blitt kopiert flere steder rundt om i verden, blant annet i Florida, USA.
For å komme seg til Portofino tar man toget til Santa Margherita – hvor man kan velge å gå den vakre kystveien ut til Portofino (turen langs kystveien er på ca. 5 km en vei), eller ta buss / båt fra Santa Margherita til Portofino.

Alternativt kan en tilbringe dagen i Santa Margherita – vakker by det også.

Alternativ 3
Avslapping, sol og bad i det krystallblåe vannet ved Monterosso. Rusle rundt i gatene der. Det er ditt valg.

Dag 4Flere muligheter

Med utgangspunkt i Monterosso al Mare er mulighetene mange denne dagen. Kanskje ønsker du å se nærmere på en av de 5 byene og tar tog / båt til en av de andre byene.
Mulig at stranden og avslapping i Monterosso frister enda mer?
Eller hva med å finne seg enda en sti langs åskammen i Monterosso og se byen fra en helt annen vinkel? Muligheten er mange, fritt valg på øverste hylle!

Middag denne dagen kan evt. inntas på en herlig restaurant oppe i fjellene, på Ristorante il Ciliegio. Det meste av råvarene man blir servert har eierne dyrket eller jaktet selv – villsvingryten deres er viden kjent. En enkel, rustikk og hyggelig restaurant med en fantastisk utsikt over hele kysten. Restauranteieren må evt. da hente dere med minibuss i Monterosso og kjører dere opp til restauranten (ca. 5 minutters tur). Ønsker dere å booke bord her? Ta kontakt med oss så fikser vi dette. Pris per person for 3-retters er ca. 35 Euro.

Dag 5Hjemreisedag

Galleri
Film fra tidligere tur
Pris & dato

Pris

Fra NOK 3.800,- per person.

Dato

Avreisedag: tirsdager.
Hjemreisedager: lørdager.

Sesong fra mai til oktober.

Betaling

 • Ved booking innbetales NOK 1.000,- per person (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på fra NOK 1.200,- per person vil da tilkomme.

NB! Begrenset antall enkeltrom pga. små forhold på destinasjonen og dermed begrenset antall rom.

Praktisk

Fly & transfer

Flyinfo

Vi anbefaler fly t/r Roma. Både SAS og Norwegian flyr direkte.

Transfer til startdestinasjon

Vi anbefaler å ta express-tog fra flyplassen og inn til sentralbanestasjonen i Roma. Her bytter du til tog som tar deg til endelig sluttdestinasjon. Gå inn på www.trenitalia.it for mer info. Du trenger ikke å kjøpe billetter på forhånd. Vi hjelper deg gjerne med mer info om togtider / priser / evt. booking av billetter.

Vi kan evt. hjelpe med å booke privat transfer fra flyplassen til Monterosso. Pris fra ca. Euro 250 ,- for maks 4 personer. Ta kontakt på info@expa.no for mer info om transfer.

Vilkår

Påmeldingen gjør du via vårt påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Påmeldingen er bindende og første delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her kan du få info om nye turer, tilbud, samt annen reiseinfo med jevne mellomrom.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding