fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Fem land på seks dager

0
Price
Fra13.290 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

757

Pris

fra 13 290 NOK
Lengde 6 dager
Reiseperiode April - Oktober
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Flybilletter t/r.
 • 5 overnattinger – del i dobbeltrom.
 • Busstransfer iht progr.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Følgebil med mekaniker.
 • Lunsj x 4 iht progr.
 • 5 x Middag, inkl. ¼ vin & vann.
 • 2 guider fra Expa Travel.
Dato: Velg dato selv
På sykkel i Tyskland, Luxembourg, Belgia, Frankrike og Nederland

Denne turen tar deg med på en unik rute i hjertet av Europa, gjennom Tyskland, Luxembourg, Belgia, Frankrike og Nederland.

På disse veiene går vakre omgivelser hånd i hånd med perfekt tilrettelagte forhold for syklister. Du opplever den romantiske Moseldalen før vi tråkker mot Ardennene, som har en særegen plass i sykkelhistorien. Blant mange høydepunkter finner du en av Europas hotteste destinasjoner akkurat nå – Dinant ved elven Meuse.

Kjapt om turen

Du starter i idylliske Bernkastel-Kues, der elven Mosel slynger seg med vingårder, slott og pittoreske landsbyer på alle kanter. Ankomstdagen justerer du først sykkelen. Deretter anbefaler vi et par timers tur til et flott utsiktspunkt.
For vininteresserte blir det mulighet for å oppleve litt av den vinkulturen Moseldalen er kjent for over hele verden.

Siste dag byr på to episke klassiker-bakker – Mur de Huy og reisens slutt ved Cauberg i Valkenburg. I klassisk EXPA-ånd lover vi at denne turen danner rammen for at man virkelig kan nyte hvordan milene på sykkelsetet ruller på.

Hvem passer turen for?

Dette er en tur til områder som tiltrekker seg syklister fra hele verden. Det er ingen fjelltopper på turen, men etappene klatrer likevel opptil ca 1200 høydemeter pr dag. Terrenget varierer. Noen strekninger er ganske kuperte, andre partier er flatere langs elvene.

Klarer du treningsturer på ca. 70-100km hjemme, klarer du denne turen. Etappene sykles i det tempoet som passer til gruppas forutsetninger, med hjelp og motivasjon fra våre guider som kjenner området fra tidligere turer. Underveis blir du sannsynligvis både sliten og støl, men det er del av utfordringen.

Dette er også turen for deg som liker sykkelopplevelser utover hva du klokker inn av km på strava. Naturen, veiene, pausene, sykkelkulturen, måltidene og kulturopplevelsene underveis er sannsynligvis også noe du setter pris på når du oppdager nye steder på sykkelsetet. Fra vinkulturen i Moseldalen og lokal matkultur langs hele ruta, til Maison Leffe som har sitt bryggeri i Dinant og røtter tilbake til 1240 – her smaker vi på hele fem land.

Highlights
 • Byen Dinant ved elva Meuse, virkelig en perle.
 • Luxembourg: Syklingens femstjernersland med perfekte veier.
 • Det bølgende og vakre terrenget i Ardennene.
 • De stille veiene hvor man koser seg med lave skuldre hvert eneste tråkk.
 • I hjertet av Moseldalen opplever vi hvorfor man snakker om "Riesling revival".
 • Mur de Huy: "Syklingens lengste kilometer" En klassiker!
 • Erfarne guider som har syklet her før og ivrer etter å dele sykkelopplevelser med nye grupper av syklister.

Bosted

Hotellene på turen har bra 3- og 4-stjerners standard.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager iht program.
 • Middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.

Unntak:

Ankomst- (kun middag) og avreisedagene (kun frokost).

Sykkel

Sammen med våre lokale samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de til hver enkelt.
Hjelm og vannflaske til låns får du utlevert sammen med sykkelen. Vi anbefaler likevel å ta med egen hjelm. Sykkelsko er obligatorisk.
NB! Ta med egne pedaler!

Du kan velge mellom tre ulike sykkelmodeller. Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Alle sykler er nesten nye eller er brukt maks ett år.

 1. Giant Contend SL aluminium frame / Shimano 105 11 speed group (NOK 1.350,-).
 2. Giant TCR Advanced carbon frame / Shimano Ultegra 11 speed group (NOK 1.850,-). 
 3. Giant TCR Advanced carbon frame / Shimano Ultegra Di2 11 speed group (NOK 2.300,-).

Følgebil

Vi har med egen følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

I prisen inngår

 • Fly Oslo – Frankfurt på utreise og Brussel – Oslo for retur
 • Busstransfer iht program.
 • Følgebil med mekaniker.
 • Bagasjetransport iht program.
 • 5 overnattinger iht program – del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • Lunsj x 4.
 • Alle middager m/ ¼ vin og vann.

I prisen inngår ikke

 • Leie av sykkel kommer i tillegg. Se info om sykler.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. sykkelforsikring.
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag - Tyskland

Fra flyplassen I Frankfurt er transfertiden ca 1t45m. Vi ankommer nye hoteller hver dag.
Ankomstdagen justerer vi først syklene, og tar en kortere tur til et flott utsiktspunkt. For vininteresserte blir det mulighet på å smake på hvorfor verden for tiden opplever en «Riesling Revival», når vi befinner oss i hjertet Moseldalen.
Første natt tilbringer vi i idylliske Bernkastel-Kues i Moseldalen, Tyskland. Herlig by med bindingsverkshus, smug, torg og avslappet atmosfære på hotellet der vi bor.

Dag 2Luxembourg - ca. 120 km

Fra Bernkastel-Kues følger vi Mosel, og tar en avstikker opp den bratte dalsiden med spektakulær utsikt, før landskapet vier seg ut etter byen Trier – sannsynligvis Tysklands eldste by.
Allerede til lunsj er vi over i Luxembourg, med sine sjarmerende landsbyer og en sykkeltilrettelegging som føles mer luksuriøs enn noe annet sted vi har syklet.
Målet for dagen er middelalderbyen Vianden, med brostensbelagte gater, et vakkert slott og avslappet stemning. Forfatteren Victor Hugo mente at byen ville tiltrekke seg tilreisende i århundrer med sin rolige atmosfære og naturopplevelser på alle kanter, og han hadde selv et helt spesielt forhold til Vianden som byen vet å verdsette den dag i dag.
Veien skrår opp dalsiden med hårnålsvinger ved Trittenheim i Moseldalen. Den tidløse sjarmen får deg til å senke skuldrene fra første tråkk.

Vi bor på det sjarmerende Hotel Heintz 3***, i middelalderbyen Vianden.

Dag 3Belgia - ca. 110 km

Vi krysser Luxembourg i en svært berømt region for syklister – Ardennene.
Første del av dagen får vi oppleve det bølgende terrenget området er så kjent for. På vei mot lunsj i Bastogne, krysser vi grensa til Belgia, og nyter blant annet helt utrafikkert vei på en tidligere toglinje. Dagsetappen avsluttes Saint-Hubert, som ligger i skogområder hvor jakt og friluftsliv er populært.

Tredje natt sover vi i Saint Hubert på Hotel Le Val de Poix 3***.

Dag 4Belgia & Frankrike - ca. 100 km

Fra Walloniet/Vallonia i Belgia krysser vi over til Frankrike, før vi kommer tilbake inn i Belgia når frem til elva Meuse (eller «Maas» på nederlandsk/tysk).
I løpet av dagen får vi god varme i kroppen med et par motbakker på 2-3 km lengde. Langs elva Meuse får vi en flat sjarmøretappe, der én ting er viktigere enn noe annet. Løft blikket fra sykkelcomputeren og de dataene den kan servere, smak på omgivelsene. Slott langs elvebredden, bratte klipper, bedagelig elvetrafikk på vannet skaper en helt spesiell stemning. Likevel tar synet av Dinant pusten fra de fleste som ankommer byen slik vi gjør. #dinant på Instagram gir ca 80.000 treff. Du vil ikke være et sekund i tvil om hvorfor!
Også fjerde natt tilbringer vi i Belgia, i fortryllende Dinant. Hotel la Merveilleuse 4**** er et ombygget kloster med panoramautsikt og en opplevelse i seg selv.

Dag 5Nederland - ca. 120 km

Dinant – Valkenburg. Siste dag sikter vi mot målbyen i sykkel-VM 2012, også kjent fra Amstel Gold Race. I VM ble vår egen Edvald Boasson Hagen kun slått av Philippe Gilbert som tråkket fra alle opp klassikerbakken Cauberg.
Vi avslutter reisen i Nederland, og sykler opp Cauberg i vårt eget tempo. Før siste grensepassering legger vi inn en utfordring til i den lille byen Huy – også den ved elva Meuse. Her finnes nemlig den beryktede «Mur de Huy», også kjent som syklingens lengste kilometer. Det er her vårklassikeren La Flèche Wallone avgjøres.

Siste natt bor vi i byen Valkenburg.

Dag 6Hjemreisedag

Transfertid til flyplassen i Brüssel er ca. 1t30m.

Galleri
Film fra tidligere tur i samme område
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 13290,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Dato

6-dagers tur, du velger selv dato.

Betaling

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail.
  OBS! Dette beløpet dekker reservasjon av flybillett / hotell og er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Andre delbetaling på NOK 4.000,- har forfall 01. mai 2020. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Bestilles turen etter 01. mai 2020 vil første og siste innbetaling komme på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 6 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 30 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Enkeltrom / romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.100,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Praktisk

Bagasje

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • Sykkeltrøye og sykkel shorts.
 • Sykkelsko.
 • Egne pedaler. Det sitter spd-terrengpedaler på syklene.
 • Sykkelhjelm.
 • Ekstra ermer og ben.
 • Sykkeljakke.
 • Regnjakke og eventuelt regnbukse. Disse bør være tettsittende.
 • Sykkel vinterjakke og lang sykkelbukse.
 • Tykke sykkelhansker samt vanlige sykkelhansker.
 • Skoovertrekk.
 • Superundertøy.
 • Luer og buff.
 • Solbriller/sykkelbriller (også med glass som kan benyttes i regnvær).
 • Lykt til sykkelen foran og bak.
 • Refleksvest.
 • Skift til underveis på turen.
 • Varm jakke.
 • Tøy til kveldene på hotellene (casual).
 • 2 bager. En til hovedbagasjen og en mindre til den enkelte etappe

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Fly, transfer & avreiseinfo

Flyinfo

Ta kontakt for mer info.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Bilder fra turen

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også lage en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Vilkår

Påmeldingen gjør du via vårt påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Påmeldingen er bindende og første delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Erik Holme på telefon +47 958 61 968 / mail erik.holme@expa.no eller Anders på telefon +47 +47 412 843 73 / mail anders@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding