fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Selvaggio Blu, eventyrlig fottur på Sardinia

0
Price
Fra15.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1656

Pris

fra 15 990 NOK
Lengde 7 dager
Reiseperiode Apr. - Sep., flere datoer.
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Transport til/fra flyplassen i Cagliari iht progr.
 • 2 x overnattinger, delt dbl.rom, B&B iht progr.
 • 4 x overnatting i telt iht program.
 • Måltider fr. middag ankomst til frokost avreise iht progr.
 • Lån av teknisk utstyr iht progr.
 • Alle utflukter iht progr.
 • Sertifisert guide hele turen iht progr.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Apr - sep, flere datoer
Selvaggio Blu, eventyrlig fottur på Sardinia
Selvaggio Blu – en annerledes fottur!

Dette er uten tvil en tur for deg som søker eventyr! Selvaggio Blu er en berømt og utfordrende trekkingrute langs en uberørte kystlinjen på Sardinia. Ruten strekker seg over omtrent 40 kilometer gjennom noen av de mest avsidesliggende og vakre landskapene du kan tenke deg. Selv om ruten ikke er teknisk krevende, er den utfordrende på grunn av de bratte stigningene og det røffe terrenget. Du må like å være ute i naturen, for denne delen av Sardinia er kun tilgjengelig til fots. Flere av de som allerede har gått denne turen beskriver den som noen av de flotteste fotturene i Europa. Som et Kinderegg: Spektakulært, vakkert og passe utfordrende.

Terrenget

Terrenget er svært variert, fra godt opptråkkede stier til skarpe kalkstein, passeringer gjennom middelhavsvegetasjon og stupbratte klipper. De to første dagene tilpasser du deg miljøet og rytmen. Du lærer deg etterhvert å bevege deg lett og smidig, unngå tornete greiner og ta deg fram på en trygg måte.
Hver dag blir det mulighet for en forfriskende dukkert i en av de mange vakre buktene i det kjente azurblåe vannet. Underveis på turen går du innom stedene Cala Fenile, Portu Pedrosu, Cala Goloritzé, Cala Mariolu, Portu Mudaloru, Cala Biriala, Cala Sisine. Spektakulære steder du kun når via båt, eller som vi, til fots. Paradis!

Vanskelighetsgraden øker gradvis de siste tre dagene, da vil du også møte noen enkle klatrepassasjer hvor du må benytte tau og dobbelrappellering. 

Kjapt om turen

Dette er uten tvil en tur for deg som liker utendørs eventyr! Du trenger ikke å være topptrent, men noe forberedelse kreves. Noen ukentlige fotturer i forkant med mange høydemeter er nødvendig. Du må også fungere sosialt godt i gruppe, samt like å campe i naturen. Fleksibilitet og tilpassing er nødvendig. Antakelig blir disse nye vennskapene noe av det du kommer til å huske best.

Underveis vil det være noen utfordrende partier, så det kreves litt ferdighet i kontroll, balanse og trygghet når du plasserer føttene. I de litt mer tekniske partiene vil de erfarne fjellguidene gi deg all nødvendig veiledning og den sikringen du trenger for å håndtere passasjene trygt! Du kommer tett på naturen, den lokale kulturen og får garantert nye venner.

Dette er en populær tur verden over, så antakelig vil det være med deltakere fra flere nasjonaliteter. Maks 8 personer per guide. Flere grupper med flere guider kan evt. gå sammen, men da antakelig med maks 12 personer totalt.

Enkel standard

Bosted er enkelt med overnatting på B&B-hotell første og siste natten. Resten av nettene bor vi telt uten fasiliteter som dusj og toalett. Underveis på turen bærer du en mindre dagstursekk, 30 – 40 liter, med det du trenger i løpet av dagen, som f.eks. teknisk utstyr, vann, energibars og lunsjpakke. Desto lettere desto bedre. Resten av bagasjen blir fraktet til de ulike overnattingscampene. På startdagen får du utdelt en 60 liters beholder hvor du pakker din personlige bagasje samt sovepose og madrass. Dette blir så fraktet til overnattingsstedene.

Turen gjennomføres med sertifisert, meget rutinert italiensk fjellguide.

Høydepunkt på turen
 • Den spektakulære og imponerende naturen.
 • Vennskapet med de andre deltagerne.
 • Felles middager laget med lokale råvarer.
 • Mestringsfølelsen hver etappe gir.
 • Kombinasjonen lokal kultur og fysisk aktivitet.
 • De proffe, lokale fjellguidene og deres kunnskap.

Bosted

Den første natten overnatter du på lokal Bed&Breakfast i byene Baunei eller Santa Maria Navarrese.
Den siste natten på Bed&Breakfast i nærheten av Cala Sisine.
De resterende nettene (4 netter) bor du i teltcamp underveis på turen. Telt er inklusive i pris. Ved overnattingene i telt er det ikke tilgang til dusj og toalett. Da må du ty til naturen og sjøen.

Måltider

Alle måltider er inkludert, fra middag ankomstdag til frokost avreisedag.

NB! Vi anbefaler å ta med litt tørket frukt, nøtter og energibars for ekstra energi når det evt. blir behov for dette. 

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. skrivefeil og valutaendringer.

Dag 1Ankomstdag

Du flyr fra Oslo til Cagliari (flybilletter ikke inkludert i pris, det bestiller du selv). Felles transport fra flyplass til startsted. Ca. 2 timers transport til første overnatting. Denne dagen overnatter du på et hyggelig Bed & Breakfast-hotell.
Ettermiddagen går til å briefes om turen, fordele bagasjen på sekk og det som skal fraktes direkte til camp, samt å bli kjent med gruppen over en hyggelig middag.

Dag 2Santa Maria Navarrese - Ovile us Piggius / ca. 7 timer, ca. 800 høydemeter oppover, ca. 200 høydemeter nedover.

Dagens etappe er en fin “oppvarming” for de kommende dagene. Etter å ha forlatt landsbyen ved sjøen, setter du kurs nordover i ca. halvannen time, på en fin sti. Stien leder deg til den kjente (og vakre) klippen Pedra Longa, som også er den offisielle starten på Selvaggio Blu.

Når du kommer frem til den imponerende fjellveggen Punta Giradili passer det antakelig med en liten pause. Her finner du også en liten avstikker for et bad i det skjulte og krystallklare vannet ved klippen Cala Fenile. Med ny energi går du deretter oppover langs Giradili-klippen, mot Ovile Us Piggius. Herfra må du ta på det tekniske utstyret, og klatre opp veggen til Punta Giradili, på den mindre bratte siden. Toppen nås etter å ha klatret/gått gjennom både vegetasjon og intrikate passasjer. Vel oppe returnerer gruppen etterhvert til Ovilen for en typisk sardinsk middag, laget av herlige, lokale råvarer!

Overnatting i teltcamp.

Dag 3Fra Ovile us Piggius til Genne E'Modregu / ca. 8 timer, ca. 700 høydemeter oppover, ca. 500 høydemeter nedover.

En ganske lang og variert etappe med stor variasjon i omgivelsene. I dag blir det både skog, steinete områder, klatrevegger og skjulte strender. Du forlater Ovile di Us Piggius, og etter å ha passert fjellet Ginnirco, beveger du deg ned mot klippene. Herfra får du en fantastisk utsikt over den tilbakelagte strekningen, OG den som gjenstår!
En bratt nedstigning med blandet vegetasjon, etterfulgt av en lang travers langs fjellsiden fører deg til inngangen av Bacu Tenadili. En “bacu” er en canyon gravet ut av vann, men nå tørr, som går fra innlandet til sjøen. I løpet av denne turen vil du se flere av disse. Noen litt utfordrende når du skal passere dem.
For å komme inn i Bacu Tenadili følger du en gammel sti. For å komme ut på den andre siden må du klatre. Teknisk enkel klatring, men for sikkerhets skyld med tau. Spektakulær natur! Etter å ha lagt utstyret tilbake i ryggsekken venter en times nedstigning til Portu Pedrosu. Der kan du også ta et velfortjent bad i sjøen. Etter bad og pause fortsetter du å gå i omtrent 3 timer, i retning mot Punta Salinas. En fantastisk terrasse ved sjøen blir ditt overnattingssted denne natten.

Dag 4Fra Punta Salinas til Cala Mariolu / ca. 6 timer, ca. 300 høydemeter oppover, ca. 600 høydemeter nedover

Dagens etappe blir spekakulær, hvor vi blant annet går inn i selve ‘hjertet’ av Selvaggio Blu.
Etter å ha forlatt Salinas-platået, går vi samlet ned mot Cala Goloritzè og den flotte stranden der. Av mange ansett for å være en av de vakreste strendene i verden. Etter et deilig bad tar du på seler og hjelm for å følge de berømte “Su Ledere”. Dette er eksponerte fjellhyller over havet, en via ferrata som bokstavelig talt henger over det azurblåe havet. Ved enden av via ferrataen er det en lang travers før nedstigning mot Cala Mariolu. En fantastisk strand hvor vi også camper for natten.

Dag 5Cala Mariolu til Ovile Ololbissi / ca. 8 timer, ca. 600 høydemeter oppover, ca. 200 høydemeter nedover.

Om du synes de første dagene har vært spekakulære, så blir, om mulig, de neste dagene enda bedre! Ved Cala Mariolu forlater du hovedstien, og fortsetter på den panoramiske traversen mot Mudaloru-grottene. En 40 meter lang rappell tar deg ned til de gigantiske hulene, og videre til Portu Mudaloru-bukten. Obligatorisk stoppested for lunsj og en forfriskende svømmetur.

Frisk og uthvilt tar du deretter fatt på en relativt anstrengende klatring opp en skråning, for å videre ta en travers som gjennom skog, korte klatrepartier og rappeller fører til det berømte Su Feilau. Herfra vil det ta omtrent 40 minutter å klatre opp langs Bacu Su Padente for å nå overnattings stedet Ololbissi. Enda en magisk dag avsluttes med teltcamp.

Dag 6Fra Ovile Ololbissi til Cala Sisine / ca. 8 timer, ca. 300 høydemeter oppover, ca. 700 høydemeter nedover.

Sist, men ikke minst! Den siste dagen er en blanding av stupbratte “klippebalkonger” med utsikt over klippene, trange kanaler som må krysses, små grotter og lange rappeller på opp til 45 meter lange .
I dag er det siste etappen på turen, med målgang i Cala Sisine. En verdig avslutning på denne uforglemmelige uken fylt av både anstrengelser og stor tilfredsstillelse!
Dersom tidsplanen tillater det blir det en liten avstikker til en av Middelhavets vakreste bukter; Cala Biriola. Den kan kun nås med båt eller med en 40 meters rappell rett ned til stranden.

Vi tror middagen denne siste kvelden føles helt spesiell.
Overnatting på B&B i Cala Biriola-området.

Dag 7Hjemreisedag

Transport fra Cala Biriola-området til flyplassen i Cagliari.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. valutaendringer eller skrivefeil.

Galleri
Pris & dato

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 15990,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 •  Transfer t/r flyplass i Cagliari iht progr.
 • 2 x overnatting – del i dbl.rom – på Bed & Breakfast.
 • 4 x overnatting i telt iht program.
 • All logistikk med bagasjetransport etc.
 • All måltider fra middag på ankomstdagen til frokost på avreisedagen.
 • Alt nødvendig teknisk utstyr som feks. klatreutstyr osv. iht program.
 • Sertifisert fjellguide som snakker god engelsk.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybillett t/r Cagliari.
 • Lokal skatt til Selvaggio Blu, Euro 30,- (betales på plass).
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Dato

Dato for denne turen i 2024 er:

 • 21. – 27. april
 • 28. april – 04. mai
 • 15. – 21. september
 • 22. – 28. september.

Ta kontakt med oss dersom du skulle ønske andre datoer for denne turen. 

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel AS før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 4 pers. Prisen betinger minimum 4 personer pr. gruppe. 

Praktisk

Bagasje

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.
I tillegg må du ha en mindre dagstursekk på ca. 30 – 40 liter. Denne må romme det du trenger i løpet av dagen, som f.eks. teknisk utstyr, vann, solkrem, noen ekstra klær samt lunsjpakke etc.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • Ryggsekk 30–40 liter.
 • Sovepose.
 • Minst 8 cm tykt liggeunderlag.
 • Hodelykt med ekstra batterier.
 • Minimum 2 liters vannflasker per dag.
 • Badehåndkle, håndkle og badetøy.
 • Tursko med god støtte (høye eller ankellange, avhengig av din egen preferanse og komfort).
 • Førstehjelpsutstyr (bandasjer, gnagsårplaster, desinfeksjonsmiddel, plaster etc).
 • Lag-på-lag-klær.
 • Regnjakke.
 • Tynn dunjakke.
 • Komfortabelt skift for kvelden og natten.
 • Solkrem.
 • Kopp, tallerken, kniv, gaffel, skje.
 • Toalettpapir til eget bruk.
 • Antibac til eget bruk.
 • Powerbank for lading av telefon eller kamera.
 • Myggmiddel.
 • Solbriller.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer!).
 • Europeisk helsetrygdkort.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletten boker du på egen hånd til Cagliari der transport til startsted blir organisert av lokal arrangør. Til Cagliari har både KLM og Lufthansa flere daglige avganger fra Oslo.

NB – viktig du kontakter oss FØR du booker din flybillett for å få reisen bekreftet.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo).
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel.
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer.
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Ved spørsmål kontakter du Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding