fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Fottur i de vakre Slovenske Alpene

0
Price
Fra15.000 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1376

Pris

fra 15 000 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode Juli - Sep, flere datoer
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting x 7, del dobbeltrom/fjellhytte iht progr.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • 5 x lunsjer iht progr.
 • 3 x middager iht progr.
 • All transfer iht program.
 • Alle utflukter iht progr.
 • Engelsktalende guider iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Jul - Sep, flere datoer
Idyll i de Slovenske Alper
Spektakulær og vekslende natur!

På denne fotturen starter du med en spektakulær vandring i fantastisk, vakkert alpint landskap i 3 dager. Disse etappene går gjennom Nasjonalparken Triglav i de Slovenske Alpene. Deretter fortsetter ruten sørover mot  Adriaterhavet. 

På veien sørover vandrer du i området rundt idylliske Lake Bled, kjører over det berømte fjellpasset Vrsic, svømmer i det krystallklare vannet i Bohinj, og vandrer gjennom den vakre Socadalen. Vinområdet i Goriska Brda må selvfølgelig også besøkes!

Underveis blir det herlig, lokal mat & vin, samt overnatting både på fjellhytter (2 netter) og på hyggelige hoteller med god standard (5 netter).
Selv om du evt. allerede har erfaring fra fotturer i f.eks. Alpene så er vi ganske sikker på at denne turen kan bli en ny favoritt. 

Startpunkt

Startpunkt for denne turen er i Ljubljana, hvor du overnatter den første natten. Vår erfarne engelsktalende guide møter deg på hotellet. Herfra kjøres du i mini-van (8 plasser) til nasjonalparken og starten av fotturen. Fotturene går i både alpint landskap og frodige områder i lavlandet. Dagsetappene er på mellom 8 til 12 kilometer, og mellom 100 – 1000 høydemeter per dag. Det blir varierte dagsturer med både toppturer (frivillig) og fotturer i lavlandet.

Hvordan komme seg til Slovenia

Du flyr enklest til Venezia. Herifra hjelper vi deg med å booke transport til startpunktet i Ljubljana (ca. 2,5 timer transfer), tillegg i pris på kr. 490,-. Dette bestiller du evt. i påmeldingsskjemaet.
Se mer info i dagsprogrammet for turen. 

Fottur i de Slovenske Alper
Fantastiske omgivelser hvor enn du snur deg! / Foto: Expa Travel/Slotrips
Kjapt om turen

Dette er en tur der du vandrer på noen av de mest spektakulære stiene i Slovenia. De mest kjente stiene som står på programmet er Via Alpina Trail, Slovenian Mountain Trail, Alpe Adria Trail, Soca Trail og the Juliana Trail. 

Vår engelsktalende, lokal guide vil ta deg med på alt fra høyalpint landskap med magisk utsikt, til frodige områder rundt sjarmerende Lake Bled og Bohinj. Turen er teknisk enkel, med dagsetapper på ca 10 km. Høydeforskjellen ligger på mellom 100 – 1000 meter per dag.
Den første natten bor vi på hotell i Ljubljana, de 2 neste på fjellhytter. Hyttene har middagsservering (enkel) med øl & vin, felles toaletter og dusj. Soverommene har 4-12 senger. De 4 siste nettene bor du på hotell med god standard.

Hele turen er sammen med lokal, erfaren, engelsktalende fjellguide. De fleste dagene (ikke dag 2 og 3), kjøres du med minibuss (8 plasser) til startpunktet på dagsturene. Maks 8 deltakere per guide. 

Highlights
 • Utsikten til de høye, omkringliggende fjelltoppene i Slovenia & Italia.
 • Den sjarmerende innsjøen Lake Bled.
 • Lunsjpausene i herlig natur.
 • De koselige fjellhyttene.
 • Svømmeturen i det krystallklare vannet i Lake Bohinj.
 • Vinområdet Goriska Brda.
 • De proffe, lokale fjellguidene.
Fottur i de Slovenske Alper
Opplev Slovenia med Expa Travel / Foto: ExpaTravel/Slotrips

Bosted

Hotell

Vi bor på 3-4 stjernes hoteller med bra standard. Hotellene er ofte familiedrevne hoteller med hyggelig service og god beliggenhet. Vi benytter normalt disse hotellene (evt. avvik dersom de er fullbookede):  

Fjellhytter

Andre og tredje natten bor vi på koselige fjellhytter i de slovenske alpene. Hyttene er av relativt enkel standard, men har det meste av hva du trenger. Forsyninger av f.eks. mat & drikke, leveres med helikopter. De serverer varm middag, og har salg av f.eks. brus, øl og sjokolade. Det er felles vanntoaletter, rennende drikkevann og som oftest dusjmuligheter på hyttene. Soverommene har fra 4 – 12 sengeplasser.

Smittevern

Vi, og våre samarbeidspartnere, arrangerer våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, har vi gjort justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Det er selvfølgelig også viktig at du selv tar ansvar for å følge de til en hver tid gjeldende regler, holder avstand, vasker / spriter hender og bruker munnbind der dette kreves.
NB! Antibac og evt. munnbind til eget bruk medbringes.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost x 7 iht program.
 • Middag x 3 iht program.
 • Lunsj x 4 iht program
 • En piknik-lunsj iht program.
Fottur i de Slovenske Alper
Hele turen er sammen med lokal, erfaren, engelsktalende fjellguide. / Foto: ExpaTravel/Slotrips
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil og valutaendringer. 

Dag 1Ankomstdag

Ankomst sen ettermiddag/kveld i Ljubljana. Lokal turguide møter deg på hotellet i Ljubljana.

Samling på hotellet for å bli kjent med de andre deltagerne. Guiden går igjennom ukesprogrammet. Etterpå gis du mulighet til å utforske gamlebyen på egenhånd. Pulserende folkeliv, utekafeer og grønne parker.
Middag på egenhånd.

Overnatting: 3*-hotell i sentrum av Ljubljana.

Dag 2Triglav National Park

Etter frokost pakker du bagasjen i minibussen, og sammen med guiden setter du kurs mot de Julianske alpene (ca 1 times transfer). En tur utenom allfarvei, langs skogstier og fjellstier, hele tiden med Slovenias høyeste fjell, Triglav-fjellet, i synet.

Turen går gjennom nydelige alpine beitemarker langs åsene nær Lake Bohinj. Kanskje stopper du for å smake på noen av de lokale ostene som selges på gårdene du passerer. Etterhvert begynner stigningen mot noen av de spektakulære fjelltoppene. Selv om du har vandret i alpene tidligere så tror vi nok at denne utsikten vil overraske deg!

Det er få mennesker som går i denne delen av Triglav nasjonalpark. Når fjellhytta dukker opp i fjellsiden, ser du også toppen av Triglav-fjellet (2864 moh). Skulle du ønske det (og har flere krefter igjen) kan du fortsette vandringen en ekstra time og nyte solnedgangen fra toppen – magisk utsikt!

Vandring: 9 km / høyde ca +900 m / ca. 6 timers vandring.
Overnatting: Fjellhytte med felles rom (4-12 senger) og felles bad
Måltider inkludert: frokost, piknik-lunsj, middag.
Total kjøretid: 1 time

Dag 3De julianske alpene på sitt beste

En spennende og utfordrende dag i hjertet av de julianske alpene.

Etter frokost starter vandringen på en sti som tar deg gjennom en furuskog. Herifra blir terrenget straks litt mer steinete. Etterhvert ankommer du en fantastisk fjellovergang, hvor du tar en pause for å nyte den beste utsikten på hele turen (over Mount Triglav ). Her har du sjansen til å bestige en fantastisk topp (1 time ekstra og 250 m høydeforskjell), hvor du ser over til både de Italienske og østerrikske alper.

På veien ned igjen går du på Via Alpina-stien, som fører deg gjennom dalen til de syv Triglav-sjøene. Kanskje ser du murmeldyr som slapper av på solsiden av steinene. Og skulle du ikke få øye på dem, vil du garantert hører dem …

Regn med å være fremme på fjellhytten ved Triglav-sjøene sen ettermiddag. En lang, men meget spektakulær dag!

Vandring: ca 12 km / høyde +700 m, -750 m / ca. 7 timer.
Overnatting: Fjellhytte i felles rom (4-12 senger) og felles bad/toalett.
Måltider inkludert: frokost, middag.
Lunsjen kjøper og spiser du underveis på noen av de fjellhyttene du passerer på veien (ikke inkl).

Dag 4Fra høyfjell til lavland

Etter frokost legger du den høyeste og mest omfattende fjellkjeden i Slovenia bak deg for en stund. I dag tar du stien gjennom et område med kalkstein omgitt av synkehull, og videre gjennom både grønne skoger og alpine beitemarker. Det blir stopp for lunsj med lokalproduserte råvarer.
Den siste biten frem til hotellet transporteres du med minibuss.
Den 3 dager lange fotturen avsluttes med en uforglemmelig svømmetur i det krystallklare vannet i innsjøen Bohinj. Slovenias største innsjø. Etter innsjekking vil du antakelig fortsatt ha litt tid til å utforske Bohinjsjøen på egenhånd.

Vandring: 8 km / høyde +200 m, -800 m / ca. 4 timer.
Overnatting: 3* hotell i Bohinj.
Måltider inkludert: frokost, lunsj.
Middag på egenhånd.

Dag 5Fottur ved Lake Bled & fjellpasset Vrsic

Fra og med denne dagen og resten av uken fraktes du med minibuss til startpunktet for dagens fottur.
Første stoppet blir ved Lake Bled. Kanskje mer vakkert i virkeligheten enn på bilder. Du går opp til et utkikspunkt som gir et fantastisk overblikk over innsjøen, øykirken og slottet ute på øya. Hele tiden med de flotte Karavanke-alpene i bakgrunnen.

Tilbake ved Lake Bled får du mulighet til en rask svømmetur før du blir fraktet videre mot det berømte fjellpasset Vrsic.
Veien opp til fjellpasset, som ble bygget av russiske fanger under første verdenskrig, er et perfekt utgangspunkt for dagens fottur.
Om du trodde Slovenia ikke kunne bli penere, vent til du går ned til den andre siden av fjellpasset, i Soca-dalen… Her finner du det mest biologiske mangfoldet i landet, med smaragdgrønt vann, tette skoger og det største utvalget av utendørsopplevelser i Slovenia. Den muntre lille byen Bovec er sentrum, så vel som landets utendørs eventyrhovedstad. Og dette er ditt bosted de neste to nettene.

Dagens lunsj er i en koselig fjellhytte.

Vandring: 10 km / høydestigning +650 m, -650 m / ca. 5 timer fordelt på 3 forskjellige turer.
Overnatting: 3* hotell i Bovec, Soca-dalen.
Måltider inkludert: frokost, lunsj.
Total kjøretid: 2 timer.

Dag 6Topptur i Soca Valley

I dag kan du velge mellom flere forskjellige alternativer. Er du komfortabel med høydeforskjellen kan du velge en relativt kort tur til fjelltoppen Mangart. Den tredje høyeste toppen i Slovenia og den høyeste i Soca-dalen. Vil du gjøre noe helt annet så kan du velge kajakkpadling, rafting, zip-lining eller juving.

De som velger fotturen vil starte dagen tidlig. Turen går opp den svingete veien mot Mangart og stopper på Slovenias høyeste fjellvei. Herfra fortsetter du på en bratt steinete sti, og opp steintrapper. Det er lagt ut tau til hjelp på de mest krevende partiene. På toppen får du en nydelig 360-graders utsikt, hvor du ser flere av fjelltoppene i både Italia og Østerrike.
Ønsker du en mindre krevende rute viser guidene deg et flott alternativ – også denne med fantastisk utsikt.

Etter nedstigningen blir det felles deilig lokal lunsj.

Ettermiddagen på egenhånd for evt. avslapping, massasjetime eller til å utforske byen. Bovec har et godt utvalg av restauranter, vertshus og barer, så du vil nok enkelt finne alternativer for å skjemme bort smaksløkene dine.

Vandring: 8 km / høydeøkning +650 m, -650 m / ca. 5 timer.
Overnatting: 3* hotell i Bovec.
Måltider inkludert: frokost, lunsj.
Total kjøretid: 1 time.
Middag på egenhånd.

Dag 7Goriska Brds vinområde

Du starter dagens eventyr med en kort fottur langs deler av stien som går rundt de Julianske alpene, mer kjent som Juliana-stien. Det er en av de mest spektakulære fotturene langs en av de vakreste alpine elvene i verden, Soca-elven. Her krysser du flere hengende trebroer samtidig som du får sjansen til å svømme i et av Socas turkise elvebasseng.
Turen ender opp i byen Kobarid. En by som er rik på historie fra første verdenskrig, og faktisk også et par utmerkede restauranter. Perfekt stoppested for en god lunsj.

Fra Kobarid kjøres du til de bølgende åsene i Goriska Brda, en liten vinregion på grensen mellom Slovenia og Italia. Landskapet domineres av vingårder, frukthager og olivenlunder. Vakkert vakkert vakkert…

Siste kvelden – på tide å unne seg en herlig avslutningsmiddag fra det lokale kjøkkenet – med tilhørende viner. En flott avslutting på en garantert spennende uke.

Vandring: 8 km / høydeforskjell +100 m, -160 m / ca. 2,5 timer.
Overnatting: 3* hotell i Goriska Brda.
Måltider inkludert: frokost, lunsj, middag.
Total kjøretid: 1,5 timer.

Dag 8Hjemreise eller ekstra dager ved Adriaterhavet.

Etter turens siste frokost går turen hjemover.

Eller kanskje du velger å bli med en ekstra dag på utflukt til Skocjan-grottene, vingårdene i Karst, eller å avslutte i kystbyen Piran… Denne dagen er iKKE inkludert i prisen.

Evt. ekstra dag, program: Etter frokost besøker du Skocjan-grottene; et sted som står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du den største grottecanyonen i Europa.
Etterhvert drar du videre og besøker en lokal vinmaker. Her spiser du en fantastisk lunsj med vinsmaking av husets vin.
Du avslutter dagen i den vakreste byen i slovenske Istria; Piran. Den ligger meget vakkert til ved kysten av en halvøy. Vi utforsker byens trange gater og torg, spiser en siste gelato. Og kanskje tar vi en svømmetur i Adriaterhavet.

Guiden vil avslutte turen om kvelden i Piran og returnerer deretter til Ljubljana. Du står fritt til å overnatte i Piran eller returnere til Ljubljana sammen med guiden – eller om du ønsker bestille transport til flyplassen i f.eks. Venezia.
NB! Denne dagen er ikke inkludert i prisen.

Vandring: 7 km / høydeøkning +150 m, -150 m / ca. 3 timer.
Overnatting: Ikke inkl..
Måltider inkludert: frokost.
Total kjøretid (hvis du forlenger): 2 timer

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. valutaendringer eller skrivefeil.

Galleri
Pris & dato

Dato

Du kan velge mellom følgende datoer i 2023:

 • 01. – 08. juli
 • 15. – 22. juli
 • 29. juli – 05. august
 • 26. august – 03. september

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 15000,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Flybilletter er ikke inkludert. 

Inkludert

 • Overnatting x 5 på hotell. Del i dobbeltrom.
 • Overnatting x 2 på fjellhytte. Del i fellesrom
 • Frokost alle dager iht program.
 • Middag x 3 iht program.
 • Lunsj x 4 iht program.
 • En piknik-lunsj.
 • Engelsktalende guide.
 • All transport iht. program med start i Ljubljana og fram til Goriska Brda.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r Norge.
 • Transport t/r flyplass.  
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Drikke til maten.
 • Måltider utover det som står i programmet.
 • Evt. tips til fjellguiden.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Ved evt. enkeltrom / andre type rom enn det som er inkludert i prisen vil et pristillegg tilkomme. Se mer under punktet ‘Romfordeling’ lenger ned på siden.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme.
NB! Enkeltrom ikke mulig i overnattingene på fjellhyttene dag 2 og dag 3.

Fottur i de Slovenske Alper
Både toppturer og bading i innsjøer står på programmet / Foto: ExpaTravel/Slotrips
Praktisk

Bagasje

Du trenger en mindre ryggsekk, ca 30 – 60 l som har plass til det du trenger for de tre dagene turen går i nasjonalparken.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • vannflaske
 • behagelige og vel inngåtte fjellsko
 • vindjakke
 • behagelige klær for vandring på høye høyder
 • Reise håndkle
 • Lakenpose + putetrekk
 • shorts og badeklær
 • hansker og lue
 • solbriller
 • regnjakke
 • fritidssko til kvelden
 • kamera
 • førstehjelpsskrin i reiseformat, toalettartikler
 • klær til kveldene
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsekort
 • powerbank til mobilen
 • antibac og munnbind til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo / transfer

Du flyr enklest til Venezia t/r. Flybilletter booker du på egenhånd. Både SAS og Norwegian har gode forbindelser med direktefly til Venezia.

Herifra hjelper vi deg booke transfer til startpunktet i Ljubljana (bestilles i påmeldingsskjemaet).
Det samme gjelder for returen siste dag. Det gjelder uansett om du velger å bli med en ekstra dag på utflukten til Piran, vingården og Skocjan Caves. 

Pris flyplasstransfer: NOK 490,- per person / vei.

Pris ekstra dag Piran/Skocjan Caves/Vingårdslunsj: NOK 1.400,- per person.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding