fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sykkelferie rundt de tre sjøer i de franske Alpene

0
Price
Fra8.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2104

Pris

fra 8 990 NOK
Lengde 6 dager
Reiseperiode Apr. - okt.
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 5 x Overnatting, del i dblt.rom iht progr.
 • 5 x Frokost iht program.
 • Infopakke med detaljert kart & info for turen.
 • 'Hotline' til engelsktalende samarbeidspartner.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
 • Briefing med lokal guide
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Apr-okt, valgfri dato
NYHET! Sykkeltur rundt Lake Genève, Lake Bourget og Lake Annecy, i de franske Alpene
Sykkeltur i de franske Alpene – uten oppoverbakker!

Vakre omgivelser, fortryllende fjell og frodige innsjøer!

Elsker du å sykle og utforske nye områder på sykkel, men tror Alpene er utenfor rekkevidde på grunn av alle fjellene? Kanskje er du mer en feriesyklist enn en ivrig “klatre” entusiast? Denne sykkelturen i de franske Alpene gjør det faktisk mulig for feriesyklister å oppleve de fascinerende fjellene og det vakre området i de franske Alpene uten å måtte “klatre” i bakkene. Her har vi knyttet sammen de tre store innsjøene i området; Genève-, Bourget- og Annecysjøene. Du følger hovedsakelig sykkelrutene langs Rhône- og Isère-elvene. Løypen går gjennom landsbyer med spennende historier, gjennom et frodig landskap med enger og daler, samtidig som du er omgitt av de mektige franske Alpene. Rett og slett vakkert!

Og selvfølgelig pakker du med badetøy, vel fremme vil du antakelig ikke kunne motstå en dukkert i de vakre innsjøene. Alpe-atmosfæren rundt fjellene og sjøene er påtagelig!

På denne turen sykler du på egenhånd, uten guide. Enkel navigering!

Turen, som går over 6 dager med 5 overnattinger, starter hver fredag eller søndag fra april til i midten av oktober. Enkel ankomst med direktefly til Genève.

Hvem passer turen for?

Selv om turen går gjennom de franske Alpene er løypene i relativt flatt terreng, og på sykkelvei, nesten hele turen. Dette er “feriesykling” på sitt aller beste. En opplevelsestur i et fantastisk flott landskap. Her er naturopplevelsene med Alpene som kulisser like viktig som selve syklingen.

Dagsetappene ligger på mellom 45 – 67 km per dag, så du trenger ikke de helt store sykkelforberedelsene. Alle i normalt god form og med god helse kan nyte denne turen. Dersom du ønsker å gjøre turen enda mer behagelig velger du evt. å leie El-sykkel. 

Skulle du ønske å forlenge turen med et par dager ekstra på egenhånd så har du selvfølgelig mulighet til det.

Høydepunkt
 • Den vakre gamlebyen i Annecy.
 • Kontrastene med flatt sykkelterreng og høye, vakre fjell.
 • De koselige bostedene, nytt sted hver dag.
 • Det lokale, franske kjøkkenet.
 • Logistikken; vi legger til rette - du gjennomfører.

Bosted

På denne turen sykler man fra hotell til hotell, dvs. nytt bosted hver dag. Bagasjen blir fraktet med bil, du sykler dermed ikke med bagasjen på sykkelen.

Alle hotellene vi benytter på denne turen er 2-3 stjernes. Valg av hotell kan variere i forhold til bookingkapasitet i høysesonger og lignende.

Sykkelleie

Sykkelleie
Vår samarbeidspartner tilbyr sykkelutleie av god standard. Syklene har 21 – 24 gir, bagasjebrett, liten seteveske med reparasjonskit, og en sidebag du fester på bagasjebrettet.

Pris hybridsykkel med 21-24 gir: NOK 1.390,- for hele perioden.

 • Pris EL-sykkel: NOK 2.490,- for hele perioden.
 • Pris Gravel Bike (Grusracersykkel): NOK 1.600,- for hele perioden.
 • Pris Landeveis racer (fullkarbon, Shimano Ultegra, felgbrems): NOK 1.900,- for hele perioden. 

I prisen er det også inkludert returtransport av leiesykkelen til utleier. Du bestiller din leiesykkel samtidig som du booker turen. Med tanke på hygiene og smitterisiko tar du med egen hjelm og drikkeflaske.

Ta med egen sykkel?
Det er selvfølgelig helt greit om du ønsker å ta med egen sykkel fra Norge. Da må du selv booke plass til den på flyet. Kostnadene for frakt av sykkel er ikke inkludert.

Måltider

Frokost alle dager er inkludert i prisen.
Unntak: ankomstdagen. 

Fly / transfer

Flyinfo

Flybilletter bestiller du selv. Det er gode forbindelse mellom Norge og Genève med flyselskap som f.eks.  SAS, Norwegian og Lufthansa,

Transfer t/r flyplassen

Ved ankomsten i Genève er det gode offentlig transporter fra flyplassen til hotellet første dagen. Likevel foretrekker de fleste å ta en taxi den korte turen til hotellet som ligger sentralt i byen.
Buss- og jernbanestasjonen ligger ved siden av flyplassterminalen. Herfra går det flybuss/tog til sentrum.
Kontakt oss om du evt. heller ønsker privat transfer.

For retur fra Annecy til flyplassen i Genève går det både buss og tog. Det er gangavstand fra hotellet i Annecy til jernbanestasjonen. Buss og togreisen til flyplassen tar ca. 1,15 timer

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer. 

Dag 1Ankomstdag Genève

Vi anbefaler direktefly Oslo – Genève. Etter ankomst i Genève blir det transport til hotellet på egenhånd. Vi anbefaler at du tar deg tid til en tur i byen. Genève er en by som hvor det gamle er blandet fint inn i det nye, og er virkelig en glede å utforske. Den halvmåneformede Genèvesjøen (Lac Léman) er rett og slett bare vakker! Fra flyplassen til hotellet første dagen er det kun en kort taxitur.

Genève regnes som den kulinariske hovedstaden i Sveits, så du vil finne et stort utvalg av restauranter og spisesteder som garantert vil glede enhver gane.

Dag 2Genève - Seyssels / ca. 61 km, 680 høydemeter

Du møter vår lokale representant på morgenen, da blir det kort gjennomgang av reiserute og sykkelutstyr. Høydepunktene på ruten inkluderer sykling langs den berømte Rhône-elven, samt flott utsikt over de sjarmerende landsbyene Dardagny og Satigny. Her produseres mye vin. Du vil også se flere middelalderfestninger underveis. Etterhvert passerer du det vestligste punktet i Sveits, det ligger rett ved landsbyen Chancy. Deretter krysser du grensen over til Frankrike.

En av severdighetene denne dagen er festningen Fort de l’Ecluse, bygget av hertug av Savoie. Han bygde det i en fjellformasjon som danner en naturlig inngang til Rhônedalen, inn i Frankrike mellom Vuache-fjellene og Jura. Hotellet du bor på denne natter ligger i Seyssel, en by som ligger både i Haute-Savoie (Øvre Savoie) og Ain-departementet.

Dag 3Seyssels - Aix-les-Bains / ca. 46 km, 430 høydemeter

Utsikten på dagens sykkeltur, med de 14 toppene i Bauges-fjellkjeden på den ene siden, og Mont de la Charvaz og Col-du-Chat på den andre, er rett og slett fantastisk! Bratte klipper rett opp fra vannet, omgitt av de vakre fjellene. Lake Bourget (Lac du Bourget) er den dypeste innsjøen i hele Frankrike. Sjøen hadde tidligere et stort mangfold av fisk. Blant annet den nå utdødde Bezoule, en ferskvannshvithai som levde på mudrete dyp mellom 70 og 80 meter, og som forsvant på 1960-tallet.
Sykkelruten går så videre forbi det imponerende middelalderslottet Château de Montverran i Culoz. Bygget på en fjelltopp i år 1316 og som, i nyere tid, inspirerte komponisten Sergei Prokofiev.

Etterhvert vil du ankomme kurbyen Aix-les-Bains, som var kjent for sine bad allerede i Romerriket. Du vil fremdeles kunne se de romerske ruinene, mektig!

Dag 4Aix-les-Bains - Saint-helene-sur-Isere/ ca. 66 km, 680 høydemeter

I dag går turen gjennom hjertet av Savoie til Chambery, en by rik på kunst og historie. Gamlebyen i Chambery er en av de mest bemerkelsesverdige i Frankrike. Underveis passerer du også Chateau de Miolans som ble bygget på 1000-tallet, samt Sarasin-fortet fra 800-tallet. Og den vakre Isère-elven. Dette området har vært bebodd helt siden tidsepoken om Neolittene, ca. 10000 år før Kristus!

Dag 5Saint-helene-sur-Isere - Annecy / ca. 57 km, 320 høydemeter

Dagens etappe tar deg til Grésy-sur-Isère, via Albertville, byen som var vertskap for vinter-OL i 1992 og som har utviklet seg til et viktig industrielt sentrum. Albertville omfatter også middelalderbyen Conflans, hvor bygningene stammer fra det 14. århundre.
Du passerer de mektige Beaufortain- og Baugesfjellkjedene når du sykler mot den fantastiske Annecy-sjøen (Lac d’Annecy).
Aravisfjellkjeden hersker over Europas reneste innsjø! Her finner du flere fjellveier med hårnålssvinger kjente fra blant annet Tour de France.
Byen Annecy, som ligger på den nordlige delen av Annecy-sjøen, kan minne om Venezia, med kanaler som går på tvers gjennom gamlebyen.

En spasertur i gamlebyen er et must. Veldig koselig med mange små broer, restauranter og trange smug.

Dag 6Hjemreisedag

Hjemreisedag.
Du nyter en avslappende frokost før utsjekking fra hotellet. Det er gode offentlig kommunikasjoner ut til flyplassen.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. valutaendringer eller skrivefeil.

Galleri
Dato & pris

Dato

Du kan booke denne turen på valgfri fredag/søndag i perioden fra 01. april til 31. oktober.

Turen går hver (ankomst) fredag og søndag. Med minimum 4 deltakere kan du også velge andre ukedager som startdato.
NB! Denne turen sykles på egenhånd uten guide. Expa Travel AS legger alt til rette, og du gjennomfører turen i ditt tempo.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 8990,- per person, andel i dobbeltrom. Påmeldingen er bindende.

Pris varierer ift valg av romkategori, se nedenfor:

 • Pris NOK 8.990,-  per person i perioden april og oktober. Evt. singelromtillegg på NOK 3.200,-.
 • Pris NOK 9.390,- per person i mai, juni og september. Evt. singelromtillegg på NOK 3.300,-.
 • Pris NOK 9.690,- per person i juli og august. Evt. singelromtillegg på NOK 3.400,-.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • 5 x Overnatting, del i dobbeltrom iht program.
 • 5 x Frokost iht program.
 • Infopakke med detaljert kart og info for turen iht program. 
 • Nødnummer til lokal, engelsktalende samarbeidspartner.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r .
 • Flyplasstransfer t/r Genève flyplass.
 • Leie av sykkel. For priser se lenger opp på siden.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Måltider utover de som står i programmet.
 • Aktiviteter utover det som står i programmet.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her.

Ved bestilling bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Praktisk

Bagasje

Ved utlevering av leiesykkelen vil du få låne en liten sykkelbag. 
Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du evt. kan sykle med eller feste på bagasjebrettet/sykkelen slik at du blant annet kan ta med litt skiftetøy til bruk underveis på dagsetappene.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelhjelm
 • sykkelshorts (minimum 2 par)
 • komfortabel genser for sykling (minimum 2 stk.)
 • løse ermer
 • løse bein
 • evt. sykkelvest
 • sykkeljakke som tåler regn/vind
 • lue 
 • sykkelhansker
 • evt. sykkelcomputer
 • drikkeflaske
 • en varmere trøye/jakke
 • solbriller
 • solkrem
 • regnjakke
 • fritidssko til kvelden
 • kamera
 • badeklær + håndkle
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • klær til kveldene
 • toalettartikler
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • europeisk helsetrygdkort
 • pass
 • powerbank til mobilen
 • antiback til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Fly / Transfer

Flyinfo

Flybilletter er IKKE inkludert i pris, dette bestiller du på egenhånd. Det samme gjelder transfer t/r flyplass startpunkt / sluttdestinasjon. Det er gode offentlige transporter fra Annecy til flyplassen i Genève. Både tog og buss…

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via email ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer. 
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Da kontakter du Eric på telefon +47 92618805 eller mail eric@expa.no 

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding

For prisforespørsel på denne turen sender du en uforpliktende mail til info@expa.no.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Din mailadresse.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Antall deltakerne som ønsker å være med.
 • Evt. leie av sykkel (hybrid eller el-sykkel).
 • Evt. ønske om ekstra dager.
 • Ditt mobilnummer slik at vi kan kontakte deg ved spørsmål vedr. prisforespørselen.

Ta gjerne kontakt med Eric for en uforpliktende prat, han kan nås på mobil +47 92 61 88 05.