fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sykkelferie langs romantiske Rhinen

0
Price
Fra7.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2078

Pris

fra 7 990 NOK
Lengde 7 dager
Reiseperiode Apr. - okt., valgfri dato
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 6 x Overnatting, del i dblt.rom iht progr.
 • 6 x Frokost iht program.
 • Infopakke med detaljert kart & info for turen.
 • 'Hotline' til engelsktalende samarbeidspartner.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Apr-okt, valgfri dato
Sykkeltur langs romantiske Rhinen - på egenhånd
Uforglemmelig sykkeltur langs majestetiske Rhinen – fra Frankfurt til Köln

På denne turen kommer du tett på både historie og kultur – samtidig som du sykler. Det kan nesten føles litt som en ekspedisjon, hvor eventyr og historie smelter sammen når du passerer både storslåtte slott, mektige festninger og tidløse kirker som forteller århundrer med historie. Mange av severdighetene står på UNESCOs verdensarvliste. Den relative flate løypa passerer forbi mange vingårder underveis også, kanskje stopper du for å teste den lokale druen? 
Rhinen er virkelig full av liv, med mange travle havner som myldrer av både små og store fartøy. Det er et vakkert landskap hele veien, men kanskje spesielt i den fengslende Midt-Rhindalen. Mange kodak-moment der!
Vi anbefaler å teste ut det lokale kjøkkenet, erfaringsmessig er det en gastronomisk opplevelse. 

Ved turens ende, altså i Koblenz, er det enkelt å ta offentlig transport tilbake til flyplassen i Frankfurt. 

Denne turen går over 6 dager / 5 netter. 

Hvem passer turen for?

Etappene på denne turen går i flatt terreng, på sykkelvei, nesten hele veien. Dette er “feriesykling” på sitt aller beste. En opplevelsestur i et fantastisk flott landskap og gjennom koselige byer. Også på denne turen vil det være like viktig med opplevelsene underveis som med syklingen.

Dagsetappene ligger på mellom 42 – 61 km per dag, så du trenger ikke de helt store sykkelforberedelsene. Alle i normalt god form, og med god helse, kan nyte denne turen. Er du usikker på formen så er El-sykkel et veldig godt alternativ.
Ønsker du å ta en dag på egenhånd for avslapping, og kanskje litt sol&bad, i stedet for det som står på programmet så har du selvfølgelig mulighet til det underveis.

Høydepunkt
 • Alle UNESCO-severdighetene du passerer underveis.
 • Verdensberømte Loreley Rock.
 • Katedralen i Køln.
 • De koselige, historiske byene du sykler innom underveis.
 • Riesling-vinene...

Bosted

På denne turen sykler man fra hotell til hotell, dvs. at du sover på et nytt hotell hver dag. Bagasjen blir fraktet fra hotell til hotell med bil, så du sykler uten bagasjen på sykkelen.
Det er god standard på alle hotellene vi benytter på denne turen. Hvilke hotell kan variere i forhold til bookingkapasitet i høysesonger og lignende, men som oftest benytter vi oss av følgende hotell:

 • Mainz: Hilton Hotel****. Dette hotellet har utsikt over Rhinen, i utkanten av Mainz’ gamleby. Alle rommene er elegant møblert og har aircondition.
 • Oberwesel: Burghotel Schönburg****. Dette slottshotellet ligger på en skogkledd ås, med utsikt over elven Rhinen. Ca. 950 meter fra Oberwesel jernbanestasjon og 1 km fra middelalderbyens sentrum. Rommene har antikke møbler, flatskjerm-TV og gratis minibar.
 • Koblenz: Hotel Mercure Hotel Koblenz er et 4-stjerners hotell ved Rhinen, med super beliggenhet. Fine rom og et treningssenter som er åpent døgnet rundt.
 • Bad Godesberg: Boutique Hotel Dreesen****. En elegant og moderne jugendvilla midt i Bad Godesbergs villaområde. Det er to jugendstil-villaer som er forbundet med en glassbro. Den kjente restauranten “Halbedels Gasthaus” ligger kun 5 minutters gange unna. Her lager stjernekokken Rainer Maria Halbedel maten. 
 • Köln: Steigenberger Hotel*****. Fine rom og koselig bar!

Sykkelleie

Sykkelleie
Vår samarbeidspartner tilbyr utleie av komfortable sykler av god standard. Hybridsyklene har 21 – 24 gir, bagasjebrett, liten seteveske med reparasjonskit, og en sidebag du fester på bagasjebrettet.
I prisen er det også inkludert returtransport av leiesykkelen til startpunktet i Trier.
Pris hybridsykkel med 21-24 gir: fra NOK 1.200,- for hele perioden.
Pris EL-sykkel: fra NOK 2.490,- for hele perioden.
 
Du bestiller din leiesykkel samtidig som du booker turen.
Med tanke på hygiene og smitterisiko tar du med egen hjelm og drikkeflaske.
Ta med egen sykkel?
Det er selvfølgelig helt greit om du ønsker å ta med egen sykkel fra Norge. Da må du selv booke plass til den på flyet. Kostnadene for frakt av sykkel er ikke inkludert.

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • Frokost alle dager, inntas på respektive hotell. 

Unntak: ankomstdagen. 

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer. 

Dag 1Ankomstdag Frankfurt

Det går daglig flere direktefly mellom Oslo – Frankfurt (ikke inkludert i prisen).
Transfer fra flyplass til starthotellet på egenhånd.

Dersom du har bestilt leiesykkel finner du denne på hotellet, sammen med en infopakke med ukens program, kart over etappene etc.
Middag på egenhånd på hotellet eller i byen.

Dag 2Frankfurt til Mainz / ca. 42 km

Du starter sykkelturen langs den billedskjønne Main-elven. Mange flotte severdigheter underveis, som f.eks. middelalderbyen Höchst, en gang en del av erkebispedømmet Mainz og nå en bydel i Frankfurt. Etter en deilig pause for å nyte lokale delikatesser som Ebbelwoi og handkäs with music (tradisjonell eplesider og ost), fortsett ditt eventyr mot Eddersheim. Du sykler gjennom vinmarker og historiske byer for å nå samløpet mellom Main og Rhinen.
Etterhvert krysser du Rhinen før du ankommer Mainz, en by dypt forankret i over 2000 års historie. Vi anbefaler å utforske attraksjoner som den storslåtte katedralen og Gutenberg-museet.

Overnatting på Hotel Hammer (B) / Hotel Hilton Mainz (A) eller lignende.

Dag 3Mainz til Oberwesel / ca. 64 km

Etter en god natts søvn i historiske Mainz, fortsetter sykkelturen langs Rhinen. Denne dagen passerer du sjarmerende “vin byer” med mange flotte panormautsikter. Turen går gjennom den fascinerende byen Eltville for å deretter ankomme den verdensberømte vin byen Rüdesheim am Rhein. Et avstikker til Niederwald-monumentet, når du med stolheis. Her oppe får du en panoramautsikt som du ikke vil gå glipp av. Etter du har krysset Rhinen for kommer du in i Kaub, med sitt 700 år gamle slott som ligger på en liten øy og siden gjennom UNESCO-listede Rhinen-dalen, hvor hele dalen er preget av vinmarker. Obligatorisk stopp i pittoreske Bacharach før du når Oberwesel. Byen som er kjent for sine middelalderske bymurer og det majestetiske slottet Schönburg. Endelig tid for å nyte lokal vin og spesialiteter på en av de mange vertshusen. Overnatting på Hotel Augustinus (B), Weinhaus Weiler (B) / Burghotel Schönburg (A).

Dag 4Oberwesel til Koblenz / ca. 58 km

I dag sykler du langs den vestlige, venstre bredden av Rhinen, med utsikt mot den legendariske Loreley-klippen. Sykle videre til Boppard for en stolheistur til utsiktspunktet “Vierseenblick”, som gir en enestående utsikt over Rhinen.
Nå Koblenz, der Ehrenbreitstein-festningen hersker over byen. En taubane kobler Gamlebyen til festningen. Utforsk den tyske hjørnet, et historisk landemerke der elvene Rhinen og Mosel møtes. Overnatting på Hotel Brenner (B) / Hotel Mercure Koblenz (A).

Dag 5Koblenz til Bad Godesberg / ca. 61 km

I dag starter turen i Koblenz, og målet er neste hotell i Bad Godesberg. Du fortsetter på den flotte sykkelveien langs Rhinen, som fører deg videre fra det ene høydepunktet til det neste. Slott og palass dukker stadig frem i landskapet og gir en slags romantisk følelse underveis på turen. Litt som å sykle i fortiden. Vi anbefaler et stopp ved Remagen-broen, der restene av de berømte tårnene nå står som et vitnesbyrd om historien. De huser også et fasinerende fredsmuseum.

På høyre side av Rhinen ønsker Bad Honnef deg velkommen med sin sjarmerende gågate og travle torg med en rekke innbydende kafeer. Kanskje stopper du for en kaffe her?

Antakelig fanger Siebengebirge-fjellkjeden oppmerksomheten din etterhvert. Og om du ønsker og har tid kan du jo ta fergeturen over til Königswinter (anbefales!). Der finner du evt. Tysklands eldste tannhjulsbane, den frakter deg opp på Drachenfels-toppen med panoramautsikt! Der kan du også se det pittoreske Bad Godesberg på motsatt bredde av Rhinen – altså dagens mål.

Dag 6Bad Godesberg til Köln / ca. 43 km

Dagens etappe leder deg til den tidligere føderale hovedstaden Bonn. Med sine mange attraksjoner og museer. Den siste strekningen gir deg utsikt til Kölnerdomen, et ikonisk landemerke.
Dagens sykkelrute er ikke så lang, så du har antakelig god tid til å fordype deg i attraksjonene i Köln.
Din innkvartering venter i hjertet av byen, bare øyeblikk unna dens historiske underverker, på Steigenberger Hotel Cologne.
Herfra går etappen videre via Winningen til Koblenz. Dette er byen hvor Moselelven renner ut i Rhinen, ved Deutsches Eck.
En fantastisk panoramautsikt venter på deg på toppen av Ehrenbreitstein Festning, opp dit tar du taubanen (inkl.)

Dag 7Hjemreisedag

Hjemreisedag.
Du sørger selv for transfer med offentlig kommunikasjon ut til flyplassen. Det er gode tog forbindelse fra Køln til flyplassen i Frankfurt

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. valutaendringer eller skrivefeil.

Galleri
Dato & pris

Dato

Du kan bestille din tur på valgfri avreisedag i perioden fra 01. april til 31. oktober.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 7990,- per person, del i dobbeltrom. Pris varierer ift valg av romkategori, se nedenfor:

 • Pris: fra NOK 9.990,-, del i dobbeltrom standard / per person.
 • Pris: fra NOK 11.490,-, enkeltrom standard 
 • Pris: fra NOK 13.290,-, del i dobbeltrom premium / per person.
 • Pris: fra NOK 13.990,-, enkeltrom premium.                               

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • 6 x Overnatting, del i dobbeltrom iht program.
 • 6 x Frokost iht program.
 • Infopakke med detaljert kart og info for turen. 
 • Nødnummer til lokal, engelsktalende samarbeidspartner.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r Frankfurt. 
 • Flyplasstransfer t/r Frankfurt flyplass.
 • Leie av sykkel. For priser se lenger opp på siden. 
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Måltider utover de som står i programmet.
 • Aktiviteter utover det som står i programmet.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. Ved bestilling bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Praktisk

Bagasje

Ved utlevering av leiesykkelen vil du få låne en liten sidebag til bagasjebrettet / bag til sykkelen.
Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du evt. kan sykle med eller feste på bagasjebrettet slik at du blant annet kan ta med litt skiftetøy og snacks til bruk underveis på dagsetappene.

Fly / Transfer

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkludert i prisen, dette bestiller du selv. Den nærmeste flyplassen er Frankfurt Airport. Dit går det direktefly med flyselskap som f.eks. Lufthansa, SAS og Norwegian. 

Transfer t/r flyplassen 

Den enkleste transporten fra flyplassen til starthotellet er offentlig kommunikasjon. Jernbanestasjonen ligger ved siden av flyplassterminalen. Kontakt oss om du evt. heller ønsker privat transfer. 

For retur fra Køln til flyplassen i Frankfurt tar du enklest toget. Togreisen til flyplassen tar ca. 2 timer.

Transfer t/r er ikke inkludert i prisen.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelhjelm
 • sykkelshorts (minimum 2 par)
 • komfortabel genser for sykling (minimum 2 stk.)
 • løse ermer
 • løse bein
 • evt. sykkelvest
 • sykkeljakke som tåler regn/vind
 • lue 
 • sykkelhansker
 • evt. sykkelcomputer
 • drikkeflaske
 • en varmere trøye/jakke
 • solbriller
 • solkrem
 • regnjakke
 • fritidssko til kvelden
 • kamera
 • badeklær + håndkle
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • klær til kveldene
 • toalettartikler
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • Europeisk helsetrygdkort
 • pass
 • powerbank til mobilen
 • antibac til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Avreiseinfo

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via email ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer. 
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Da kontakter du Eric på telefon +47 92618805 eller mail eric@expa.no 

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding

For prisforespørsel på denne turen sender du en uforpliktende mail til info@expa.no.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Din mailadresse.
 • Ditt mobilnummer.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Antall deltakere som ønsker å være med.
 • Evt. leie av sykkel (hybrid eller el-sykkel).
 • Evt. ønske om ekstra dager.
 • Ditt mobilnummer slik at vi kan kontakte deg ved spørsmål vedr. prisforespørselen.

Ta gjerne kontakt med Eric for en uforpliktende prat, han kan nås på mobil +47 92 61 88 05.