fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sykkeltur Via Francigena i Toscana

0
Price
Fra7.390 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2144

Pris

fra 7 390 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode april - oktober, valgfri dato.
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 4 x Overnatting, del i dobbeltrom iht program.
 • 4 x Frokost iht program.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Briefing med engelsktalende, lokal representant.
 • Navigering via app iht program.
 • Nødnummer til lokal, engelsktalende samarbeidspartner.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : april. - oktober 2024.
Sykkeltur på Via Francigena i Toscana - på egenhånd
Sykkeltur i Toscana, på Via Francigena 

På denne turen sykler du på den historiske veien Via Francigena, gjennom Toscana. Veien går innom  flere av de kjente historiske byene som San Gimignano og Monteriggioni, samt gjennom mindre kjente, men desto mer sjarmerende landsbyer som f.eks. San Miniato og Colle val d’Elsa.
Ruten vi har lagt opp til går i et varierende og vakkert landskap; fra slettene ved middelalderbyen Lucca til de mer kuperte åsene i Val d’Elsa.

Selve turen starter i Lucca (UNESCO). Derifra sykler du langs åser og vinranker, forbi tusen år gamle sognekirker, og er innom flere vakre byer og steder før du avslutter turen i Siena. En tur som tar deg igjennom lokal historie, kultur og blant pittoreske omgivelser langs den gamle pilgrimsveien Via Francigena i Toscana.

Du sykler turen alene uten guide. Navigerer enkelt med hjelp av en app du laster ned som hele tiden viser deg hvor du er og hvor du skal.

Kjapt om turen

Du booker billettene på egenhånd, fortrinnsvis til Pisa eller Firenze. (Ikke inkl) Norwegian flyr direkte mellom Pisa og Oslo hver tirsdag og lørsdag. SAS flyr til Firenze med mellomlanding i København. Fra Pisa flyplass tar du enkelt toget videre til Lucca (ca. 20 min).

Dagsetappene er på ca. 47 – 51 km og går litt utenfor allfarvei. På både asfalt- og grusveier, samt på veier med begrenset trafikk. Landskapet er kupert, uten de helt store oppover- eller nedoverbakkene.
Bagasjen blir fraktet fra hotell til hotell, så du slipper bagasje på sykkelen.
Det er ingen guide med på denne turen. Du navigerer selv ved hjelp av en app som hele tiden viser hvor du er og hvor du skal. Du vil få en grundig gjennomgang av en lokal, engelsktalende samarbeidspartner ved ankomst  hotellet / på morningen første sykkeldag.
Syklene blir levert til hotellet i Lucca, og hentet på siste hotellet i Siena.
Ved påmelding velger du hvilken type sykkel du ønsker å leie. Du kan velge mellom gode hybridsykler med rett styre og bagasjebrett, eller hybridsykkel eller landeveisracer. Alle syklene er av god standard og av nyere modell.

Hvem passer denne turen for?

Dette er “feriesykling” på sitt aller beste. En opplevelsestur i et fantastisk flott landskap og gjennom koselige byer. På denne turen vil det være like viktig med opplevelsene underveis som med syklingen.

Dagsetappene ligger på mellom 47 – 51 km per dag, så du trenger ikke de helt store sykkel forberedelsene. Alle i normalt god form, og med god helse, kan nyte denne turen. Er du usikker på formen så er El-sykkel et veldig godt alternativ. Likevel er det alltid lurt å forberede seg litt i forkant av slike turer, gjerne med noen litt lengre sykkelturer. Opplevelsen blir gjerne litt bedre om kroppen er vant med flere timer i strekk på sykkelsetet. 

Flere av våre kunder velger ofte å forlenge sitt besøk med noen ekstra dager. Kontakt oss gjerne om dette er et ønske.  

Hightlights
 • Det spennende og vakre landskapet i Toscana.
 • Den italienske, lokale maten & vinen.
 • De sjarmerende middelalderbyene du ser underveis.
 • De koselige stoppene langs ruta. Kaffe og is...
 • Den lokale historien i byene / områdene du sykler i.
Pilgrimsvandring i Toscana

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.
Hotellene vi benytter har god standard og bra beliggenhet med tanke på ruten.
Det er frokost inkludert i alle overnattingene. 

Bespisning

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • Frokost alle dager iht program.

Lunsj og middag er ikke inkludert i prisen, disse måltidene spiser du på egenhånd underveis på turen og etter å ha kommet frem på hotellene.

Sykkel

Syklene

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Syklene blir levert til hotellet. På første sykkeldag vil vår lokale samarbeidspartner hjelpe deg med individuell justering, samt gi deg en kjapp gjennomgang av sykkelen.

Vår samarbeidspartner tilbyr utleie av flotte sykler av god standard. Hybridsyklene har rett styre, 21 – 24 gir, bagasjebrett, liten sykkelveske med reparasjonskit, og en sykkelbag du fester på selve sykkelen. Syklene er også utstyrt med en holder for mobiltelefon slik at du enkelt kan navigere ved hjelp av app’en.
I prisen er det også inkludert levering og henting av leiesykkelen.
 
Pris, leie av sykkel
 • Hybridsykkel med 21-24 gir: fra NOK 1.690,- for hele perioden.
 • Hybrid EL-sykkel: fra NOK 2.390,- for hele perioden.
Du bestiller leiesykkelen samtidig som du booker turen.
Med tanke på hygiene og smitterisiko tar du med egen hjelm og drikkeflaske.
 
Ta med egen sykkel?
Det er selvfølgelig helt greit om du ønsker å ta med egen sykkel fra Norge. Da må du selv booke plass til den på flyet. Kostnadene for frakt av sykkel er ikke inkludert.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 450,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. skrivefeil eller valutaendringer. 

Dag 1Ankomstdag

Turen starter i vakre Lucca, en flott, liten by med et sjarmerende gammelt bysentrum. Omringet av en helt intakt ringmur, nær 2000 år gammel. Vi anbefaler å ta en lang spasertur oppå muren! , som omgir hele byen. Lucca har mange koselige smug, små butikker, isbutikker og piazza’er med restauranter og kafeer.

Dag 2Sykling Lucca - San Miniato, 47 km

En enkel og flat etappe som fører deg fra flotte Lucca til gamlebyen i Altopascio, og videre gjennom Badia di Pozzeveri, hvor pilegrimene ofte stoppet for å hvile og be. I Altopascio må du ikke gå glipp av det lokale brødet. Nyt det gjerne ved foten av Torre Campanaria, hvor klokken, sammen med et bål tent på terrassen, pleide å veilede pilegrimene mot byen når mørket falt på.
Når du forlater Altopascio, vil du sykle langs en praktfull del av den opprinnelige brosteinsbelagte Via Francigena før du krysser elven Arno og fortsetter mot dagens slutdestinasjon San Miniato.

Dag 3San Miniato - San Gimignano, 42 km

En litt mer krevende etappe, en utrolig vakker natur venter på deg! Fra San Miniato går det nedover gjennom Val d’Elsa for senere å klatre opp igjen mot Gambassi Terme. I Pieve di Chianni har du muligheten til å nyte et sunt bad i de varme kildene.

Herifra fortsetter du turen gjennom flotte omgivelser til San Gimignano, etter vår mening en av de vakreste byene langs Via Francigena. Du vil få en forsmak på ankomsten da du ser de berømte tårnene som gjør byens velkjente silhuett. Ikke gå glipp av utsikten over denne middelalderbyen og de omkringliggende omgivelsene – det ser du best fra toppen av Torre Grossa. Eller aller helst: gå opp trappene til Rocca di Montestaffoli, der får du en ENDA mer fantastisk utsikt.

Dag 4San Gimignano - Siena, 51 km

Fra San Gimignano vil du fortsette gjennom et fantastisk landskap, over de toskanske åsene, til Colle Val d’Elsa. En landsby som fort gir deg følelsen av fortid med sitt sjarmerende, gamle sentrum, med smale smug og gamle steinhus.

Kanskje er dette den vakreste delen av Via Francigena. Stillheten i Pieve di Strove hvor det praktfulle Abbadia at Isola ligger (imponerende kloster).

Det blir et mektig syn når du nærmer deg slottet Monteriggioni, som med sin krone av tårn, er bygget på en høyde som forsvar mot den gamle republikken Siena. Ikke gå glipp av spaserturen langs murene hvor du kan beundre det omkringliggende landskapet før dere fortsetter mot Siena. Du sykler videre gjennom Porta Camollia, den klassiske Francigena-inngangen til gamlebyen helt i sentrum. Siena er virkelig en flott by. Mange koselige restauranter for hyggelig avslutningsmiddag.

Dag 5Hjemreise

Reisen er slutt, det er tid for hjemreise.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Galleri
Pris & dato

Dato

Fra april til oktober, 2024

Pris

Totalpris på denne turen er fra kr. 7390,- per person, del i dobbeltrom. 

 • Pris: I perioden april, mai og oktober, fra kr. 7.390,-, del i dobbeltrom standard / per person.
 • Pris: I perioden juni, juli, aug og sep, fra kr. 8.190,-, del i dobbeltrom standard / per person.
 • Pris: fra kr. 13.290,-, del i dobbeltrom premium / per person.
 • Pris: fra kr. 13.990,-, enkeltrom premium.                               

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Påmeldingen er bindende.

Inkludert

 • 4 x Overnatting, del i dobbeltrom iht program.
 • 4 x Frokost iht program.
 • Briefing med lokal, engelskspråklig samarbeidspartner ved ankomst.
 • Navigering med hjelp av app
 • Nødnummer til lokal, engelsktalende samarbeidspartner.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
 • All bagasjetransport iht program.

Tillegg

 • Flybillett t/r.
 • Transport til/fra flyplassen
 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Måltider utover frokost.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser ser du her. 

I bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Romfordeling

Enkeltrom

Enkeltrom kun på forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på fra kr. 2.800,- vil da tilkomme. 

Praktisk

Bagasje

All bagasje vil bli transportert mellom hotellene, du sykler altså uten bagasje på sykkelen.
Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du pakker i en myk koffert, typ sportsbag da det er begrenset med bagasjeplass i bilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelbukser
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • evt. egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera / mobil (husk å lade opp før hver avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • europeisk helsetrygdkort
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • powerbank til mobiltelefonen
 • antibac til eget bruk
 •  

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybillettene booker du på egenhånd.

Vi anbefaler Pisa som flyplass. Det er gode forbindelse med direktefly (Norwegian) Oslo – Pisa på tirsdager og lørdager.

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer. 
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Ved spørsmål kontakter du Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding

For prisforespørsel på denne turen sender du en uforpliktende mail til info@expa.no.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Din mailadresse.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Antall deltakerne som ønsker å være med.
 • Evt. leie av sykkel (hybrid eller el-sykkel).
 • Evt. ønske om ekstra dager.
 • Ditt mobilnummer slik at vi kan kontakte deg ved spørsmål vedr. prisforespørselen.

Ta gjerne kontakt med Eric for en uforpliktende prat, han kan nås på mobil +47 92 61 88 05.