fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Onsdagsgjengen til Dolomittene – Seiser Alm og Sassolungo

0
Price
Fra25.590 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1444

Pris

fra 25 590 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 15. - 22. juni 2025
Vanskelighetsgrad
Bosted

I prisen inngår

  • Flybillett Bergen - Milano-Bergamo t/r
  • Transfer til/fra flyplass Milano-Bergamo iht progr.
  • 7 x Overnatting, del i dblt.rom, iht progr.
  • 7 x Frokost iht program.
  • 7 x Middag iht program.
  • Alle utflukter iht program.
  • Heiskort på alle utfluktene iht program.
  • Expa Travels erfarne turleder Anne Grethe T. Vestrheim.
  • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 15. - 22. jun 2025
Magiske fotturer i Dolomittene!
Dette er en privat tur og derfor kun for spesielt inviterte.
Fotturer i Dolomittene – Seiser Alm og Sassolungo 

Opplev en uke med fantastiske fotturer i Dolomittene, hvor mektige fjell og innbydende fjellhytter gir deg opplevelser du sent vil glemme.
Seiser Alm, Rasciesa-platået, Sassolungo, Seceda, Col Raiser og St. Jacobs kirke – vi utforsker alle disse ikoniske destinasjonene til fots, omgitt av spektakulært landskap og utsikt som tar pusten fra deg.

Med fjellheisene tar vi oss komfortabelt opp til startpunktene eller ned etter turene, slik at vi kan nyte naturen uten de tyngste stigningene. Underveis tar vi pauser på fjellhytter (refugio) for lunsj – kanskje til og med en forfriskende Aperol Spritz i alpeluften?

Våre dagsturer er på mellom 1500–2500 meters høyde, og passer for deg som er i middels god form. På turene får du oppleve det beste av Dolomittene, mens vi kombinerer lokal mat og drikke med sosialt samvær og nydelige naturopplevelser.

Vi bor på samme hotell hele uken, med kort vei til alt du trenger.

På fridagen (torsdag) står du fritt til å utforske andre aktiviteter som SPA, sykkelturer, klatring eller vandring på egenhånd. Vår turleder, Anne Grethe T. Vestrheim, hjelper gjerne med forslag og tilrettelegging, slik at du får en avslappende og hyggelig dag som passer dine ønsker.

Kjapt om turen

Fotturene varer mellom 4 og 6 timer i kupert terreng på høyder mellom 1500 og 2500 meter over havet. Vi bruker stort sett hele dagen ute i fjellet, og selv om vi merker litt til høyden i starten, blir kroppen raskt akklimatisert. De fleste dager starter vi med fjellheis som tar oss opp de første 1000 høydemetrene, og tar oss komfortabelt ned igjen på ettermiddagen.

Hver ettermiddag og kveld vil det være tid til egne aktiviteter, enten du vil utforske byen, eller bare slappe av og nyte de vakre omgivelsene ved hotellet i den sjarmerende byen Selva di Val Gardena. Vi nyter middagene i hotellets restaurant, mens lunsjene enten er medbrakt eller inntas på en hyggelig fjellhytte (rifugio).

Høydepunkt på turen
  • Den imponerende naturen i Dolomittene
  • Den sjarmerende atmosfæren både i byen og på hotellet
  • Lunsjpausene på koselige fjellhytter – med topp mat!
  • Den fantastiske følelsen av å stå på "verdens tak"
  • Vårt flotte hotell med innbydende atmosfære

Bosted

Vi bor på det sjarmerende firestjerners Hotel Piccolo i Santa Cristina, Val Gardena.
Hotellet har en varm og innbydende atmosfære, topp service, en herlig spa-avdeling, og en førsteklasses restaurant.
Med sin supre beliggenhet er dette stedet ideelt for en avslappende og behagelig opplevelse.

Måltider

Vi har halvpensjon, som inkluderer frokost og middag i hotellets restaurant. Følgende måltider er inkludert i prisen:

  • 7 x Frokost i henhold til programmet
  • 7 x Middag i henhold til programmet

Lunsjene spiser vi på fjellhytter underveis på fotturene, og disse er ikke inkludert i prisen.

NB! Drikke til middagene er ikke inkludert. 

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dag 1Ankomstdag

Vi starter turen med direktefly fra Bergen til Milano-Bergamo med Norwegian.
Ved ankomst Milano-Bergamo står transferbussen klar for å frakte oss til vårt hotell i vakre Selva di Val Gardena. Underveis tar vi en kort pause for å få noe enkelt å spise (ikke inkludert), før vi fortsetter mot vårt mål for kvelden.

Dag 2Utflukt Seiser Alm

Etter frokost blir det en kort bussreise til Ortisei, en tur på ca. 10 minutter, før vi tar heisen opp til Seiser Alm på ca. 2005 moh. Fantastisk utsikt over hele høyfjellsplatået og den majestetiske Sassolongo. Vi går på en sti med mykt underlag, over frodige blomsterenger som minner om scenene fra musikalen Sound of Music!

Lunsj nytes på Saltriahytte/Radauer Schwaige ca. 1720 moh, alternativt nytes medbrakt nistepakke utenfor hytta. Etter lunsj fortsetter vi på grusvei ned til Monte Pana, ca. 1600 moh, hvor vi tar stolheisen ned til Santa Christina.

Dagens vandring er på ca. 10 km med en nedstigning på 300 høydemeter. I herlig natur!

Vi avslutter dagen med en velfortjent felles middag i hotellets restaurant.

Dag 3Utflukt Rasciesa-platået & Le Kreuz

Vi starter dagen med buss til den sjarmerende byen Ortisei, hvor dagens vandring tar oss til den motsatte siden av gårsdagens tur. Vi tar den lokale kabelbanen “Ulrikken” opp til Rasciesa-platået på ca. 2000 moh. Derfra følger vi en jevn stigning opp til Heiligen Kreuz Kapelle og videre til Le Kreuz på 2281 moh, hvor vi kan nyte en fantastisk utsikt, blant annet mot Østerrike.

Etter å ha tatt inn den storslåtte utsikten, går turen videre til Saltner Shwaige, hvor vi stopper for lunsj eller en kaffe, alt etter hva gruppen ønsker. Deretter tar vi kabelbanen ned igjen til Ortisei, hvor vi får litt tid til å utforske byen og kanskje gjøre noen oppdagelser på egenhånd.

Dagens etappe er på ca. 6 km med 200 høydemeter.

På kvelden samles vi til middag i hotellets restaurant.

Dag 4Utfukt Sassolongo

Etter frokost tar vi lokalbussen til Passo Sella, 2180 moh, en kjøretur på ca. 40 minutter. Her blir vi møtt av en fantastisk utsikt over både Sella Ronda og den majestetiske Marmolada. Dagens første høydepunkt er den unike “Telefonkioskheisen”, som løfter oss opp til 2700 moh. Her, mellom de to tvillingtoppene i Sassolongo-gruppen – Sasso Piatto (Plattkofel) og Sasso Lungo (Langkofel) – kan vi nyte omgivelsene. Bare heisturen i seg selv er en opplevelse å glede seg til!

Etter å ha tatt heisen ned igjen, vandrer vi langs foten av Sassolongo til Comici-hytta på 2153 moh. Her stopper vi for lunsj og en velfortjent pause før vi fortsetter videre til Monte Seura på 2025 moh. Derfra tar vi heis ned til Santa Cristina.

Dagens vandring dekker totalt 6–8 km med en stigning på ca. 200 høydemeter.

Vi avslutter dagen med en deilig middag i hotellets restaurant.

Dag 5Hviledag - på egenhånd

Denne dagen kan du bruke som du vil, enten til å slappe av eller til å utforske området på egenhånd. Kanskje frister det å nyte hotellets spa-avdeling? Husk å bestille eventuelle behandlinger i resepsjonen allerede de første dagene (ikke inkludert).

Skulle du føle for litt aktivitet, byr området rundt hotellet på flotte muligheter for klatring, sykling eller vandring. Turleder Anne Grethe er alltid tilgjengelig med gode forslag for de som ønsker å være aktive.

På kvelden samles vi til en hyggelig fellesmiddag i hotellets restaurant.

Dag 6Utflukt Seceda - Col Raiser

Etter frokost tar vi buss fra hotellet til Ortisei, hvor vi tar gondolheisen opp til Seceda på imponerende 2518 moh. Derfra rusler vi rolig videre opp til Secedatoppen, en stigning på ca. 100 høydemeter, hvor vi blir belønnet med en spektakulær utsikt over fjellkjeden Geislergruppe.

Dagen fortsetter med vandring gjennom det fantastiske landskapet, og vi stopper for en lunsj på en av de koselige fjellhyttene i området. Området vi går gjennom er kjent som et typisk murmeldyrlandskap, så vi krysser fingrene for å få øye på noen av disse morsomme skapningene underveis!

Seceda og Geislergruppe er kanskje blant de mest fotograferte stedene i Dolomittene, med sine grønne enger på den ene siden og dramatiske, spisse fjellformasjoner på den andre.

Etter en minnerik tur tar vi heisen fra Col Raiser og ned til Selva.

Dagens etappe er på ca. 8 km med 400 høydemeter.

Vi avslutter dagen med en felles middag i hotellets restaurant.

Dag 7Utflukt St. Jacobs kirke

Vi starter dagen med en vandring rett fra hotellet, og går gjennom den sjarmerende byen Santa Christina. Deretter følger vi stien gjennom vakker lerkeskog, med flott utsikt over Val Gardena underveis.
Ved St. Jacobs kirke tar vi en kort pause for å beundre den historiske bygningen og nyte utsikten mot Sassolongo-gruppen, som vi utforsket tidligere i uken.

Vandringen avsluttes i Ortisei, men de som ønsker det, kan forlenge turen med en rolig spasertur tilbake langs elven til hotellet.

Dagens etappe er på ca. 5 km med 150 høydemeter.

Vi avslutter turen med en herlig middag på hotellet.

Dag 8Hjemreisedag

Transport fra Val Gardena til flyplassen i Milano-Bergamo.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. valutaendringer eller skrivefeil.

Galleri
Pris & dato

Dato

Dato for denne turen er 15. – 22. juni 2025.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 25590,- per person, andel i dobbeltrom. Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,60 mot 1 Euro. Eventuelle endringer i vekslingskursen på mer enn 1 % kan føre til en justering av totalprisen.

Inkludert

  • Flybillett Bergen – Milano-Bergamo – Oslo – Bergen, Norwegian
  • Transfer t/r Milano-Bergamo iht program
  • 7 x Overnatting – del i dobbeltrom 
  • 7 x Frokost iht program 
  • 7 x Middag iht program
  • Alle utflukter iht. program 
  • Heiskort til alle utflukter iht program
  • Expa Travels erfarne turleder, Anne Grethe T. Vestrheim
  • Turen omfattes av Reisegarantifondet

Tillegg

  • Billetter til offentlig transport i Val Gardena iht program
  • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer)
  • Evt. enkeltromstillegg
  • Drikke til maten ved middagene
  • Lunsjene

Vilkår

Betingelser

Se våre betingelser her.  I bestillingsskjemaet må du krysse av for at du har lest og akseptert disse.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før avreise, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 25 personer / maks antall er 30 personer. Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For å gjøre turen både rimelig og sosial deler vi deltakerne på rom to og to. Ønsker du å dele rom med noen spesifikke, kan du oppgi dette i påmeldingsskjemaet.
I tilfeller der antallet deltakere ikke går opp i par, kan du bli pålagt et tillegg for enkeltrom. Dette gjelder også dersom romkameraten din avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.100,- vil da tilkomme. 

Praktisk

Bagasje

Ta gjerne med en liten ryggsekk som håndbagasje på flyet, og som du kan bruke under fotturene.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

  • vannflaske
  • behagelige og vel inngåtte fjellsko med kraftig såle. Gjerne Vibron-såle.
  • vindjakke
  • behagelige klær for vandring på høye høyder
  • shorts og badeklær
  • hansker og lue
  • solbriller
  • regnjakke
  • fritidssko til kvelden
  • kamera / mobil
  • førstehjelpsskrin i reiseformat, toalettartikler
  • klær til kveldene
  • pass
  • reiseforsikringsbevis
  • powerbank til mobilen
  • antibac til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er inkludert i prisen og er booket til følgende tider: 

  • 15. juni / Bergen – Milano-Bergamo / kl. 18:00 – 20:30 / Norwegian
  • 22. juni / Milano-Bergamo – Oslo / kl. 11:10 – 13:35 / Norwegian
    22. juni / Oslo – Bergen / kl. 15:40 – 16:35 / Norwegian
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Hold deg oppdatert ved å følge oss på våre SoMe-kanaler! Her deler vi bilder og dagsrapporter fra turene, informasjon om kommende eventyr, samt eksklusive rabattkoder og tilbud. Del gjerne disse linkene med venner og familie, slik at de kan følge DEG på DIN tur:

  • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
  • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel. Husk å tagge bilder fra turen med #expatravel og #ekteopplevelser – vi blir superglade for å se dine minner!
  • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, som Expa_Travel.
  • YouTube: Se videoer fra tidligere turer  på vår YouTube-kanal Expa Travel
  • SnapChat: Følg oss på Snapchat under navnet Expa Travel, hvor vi deler stemningsrapporter direkte fra turene. 
  • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, følg oss der for å holde deg oppdatert på alt vi gjør. 
  • Nyhetsbrev: Få de beste tilbudene rett i innboksen din! Meld deg på vårt nyhetsbrev (sendes ut 1-2 ganger i måneden) ved å registrere deg på www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt Anne Grethe på telefon +47 992 49 826  eller mail annegrethe@expa.no / Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding