fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Bodensjøen Rundt – en sykkeltur i Tyskland, Sveits og Østerrike

0
Price
Fra12.490 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1892

Pris

fra 12 490 NOK
Lengde 6 dager
Reiseperiode Apr. - okt., valgfri dato
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 5 x Overnatting, del i dblt.rom iht progr.
 • 5 x Frokost iht program.
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell iht program.
 • Fergebillett Wallhausen - Überlingen
 • GPS-tracks for navigasjon (smarttelefon-app/Garmin).
 • CO2-kompensasjon i regionen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Apr-okt, flere datoer
En innsjø – 3 land - på egenhånd
Bodensjøen Rundt – en sykkeltur i Tyskland, Sveits og Østerrike

På grensen mellom Tyskland, Sveits og Østerrike, finner vi en av Europas vakreste sjøer – Bodensjøen/Bodensee. En vakker innsjø innrammet av fantastisk vakker natur, med både koselige byer, alpene, dalstrøk, nydelige hus og herlige folk. Å sykle på de fine og tilrettelagte sykkelveiene langs innsjøen i eget tempo er rett og slett en stor opplevelse.
De tre landene har samarbeidet om en sammenhengende sykkelsti rundt hele Bodensjøen. Her får du oppleve historiske kulturperler og idylliske landsbyer, og det er vakre vingårder og frukthager så langt øyet kan se. Det er plenty av badeplasser og serveringssteder underveis på turen, så husk badetøy og visa-kortet.
Gled deg til en unik sykkeltur langt borte fra turistmassenes mas og kjas!

Du sykler på egenhånd og bestemmer dermed eget tempo.

Reisen går over 6 dager, med 5 overnattinger.

Kjapt om Bodensjøen
Bodensjøen/Bodensee/Lake Constance – kjært barn har mange navn. Innsjøen er 63 km lang, og grenser til Tyskland, Østerrike og Sveits. Geografisk skiller man mellom områdene Obersee (hoveddelen mellom Konstanz og Bregenz), Überlinger See og Untersee som er knyttet til resten av Bodensjøen gjennom elva Seerhein. Mens Untersee er en typisk grunn innsjø, når Obersee en dybde på 253 m og den største bredden på 14 km. Überlinger See er med sine 147 m også relativ dyp og byr på interessante, men ikke helt ufarlige dykkerområder.
Omringet av feriebyer på alle kanter, et sommermål for seiling, vindsurfing og svømming. Sykkelstien Bodensee-Radweg på ca. 260 km omkranser hele innsjøen. 

Bodensjøen Rundt med Expa Travel
Mange små, fine steder langs Bodensjøen / Foto: Shutterstock & Terranova
Kjapt om turen

På denne unike sykkelturen benytter vi stier/veier hvor du får oppleve det stille, rolige og pittoreske innlandet på den tyske og sveitsiske siden av innsjøen. Da unngår du mengden av syklister som sykler direkte langs innsjøen. Rutene er planlagt nøye, med et ønske om å unngå ‘turist hotspots’ og trengselen som lett kan fjerne magien i landskapet.
Du vil altså ikke benytte de “offisielle” sykkelveiene på trafikkerte veier, men heller sykle på skogs- og engstier. Du sykler likevel litt på den offisielle sykkelstien langs Bodensjøen på den østerrikske siden av innsjøen på dag 4. Dette fordi at Alpene her nesten går helt ned til innsjøen, og at det derfor ikke er mulig å sykle i innlandet. Denne etappen er likevel nydelig, da den går gjennom naturreservatet ved Rhinden.

Hvem passer turen for?

Lett – Moderat

Å rangere en sykkeltur som gjennomføres på egenhånd er vanskelig. Hva du synes er vanskelig eller lett avhenger av din egen form og kondisjon. Det vi imidlertid kan informere om for akkurat denne turen er som følger:
Etappene leder deg gjennom et svakt bølgende landskap på skogs- og engstier. Den totale distansen er ca. 213-220 km. Noen dager vil du nyte et veldig flatt terreng, andre dager fører reiseruten gjennom bølgende åser med flott panoramautsikt og fantastisk landskap. For å sykle gjennom den pittoreske idyllen i innlandet, trenger du litt ekstra innsats noen av dagene.
Er du usikker på egen form og kondisjon, anbefaler vi el-sykkel.

Klima

Klimaet i Bodensjøen-regionen er svært mildt med varme somre og moderate vintre. Blir ofte sammenlignet med klimaet ved Middelhavet. Varmt og solrikt. Et supert klima for frukt og vinproduksjon. Om våren blomstrer millioner av frukttrær og vårblomster som dekker engene i landlige områder.
Sommeren og høsten er spesielt attraktive på grunn av de blomstrende kirsebær- og epletrærne, samt de frodige vinrankene.
Fra april til oktober er været ideelt for sykling i denne regionen. Vennligst sjekk de lokale forholdene før ankomst.

Highlights
 • Gøy å ha syklet gjennom 3 land på en og samme tur!
 • Flotte, tilrettelagte sykkelstier rundt hele innsjøen.
 • Koselige, lokale, små overnattingssteder.
 • Alle 'kodak-moments' underveis.
 • De historiske kystbyene Überlingen, Meersburg, Lindau og Constance.
 • Bademuligheter hver dag.
 • Verdens kulturarv-stedene St. Gallen og Reichenau Island.
 • Vakre vingårder og frukthager så langt øyet kan se
Bodensjøen Rundt på sykkel / Foto: Terranova & Shutterstock

Bosted

Hotellene på denne turen holder medium til høy standard. Alle hotellene har en hyggelig atmosfære. Sjekk gjerne ut hotellene i Michelin eller på tripadvisor.
NB! Hotellene som nevnes er overnattingssteder inkludert i turprisen. Hvis et hotell er fullbooket på din foretrukne dato, vil vi tilby tilsvarende alternativer. Dersom disse hotellalternativene er dyrere enn våre kontraktshoteller vil vi evt. måtte belaste deg en tilleggsavgift. Dette vil vi selvfølgelig avklare med deg på forhånd.  

Überlingen: Parkhotel St. Leonhard****
Utsøkt, moderne hotell med panoramautsikt over Überlingen og Bodensee.
Alle rom med egne bad/toalett, de fleste også med balkong. Innendørs svømmebasseng. Rolig område. Ideelt for booking av ekstra dager før eller etter turen. Du kan parkere bilen på den romslige parkeringsplassen ved ankomst. Når været er fint kan du spise frokost, lunsj eller middag på hotellets nydelige terrasse, med fantastisk utsikt over byen og Bodensjøen. Inkludert i pris er 1 døgn med frokost.

Salem / Markdorf: Landgasthaus Apfelblüte***
Det enkleste hotellet på turen. Men med unik beliggenheten nær slottet i Salem. Hjemmelaget mat. Inkludert i pris er 1 døgn med frokost.

 Lindau: Lindauer Hof****
Et av de beste hotellene på øya Lindau. Det ligger supert til i havnen, med utsikt over havneinngangen. Et familiedrevet, komfortabelt 4-stjerners hotell med koselig atmosfære. Anbefales å ta en kveldstur langs promenaden. Inkludert i pris er 1 døgn med frokost.

St. Gallen: Einstein-Hotel ****
Firestjerners hotell med ideell beliggenhet for en kveldstur gjennom den nærliggende gamlebyen og den ærverdige St. Gallen-katedralen / klosterdistriktet. Inkludert i pris er 1 døgn med frokost.

Gottlieben: Hotell Porto Sofie***
Det historiske, fredede bindingsverkshuset ligger ved bredden av Seerhein/Bodensee i idylliske og romantiske Gottlieben. Hotellet åpnet igjen i april 2021, etter hel-renovering. Husets historiske karakter ble beholdt. Alle de 31 rommene er individuelt innredet. For å beholde hotellets historie er noen rom ganske små.
Hotellet brukes ofte til store, private selskap og bryllup. Skulle ‘Porto Sofie’ være fullbooket benytter vi nabohotellet ‘Drachenburg’, som også ligger i Gottlieben, rett ved innsjøen.

Ekstra døgn før / etter turen?
 • Ekstra natt Hotel St. Leonhard i Überlingen | Dobbeltrom: fra 115 Euro per natt. Rom med utsikt over innsjøen.
 • Ekstra natt Hotel St. Leonhard i Überlingen | Enkeltrom: fra 148 Euro per natt.

Sykkelleie

Sykkelleie

Touring Bike:
Komfortable 28″ tursykler, utstyrt med Shimano åttetrinns girkasse eller et nytt 24-trinns kjede-/girnav med frihjul. Du kan velge mellom en mannlig modell (med stang) og en unisex-modell med lav trinnramme. Begge modellene er tilgjengelige i forskjellige rammestørrelser. Styret er ergonomisk formet. Alle sykler er utstyrt med et stativ (bakhjul) og ideelle for flerdagsturer med sykkelvesker.

Elektrisk sykkel:
Vi tilbyr også utleie av el-sykler fra merkene EBIKE / Velo de Ville / Kreidler. Disse er alle utstyrt med et kraftig batteri og har en BOSCH eller SHIMANO motor som vil gi deg en behagelig hjelp underveis på sykkelturen.

Priser for leie av sykkel

 • 7-gear-touring sykkel med fotbremse. Inkludert 1 salveske per sykkel + 1 styreveske per rom:
  kr. 1.390,- per person. 
 • 21-/24-gir-touring sykkel med håndbremser. Inkludert 1 salveske per sykkel + 1 styreveske per rom:
  kr. 1.390,- pr. person.
 • El-sykkel. Inkludert 1 salveske per sykkel + 1 styreveske per rom:
  kr. 3.090,- pr. person.
Ta med egen sykkel?
Det er selvfølgelig helt greit om du ønsker å ta med egen sykkel fra Norge. Da må du selv booke plass til den på flyet. Kostnadene for frakt av sykkel er ikke inkludert.

Måltider

Frokost alle dager er inkludert i prisen.
Unntak: ankomstdagen. 

Fly / transfer

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette bestiller du selv. Den nærmeste og største internasjonale flyplassen er Zürich International Airport (ZRH), ca. 58 km fra Überlingen.

Transfer t/r flyplassen

Transfer er ikke inkludert i prisen. Via offentlig kommunikasjon tar du deg fra flyplassen til starthtoellet. Jernbanestasjonen på Zürich Lufthavn ligger under hovedterminalen. Herifra tar du toget til Überlingen. Kjapt togbytte i Schaffhausen.
Togstasjonen i Überlingen ligger en kilometer fra hotellet, da tar du taxi.
Togets reisetid er ca. 2 1/2 timer. Togbillettprisene varierer, men vil være mellom ca. € 60 – € 110 per person.
Dersom du foretrekker privat transport fra flyplassen kan vi selvfølgelig fikse dette. Se egne satser under punktet ‘Transfer’.

Bodensee by bike
Dagsprogram

Alle avstander er omtrentlige. 
Ved omstendigheter utenfor kontroll, værforhold eller bestemmelser utstedt av lokale myndigheter, kan reiseruten være gjenstand for endringer før / eller i løpet av turen. Underveis kan det forekomme midlertidige avvik/omkjøringer som følge av f.eks. veiarbeid, i slike tilfeller må du følge anvisningene som gis på stedet.

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer. 

Dag 1Ankomstdag Überlingen

Ankomst Überlingen (Tyskland) og Parkhotel St. Leonhard****. Rommet ditt vil være klart for innsjekking fra kl. 15:00. Et utsøkt, moderne hotell i naturskjønn beliggenhet ovenfor Überlingen. Herlig utsikt over innsjøen Bodensee/Bodensjøen. Hotellet har innendørsbasseng.
I fint vær serveres middag på hotellets terrasse (ikke inkludert), med fantastisk utsikt over byen.
På ettermiddagen anbefaler vi en tur i den gamle keiserbyen Überlingen. Konturene av middelalderbyen, som blomstret i det 15. og 16. århundre, kan tydelig ses selv i dag. Mektige porter og vegger, skåret ut av den omkringliggende steinen, har blitt godt bevart. Kjernen i gamlebyen ligger rundt “Hofstatt”-torget med rådhuset og den gotiske katedralen St. Nicholas rett i nærheten. Katedralen er ikke bare vakker på utsiden, inne finner du flere nydelige kunstverk skapt av treskjærer Jörg Zürn.

Dag 2Überlingen - Salem | 34 km

Koffertene må leveres i resepsjonen hver morgen før kl. 09.00. Informer hotellpersonalet om at bagasjen vil bli hentet av Bodensee Cycle Route Service. Har du forhåndsbestilt leiesykler vil disse bli levert før kl. 09:30 denne morgenen.
Den første sykkeletappen begynner med nedoverbakke direkte fra hotellet og går videre på litt kupert stier. Fantastisk utsikt over innsjøen når du sykler mot den flotte kirken Birnau. Denne rokokkokirken har nesten blitt et symbol på hele Bodensjøens landskap, og er en av de mest besøkte stedene rundt innsjøen. Løypen går så videre til byen Meersburg. Omgitt av bratte vingårder, er dette en av de mest romantiske middelalderbyene langs hele innsjøen. Sjarmerende smug og vakre, gamle hus viser vei opp til Meersburg Castle (Tyskland), slottet som fortsatt dominerer byen i dag.
Fra Meersburg fortsetter du mot Salem (Tyskland). Der finner du det tidligere cistercienserklosteret som fortsatt er residensen til greven av Baden og setet for den verdensberømte kostskolen. Etappen til Salem går på åker-, skogs- og engstier, gjennom et nærmest uberørt landskap. Du vil også se åsene, også kalt “drumlins”, som vitner om istiden. Denne delen av sykkelveien er en del av “Prelatstien”, som ble benyttet av munkene og prestene da de flyttet fra Salems kloster til Birnau for å holde messe der.
Overnatting på Gasthof Schwanen *** / Salem Castle (eller tilsvarende). Gasthof Schwanen (Gasthaus zum Schwanen) ble bygget i 1665 som et kloster. I løpet av historien har Salem kloster blitt Salem slott, og det har i den senere tid også blitt åpnet en restaurant, en kloster taverna, vinbar, hotell og museum kafé der. Masse historie!
( Bra men relativt enkel innkvartering).

Dag 3Salem - Lindau | 51 eller 63 km

Det er ca. 10 km fra Salem til den vakre byen Markdorf (alternativt: om du synes etappen blir for lang kan du ta tog fra Salem til Markdorf og starte dagens sykkeltur der).
Til Lindau (Tyskland) sykler du på en mindre vei, gjennom små landsbyer og inn i skoger og jordbruk. Etterhvert går landskapet ned til Bodensjøen og Wasserburg, som bokstavlig oversatt betyr ‘slott i vannet’. Den historiske halvøya Wasserburg, med løkkuppelen til barokkkirken St. George som et ikonisk landemerke i regionen. Når du sykler videre fra Wasserburg til Lindau kan du nyte en trafikkfri rute helt frem til hotellet i Lindau havn. Havneinngangen med fyrtårn og løver er et av de mest populære postkortmotivene til Bodensjøen.
Overnatting på Lindauer Hof **** / Lindau. Et hotell med førsteklasses beliggenhet på øya Lindau. Familiedrevet. Rangert som 4-stjerners. En kveldstur langs vannkanten er et must. Den vakre vinterhagerestauranten med utsikt over innsjøen er et perfekt sted å nyte en bedre middag (ikke inkludert).

Dag 4Lindau - St. Gallen | 32 eller 55 km

Merk: Kofferten din må være ulåst i dag, da den vil bli videresendt til neste stopp i Sveits. Tollvesenet må kunne åpne og sjekke bagasjen.
I dag får du oppleve tre land på en dag, husk å ta med passet ditt! Middelalderbyen Lindau bør tas en ekstra titt på før du legger ut på sykkelturen denne dagen. Sykkelstien fra Lindau til Bregenz (Østerrike) fører deg over den tysk-østerrikske grensen. På svingete stier nær kysten sykler du helt frem til Bregenzer Ache, og videre til naturreservatet nær Rohrspitz.

Ny tollstasjon på grensen Østerrike-Sveits. Etter at du har passert tollstasjonen (sørg for å ha passet med deg), kommer du til byen Rheineck (Sveits). Herfra er det skiltet sykkelsti helt frem til St. Gallen (Sveits). Jevn, men slak oppoverbakke i ca. 22 km. Dersom du synes dette blir for slitsomt kan du evt. heller ta toget Rheineck-St. Gallen. NB! I Sveits må du også kjøpe togbillett til sykkelen din!
Det er ca. 5-minutters sykkeltur fra jernbanestasjonen i St. Gallen til Hotel Einstein **** / St. Gallen. Firestjerners hotell. Ideelt plassert nær gamlebyen.

Dag 5St. Gallen - Gottlieben | 44 km

St. Gallen har vært en velstående by helt i fra middelalderen. Det store, hundre år gamle klosteret med katedralen og det verdensberømte klosterbiblioteket danner hjertet av gamlebyen. Et besøk anbefales!
Dagens etappe starter i litt oppoverbakke. Sykkelveien fører deg deretter helt ned til innsjøen, hvor du sykler mer nedoverbakke enn oppoverbakke.
Dagens mål er Gottlieben (Sveits), en liten by som ligger på Untersee, med pittoreske bindingsverkshus .
Overnatting på Hotel Die Krone *** / Gottlieben. Hotellet er i en historisk og nydelig, restaurert 300 år gammel bygning. Hvert rom er unikt. Selv om noen av rommene er små, er denne innkvarteringen et av de mest romantiske stedene ved bredden av Rhinen og innsjøen.

Dag 6Gottlieben - Überlingen | 23 eller 34 km

Merk: Kofferten din må være ulåst i dag, da den igjen vil bli ført over grensen mellom EU og Sveits.

Alternativ 1: Turen rundt innsjøen avsluttes med dagens sykkeletappe. Fra hotellet setter du deg på sykkelen for å returnere til Tyskland og byen Konstanz. En vakker sykkelsti krysser byen. Etter en spasertur gjennom byen og/eller en kaffepause ved innsjøen, sykler du gjennom flotte boligområder fra Constance til Überlingen ved sørbredden av innsjøen. Du følger en pittoresk sykkelsti som fører deg til byen Wallhausen, og fra den lille havnen tar du ferge til Überlingen. Holder du deg til den foreslåtte tidsplanen vil du ankomme Überlingen rundt kl. 13.35.

Alternativ 2: Denne etappen går via grønnsaks- og klosterøya Reichenau. Båten ut til øya ligger bare noen få meter fra hotellet. Båtturen ut til Reichenau tar ca. 34 minutter. En tur rundt den fortryllende øya med sine 3 romanske klosterkirker (verdens kulturarv) anbefales virkelig. Totalt bør du forvente minst 2 timer mer tid på denne etappen, på grunn av fergen og øy-runden.
Etter lunsjpause i Constance tar du fergen til Überlingen kl. 16:12, og ankommer Überlingen kl. 16:42.
Fra havnen til hotellet, hvor bagasjen din skal leveres og hvor bilen din står parkert/transfer er booket (ikke inkludert), er det fortsatt 2,3 km gjennom Überlingen (ca. 90 høydemeter).
Bagasjen vil bli levert innen kl. 18.00, så det kan være lurt å booke en ekstra natt her.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. valutaendringer eller skrivefeil.

Galleri
Dato & pris

Dato

Denne turen har ankomstdag på søndager, fra og med 7. april til og med 27. oktober.
Minimum antall deltakere for denne selvguidede turen er 2.
Egenvalgte turstartdager kan være mulig på forespørsel og vil kunne medføre et tillegg.

Pris

Totalpris på denne turen er fra 

 • Pris per person, del i dobbeltrom / kategori Premium: fra kr. 12.490,-.
 • Pris per person, enkeltrom / kategori Premium: fra kr. 14.290,-.

Inkludert

 • 5 x Overnatting, del i dobbeltrom iht progr.
 • 5 x frokost på respektive hotell iht progr.
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell iht program. Et kolli per person med maks vekt på 20 kg. Vi kan ikke garantere levering før kl. 18.00, så vennligst pakk deretter.
 • Fergebillett Wallhausen – Überlingen (du vil motta kupong).
 • Kart med merkede ruter og reiseinformasjon.
 • GPS-tracks for navigasjon via en privat smarttelefon-app eller privat Garmin.
 • CO2-kompensasjon i regionen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r. 
 • Sykkelleie.
 • Alle andre drikkevarer enn de som tilbys til frokost
 • Andre måltider enn de som er nevnt.
 • Hjelm & drikkeflaske.
 • Ferge & tog-billetter som ikke er nevnt under punktet ‘Inkludert’.
 • Tips til hotell- og servicebransjen.
 • Sykkelforsikring.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Måltider utover de som står i programmet.
 • Aktiviteter utover det som står i programmet.

Transfer

Tilvalg transfer

Vær oppmerksom på at transportreservasjoner må gjøres i god tid før startdato. Turen fra flyplassen til starthotellet er på ca. 110 km og tar ca. 80 – 90 minutter uten kø. Priser er som følger:

 • Transfer fra flyplassen til Hotel St. Leonhard i Überlingen: fra ca. 250,- Euro.
  1 – 3 personer med bagasje per gruppe (bil). 
 • Transfer fra flyplassen til Hotel St. Leonhard i Überlingen: fra ca. 375,- Euro.
  4 – 8 personer med bagasje per gruppe (minibuss/van).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her.

Ved bestilling bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 2 pers / maks antall er 30 pers. Prisen betinger minimum 2 personer pr. gruppe. 

Bodensjøen Rundt – en sykkeltur i Tyskland, Sveits og Østerrike / Foto: Shutterstock
Praktisk

Bagasje

Ved utlevering av leiesykkelen vil du få låne en liten bag til å ha på sykkelen.
Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du evt. kan sykle med eller feste på bagasjebrettet slik at du blant annet kan ta med litt skiftetøy til bruk underveis på dagsetappene.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelhjelm
 • sykkelshorts (minimum 2 par)
 • komfortabel genser for sykling (minimum 2 stk.)
 • løse ermer
 • løse bein
 • evt. sykkelvest
 • sykkeljakke som tåler regn/vind
 • lue 
 • sykkelhansker
 • evt. sykkelcomputer
 • drikkeflaske
 • en varmere trøye/jakke
 • solbriller
 • solkrem
 • regnjakke
 • fritidssko til kvelden
 • kamera
 • badeklær + håndkle
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • klær til kveldene
 • toalettartikler
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • Europeisk Helsekort
 • pass
 • powerbank til mobilen
 • antibac til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er IKKE inkludert i pris, dette bestiller du på egenhånd. Det samme gjelder transfer t/r flyplass startpunkt / sluttdestinasjon. 

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via email ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Annet

Kravene til innreise kan endres på kort varsel, det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på kravene som er satt av landet/landene du besøker. Vennligst se nettsiden til landenes myndigheter for denne informasjonen.

Dokumenter: Før du reiser, vennligst sjekk pass- og visumkravene til landet/landene du planlegger å besøke. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktig identifikasjon.

Vi anbefaler at du tar kopier av viktige dokumenter og papirer (pass, forsikringskort osv.). Legg igjen en kopi hjemme og ha en kopi med deg. Skulle du miste originaldokumentene dine vil det lette betraktelig på prosessen å ha kopier liggende.
NB! Vennligst sjekk statusen til European Travel Information and Authorization System (ETIAS) når du skal besøke noen av de 26 Schengen-medlemslandene for turisme, næringsliv, medisinsk eller transitt. Dette er en ekstra sikkerhetskontroll i stedet for visum.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Før du reiser anbefaler vi at du har skaffet deg reiseforsikring (obligatorisk på våre turer) samt helseforsikringskort i tilfelle tap av eiendom eller sykdom, skade eller død. Les mer her.

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon +47 92618805 eller mail eric@expa.no 

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding

For påmelding / forespørsel på denne turen sender du en mail til info@expa.no.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Din mailadresse.
 • Ditt mobilnummer.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Navn på deltakerne som ønsker å være med.
 • Evt. leie av sykkel (hybrid eller el-sykkel).
 • Evt. ønske om ekstra dager.

Ta gjerne kontakt med Eric for en uforpliktende prat, han kan nås på mobil +47 92 61 88 05.