fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

På eventyr i Nord

0
Price
Fra12.900 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2139

Pris

fra 12 900 NOK
Lengde 6 dager
Reiseperiode Valgfri dato -
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly t/r Oslo.
 • Overnatting x 5, dobl.rom.
 • Frokost alle dager iht progr.
 • Lunsj alle dager iht progr.
 • Middag alle dager iht progr.
 • Transfer iht progr.
 • Utflukter iht progr.
 • Hurtigruta Harstad – Tromsø.
 • Billett til Fjellheisen i Tromsø.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Valgfri dato
Sosialt samhold og friske opplevelser!

Endelig er tiden her for igjen å få oppleve sosialt samhold og friske opplevelser. I august skal vi igjen ut på nye eventyr. Vi skal oppleve fantastiske Vesterålen fra første rad. Det skal igjen bli gode opplevelser med treningsvenner.

I år går vår tur nordover, i vårt eget land. Trygghet prioriteres først i år. Vi er så heldige å bo i Norge som byr på massevis av fine opplevelser.
Vi kunne reist mange steder, men vi har valgt et spennende reisemål i Nord-Norge. Nabo med Lofoten, og det som kan komme til å bli det neste store turistmålet i Norge, der ligger Vesterålen. Vesterålen byr oss på 1330 øyer, kritthvite strender, fjell som stiger opp fra havet, små fiskevær som vitner om en svunnen tid og fantastiske turmuligheter. I Vesterålen vil vi rett og slett få noen spektakulære naturopplevelser.  

Vesterålen har over 200 merkede turløyper. De fleste er lett tilgjengelige, og uansett tur har du den majestetisk utsikt over vakre fjell, fjord og hav så langt øyet rekker. I Vesterålen er det vanskeligste det å velge bort. Vi skal oppleve et fantastisk stykke Norge. Vi skal få en forståelse i hvordan det var å bo ute i havgapet. Med naturalhusholdning omtrent frem til nåtid, fisk i havet, to kuer på fjøset og bær i fjellet. Eksotisk for oss, ett hard liv for de som bodde der. Vi skal besøke gamle fiskevær, som Nyksund og Stø. Så skal vi finne frem til de gode historiene.   

Lofoten, Norway
Vakker natur i nord! / Foto: Shutterstock
Fakta om Vesterålen

Vesterålen er en stripe av øyer nord og vest i havet. Ingen steder i verden smyger Golfstrømmen seg nærmere land enn akkurat her. Det er et rikt fiskeliv. Det er boltreområde for hvaler utenfor Andøya, gjennom hele året. Her er det Klondyke når den arktiske torsken, bedre kjent som Skrei, kommer på sin gytevandring fra Barentshavet.

Kjapt om turen

Det blir en aktiv reise, vi skal blant annet følge i Dronning Sonjas fotspor. Dronningruta mellom fiskeværene Stø og Nyksund er en av hennes favoritturer.
Vi skal oppleve Andøya, som har noen av Norges fineste strender. Her skal vi ut å gå med fantastisk utsikt. En av Norges mange vakre Nasjonale Turistveger går på langs av Andøya, og er vi heldige kan vi se både sel, hval og ørn fra bussvinduet.
Havet er en naturlig del av det og bo i denne landsdelen, så vi må også på sjøen. Vi skal ikke ut på storhavet, men holde oss innaskjærs, blant lune viker og koselige handelsteder i et malerisk landskap. 

Vår base blir i Sortland.

Vi skal bo tre netter på Scandic Sortland Hotell. Det er et helt nytt hotell som åpnet mars 2021. Det har en strålende beliggenhet på kaikanten, midt i Sortland sentrum, med panoramautsikt utover fjellene i Vesterålen. Her bor vi på et fantastisk flott sted.  Selve Sortland er kjent som «Den blå byen ved sundet». Noen av de blå bygningene har fått små dikt og tekster utarbeidet av forfatteren Lars Saaby Christensen.

Etter fire fine dager i Vesterålen går vår ferd videre, først til Harstad for overnatting der. Så border vi Hurtigruta neste morgen, og minutt for minutt seiler vi til Tromsø. Underveis skal vi innta den legendariske lunsjen om bord på båten. Vi ankommer Nordens Paris midt på dagen, og sjekker inn på Thon Hotel Tromsø. Hotellet ligger sentralt til. I Tromsø skal vi blant annet på byvandring, vi skal ta fjellheisen til Storsteinen og vi skal hygge oss med mat, godt drikke og allsang på selveste Rorbua. Der er det fortalt mange, gode historier.

Dette blir en aktiv tur med mange fine turer til fots. Som alltid deler vi inn i grupper, så man har et tempo som passer hver og en. Det blir interessant historie, gode vandreturer, fantastiske fiskevær, sosialt samvær og mye hygge. 

Natur og storby på en og samme tur! / Foto: Shutterstock
Highlights
 • Dronningrute - i Dronnings Sonjas fotspor.
 • De flotte fiskeværene Nyksund og Stø.
 • Andøya - med noen av Norges fineste strender.
 • Atmosfæren i 'den blå byen' Sortland.
 • Hurtigruta fra Harstad til Tromsø.
 • Utsikten fra Storsteinen og utover Tromsø.

Bosted

På denne turen bor vi på følgende hotell:

 • I Sortland bor vi tre netter på Scandic Sortland Hotell. Et helt nytt hotell som åpnet mars 2021. Det har en strålende beliggenhet på kaikanten, midt i Sortland sentrum, med panoramautsikt utover fjellene i Vesterålen. 
 • I Harstad sjekker vi inn på Scandic Harstad.
 • Og i Nordens Paris, Tromsø, bor vi på Thon Hotel Tromsø.

Bærekraft

Vårt mål er at vi, sammen med våre gjester, skal gjøre minimal påvirkning i naturen og likevel skape maksimal opplevelse.
Vi har for hvert år som har gått blitt mer og mer bevisst vårt ansvar, og jobber nå aktivt for å nå våre bærekraftsmål. Expa Travel går nå igjennom et program gjennom Travelife som skal utdanne oss og støtte vårt arbeid i å gjøre våre turer enda mer bærekraftige.
Vi både håper og tror du ønsker å bidra til dette. Les gjerne mer om vår bærekraftspolitikk her.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • Frokost alle dager (unntatt ankomstdagen)
 • Lunsj alle dager (unntatt ankomst- og hjemreisedagene)
 • Middag alle dager (unntatt hjemreisedagen)
North of Norway
Det berømte fyrtårnet i Andenes & og fiskeværet Nyksund / Foto: Shutterstock
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Dette er foreløpig program, som vil utfylles mer etter hvert. I hovedtrekk ser det slik ut, så må man ta forbehold i forhold til ytre omstendigheter.

Dag 1Ankomst Vesterålen

Vi flyr fra Oslo (direktefly) og ankommer Harstad / Evenes (se flytider).
Vi blir hentet i egen buss som tar oss til «den blå byen» Sortland. Vi installerer oss på det helt nye Scandic Sortland Hotell.

For de som ønsker kan man velge mellom en bytur, eller en vandretur opp mot Steiroheia. Fjellet ligger 472 meter over havet, vi får en herlig utsikt over Sortland og fjellene rundt. Det er det mest populære turmålet i Sortland, og vi kan loggføre turen på en hytte på toppen. Det er en grønn rute, som tilsier at den passer for alle. Det tar en drøy time å nå toppen.

Kl. 19:30 blir det felles middag på hotellet.

Dag 2Stokmarknes

Turen går mot Stokmarknes., På Hadseløya. Her blir det en fin vandring på fire fjelltopper. Hvor Storheia på 500 meter er den høyeste. Vi tar after walk på Røbrygga i Stokmarknes.

Felles middag på hotellet kl. 19:30.

Dag 3Båttur

Vi skal ut på sjøen. Her kan det komme endringer i programmet i forhold til hvor ferden går.
En populær tur er rundturen i Øksnes Vestbygd. Vi starter i Myre, som er kommunesenteret i Øksnes. Her går vi om bord i lokalbåten, og så tar vi fatt på ferden i dette vakre øyriket. Første stoppested blir Tinden. Tinden var et såkalt «utrorsvær» for fiskere fra øyene lenger inne. Her bodde de på rorbuer under vinterfiske. Dette er nå blitt fredet, og gir oss et autentisk vitnesbyrd om et levende handelssted fra en svunnen tid.
Så venter det oss en historisk vandring i lettgått terreng over til Skipnes. Der besøker vi et nydelig fiskevær som ble restaurert i 1990-årene. Her er det både en liten butikk og restaurant. Det er som å komme tilbake i tid. Så kommer lokalbåten på sin rute og tar oss tilbake til Myre.

Kl. 19:30 blir det felles middag i hotellets restaurant.

Dag 4Dronningruta

Vi skal til de to fiskeværene Stø og Nyksund i Øksnes kommune. Dit kom vår egen Dronning Sonja, kjent som en ivrig vandrer i norsk natur, i 1994. – Jeg har lagt igjen en del av hjertet mitt her, sa Dronningen til NRK.
Vandreturen fra Stø til Nyksund ble oppkalt etter henne, og senere er de 12 kilometerne blitt kåret til Norges fineste tur. Ruten har alt som Vesterålen kan tilby, flotte kyst- og strandlinjer, små koselige tettsteder og fantastiske fjell.

Nyksund hadde sin storhetstid på begynnelsen av 1900-tallet. Det var på den tiden et yrende liv, og det var det nest største fiskeværet i Vesterålen. I takt med at det kom ny teknologi i forhold til både størrelse og motorer på fiskebåter, ble fiskeværet på 1970-tallet nærmest avfolket. Med fraflytningstilskudd fra staten ble Nyksund til slutt en spøkelsesby. På slutten av 1980-tallet kom det noen kunstnere til Nyksund, og sakte, men sikkert, har stedet våknet til liv igjen. Vi skal oppleve stedet, og spise lunsj her.

Så setter vi kursen for Norges største øy, Hinnøya. Her ligger Harstad. Dit kommer vi på ettermiddagen, vi tar inn på hotellet for middag og en god natts søvn.

Kl. 19:30 – middag på hotellet.

Dag 5Hurtigruta til Tromsø

I dag blir det tidlig frokost, så vi rekker å ta en etappe på det som blir betegnet som verdens vakreste sjøreise. Vi entrer hurtigruteskipet Polarlyset, som går fra Harstad til Tromsø, klokken 07:45. Vi går i smult farvann via Finnsnes, til Tromsø.
Underveis passerer vi vakre Gisundet. Så skal vi nyte den legendariske lunsjen i en av skipets tre restauranter.

Vi ankommer Tromsø ved 14-tiden, og får resten av dagen i Nordens Paris. Den skal vi utnytte godt. Vi sjekker inn på Thon Hotel Tromsø. Så er vi klare for å få panoramautsikt over Tromsø. Vi tar fjellheisen, det er to gondoler ved navn Selen og Bjørnen, til toppen av Storsteinen. Her er det både flott utsikt og muligheter til å gå en fin tur. For de sprekeste er det mulig å gå Sherpa-trappen opp til toppen, det er 1200 trappetrinn bygget av sherpaer fra Nepal.

På kvelden skal blir det stemning og mat på det velkjente stedet Rorbua.

Dag 6Hjemreise

Så er vi klare for å få en aktiv dag, med panoramautsikt over Tromsø. Vi tar oss til fjellheisen. Der er det to gondoler ved navn Selen og Bjørnen som går til toppen av Storsteinen. Her er det fantastisk utsikt over Tromsø, og flotte muligheter til å gå en fin tur på toppen. Så gjenstår det å se om noen er så spreke at de går Sherpatrappa opp til toppen. Det er 1200 trappetrinn, bygget av sherpaer fra Nepal.

Det er restaurant på toppen med fantastisk utsikt, her har vi et deilig avslutningsmåltid. Så tar heisen ned igjen. Får vi tid, tar vi turen innom Ishavskatedralen på vei ned.

Flyavgang Kl. 19:20.

Galleri
Pris & dato

Dato

Velg dato selv, ta kontakt for et uforpliktende tilbud.

Pris

Totalpris på denne turen er fra kr. 12900,- per person.

inkludert

 • Fly t/r Oslo.
 • Overnatting x 5 – del i standard dobbeltrom.
 • Transfer iht program.
 • Utflukter iht. program.
 • Hurtigruta Harstad – Tromsø.
 • Billett til Fjellheisen i Tromsø.
 • Frokost, lunsj og middag iht. program (kun middag ankomstdag og frokost avreisedag).
 • En enhet drikke til lunsj / middag. 
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Drikke til maten ved middagene (kun en enhet inklusive).
 • Evt. enkeltromstillegg.

Vilkår

Betingelser

Se våre betingelser her.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / maks antall er 35 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Enkeltrom / romfordeling

  
Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Enkeltrom
Tillegg for enkeltrom alle nettene er fra kr. 2.300,- / per person / per tur.

Explore North of Norway
Nyksund og Bleik - vakre steder i Vesterålen! / Foto: Shutterstock / Expa Travel
Praktisk

Bagasje

For dagsturene er det viktig med en bra dagstursekk som sitter godt, og som har plass til evt. ekstra tøy.
Husk at det i tillegg må være plass til matpakke, termos og litt ekstra drikke.

Utstyr

Forslag til pakkeliste kan være:

 • Vannflaske.
 • Behagelige, vel inngåtte tursko.  
 • Regn- / vindjakke / bukse.
 • Behagelige klær for vandring  = varm fleece eller tynn dunjakke.
 • Evt. turbukse.
 • Shorts og badeklær.
 • Hansker og lue. 
 • Termos.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Kamera / mobiltelefon.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Toalettartikler.
 • Komfortable klær til kveldene (selvfølgelig casual).
 • Innesko til kveldene.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Evt. powerbank til mobilen.
 • Regnskydd til ryggsekken.
 • Antibac til eget bruk.
 • Evt. munnbind om det fremdeles er behov for dette i august.

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Ta gjerne kontakt med Eric på telefon +47 926 18 805 / mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart