fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Hike & Bike i Dolomittene

0
Price
Fra15.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1813

Pris

fra 15 990 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode Juni - sep., valgfri dato.
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 7 x Overnatting, del i dobbeltrom på 3***-hotell.
 • 7 x Frokost iht program.
 • 1 x Lunsjpakke iht program (på klatreutflukten første dagen).
 • 7 x middag iht program.
 • Alle utflukter inkl. all transport iht program.
 • All nødvendig teknisk utstyr som f.eks. klatreutstyr osv. iht program.
 • Sertifisert, lokal engelskspråklig fjellguide på klatreutflukten iht program.
 • Engelskspråklig sykkelguide alle sykkeldagene iht program.
 • Leie av topp standard landeveisracer.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Juni - sep., valgfri dato
Hike & Bike i Dolomittene
Aktiv uke i spektakulære omgivelser

Lyst på en uke med spennende sykkelturer kombinert med spektakulære fjellturer og Via Ferrata? I Dolomittene og ved Gardasjøen? Dette er en tur hvor du får utfordret deg selv!
Det blir spennende klatring i Riva del Garda og fottur i Brenta-Dolomittene. Og sykling i Brenta-Dolomittene, gjennom dalene Val di Sole og Val Non, samt over Monte Bondone (klassisk Giro d’Italia fjelletappe). Bedre blir det ikke!

Du starter i Riva del Garda / Torbole. Byene ligger fantastisk vakkert til i nordenden av Gardasjøen. Det blir spektakulær og spennende fotturer ved både Riva del Garda og i unike Brentadelen av Dolomittene – sistnevnte er med på Unesco’s Verdensarvliste!

Aktive dager ved Gardasjøen
Klatring langs fjellvegg

Første dagen er det klatring i Via Ferrata Cime Capi som gjelder. Denne turen blir en liten testtur for å få en følelse for klatring og hva Via Ferrata innebærer før turen går videre til Dolomittene for fottur i Brentafjellene.

Hva er Via Ferrata?
Under den første verdenskrig ble det første gang bygget jernstier i fjellet i Italia, og disse jernstiene ble da kalt Via Ferrata, derav navnet. Rutene i disse fjellveggene er utstyrt med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer hele strekningen eller deler av etappen. Ved hjelp av hjelmer og seler kan vi klatre i fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at vi må besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en via ferrata.
En guidet tur i en Via Ferrata med klatreseler gir mulighet til å oppleve en fantastisk luftig opplevelse i fjellveggen.

Sykkel over klassisk etappe

Sykkeldelen starter med å sykle fra Riva del Garda og nordover til den klassiske skilandsbyen Madonna del Campiglio. Her stopper du i to dager og tar en helt unik fottur i uforglemmelige omgivelser – som å vandre i et maleri!
Turen fortsetter så videre rundt Brentadelen av Dolomittene, gjennom dalene Val di Sole og Val Non, som blant annet er kjent for sine mange epletrær. Du fortsetter deretter over Monte Bondone – en klassisk fjelletappe i Giro d’Italias historie, før du igjen får vakre Gardasjøen i sikte. En rundtur med fantastiske opplevelser i en spektakulær natur. En til dels krevende, men også utrolig spennende, tur både på fjell og ved sjøen.

Higlights
 • Klatring Via Ferrata på Cime Capi, Gardasjøen.
 • Sykling opp de klassiske fjellpassene Passo Carlo Magno og Monte Bondone.
 • Spektakulær fottur i Brenta Dolomittene.
 • Mat & vin.
 • Sykling gjennom Val di Sole og Val di Non.
 • Den glitrende Gardasjøen med alle vakre små byer.

Bosted

Vi benytter oss av gode 3***-hoteller i byene Riva del Garda / Torbole. Bra service og hyggelig vertskap.
Du får bekreftet hvilket hotell du skal bo på etter påmelding.

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 7 x Frokost på hotellet iht program. 
 • 1 x Lunsj iht program (klatrelunsjen første dag).
 • 7 x Middag iht program.

Sykler

Leie av sykler

Landeveisracer
Med i prisen er leie av fullkarbon landeveisracersykkel med girsystem type Shimano Ultegra / Sram Force.

El-racersykkel
Det vil på denne turen også være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på Euro 160,- per sykkel per uke.
Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen. Leie av el-sykkelen faktureres evt. i forkant av turen.

El-hybridsykkel
Du gis også mulighet til å leie en topp standard sportslig hybrid el-sykkel. Et tillegg på Euro 140,- per sykkel per uke vil da tilkomme. Dette faktureres evt. i forkant av turen.

Valg av sykkel gjøres ved påmelding.

Opplev Gardasjøen med Expa Travel
Dagsprogram

Programmet er prelimlinært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. skrivefeil / valuta- og prisendringer.

Dag 1Ankomstdag

Ankomst Riva del Garda / Torbole. Innsjekking på hotellet.

Møte med lokal, engelskspråklig guide for briefing og gjennomgang av ukens program på ettermiddagen / kvelden.
Kanskje blir det også tid til en testtur på sykkelen før du nyter middag i en hyggelig, lokal restaurant.

Dag 2Klatring i Via Ferrata Cima Capi

Dagens aktivitet starter med en kort busstransport til startpunktet på Via Ferrata Cima Capi. Her tar du på klatreselene og starter med ca. 1 times fotvandring før kort teknisk gjennomgang av utstyr og teknikk. På vei opp mot toppen får du etterhvert en mektig utsikt over Sarcadalen, Gardasjøen og Dolomittene. Fantastisk å stå på toppen og se utover det helt unike landskapet.

Turen opp er ikke teknisk vanskelig, men relativ “luftig”. Du sikrer deg med klatreutstyret og vaiere hele tiden på vei oppover. Underveis vil du se flere gamle passasjer og forsvarsstillinger fra første verdenskrig. Det er enkelt å se for seg soldatene som kjempet en hard kamp for å overleve. Turen går i en rundløype med mye klatring oppover, og litt enklere vei ned igjen. Hele dagen har du med en lokalkjent, sertifisert guide.

Det blir antakelig tid til noen timers avslapping før det er dags for en god middag i et lokalt pizzeria.

Dag 3Sykkel fra Riva del Garda til Madonna di Campiglio

Første sykkeldag!
Relativt tidlig morgen som starter med å pakke bagasjen før frokost.
På dagens aktivitet passerer du blant annet Lago Tenno og høyplatået Di Fiave. Mektig med utsikt hele veien mot de helt unike Brenta-Dolomittene. Det går mest oppover fra start. Dette er en relativt krevende dag med ca. 2800 høydemeter og en etappelengde på ca. 75 kilometer.

Deler av løypen er på sykkelvei helt uten trafikk. Men du må også regne med litt trafikk der hvor etappen er langs bilveien. Normalt sett er det imidlertid begrenset med trafikk på de mindre veiene vi har valgt.
I passe tempo sykler du oppover i dalen. Vi regner med at du er fremme i den klassiske alpedestinasjonen på sen ettermiddag. Lunsj spiser du underveis i etappen (lunsjen er ikke inkludert i prisen).

Vel fremme i byen Madonna del Campiglio sjekker du inn og slapper av litt før det er dags for en vel fortjent middag i hotellets restaurant.

En fantastisk sykkeldag i magiske omgivelser – om enn litt krevende.
Etappens lengde: Totalt ca. 75 kilometer.
Høydeforskjell: Ca. 2800 høydemeter
Rute: https://www.plotaroute.com/route/478904

Dag 4Vandretur i Brenta-Dolomittene

Denne dagen vandrer helt i hjertet av Brenta-Dolomittene. Turen starter med fjellheisen helt opp til fjellhytta Cinque Laghi på ca 2000 moh. Turen vi anbefaller går rundt fem små fjellvann. Fantastik utsikt hele turen. Turen tar ca 4-5 timer og med ca 500 høydemeter. Ruten er relativt enkel teknisk og går på fin sti hele veien rundt fra gondolen Cinque Laghi Express til Gondolen Pradalato. Mao så tar du også heis ned fra ca 1500 moh ned til byen. En afterhike på restauranten ved heisen ,på slutten av turen, er ett must! Magisk fjelltur!

En god middag venter i hotellets restaurant kl. 20:00.

Dag 5Sykkel fra Madonna di Campiglio – Andalo

Dagen starter med en god frokost før du på nytt setter deg på sykkelen for å ta deg den siste kilometeren opp mot Passo Campo Carlo Magno. Herifra starter så en lang nedkjøring mot Val di Sole og byen Dimaro. Etappen fortsetter deretter gjennom dalen hele veien frem til Mostizzolo og Val Non, kjent for sin epledyrking. Vakkert, vakkert, vakkert!

De første 60 km går nedover eller på flata. Underveis spiser du lunsj i noen av de små byene du passerer, før du tar fatt på klatringen opp mot Andalo. Vel framme i Andalo ser du igjen Brenta-Dolomittene, men denne gang fra den andre siden!

Innsjekking og litt avslapping for å samle alle inntrykkene etter dagens etappe.
Middag i hotellets restaurant rundt kl. 20:00.
Rute: https://www.plotaroute.com/route/478919

Dag 6Sykkel fra Andalo – Monte Bondone

Denne dagen byr på flere overraskelser. Etter et fåtall kilometer fra Andalo ser du den idylliske sjøen Lago Molveno. Sjøen som ligger inneklemt mellom fjelltoppene i Brentafjellene. Du følger sjøsiden mot byene San Lorenzo, Villa Banale og Stenico. Herifra går det nedover helt frem til Pergolese hvor du stopper på vingården Pisoni for en lett lunsj og omvisning.

Ettermiddagen blir utfordrende med lang klatring, ca 25 km, oppover den legendariske Giro d’Italia- traseén Monte Bondone. Her får du testet deg i samme trasé som rytterne i dette sagnomsuste rittet. Vel oppe på toppen av fjellpasset sjekker du inn på hotellet for hvile og restitusjon før middag.

En spennende dag med både spektakulær natur, flotte sykkelveier, vingård og utfordrende klatring.

Etappens lengde: Ca. 62 km

Høydeforskjell: Ca. 2250 høydemeter

Rute: https://www.plotaroute.com/route/478947

Dag 7Sykkel fra Monte Bondone – Bardolino

Turens siste etappe. Denne dagen sykler du gjennom en av Trentoregionens viktigste kjennemerke – Val L’Adige. Dalen er kjent for sin vinproduksjon og epledyrking.
Dagen starter med en nedoverkjøring som er relativt krevende. Vel nede følger du sykkelveien som går langs elven helt ned mot Verona. Imponerende drueranker hele veien sørover mot Affi.
En siste klatring nord for Valpolicella-området før du på nytt ser Gardasjøen glitre mot deg når du de siste kilometerne triller ned mot sjøen til byen Bardolino.

Siste overnattingen blir i denne koselige byen som ligger helt nede ved sjøkanten.

Etter en opplevelsesrik uke med både fot- og sykkelturer i fantastiske omgivelser venter en verdig avslutningsmiddag.

Etappens lengde: Ca. 96 km

Høydeforskjell: Ca 1000 høydemeter

Rute: https://www.plotaroute.com/route/478996

Dag 8Hjemreisedag

Utsjekking og avreise til flyplassen.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Galleri
Pris & dato

Dato

Valgfri dato i sesongen som er fra 15. juni til og med 15. september. Hvilken uke du ønsker skriver du i påmeldingsmailen. Varighet for turen er 1 uke.

Pris

Fra NOK 15.990,- per person, del i dobbeltrom (minimum 6-8 deltakere).

Fra NOK 17.990 per person, del i dobbeltrom (minimum 4 deltakere).

Fra NOK 25.990 per person, del i dobbeltrom (minimum 2 deltakere).

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Påmeldingen er bindende.

Inkludert

 • 7 x Overnatting, del i dobbeltrom på 3***-hotell.
 • 7 x Frokost iht program. 
 • 1 x Lunsjpakke iht program (på klatreutflukten første dagen).
 • 7 x middag iht program.
 • Alle utflukter inkl. all transport iht program.
 • All nødvendig teknisk utstyr som f.eks. klatreutstyr osv. iht program.
 • Sertifisert, lokal engelskspråklig fjellguide på klatreutflukten iht program.
 • Engelskspråklig sykkelguide alle sykkeldagene iht program.
 • Leie av topp standard landeveisracer.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r.
 • Transfer til og fra flyplassen.
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Heisbillett Madonna di Campiglio.
 • Lunsj alle dager – unntatt klatreutflukten første dagen.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 4 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 4 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på fra NOK 3.300,- for hele perioden vil da tilkomme.

Fottur i Dolomittene med Expa Travel
Praktisk

Bagasje

Din bagasje vil bli fraktet fra hotell til hotell med egen bagasjetransport. Du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen.
Bagasjen må leveres i resepsjonen senest klokken 09:00 hver morgen. Husk å merke bagasjen godt med navn og mobilnummer. NB! Maks 2 stk. kolli / pers.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • vannflaske
 • behagelige og vel inngåtte fjellsko, vindjakke
 • behagelige klær for vandring på høye høyder
 • klær tilpasset sykling, sykkelsko
 • 2 x sykkelklærsett + løse armer / ben,
 • sykkelhjelm
 • drikkeflaske
 • shorts
 • hansker
 • solbriller
 • regnjakke
 • fritidssko til kvelden
 • lue
 • badeklær / håndkle
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • toalettartikler
 • europeisk helsetrygdkort
 • reiseforsikringsbevis
 • pass
 • antibac til eget bruk

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du går på fottur. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye osv.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybillett inngår ikke i prisen, men vi booker gjerne billetten for deg mot et gebyr på NOK 200,-.
Ønsker du å bestille flybilletter selv anbefaler vi deg å booke direktefly med Norwegian Oslo – Verona t/r.

Transfer

Ønsker du transfer fra flyplassen arrangerer vi gjerne det for deg. Priser er ca. som følger:

 • Verona flyplass – Riva del Garda / fra Euro 320,- per buss / Max 8 personer.
 • Malcesine – Verona flyplass / fra Euro 230,- per buss / Max 8 personer.
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Film fra tidligere tur i samme område

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer. 
 • SnapChat: På Snapchat heter vi Expa Travel, der legger vi ut stemningsrapporter direkte fra turene. 
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Da kontakter du Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding

For påmelding / forespørsel på denne turen kontakter du Eric på mail info@expa.no (evt. ringer ham på +47 926 18 805.
Mailen må inneholde følgende data:

 • Ditt mobilnummer.
 • Antall deltakere som ønsker å dra på tur.
 • Ønsket dato for turen. 
 • Evt. ønske om ekstra dager.