fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sykkeltur Giro d’Italia 2024

0
Price
Fra24.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2087

Pris

fra 24 990 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 18. mai - 25. mai 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • 7 x Overnatting, dblrom / leiligh. iht progr.
 • 7 x Frokost iht progr.
 • 7 x Lunsj iht progr.
 • 7 x Middag iht progr.
 • Leie av landeveissykkel (standard) alle dager.
 • Bagasjetransport v/ bytte av hotell iht progr.
 • Expa Travels guide sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 18. - 25. mai 2024
Giro d'Italia 2024
Giro d’Italia 2024- Sykkelturen med STOR S!

Giro d’Italiaturene våre er sykkelferie litt utenom det vanlige! I tillegg til all herlig sykling i fantastisk natur, flotte deltakere og mye sosialt samvær skal vi også være supportere og selv sykle noen av etappene i rittet. 

Dette er virkelig en aktiv ferie; vi starter med Passo Stelvio allerede første dagen! Så fortsetter turen flere kilometer langs elven Adige, mot  Bolzano og via Seiser Alm. Helt frem til Sella Ronda-massivet ved Val Gardena og Passo Pordoi. Vi sykler så videre mot Passo Falzarego til Cortina og Passo Tre Croci. De siste 40 km sykler vi selv Giro’ns 16. etappe til Selva Val Gardena. Målgangen er ikke langt fra hotellet vårt.

Dagen etter er vi selvfølgelig med når starten går på den 17. etappen.
Og på den 19. etappen står vi igjen i målområdet, denne gang Sappada.

Alle dagene har relativt korte etapper, på ca. 60 km. Noen med en god del høydemeter.
Hver dag kan de som ønsker det ta ekstra turer, da får man samlet flere kilometer og forsøkt seg på større utfordringer med flere legendariske fjellpass som feks. Passo Giau og Tre Cime di Lavaredo.

Egen følgebil

Vi har følgebil hver dag vi skifter hotell. I den finnes det noen få plasser for de som evt. skulle få litt trøtte ben.Bagasjen fraktes i følgebilen mellom hotellene.
Ved påmelding velger du du ønsker leie El-racersykkel eller standard racersykkel. Tempoet blir uansett middels da fokus ligger på opplevelsene.

Stemning både på sykkel og rundt matbordet

Det blir mye god italiensk mat & vin, og selvfølgelig skal vi også oppleve den herlige stemningen under Giro d’Italia-festen – som alltid.
I 2024 er det altså 13. gangen vi i Expa Travel arranger sykkelturer til et av verdens største sykkelritt – Giro d’Italia. Vi gleder oss til enda et sykkeleventyr!

Giro d'Italia 2024 med Expa Travel / Foto: Expa Travel
Kjapt om turen

Det er ikke å stikke under en stol at vi synes naturopplevelsene vi får underveis er like viktige som sykkelopplevelsene. Det samme gjelder fellesskapet og nye vennskap. 
Vi kan love at du får utfordret deg på sykkelen om du ønsker det. Etappene vi skal sykle er nøye utvalgt; samtlige har en eller annen gang vært med i Giro d’Italias lange historie.
Med etapper på rundt 60 km rekker vi å både nyte naturen, samt å se oss litt om på stedene vi ankommer underveis. Erfaringsmessig ønsker noen tid til sightseeing og after-bike, og andre ønsker å sykle et ekstra fjellpass eller to. Derfor sykler vi “størstedelen” av etappene før lunsj, slik at dere individuelt kan velge om dere ønsker å slappe av eller ta en ekstra sykkeltur på ettermiddagen. Du velger altså selv hvor krevende dagen skal bli!

Mulighet for å leie El-racersykkel

Selv om det blir mange høydemeter i løpet av uken trenger du ikke å være en topptrent syklist for å delta på turen, men litt forberedelse i forkant er likevel viktig. 
Ønsker du selv å styre hvor krevende sykkelturene skal være velger du å leie en El-racersykkel. Et topp alternativ for å evt. kunne nyte turen maksimalt. Det er alltid flere på disse turene som sykler El-racersykkel. 
Har du syklet en god del i forkant og liker kupert terreng, så velger du en vanlig landeveisracer. Gode opplevelser blir det nok uansett!

Det meste er inkludert i prisen

Frokost inntas på respektive hotell. Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter langs veien. Dagene avslutter vi med herlige, felles middager, gjerne med lokal mat & vin.
For å gjøre det så enkelt som mulig har vi inkludert det meste i prisen; alle måltider, 7 x overnattinger, leie av racersykkel, bagasjetransport, turleder etc.
Du fikser kun flybilletten selv. Se mer under punktet Avreiseinfo.

Maks antall deltakere på denne turen er 20 personer. Det vil antakelig bli deltakere fra alle de tre skandinaviske landene. 

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Highlights
 • De mange kilometerne ned sykkelveien langs elven Adige - i herlige omgivelser.
 • Kontrastene fra den ene dalen til den andre.
 • Følelsen av både utfordringer OG mestring.
 • Is- og kaffe-stoppene underveis.
 • Passo Val Gardena, Passo Falzarego, Passo Tre Cime.
 • Alt det praktiske er tilrettelagt, du bare møter opp og deltar.
Som alltid sykler vi flere av de samme løypene som Giro-rytterne sykler, både i årets ritt, men også fra tidligere års etapper / Foto: Expa Travel

Bosted

Vi bor, som vanlig, på koselige, små hotell med strategisk beliggenhet både for sykling og natur. Ofte er hotellene familiedrevne, med bra restaurant.
På denne turen bor vi på 5 ulike hoteller, på to av hotellene bor vi to netter.
Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom / leilighet.

Bagasjen fraktes i følgebilen mellom hotellene.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • 7 x Frokost iht progr.
 • 7 x Lunsj iht progr.
 • 7 x Middag iht progr.

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, justeres de individuelt til hver enkelt.
Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Alle sykler er nesten nye.

Egen hjelm og vannflaske må medbringes. Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

Landeveisracer
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force). De fleste syklene er Giant TCR.

El-racersykkel
Det vil  være mulig å velge El-racersykkel (landeveisracer/gravel) mot et tillegg i prisen på kr. 1900,- for hele perioden. 
En El-racersykkel fungerer som en «vanlig» racersykkel, men gir deg litt hjelp, om ønskelig, i oppoverbakkene. Alle El-sykler er konstruert slik at El-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Et fantastisk alternativ om du kjenner at du selv vil styre hvor krevende turen skal være, eller om du kjenner at du ikke har fått trent / forberedt deg godt nok i forkant av turen. Med denne muligheten kan de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil. 
Det har på tidligere Giro d’Italia-turer vært flere deltakere som har valgt El-racersykler – med stor suksess.

Oppgradert Landeveisracer
Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen på kr. 1700,- for hele uken.

Du velger type sykkel ved bestilling. Skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Følgebil

På denne turen har vi følgebil som følger oss de dager vi skifter hotell. Denne frakter også vår bagasje fra hotell til hotell.
NB! Følgebilen kommer enkelte ganger å ta andre veier enn de vi sykler pga. sykkelvei, evt avsperringer i rittet etc, veiarbeid etc. Det kan derfor være lurt å hver dag ta med en liten sekk med det aller nødvendigste i (energibars, ekstra genser etc).

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 400,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen opp til Euro 250,- / NOK 2.700,-. Skadene kan være f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem etc.
Evt. skader på over Euro 250,- / NOK 2.700,- dekker ikke forsikringen og må dekkes av leietaker.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Dag 118. mai / Ankomst Venezia og transport til Silandro

Oppmøte i Venezia kl. 13:20. Se mer info under punktet avreiseinfo. Transferbuss fra flyplassen til Silandro. Regn med ca. 3,5 timers transfer.

Innsjekk og samling for utlevering av syklene / individuell tilpassing.
Felles velkomstmiddag i hotellets egen restaurant. 

Dag 219. mai / Passo Stelvio - rundtur

Denne første sykkeldagen sykler vi det mest ikoniske fjellpasset av dem alla: Passo Stelvio. Her har Giro’n passert flere ganger tidligere, og de har Stelvio på programmet dette året også.
Fra hotellet vårt i Silandro har vi ca. 42 km, fra 715 moh til 2763 moh, opp passet. Vi skal gjennom de 48 berømte hårnålssvingene! Vel oppe blir det en meget velfortjent lunsj. Vi velger antakeligvis nedkjøringen mot Val Munstair, det vil gi oss en fantastisk rundtur med ca. 42 km oppover og 45 km nedover.

De som ønsker flere høydemeter kan evt. sykle ned til Bormio og opp igjen, og deretter tilbake til Silandro.

Vi avslutter dagen med en herlig, italiensk middag i hotellets restaurant. Deretter ønsker nok de fleste av oss å ta kvelden.

Dag 320. mai / Silandro - Bolzano / ca. 60 km nedover langs elven Adige

Etter frokost triller vi av gårde med kurs mot Bolzano. Vi følger sykkelveien hele veien medstrøms langs elven Adige. Det betyr at hele strekningen denne dagen går svakt nedover. Landskapet er som hentet fra filmens verden. En enkel etappe i flotte omgivelser.

Vi ankommer hotellet ved lunsjtid og spiser en litt sen lunsj før vi sjekker inn på hotellet.
Bolzano er en litt større by som tilbyr det meste. Vi anbefaler litt sightseeing i gamlebyen før middag.

Som frivillig ettermiddagstur tar vi oss opp til byen Valas. En flott løype med en stigning opp til ca. 1350 moh før vi ankommer Valas. Har vi god tid sykler vi også ned i dalen på andre siden, alternativt triller vi samme vei tilbake.
Samling for felles middag kl. 20:00.

Dag 421. mai / Giro d'Italia, 16. etappen. Målgangen i Santa Cristina Val Gardena. Ca 45 km.

I dag er det den store rittdagen! Både for rytterne og oss. Endelig skal vi få oppleve målgangen på toppen av en klatring – LIVE!
Kun få timer før proffene kommer sykler vi opp samme vei. Vi får med oss publikumfesten på veien opp, og kanskje hjelper nettopp stemningen oss når vi danser oppover mot Seiser Alm, og deretter videre de siste kilometerne opp til Selva di Val Gardena.
Vårt hotell ligger kun ca. en kilometer fra målgangen. Vi parkerer syklene på hotellet, skifter sko og evt. klær kjapt, og går ned til målområdet. Her venter vi inn rittet og følger de på storskjerm, deltar i folkefesten og spiser en deilig lunsj samtidig som vi ser og hører rittet nærme seg!

Vi må regne med at det blir en lang dag med både action, spenning og litt venting – men fremfor alt magisk sykling!

Felles middag i hotellets restaurant. Hotellet er kjent for et bra kjøkken!

Dag 522. mai / Legendariske Sella Ronda med sine fire fjellpass eller magisk fottur og Spa-dag

I dag sykler vi den rundturen som sykkelfans fra hele verden kommer for å sykle: Sella Ronda. Det er en helt spesiell følelse å sykle de fire berømte fjellpassen Passo Sella, Passo Gardena, Passo Campolongo og Passo Pordoi. Faktisk så stenger man av veien hele to ganger i året slik at alle verdens syklister skal få prøve seg på denne runden uten trafikk.
Denne dagen går også startskuddet for den 17. etappen. Vi lar oss inspirere av stemningen før vi stikker av gårde et par timer før startskuddet går. For vi skal sykle i rittløypa opp mot Passo Sella før vi forlater rittløypa og tar oss over Passo Pordoi og videre – etter en deilig nedkjøring – til Arabba. Her vil det nok passe med kaffe og is før neste utfordring: Passo Campolongo. Her spiser vi velfortjent lunsj før vi utfordres i Passo Gardena før de siste kilometerne ned til hotellet – en velfortjent bonus!

Alternativt er dette kanskje dagen du ønsker å ta fri fra sykling for å heller gå noen av de kjente fotturene i området. Fotturer som trekker minst like mange folk fra alle verdenshjørner som sykkelveiene. Rett ved hotellet er det flere virkelig FLOTTE muligheter til magiske fotturer. Kanskje deler du opp dagen med en fottur før du avslutter ettermiddagen i hotellets velværeavdeling m/tyrkisk badstu?

Uansett hva du måtte velge å gjøre denne dagen blir felles middag på kvelden et høydepunkt.

Dag 623. mai / Passo Gardena - Corvara - Passo Falzarego - Cortina.

Dagens mål er vertsbyen for vinter OL i 2026: Cortina. Løypa går over Passo Gardena og gjennom byen Corvara, hvor vi, etter is- og kaffe-stopp tar fatt på dagens utfordring: Passo Falzarego. Kanskje det flotteste fjellpasset av dem alle.
Vel oppe spiser vi en deilig lunsj før vi koser oss nedover de siste 15 kilometerne til OL-byen Cortina. Innsjekking og litt afterbike før felles middag.

Et par kilometer før vi når Cortina ankommer vi veikrysset hvor veien går opp mot Passo Giau. En av de mest kjente klatringene i Giro d’ Italias historie. Ikonisk klatring. Har du denne på din bucketlist? Da er dette dagen!

Felles middag på kvelden.

Dag 724. mai / Målgangen i Sappada. / ca. 54 km, hvorav ca 30 km av dem nedover

I dag får vi en av de lengste nedkjøringene vi noensinne har syklet. I mer enn 30 km skal vi nedover. I praksis vil det si at vi ikke trenger å ta et eneste tråkk på pedalene på mer enn en time. MEN, før dette så skal vi over Passo Tre Croci. Flott klatring som starter direkte etter at vi forlater Cortina. I ca. 7 kilometer går det oppover mot Tre Croci. Hele tiden omgitt av noen av de mektige og helt unike Dolomittene. Vel over fjellovergangen legger vi Dolomittene bak oss for denne gang, og triller ned mot Auronzo for et kaffestopp. Etter veikrysset i Auronzo går det på ny litt oppover mot målområdet i Sappada. Her vil vi møte rittet som kommer fra andre siden, ikke mange timer etter vår ankomst. Vi spiser en god lunsj, ser og hør rittet nærma sig og nyter stemningen.

Etter målgang triller vi ned til hotellet i Auronzo for afterbike, dusj og klesskifte før herlig, felles avslutningsmiddag.

Er du litt tidlig oppe denne morgenen og føler du har dagen? Da anbefaler vi å prøve seg på Tre Cime di Lavaredo. Mange syklisters førstevalg på bucket-listen:-)

Dag 825. mai / Hjemreise

Etter en god frokost blir det avreise til flyplassen i Venezia.

Expa Travel tar forbehold om evt. skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Løypeprofiler dag for dag
Film fra fjorårets tur

Se film fra fjorårets Giro d’Italia-tur med Expa Travel her:

Pris & dato

Dato

Dato for denne turen er 18. – 25. mai 2024.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 24990,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • 7 x Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • 7 x Frokost iht program.
 • 7 x Lunsj iht program.
 • 7 x Middag iht program.
 • Leie av landeveisracersykkel (standard) alle dager iht progr. 
 • Bagasjetransport de dagene vi bytter hotell iht progr.
 • Expa Travels guide som selv sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybillett t/r Venezia.
 • Drikke til maten.
 • Lunsj avreisedagen.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. lån av pedaler.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. oppgradering til el-sykkel / oppgradert landeveissykkel.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 25 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.400,-  vil da tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Praktisk

Bagasje

Det er viktig at du prøver å pakke så kompakt som mulig da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen (ved hotellbytte).
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen / følgebilen.

Utstyr

MEGET VIKTIG: 
Været kan veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for både vått og litt kaldere vær. Ved regn er det greit med en liten ryggsekk du kan sykle med (kan også benyttes som håndbagasje på flyet), hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m. Vått føre i høyden betyder lave temperaturer…

Anbefalt pakkeliste:

 • Egne pedaler.
 • Sykkelhjelm.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • Enkle hurtigmonterende lys til sykkelen både bak/foran (for tunneller).
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Antibac til eget bruk.

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkl i prisen. MEN, i forhold til transferbuss fra flyplassen har vi tatt høyde for du flyr med følgende flighter tur /retur Verona.
NB – Vennligst kontakte oss før du bestiller flybilletten for å få turen bekreftet.

Fra Oslo Gardermoen:

 • 18. mai 2024 / Oslo – Venezia / kl. 10:40 – kl. 13:20 (direktefly Norwegian).
 • 25. mai 2024 / Venezia – Oslo / kl. 14:00 – kl. 16:40 (direktefly Norwegian).

Fra Stavanger Sola:

 • 18. mai 2024 / Stavanger – Venezia / kl. 07:25 – kl. 13:20 (Med Norwegian via Oslo).
 • 25. mai 2024 / Venezia – Stavanger / kl. 14:00 – kl. 21:00 (Med Norwegian via Oslo).

Fra Trondheim Værnes:

 • 18. mai 2024 / Værnes – Venezia / kl. 06:35 – kl. 13:20 (Med Norwegian via Oslo).
 • 25. mai 2024 / Venezia – Værnes / kl. 14:00 – kl. 22:50 (Med KLM via Amsterdam).
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Ved spørsmål kontakter du Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding