fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Haugesund Aerobic til Italia

0
Price
Fra17.590 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2128

Pris

fra 17 590 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 16. - 20. sep. 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Fly t/r Stavanger - Firenze iht progr.
 • Busstransfer iht program.
 • 4 x Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • 4 x Frokost iht program.
 • 4 x Lunsj iht program.
 • 3 x Middag iht program.
 • Et glass vin til middagene iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 16. - 20. sep. 2024
Haugesund Aerobic til Toscana og Cinque Terre

Dette er en privat tur, og derfor kun for inviterte.

På sykkel gjennom Toscana og på fottur i Cinque Terre!

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av våre absolutte favoritter; sykkeltur gjennom et fantastisk landskap i Toscana, og fottur i unike Cinque Terre.
Den første dagen går vi mellom de fem unike byene i  Cinque Terre. Dagen etter sykler vi fra Monterosso og opp i fjellene ovenfor Cinque Terre hele veien til La Spezia, og så videre inn i regionen Toscana. Kanskje er åsene ovenfor Cinque Terre noen av de vakreste sykkelveiene vi syklet på!

Fjellene i nord-Toscana er noe helt for seg selv. Vi overnatter de siste to nettene på et fantastisk sted: Borgo Giusto. Denne lille landsbyen, i senere tid omgjort til hotell, har mange små leiligheter i helt egen stil. Herfra tar vi dagsutflukter på sykkelen, blant annet til middelalderbyen Lucca – med etterfølgende lunsj på vingård.

Vi sykler også på noen av de samme veiene som tidligere etapper i Giro d’Italia. Det blir en kombinasjon av hav og fjell, kultur og mat, aktivitet og avslapping. Mye av denne turen er virkelig utenfor ‘allfarvei’. 

ViaNova på nye eventyr
Kjapt dag om turen

Vi ankommer Firenze på kvelden. Transfer direkte fra flyplassen til hotellet i Monterosso. Målet er å vandre gjennom de fem byene i Cinque Terre på dag 2. Vi ser an hvor langt vi kommer, så tar vi enten båt eller toget tilbake til Monterosso. Fotturen fra by til by i Cinque Terre, er en av de mest kjente fotturene i hele Italia. PS! Cinque Terre (som betyr 5 byer / 5 land) uttales ‘cheen-kweh teh-rreh’.

Dag 3 setter vi oss på syklene. Regn med helt fantastisk utsikt. Vi snakker panorama!
Fra Cinque Terre sykler vi mot La Spezia, og videre inn i regionen Toscana. En etappe som også Giro d’Italia syklet i 2016. De to neste dagene bor vi på det unike hotellet Borgo Giusto. En liten middelalderby, altså en samling av hus, som er omgjort til et fantastisk sjarmerende og unikt hotell. Det ligger helt utenfor allfarvei.
Vi ankommer Borgo Giusto via en liten, smal vei over fjellet. Her bor vi i leiligheter – ingen av dem er like. Stedet byr på en flott utsikt, et herlig bassengområde og en spesiell atmosfære. Fantastisk bra lokalt kjøkken! Alt ligger med andre ord godt til rette for god stemming.

Fra Borgo Giusto sykler vi en av dagene til vingården Cantina Fubbiano. Underveis til vingården passer vi byen Lucca, som med sin helt intakte ringmur er med på Unescos Verdensarvliste. Det blir full sykkeldag også på hjemreisedagen, da sykler vi til en familiedrevet vingård for lunsj og litt smaksprøver.

Sykkeletappene ligger på mellom 50 – 75 km. Turen har noen krevende, lengre stigninger og naturen er kupert. Er du litt usikker på formen anbefaler vi El-racersykkel, som gir deg mulighet til å selv styre hvor krevende turen skal være. Er du litt mer sykkelvant og liker fysiske utfordringer velger du landeveisracer. 

Hvem passer denne turen for?

Vi ønsker at alle i normalt god kondisjon skal kunne delta. 
Både fotturen og sykkelturene går i til dels meget kupert terreng, med noen krevende stigninger. Med med  mulighet for å velge El-sykkel velger du selv hvor krevende turen skal være. El-sykkel er virkelig et supert alternativ om du er usikker på formen. Det samme gjelder for fotturen i Cinque Terre: du kan når som helst ta båt eller tog tilbake til Monterosso fra en av de andre byene, du MÅ ikke gå alle 5 om du ikke ønsker dette. 

Vi har satt en øvre grense på maks 25 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2  mindre grupper hvor vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt gruppe – alle skal kunne nyte turen. Antall grupper avhenger av antall deltakere.
Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle/gå fottur og i tillegg setter stor pris på spennende opplevelser med lokal mat og vin– ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet med panoramautsikt.
 • Den herlige lokale maten & vinen.
 • 'Kardemommebyene' i Cinque Terre
 • Overnattingene på Borgo Giusto. Den bittelille landsbyen som er gjort om til hotell.
 • Samholdet med de andre deltakerne.
Cinque Terre med Expa Travel
Toscana og Cinque Terre på en og samme tur! / Foto: Shutterstock

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Steder du kanskje ikke hadde funnet på egenhånd. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

I Cinque Terre bor vi to netter på Hotel Palme. Perfekt beliggenhet, god frokost og meget hyggelig service.
De neste to nettene bor vi på Borgo Giusto med en helt unik atmosfære. Borgo Giusto er egentlig en gammel middelalderby hvor alle husene er omgjort til hotell. Helt fantastisk beliggenhet, med super utsikt og egen, bra restaurant rett ved bassenget. 

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 4 x Frokost iht program.
 • 4 x Lunsj iht program.
 • 3 x Middag iht program.

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. 
Den første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere disse individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Syklene vi benytter er nesten helt nye. De fleste av merket Wilier.

Racersykler
Landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra/Sram Force). Alle sykler er nye (maks 1 – 2 år), og kommer med 28/11-kassett og compact krank 50/34. Leie av standard racersykkel kommer på kr. 1.700,-.

Hybridsykkel
Leie av hybridsykkel kommer på kr. 1.200,-.

El-racersykler
Topp standard El-racersykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har god rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. Vår lokale leverandør har garantert for minst 15 stk El-racersykler. Leie av El-racersykkel kommer på kr. 2.000,-.

Du har også mulighet til å velge standard hybrid El-sykkel, leie av standard hybrid El-sykkel kommer på kr. 1.700,-.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.

Pedaler

Du tar med egne pedaler. Gi oss beskjed på info@expa.no om du evt. ønsker å leie pedaler.

Følgebil

Det er ingen følgebil på denne turen, kun bagasjetransport på dag 2 (fra Cinque Terre til Borgo Giusto).

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 450,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

ViaNova til Italia
Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og/eller valutaendringer.

Dag 1Ankomstdag

Avreise fra Stavanger til Firenze kl. 12:50. Ankomst Firenze kl. 18:15.

Vi setter oss umiddelbart i transferbussen med retning Monterosso al Mare i Cinque Terre. Vi må regne med ca. 2 timers transfer.
I Cinque Terre er det regulert biltrafikk og veldig små forhold. Dvs. at vi ikke kan kjøre bussen hele veien ned til byen og hotellet. Ca. 4 kilometer før ankomst til hotellet skifter vi derfor til minibusser.

Hotellet vårt i Monterosso, Hotel Palme, ligger bra til med ca. 100 meter til stranden. Hyggelig service, et koselig familiehotell.
Vi regner med sen innsjekking på hotellet. Direkte etter innsjekking går vi og spiser på pizzeria for de som ønsker det (ikke inkl).

Dag 2Fottur Cinque Terre

Etter en god frokost er det dags for den berømte fotturen i Cinque Terre, dette blir en aktiv og bra dag!
Vi vandrer mellom de vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola og Riomaggiore. Stiene som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. Rett og slett en fantastisk opplevelse!
PS! Cinque Terre (som betyr 5 byer / 5 land) uttales ‘cheen-kweh teh-rreh’.

Regn med en krevende start, det er mye oppover i begynnelsen av turen, men virkelig verdt det når du vel har kommet opp i høyden! Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer, i kupert terreng på sti.
Man kan fint gå innom alle byene på én dag, en strekning som tar ca. 6-7 timer inklusive pauser og lunsjstopp. Vi vandrer i et rolig tempo og nyter området, den fantastiske utsikten og den obligatoriske is- og kaffepausen i alle byene. Lunsjen spiser vi i den tredje byen Corniglia.

Husk også badetøy i sekken – det er supert å stoppe for å bade i byene Vernazza, Manarola eller Riomaggiore.
Det går både båt og tog tilbake til Monterosso fra alle byene du passerer. Er det fint vær så tar vi båten – en fantastisk opplevelse. Båt/togbillett er ikke inkludert. Toget tilbake tar ca. 20 min fra byen lengst bort – båten ca. en time.

Vel tilbake på hotellet i Monterosso blir det litt velfortjent avslapping før vi samles for felles middag. I kveld spiser vi middag på vingården Buranco. Et koselig sted som ligger like utenfor gamlebyen i Monterosso, ca. 15 minutters gange fra hotellet.

Dag 3Sykling Monterosso – Borgo Giusto / Toscana

Dette blir garantert en opplevelsesrik dag. Du kan velge om du ønsker å sykle hele etappen på ca. 125 km, eller dele opp den med sykling og transport med minibuss, ca. 75 km.

Vi starter dagens etappe kl. 08:00, med retning mot La Spezia. Frem til La Spezia sykler vi langs åsen rett ovenfor Cinque Terre, med en FANTASTISK utsikt over havet!
Det blir ca. 40 km med kupert terreng frem til La Spezia. Kraftig stigning i begynnelsen, vi må jo opp på fjellet! Deretter sykler vi langs fjellsiden hele veien bort til storbyen. Vi må regne med en god del trafikk gjennom byen.
Etter La Spezia fortsetter vi over åsen mot kysten, her blir det et sent lunsjstopp (ca. kl. 15:00) på en strandrestaurant. Etter lunsj velger du om du ønsker å sykle videre eller å sitte på med minibussen til Borgo Giusto.

Sykkelturen fortsetter litt inn i landet, før vi tar fatt på enda en stigning over fjellet og helt frem til Borgo Giusto.

Velger du å sykle helt fram til hotellet blir det en lang etappe på ca. 125 km med mange høydemeter. Vi legger derfor opp til at du etter lunsj, etter ca. 75 km, har mulighet for busstransport de siste km til hotellet.
NB! Du må allerede ved frokost bestemme deg for om du ønsker å sykle hele etappen eller kun frem til lunsjstedet.

Innsjekking og en velfortjent middag med lokale spesialiteter venter på Borgo Giusto.

Dag 4Unike Lucca, vingårdsbesøk, lunsj, vinsmaking og fantastisk sykling

Etter frokost, kl. 09:00, setter vi kursen mot de flotte vinområdene på åskammene utenfor Lucca. Vi sykler på veien som fører oss forbi alle luksusvillaene – palassene nord for byen. Men, før vi svinger av mot vingården passerer vi den den helt unike byen Lucca. Byen som, med sin intakte ringmur, har fått plass på Unescos verdensarvliste. Her sykler vi den klassiske rundturen oppe på muren før vi stopper for påfyll med is og cappuccino.
Det blir ca. en times stopp før vi drar videre mot vingården. Vel fremme får vi omvisning med mulighet for å lære mer om de toscanske vinene. Det blir deilig lunsj med smaking av gårdens viner!

Etter lunsj velger du om du ønsker å sykle tilbake den korteste veien til hotellet (ca. 25 km) eller bli med på en litt lengre tur over fjellet på små, koselige veier gjennom olivenlundene helt frem til Collodi – byen der Pinocchio ble ‘født’! Her tar vi et kort stopp for vannpåfylling før vi begynner på klatringen oppover i dalen. En fantastisk vei som leder oss over fjellet og ned mot Bagni di Lucca.

Vi kommer hjem til hotellet vårt sent på ettermiddagen, og rekker antakelig litt avslapping rundt bassenget før middag.
Velger du den korteste og mindre krevende veien etter lunsj får du mer tid til sol&bad ved bassenget på hotellet.

Dagens etappe er på ca. 55 km eller ca. 85 km, avhengig av hvilken rute du velger etter lunsjstoppet.

Dag 5Hjemreise

Etter frokost og morgenbad pakker vi klar bagasjen for utsjekking.
Avreise fra hotellet kl. 11:00.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Galleri
Film fra tidligere tur i samme område
Pris & dato

Dato

Dato for turen er 16. – 20. september 2024.

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 17590,- per person, andel i dobbeltrom.
Påmeldingen er bindende.

OBS! Prisen gjelder ut fra Stavanger Sola. 

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Fly t/r Stavanger – Firenze iht program.
 • Busstransfer iht program.
 • 4 x Overnatting, del i dobbeltrom/leilighet iht program.
 • 4 x Frokost iht program.
 • 4 x Lunsj iht program.
 • 3 x Middag iht program.
 • Et glass vin til middagene iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Leie av sykkel.
 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Inngang til nasjonalparken Cinque Terre (ca. 9 Euro per pers).
 • Båt- eller togtransport tilbake til Monterosso etter fotturen i Cinque Terre (ca. 9 euro per pers).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser ser du her. 

I bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 25 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet. Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.800,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Klassiske Toscana
Praktisk

Bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Sekken kan du jo også bruke som håndbagasje på flyet.

Det er viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, som f.eks. tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. 

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen/bussen som frakter bagasjen fra hotell til hotell.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • evt. egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kraftig jogge-/trekkingsko for fotturen i Cinque Terre
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • europeisk helsetrygdkort
 • powerbank til mobiltelefonen
 • antibac til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Avreiseinfo

Flyinfo

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

 • 16. september 2024 / Stavanger – Firenze / kl. 12:50 – 18:15 (Lufthansa via Frankfurt)
 • 20. september 2024 / Firenze – Stavanger / kl. 14:40 – 22:00 (Lufthansa via Frankfurt)
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Da kontakter du Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding