fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kajakktur i Lyngørs skjærgård

0
Price
Fra3.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1799

Pris

fra 3 990 NOK
Lengde 3 dager
Reiseperiode 10. - 12. mai 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 2 x Overnatting, Lyngør Fyr & Hotel Lyngørporten.
 • 2 x Frokost iht. progr.
 • 2 x Lunsj iht progr.
 • 2 x Middag iht progr.
 • Leie av kajakk & redningsvest iht progr.
 • Alle utflukter iht progr.
 • Frakt av bagasje t/r Lyngør fyr iht progr.
 • Turleder fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 10. - 12. mai 2024
Opplev den vakre skjærgården rundt Lyngør i Kajakk
Denne turen er privat og kun for for medlemmer av Velferdsforeningen i Vestre Viken.
Aktiv langhelg i nydelige omgivelser

Kajakkpadling og ‘selsafari’, mobilitet/bevegelighetstrening, nydelig mat og herlig sosialt samvær!

I mai kan du, sammen med turleder Solveig, oppleve magien ved å gli lydløst gjennom vannet i kajakk, våkne opp etter en natt på idylliske Lyngør Fyr, og ta et oppfriskende og herlig bad før frokost. Og muligheten til å utfordre kroppen med en mobilitet-/bevegelighetstreningsøkt i herlige omgivelser. Vi kan love deg en naturopplevelse av de sjeldne, hvor du får se naturen fra et annet perspektiv. Kanskje får du også se både en og to seler underveis på turen. 

Dette er en tur som både passer en nybegynner i kajakk, så vel som den erfarne. Vi padler sammen som gruppe, i stødige havkajakker. Opplæring og tørrtrening før vi sjøsetter kajakkene en og en. 
NB! Kajakkene vi har tilgjengelig i Lyngør kan benyttes med maksvekt på 100 kg / makshøyde på 190 cm.

Første natten overnatter vi på idylliske Lyngør Fyr rett utenfor Lyngør sentrum. Siste natten tilbringer vi kvelden / natten hos Hotell Lyngørporten, med vakker beliggenhet helt nede i sjøkanten. 

På hotellet blir vi servert både middag og frokost. De andre måltidene underveis på turen tilbereder vi sammen; enten på kjøkkenet i den tidligere Bekjentboligen på Lyngør Fyr eller på en vakker holme i skjærgården. Vi skal rett og slett kjenne smaken av Sørlandet!

For de som ønsker er det altså mulighet for å starte dagene med en mobilitet-/bevegelighetstreningsøkt. Magisk start på dagen!

Dette blir naturopplevelser, herlige måltider, mye sosialt samvær og en litt annerledes overnatting!

Jentetur med kajakk til Lyngør Fyr
En aktiv og herlig helg i Lyngørs skjærgård / Foto: Expa Travel
Kjapt om turen

Solveig fra Expa Travel tar deg med til en av Sørlandets virkelige perler; Lyngør. Her vil du få noen mektige naturopplevelser. Den første kvelden tilbringes på vakre Lyngør fyr i Tvedestrand. Den andre kvelden finner du roen på Hotell Lyngørporten.

Tilbakemelding fra tidligere Kajakktur i Lyngørområdet:
“Helt nydelig tur med Expa Travel👏👌😎 Fantastiske reiseledere, det beste opplegget med kajakkturer, «selsafari», fridykking, bading, kokkekunst. Nydelig mat, både på restaurant, ute i skjæra og på Lyngør fyr. Det beste været, god stemning, mye latter og den beste turgjengen (15 fantastiske damer😘)”
– Beate With, deltaker på kajakkturen i Lyngør, april 2022 –

I 2 dager padler vi i den vakre skjærgården, og smaker på havets delikatesser. Her finnes et rikt dyreliv, og er vi heldige stifter vi også bekjentskap med en sel eller to…
Vi prøver alltid å bevege oss mest mulig for egen muskelkraft, på den måten blir miljøavtrykket minst mulig.

Hotel Lyngørporten

Lyngørporten er et bryggehotell med sydhavsstemning, med herlig beliggenhet helt nede i sjøkanten. Herifra starter vi turen med senkede skuldre

Lyngør Fyr

Lyngør Fyrstasjon har en fantastisk utsikt ut mot havgapet på øya Kjeholmen, rett nord for Lyngør i  Tvedestrand kommune. Betongfyret ble bygget i 1879, og ble først automatisert og avbemannet i 2004. Som en del av landskapet og bygningene på Lyngør er fyret fredet etter kulturminneloven. Fyret ble pusset opp i 2011 og leies ut av Aust-Agder Turistforening som turisthytte. Stedet har 22 sengeplasser, samt dusj og toalett.

Ankomst

Du kjører selv til Hotell Lyngørporten. God plass til parkering.

Høydepunkt på turen
 • Det spesielle overnattingsstedet Lyngør Fyr.
 • Følelsen å være så tett på havet.
 • Kaffekoppen i solveggen, med utsikt mot horisonten.
 • Stemningen rundt middagsbordet etter en opplevelsesrik dag.
 • Å finne roen på Hotell Lyngørporten.
 • Kajakkturer i den vakre skjærgården.
 • Mobilitet-/bevegelighetstreningsøkter med havutsikt.
Kajakktur ved Lyngør
Vi bor en natt på Hotell Lyngørporten og en natt på Lyngør Fyr! / Foto: Expa Travel

Bosted

Lyngør fyr består av selve fyrtårnet, samt tidligere betjentbolig med anneks. Betjentboligen er innredet med en stor spisesal, stue og en mindre spisestue. Der er soverommene Den blå lanterne med 5 senger og Candela og Seilmakerloftet med 3 senger i hvert rom. Det er et bad med dusj i 3.etg., samt 4 dusjer og 2 toaletter i underetasjen til Betjentboligen.

Alle dusjene har 10kr-automater for varmt vann (så blir det nok varmt vann til alle).

Hotell Lyngørporten består av flere små enheter. Samtlige hytter, rom og suiter har sjøutsikt. Hyttene har 2-3 soverom med dobbeltsenger og familiekøyer. Her kan du nyte havet fra du slår opp øynene om morgenen til du skal gå til sengs og tar en siste titt utover havet for å se om du kan få øye på lanternene fra en fiskebåt.

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 2 x Frokost iht program.
 • 2 x Lunsj iht program.
 • 2 x Middag iht program.

NB! Drikke til maten, både på hotellet og fyret, er IKKE inkludert. På Lyngørporten betales dette direkte til hotellet etter måltidet. Det du ønsker av drikke til maten på Lyngør Fyr tar du med selv.

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold ved evt. skrivefeil/valutaendringer. 
Værforbehold: vi endrer evt. på rekkefølgen av utfluktene om været tilsier det. 

Dag 1Ankomstdag Hotell Lyngørporten - Lyngør Fyr

Ankomst Hotell Lyngørporten i egen bil. Parkeringsplasser tilgjengelig rett ved hotellet. Vi skal finne roen og gjøre oss klare til en annerledes miniferie ved havet.
Vi møtes for gjennomgang og opplæring i kajakkpadling på brygga kl. 14:00. Når vi føler oss klare sjøsetter vi kajakkene og setter kursen ut mot Lyngør Fyr. Det vil nok ta litt tid før vi kommer oss avgårde, så du bør ha med deg en liten lunsj/snack. NB! Kajakkene vi har tilgjengelig i Lyngør kan benyttes med maksvekt på 100 kg / makshøyde på 190 cm.

Det tar ca. 30 minutter å padle ut til fyret. For de som ønsker kan vi padle en felles tur i området rundt fyret i løpet av ettermiddagen. De av dere som evt. har padlet tidligere kan benytte muligheten til å padle en tur på egenhånd før vi sammen starter forberedelsene til middagen.

Lyngør Fyr ligger ytterst på en holme, med utsikt til åpent hav og de vakre holmene Lyngør består av.
Ved ankomst til fyret fordeler vi rommene før vi gjør klar til en grillkveld med lokale råvarer fra Ragnvalds Pølsemakeri. Så er det bare å nyte kvelden med nydelig mat og sosialt samvær!

Bagasjen blir fraktet i egen båt ut til fyret.

Dag 2Padling i skjærgården utenfor Lyngør - Lyngørporten Hotell

For de som ønsker gis det mulighet for å starte dagen med en mobilitet-/bevegelighetstreningsøkt. Tillater været det går vi ut til klippene ved fyret. Treningsøkt med havutsikt! Etter morgenbad (?) og frokost legger vi bagasjen på bryggen, og gjør oss klare til en herlig dag i kajakken!

Dagen i dag tilbringer vi mellom holmer og skjær. Lyngør er et herlig padleparadis, og her er det øyer, holmer og skjær å gjemme seg bak om det blåser utaskjærs. Vi padler stille og rolig mellom holmene.

Lunsjen nyter vi på en av de mange øyene underveis. Kanskje passer det også å stoppe for et lite bad… Det er et yrende dyreliv i dette området, og gode muligheter for å møte på sel.

I Lyngør ‘sentrum’ stopper vi evt. for å nyte et glass før vi padler videre til Lyngørporten Hotell. Her blir vi innlosjert i hytter / rom / leiligheter, og får mulighet til å ta en dusj / se området før felles middag på kvelden.

Middagen, laget av lokale råvarer, nytes i hotellets restaurant (drikke er ikke inklusiv i pris). Kveldens middag er sanket fra havet.

Dag 3Mobilitet-/bevegelighetstreningsøkt og evt. padling eller fiske

Også i dag gis du muligheten til å starte dagen med en deilig mobilitet-/bevegelighetstreningsøkt. Vi nyter en rolig morgen med kaffe, et bad (?) og en lang frokost før utsjekking. For de som ønsker så tar vi en tur ut i kajakkene. Alternativt kan du snorkle, fiske fra land eller fra kajakk.

Etter hvert pakker vi sammen og takker for en herlig helg sammen!

Galleri
Pris & dato

Dato

Dato for turen er 10. – 12. mai (fredag – søndag).

Pris

Totalpris på denne turen er fra kr. 3990,- per person. Påmeldingen er bindende.

Inkludert

 • 2 x Overnatting
  • Lyngør Fyr, del i flersengsrom. Felles bad/dusj (2 toaletter og flere dusjer).
  • Hotell Lyngørporten, delt dobbeltrom i hytter.
 • 2 x Frokost iht program.
 • 2 x Middag iht program.
 • 2 x Lunsj iht program.
 • Alle utflukter iht program.
 • Frakt av bagasje til og fra Lyngør fyr.
 • Leie av kajakk / livvest i 2 dager. NB! Kajakkene vi har tilgjengelig i Lyngør kan benyttes med maksvekt på 100 kg / makshøyde på 190 cm.
 • Turleder fra Expa Travel AS.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Reisen til / fra Hotel Lyngørporten.
 • All drikke (brus, øl, vin etc. til middag og lunsj (egen drikke må medbringes til Lyngør fyr).
 • Sengetøy og håndkle til oppholdet på Lyngør Fyr.
 • Evt. drikke/mat på kaféen i Lyngør.
 • Dusjen på Lyngør Fyr (tar ti-kroninger).
 • Evt. parkeringsavgift for egen bil. 
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her.

I bestillingsskjemaet krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 8 pers / maks antall er 15 pers. Prisen betinger minimum 8 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

På Lyngør Fyr bor vi i Bekjentboligen, der er det kun flersengsrom tilgjengelig. Du må med andre ord regne med å dele rom.

På Lyngørporten Hotell er det dobbeltrom i hytter / leiligheter.

Enkeltrom

Kun på forespørsel på Lyngørporten Hotell, ikke mulig på Lyngør Fyr. Et enkeltromstillegg vil evt. forekomme. Ta kontakt for pris

Kajakktur ved Lyngør
Det blir servert mat & drikke både inne og ute denne helgen! / Foto: Expa Travel
Praktisk

Bagasje

Det er viktig at du på denne turen pakker i en myk sportsbag som tar så liten plass som mulig i båten t/r fyret.

Ta også gjerne med en liten vanntett sekk for dagsutfluktene i kajakken, hvor du tar med f.eks. klesskift samt varmere klær. Husk at det i tillegg må være plass til matpakke, termos og litt ekstra drikke.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • Myk sportsbag til å pakke i.
 • Vanntett pakkpose til å ha dagstur ting i, med plass til klesskifte, matpakke, drikkeflaske etc.
 • Skallklær som tåler vind og regn, bukse og jakke.
 • Penger til evt. bruk når vi går i land.
 • Sko: anbefaler litt høye Goretex sko eller fjellsko som tåler litt vann. 
 • Ullklær innerst fra topp til tå, gjerne 2 sett.
 • Ullsokker, mange foretrekker å benytte sokker når de padler.
 • Mellomlag av ull eller fleece både oppe og nede.
 • Varm fleece, ullgenser eller tynn dunjakke til bruk på kveldene.
 • Et ekstra skift (i tilfelle vi blir våte).
 • 2 x hansker/votter
 • Praktiske klær for bevegelighetstrening utendørs.
 • Hals og lue.
 • Kaffe/tekopp.
 • Termos.
 • Sitteunderlag (yogamatte).
 • Solbriller.
 • Solkrem.
 • Shorts.
 • Snacks til tur, sjokolade/energibars/nøtter el.
 • Drikkeflaske / camelsekk med drikkebag.
 • Drikke til middagen på fyret.
 • Antibac til eget bruk.
 • Badetøy.
 • Håndkle x 2 til bading i saltvann og dusjing.
 • Sengetøy / sovepose og laken til Lyngør Fyr.
 • 10-kroninger til dusjene på Lyngør Fyr.
 • Toalettsaker.
 • Toalettpapir til eget bruk.
 • Klær til kveldene, selvfølgelig casual.
 • Evt. lette sko til å ha på når du ikke er i kajakken.
 • Tøfler / innesko eller tykke sokker til å ha på fyret.
 • Evt. medisiner.
 • Myggmiddel.
 • Evt. hodelykt / lommelykt.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Powerbank til mobilen.
 • Liten kniv.
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer. 
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål?

Da kontakter du Eric på telefon +47  92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding