fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Per Thomas, vennetur i Italia

0
Price
Fra20.790 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

626

Pris

fra 20 790 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 14. - 21. sep. 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer iht progr.
 • 7 x Overnatting, dblt.rom, iht progr.
 • 7 x Frokost iht progr.
 • 6 x Lunsj iht progr.
 • 7 x Middag iht progr.
 • Leie av sykkel i 7 dager iht progr.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Skandinavisk turleder fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 14. - 21. sep 2024
Sykkel- og fottur i Italia - fra fjellene til Adriaterhavet

NB! Dette er en privat tur, og derfor kun for spesielt inviterte. 

Bli med Per Thomas på aktiv vennetur i Italia!

Abruzzo er kanskje en av de minst kjente regionene i Italia. Antakelig både for oss turister og italienerne selv… En region som byr på spennende og vakker natur, med store kontraster.
På denne turen sykler du på lite trafikkerte veier, veier du antakelig ikke visste eksisterte. I spektakulære omgivelser. På to av stedene i fjellene stopper vi en ekstra natt for flotte fotturer i Abruzzos vakre nasjonalparker.

Turen starter innenlands, i middelalderbyen Celano. Herifra sykler vi videre over fjellene, gjennom de store nasjonalparkene, og avslutter ved Adriaterhavet.
Det blir rett og slett en episk sykkelopplevelse med masse historie, små og svingete veier, spektakulær natur, sosialt samvær og herlig, lokal mat & vin. Alt dette sammen med gode venner!

Biking in Italy
Abruzzo - kontrastenes region / Foto: Expa Travel
Abruzzo – kontrastenes region

Turen starter altså i middelalderbyen Celano, ca. 1,5 timer fra Roma. Perfekt utgangspunkt for veien videre over fjellene, gjennom nasjonalparken Parco Nazionale di Abruzzo og videre ned til Adriaterhavet.
Vi sykler gjennom fantastiske, små, koselige middelalderbyer i et spennende og ukjent landskap med store kontraster. Etappene er kupert og varierende, med litt lengre oppoverbakker og lange herlige nedoverbakker.

Det blir overnatting på fire ulike steder underveis på turen.

Dette blir spennende, lærerikt og ikke minst en opplevelse du kommer huske lenge – vi gleder oss masse til å vise deg en virkelig spennende og flott region.

Hvem passer turen for?

En trenger absolutt ikke være topptrent for å bli med – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur. Samtidig som vi skal kose oss! Dagsetappene ligger på ca 50 – 100 kilometer.

Fotturen går i kupert terreng. Er du vant med å gå på tur i fjellene i Norge vil du klare denne turen helt fint. 

Du velger selv  hvilken type sykkel du ønsker. Har du syklet mye på forhånd velger du en landeveisracer. Ønsker du mulighet for å selv velge hvor krevende etappene skal være velger du El-sykkel. Syklene er forholdsvis nye Bianchi-sykler av topp kvalitet. 

Vi sykler gjennom et landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer eller mer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og liker du ikke lange oppover bakker velger du evt. El-sykkel. Etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen. 

NB! Bagasjen blir fraktet fra hotell til hotell, du sykler altså IKKE med bagasje på sykkelen. 

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet.
 • Den herlige, lokale maten og vinene.
 • Cappucino og gelato-pausene.
 • De flotte middelalderbyene vi sykler innom underveis.
 • Middagen på en ekte 'Trabucco'.
 • Felles opplevelser med gode venner

Bosted

Vi bytter hotell underveis på turen, se mer info nedenfor. 

Hotellene på turen har bra standard, både 3- og 4-stjerners. Alle bostedene er i mindre byer, og noen steder bor vi helt for oss selv på landsbygden. Variasjon skaper gjerne opplevelser som vi husker.

 • Første natten bor vi på Hotel le Gole 4**** i Celano. Supert hotell med hyggelig atmosfære og veldig bra mat!
 • Andre og tredje natten bor vi på Hotel Le Garni Mille Pini 3*** i Scanno. Et koselig ‘fjellhotell’ med hyggelig vertskap.
 • Fjerde og femte natten bor vi i byen Caramanico Terme, på Hotel Ede 3***. 
 • De siste to nettene bor vi helt nede ved Adriaterhavet, på Hotel La Chiave dei Trabocchi 4****. Et flott hotell i gangavstand fra stranden. Hotellet har eget basseng.

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 7 x Frokost iht program.
 • 6 x Lunsj iht program. Lunsj ankomstdagen samt dag 7 er ikke inkludert.
 • 7 x Middag iht program.

Frokost på respektive hotell. Felles lunsj i løpet av dagen (ikke inkludert ankomstdagen og dag 7).

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt. Abruzzo har et fantastisk kjøkken. For hvert måltid har vi valgt en meny med lokale spesialiteter.

Bagasjetransport

Vi har ikke følgebil med på turen, men bagasjen blir transportert til de ulike hotellene. Du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen.

Sykkel

Våre italienske samarbeidspartnere tilbyr leie av sykler av god kvalitet, forholdsvis nye Bianchi-sykler.
Hjelm og vannflaske tar du med selv (smittevern). Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Du kan velge mellom følgende sykkelmodeller:

 • Landeveis racersykkel (inkludert i prisen).
 • Sportslig hybridsykkel med rett styre (inkl i prisen).
 • El-hybridsykkel eller El-racersykkel (tillegg på kr. 1.800,- for hele perioden).

Har du syklet mye på forhånd velger du en landeveisracer, ønsker du mulighet til å selv velge hvor krevende etappene skal være velger du El-sykkel. Dersom du ønsker El-sykkel kan du velge mellom landeveis El-racer eller sporty El-hybridsykkel med “rett” styre. 
Vi anbefaler at du benytter sykkelsko uansett hvilken sykkel du velger. 

Litt om syklene

Landeveisracer (inkl. i prisen)
Landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye/svært lite brukt, og kommer med 28/11-kassett og compact krank 50/34. Gir som er anpasset en kupert løype. Ut i fra erfaring ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

Hybridsykkel (inkl. i prisen)
Prisen inkluderer evt. leie av sportslig hybridsykkel med rett styre. 

El-hybridsykkel eller el-racersykkel (tillegg i prisen – NOK 1.800,- for hele perioden)
El-hybridsykkel: topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Hybrid el-syklene har meget bra rekkevidde. El-racer syklene har litt kortere rekkevidde.  

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en standard racersykkel / hybridsykkel. El-syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre! Alle sykler lades ved lagring på natten. Evt. leie av El-sykkel faktureres i forkant av turen.

Valg av sykkel gjøres ved påmelding. Du kan endre ditt valg av sykkel helt frem til 14 dager før avreise. Det gjøres på ‘Din side’ som du vil få en link til ved påmelding. 

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Pedaler tar du med selv. Har du ikke mulighet å ta med egne pedaler kontakter du Eric i god tid før avgang.

Opplev Italia med Expa Travel
Gran Sasso National Park i Abruzzo er vakker og spektakulær! / Foto: Shutterstock & Expa Travel
Dagsprogram

Dag 1Ankomstdag

Transfer fra Roma Fiumicino flyplass. Ankomst Celano og Hotel Le Gole på ettermiddagen.

Etter innsjekking på hotellet bruker vi god tid på å justere og tilpasse syklene individuelt. Kanskje rekker vi en liten testtur før middag.

Felles middag i hotellets restaurant.

Dag 2Sykkeltur: Celano – Pescasseroli - Scanno

Dagens etappe: ca. 89 km / ca. 1.500 høydemeter.

Direkte etter frokost justerer vi evt. det siste på syklene. Etter å ha lastet bagasjen i bilen blir det kort briefing.
Løypen denne første dagen er meget varierende. Vi starter i flatt terreng i flere km, helt til vi når bunnen av de første fjellene. På små svingede fjellveier sykler vi oppover og helt inn i den store nasjonalparken Parco Nazionale di Abruzzo.
Landskapet veksler fort fra flatt terreng til fjell og daler. Midt inni nasjonalparken, ca. 1000 moh, ligger byen Pescasseroli, parkens administrasjonsby. Her blir det stopp for lunsj i gamlebyen før vi fortsetter videre mot neste fjellpass – Passo Giove.

Etter en lang stigning med kaffestopp på toppen, får vi en magisk utsikt over neste nasjonalpark: Parco Majella. Etter mange km. nedover ankommer vi etterhvert vårt overnattingsted i byen Scanno. En fantastisk fjellby med små, trange smug. Atmosfæren fra Middelalderen er til å ta og føle på!

Vi sjekker inn på hotellet, og får tid til litt avslapping og sightseeing på egenhånd før vi samles på byens lokale pizzeria for herlig middag!

Dag 3Fottur Parco Nazionale di Abruzzo.

Dagens etappe: ca. 10 km / ca. 500 høydemeter.

Rolig morgen, viktig med en god frokost! Kl. 10:00 er vi klare for en spennende fottur. Transport på ca. 10 min i bil før vi tar på ryggsekkene og tar fatt på fotturen. Vi følger stien opp fjellsiden gjennom en flott bøkeskog helt frem til tregrensen. Den første timen går det mye oppover. Vel oppe ved tregrensen åpner det virkelige flotte landskapet seg, og vi får en fantastisk utsikt over hele fjellområdet og over nasjonalparken.
Etterhvert kommer vi frem til fjellhytta hvor vi stopper og pakker opp en deilig medbrakt piknik. Kortreist mat. Litt vin kommer nok også på bordet. Og kanskje får vi også fyr på peisen slik at det blir kaffe etter maten. Etter påfyll med energi fortsetter vi til neste dal, og går helt ned og frem til startpunktet hvor transport tilbake til hotellet venter.

Middag på lokal restaurant rett ved hotellet.

Dag 4Sykkeltur: Scano - Sulmona - Caramanico Terme

Dagens etappe: ca. 70 km / ca. 1450 høydemeter.

Dette blir en spennende, spektakulær og utfordrende dag i majestetiske omgivelser. Kort briefing rett etter frokost.

Dagens etappe er meget varierende. Vi starter med å sykle ned i en ravine som smalner hele veien nedover. Store deler av formiddagen går nedover, med en fantastisk utsikt. En spennende etappe med mange fotostopp underveis. Etter ca. 40 km kommer vi frem til den litt større byen Sulmona. Her stopper vi for kaffe og gelato. Sulmona var en meget viktig by i Romertiden. Her passerte mange folk på vei mot Vatikanet og keiserens by Roma.

Like etter Sulmona tar vi fatt på dagens store utfordring. I de neste 25 kilometerne går det opp-opp-opp i nesten 800 høydemeter. Dette er den lengste stigningen på turen. Mektig fjellmassiv! Det høyeste punktet i etappen er på ca. 1.300 moh.

Vel over fjellpasset triller vi de siste kilometerne ned til byen vår de neste 2 dagene; Caramanico Terme.

Innsjekking og litt avslapping før vi samles til en velfortjent middag i hotellets restaurant. En herlig avslutning på dagen.

Dag 5Fottur Parco Nazionale di Maiella.

Dagens etappe: ca. 12 km / ca. 400 høydemeter.

Etter frokost og morgenens briefing vandrer vi ut i en vill og frodig natur. Vi passerer flere gamle bosteder (noen som huler i fjellet), blant annet stedet eremitten San Bartolomeo bygde sin “bolig” inne i fjellet. Nasjonalparkene i området, ikke minst den majestetiske parken Majella, byr på flott natur, historiske severdigheter og panoramautsikt hele veien. Parken er kjent for sin store ulvestamme.
Vi spiser medbragt piknik med italienske spesialiteter underveis.

Vel tilbake på hotellet er det mulig å besøke byens termalbad (ikke inkludert) – en helt spesiell opplevelse.
Dagen avsluttes med en herlig middag i hotellets restaurant.

Dag 6Sykkeltur: Caramanico Terme – San Vito Chietino

Dagens etappe: ca. 87 kilometer / ca. 1000 høydemeter.

Dette er dagen hvor vi sykler helt ned til den flotte Adriaterhavskysten. Målet er byen San Vito Chietino. Selv om løypa går fra fjellene og ned mot havet er den relativt krevende. Vi sykler gjennom et vakkert, bølgende landskap helt til vi når kysten. Deler av denne strekningen var med i Giro d’Italia i 2017. Videre sykler vi forbi Il muro di Guardiagrele, velkjent for alle sykkelinteresserte. Et monster av en stigning. Vi skal imidlertid IKKE sykle opp den bakken! Om du ikke absolutt vil da…

Vi stopper underveis for litt prøvesmaking av lokale spesialiteter som olivenolje og vin!
Lunsjen spiser vi i byen Orsogna, ca. 20 kilometer fra hotellet.
Etter lunsj sykler vi de siste 20 km. til San Vito Chietino. Her overnatter vi de siste nettene. Flott hotell med alle fasiliteter. Innsjekking før evt. tur ned til stranden for litt avslapping før middag.
Samling i baren for en aperitiff for å feire at vi har nådd kysten. Middag i lokal restaurant.

Dag 7Valget er ditt!

Rundtur langs kysten eller avslapping på stranden. Sykkeltur, shopping, strand, Spa eller en dag på golfbanen. Det er ditt valg, du velger selv hva dagen skal inneholde. Nærheten til stranden og litt shopping gir deg mulighet til en variert dag på egenhånd.

Ønsker du å sykle har du mulighet for å sykle en kjempeflott rute som ikke er så krevende. Da følger du kysten sørover langs sykkelveien. Lunsjen (ikke inkludert) tar du underveis før du snur og sykler tilbake til hotellet.

Vel tilbake på hotellet har du litt tid til å nyte stranden før det er dags for en spennende avslutningsmiddag på en ‘Trabocco’. Dette er et typisk “fiskeanlegg” som kun finnes i Abruzzo – stående på påler ute i havet. Et helt unikt og meget spesielt lokale. Og på menyen står selvfølgelig sjømat!

Dag 8Hjemreisedag

Fridag på egenhånd før bussavgang til flyplassen i Roma kl. 16:00
Flyavgang kl. 20:40.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme

Film fra tidligere tur i Abruzzo
Pris & dato

Dato

Dato for turen er 14. – 21. september 2024 (lør – lør).

Pris

Totalpris: NOK 20790 per person, andel i dobbeltrom. Påmeldingen er bindende.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer iht program.
 • 7 x Overnatting – del i dobbeltrom iht program.
 • 7 x Frokost iht program.
 • 6 x Lunsj iht program (lunsj ankomstdag og dag 7 er ikke inkl).
 • 7 x Middag iht program.
 • Leie av landeveisracer / hybridsykkel i 7 dager.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Skandinavisk turleder fra Expa Travel AS.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r.
 • Lunsj ankomstdag og dag 7.
 • Drikke til måltidene.
 • Evt. oppgradering til El-sykkel.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Hjelm, vannflaske, pedaler (utenom Shimano SPD-SL).
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her.

Ved bestilling bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 12 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 12 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.300,- vil da tilkomme. 

Galleri
Praktisk

Utstyr

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i bussen.

All bagasje vil bli transportert med bil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i m.m. 

Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for litt kaldere vær – vi vil av og til sykle helt opp på 1500 m.o.h. 

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelhjelm
 • sykkelshorts 
 • komfortabel genser for sykling 
 • løse ermer
 • løse bein
 • evt. sykkelvest
 • sykkeljakke som tåler regn/vind
 • lue 
 • sykkelhansker
 • evt. sykkelcomputer
 • drikkeflaske
 • en varmere trøye/jakke
 • solbriller
 • solkrem
 • regnjakke
 • Gode skor for fjelltur
 • Passende klær for fottur i fjellene
 • fritidssko til kvelden
 • kamera
 • badeklær + håndkle
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • klær til kveldene
 • toalettartikler
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • europeisk helsetrygdkort
 • pass
 • powerbank til mobilen

Du må være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Avgangsinfo

Flyinformasjon

Flybilletter t/r er ikke inkludert. 

Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Facebook: Vi er selvfølgelig på Facebook, der heter vi Expa Travel (rød logo). 
 • Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. 
 • TikTok: Du finner du oss også på TikTok, der har vi brukernavnet Expa_Travel.
 • YouTube: Selvfølgelig har vi en konto på YouTube, der ligger det masse filmer fra tidligere turer. 
 • LinkedIn: På Linkedin heter vi Expa Travel, gå gjerne inn og følg oss der også.
 • Nyhetsbrev: Vi har et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1-2 ganger i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Biking in Italy
Trabucco - fiskemottak på dagtid, kul restaurant på kveldstid. Sykkeltur i Abruzzo byr på kontraster. / Foto: Expa Travel
Kart

Påmelding