fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sindres vennetur på sykkel i Italia

0
Price
Fra13.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

601

Pris

fra 13 990 NOK
Lengde 6 dager
Reiseperiode 29. mai - 03. juni 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer t/r flyplass iht program.
 • 5 x Overnatting, dblt.rom, iht progr.
 • 5 x Frokost iht progr.
 • 4 x Middag iht progr.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 29. mai. - 03. jun 2024
Sykkeltur i Abruzzo - fra fjellene til Adriaterhavet

Denne turen er privat, og derfor kun for spesielt inviterte.

Vennegjengen på sykkeltur utenfor allfarvei i Italia!

Du inviteres til å bli med Sindre og gjengen på sykkeltur i Italia!
Abruzzo er kanskje en av de minst kjente regionene i Italia. Antakelig både for oss turister og italienerne selv. Det synes vi er merkelig, for dette er virkelig en region som har alt, som
byr på spennende og vakker natur, med store kontraster.
På denne turen sykler du på lite trafikkerte veier, veier du antakelig ikke visste eksisterte. I spektakulære omgivelser.
Turen starter midt i den enorme Parco Nazionale di Abruzzo – nasjonalparken, i byen som er parkens administrasjonssentrum; Pescasseroli. Herifra sykler dere videre over fjellene, gjennom nasjonalparkene, og avslutter ved Adriaterhavet.
Det blir rett og slett en episk sykkelopplevelse med masse historie, små og svingete veier, spektakulær natur, sosialt samvær og herlig, lokal mat & vin. Alt dette sammen med gode venner!

Biking in Italy
Abruzzo - kontrastenes region / Foto: Expa Travel
Abruzzo – kontrastenes region

Turen starter altså i Pescasseroli (ca. 2,5 timer fra Roma). Perfekt utgangspunkt for veien videre over fjellene, gjennom nasjonalparken Parco Nazionale di Abruzzo og videre ned til Adriaterhavet.
Du sykler gjennom fantastiske, små, hyggelige middelalderbyer i et spennende og ukjent landskap med store kontraster. Det blir overnatting på fire ulike steder. Etappene er kupert og varierende, med litt lengre oppoverbakker og lange herlige nedoverbakker.

Dette blir helt sikkert en opplevelse du kommer huske lenge!

Hvem passer turen for?

Du trenger absolutt ikke være topptrent for å bli med – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som du skal kose deg! Dagsetappene er på 71 km (mest nedover med en klatring på ca. 12 km), 43 km (en klatring på ca. 12 km),  83 km (mest nedover men også kupert inn i mellom) og siste dagen blir det ca. 40 km (helt flatt).

Du velger selv  hvilken type sykkel du ønsker å leie. Har du syklet mye på forhånd velger du en landeveisracer. Ønsker du mulighet for å selv velge hvor krevende etappene skal være velger du El-sykkel. Syklene er nesten nye Bianchi-sykler av topp kvalitet. 

Landskapet i Abruzzo er kupert. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (dere skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at du også må forsere flere, lange nedoverbakker i løpet av turen. 

NB! Bagasjen blir fraktet fra hotell til hotell, du sykler altså IKKE med bagasje på sykkelen. 

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet.
 • Den herlige, lokale maten og vinene.
 • Cappucino og gelato-pausene.
 • De flotte middelalderbyene dere sykler innom underveis.
 • Middagen på en ekte 'Trabucco'.
 • Felles opplevelser med gode venner

Bosted

Dere bytter hotell underveis på turen, se mer info nedenfor. 

Hotellene på turen har bra standard, både 3- og 4-stjerners. Alle bostedene er i mindre byer, og noen steder bor dere helt for dere selv på landsbygden. Variasjon skaper gjerne opplevelser som du husker.

 • Første natten bor dere på 4**** hotel i Pescasseroli. 
 • Andre natten bor dere midt i byen Sulmona, på Hotel Ovidius 4****. Et hyggelig familiedrevet hotell. 
 • Tredje natten blir i byen Caramanico Terme, på Hotel Ede 3***. 
 • De siste to nettene bor dere helt nede ved Adriaterhavet, på Hotel La Chiave dei Trabocchi 4****.
  Et flott hotell med gangavstand til stranden. Hotellet har også eget basseng.

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 5 x Frokost iht program.
 • 4 x Middag iht program.

Frokost på respektive hotell. Lunsjene er ikke inkludert. MEN, vi kan evt. reservere lunsjrestauranter langs løypen så lunsjen er klar ved ankomst om dette er ønskelig. 
Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt. Abruzzo har et fantastisk kjøkken. For hvert måltid har vi valgt en meny med lokale spesialiteter.

Bagasjetransport

Det er ikke følgebil med på turen, men bagasjen blir transportert til de ulike hotellene. Du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen.

Sykkel

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Syklene er nesten nye Bianchi-sykler av topp kvalitet. Hjelm og vannflaske tar du med selv (smittevern). Første dagen, ved utlevering av syklene, vil du med hjelp av leverandøren justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Du kan velge mellom følgende sykkelmodeller:

 • Landeveis racersykkel .
 • Mtb sykkel  (rett styre)
 • El-citytouring sykkel eller El-racersykkel.

Har du syklet mye på forhånd velger du en landeveisracer. Ønsker du mulighet til å selv velge hvor krevende etappene skal være velger du El-sykkel.
Dersom du ønsker El-sykkel kan du velge mellom landeveis El-racer eller sporty El-hybridsykkel med “rett” styre. 
Vi anbefaler at du benytter sykkelsko uansett hvilken sykkel du velger. 

Landeveisracer (kr. 1850,- / 4 dager)
Landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye/svært lite brukt, og kommer med 28/11-kassett og compact krank 50/34. Dvs. gir som er anpasset en kupert løype. Ut i fra erfaring ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-City touringsykkel eller El-racersykkel (kr. 2850,- / 4 dager)
El-citytouring sykkel: topp standard El-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser.
City touring El-syklene har meget bra rekkevidde. 
El-racersyklene har litt kortere rekkevidde.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en standard racersykkel / mtb sykkel. El-syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre! Alle sykler må lades ved lagring på natten. Du er selv ansvarlig for å lade din El-sykkel.

Mtb sykkel (kr. 1700,- / 4 dager)
Mtb sykkel med rett styre. 21 gir og skivebrems.

Valg av sykkel gjøres ved påmelding. Du kan endre ditt valg av sykkel helt frem til 14 dager før avreise. Det gjøres på ‘Din side’ som du vil få en link til ved påmelding. 

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Pedaler tar du med selv. Har du ikke mulighet å ta med egne pedaler kontakter du Eric i god tid før avgang.

Opplev Italia med Expa Travel
Gran Sasso National Park i Abruzzo er vakker og spektakulær! / Foto: Shutterstock & Expa Travel
Dagsprogram

Dag 1Ankomstdag

Ankomst Roma Fiumecino og transfer til Pescasseroli. Byen ligger på ca 1000 moh og er administrasjonsby for den store nasjonalparken – Parco Nazionale di Abruzzo. Koselig “fjellby” i mektige omgivelser!

Sen innsjekking på hotellet.

Dag 2Sykkeltur: Pescasseroli - Scanno - Sulmona

Ca. 70 km og ca. 1000 høydemeter.

Direkte etter frokost møter dere lokal samarbeidspartner for briefing og biketest. Etter å ha lastet bagasjen i bilen triller dere ut fra hotellet. Løypen denne første dagen er meget varierende. Dere starter i flatt / nedover terreng i flere km, helt til dere når byen Villa Barea hvor dere starter på stigningen opp fjellpasset. På små, svingete fjellveier sykler dere oppover mot Passo Giove. 1500 moh.
Etter en lang stigning med kaffestopp på toppen, får dere en magisk utsikt over neste nasjonalpark: Parco Majella. Etter mange km. nedover ankommer dere etterhvert til byen Scanno. En fantastisk fjellby med små, trange smug. Atmosfæren fra middelalderen er til å ta og føle på! Perfekt sted for lunsj (ikke inkludert i pris).
Etter lunsj går det nedover i en helt fantastisk natur, i en ravine som smalner hele veien nedover. Store deler av ettermiddagen går nedover, stort sett hele tiden med en fantastisk utsikt. En spennende etappe med mange fotostopp underveis.
Etter ca. 40 km kommer dere frem til den litt større byen Sulmona. Byen var en meget viktig by i Romertiden. Her passerte mange folk på vei mot Vatikanet og keiserens by Roma.
Innsjekking på Hotel Ovedius og tid til litt avslapping og sightseeing på egenhånd før dere samles til felles middag i hotellets restaurant. Hotellet ligger i gangavstand fra gågaten, med både butikker og en stor piazza.

Dag 3Sykkeltur: Sulmona - Caramanico Terme

Ca. 45 km og ca. 1150 høydemeter.

Dette blir en spennende, spektakulær og utfordrende dag i majestetiske omgivelser.
Også denne dagens etappe er meget varierende.

Etter ca. 10 km fra Sulmona tar dere fatt på dagens store utfordring. I de neste 25 kilometerne går det opp-opp-opp i nesten 800 høydemeter. Dette er den lengste stigningen på turen. Mektig fjellmassiv! Det høyeste punktet i etappen er på ca. 1.300 moh.

Vel over fjellpasset triller dere maaaange kilometer ned til dagens sluttdestinasjon; byen Caramanico Terme.
Dere ankommer byen ved lunsjtider, det passer med andre ord fint med lunsj før innsjekking på hotellet.
Caramanico Terme er kjent for sine varme kilder (termalbad) i utkanten av byen. Disse varme kildene er godt kjent i hele Italia. Kanskje et besøk på termalbadet er den perfekte ettermiddagsaktiviteten før middag.
For de med riktig spreke ben har man muligheten for en ekstra tur denne ettermiddagen, da man kan prøve seg i den legendariske klatreetappen opp til Blockhouse på 1700 moh. Mektig! Dette er en etappe som flere ganger har vært avgjørende i Giro d’Italia. En fantastisk, men krevende stigning på ca. 14 km og 1200 høydemeter. Fra hotellet til Blockhouse, og tilbake er det ca. 54 km.

Kl. 20:00 er det velfortjent middag i hotellets restaurant. En herlig avslutning på dagen.

Dag 4Sykkeltur: Caramanico Terme – San Vito Chietino

Ca. 87 kilometer og ca. 1000 høydemeter.

Dette er dagen hvor dere sykler helt ned til den flotte Adriaterhavskysten. Målet er byen San Vito Chietino. Selv om løypa fører dere fra fjellene og ned mot havet er den relativt krevende. Etappen går gjennom et vakkert, bølgende landskap helt til dere når kysten. Deler av denne strekningen passerte Giro d’Italia i 2017.

Stopp underveis for litt prøvesmaking av lokale spesialiteter som olivenolje og vin!
Lunsjen spiser dere i byen Orsogna, på “verdens beste pizzeria” ca. 20 kilometer fra hotellet (ikke inkludert).

Vel fremme på hotellet blir det en tur ned til stranden for et bad i Middelhavet og litt avslapping før middag.
Samling i baren for en aperitiff for å feire at dere har nådd kysten. Middag i lokal restaurant (ikke inkludert).

Dag 5Sykkeltur med lunsj på strandrestaurant

I dag går turen i flatt terreng. Dere følger den “nye” sykkelveien som er bygget i de samme sporene hvor den gamle jernbanen langs kysten gikk. Fantastisk følelse å cruise langs kysten i helt flatt terreng, spesielt om dere får medvind.
Målet er den kilometerlange stranden ca. 20 km fra hotellet. Her parkerer dere syklene for noen timer på stranden. Herlig lunsj på strandrestauranten er et must!
Samme vei tilbake!

Avslutningsmiddag på en Traboccho. På menyen står selvfølgelig sjømat!

Dag 6Hjemreisedag

Fridag på egenhånd før bussen går til flyplassen kl. 05:00
Flyavgang kl. 10:30.

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme

Film fra tidligere tur i Abruzzo
Pris & dato

Dato

Dato for turen er 29. mai. – 03. jun 2024 (onsdag – mandag).

Pris

Totalpris: NOK 13990 per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer iht program.
 • 5 x Overnatting – del i dobbeltrom iht program.
 • 5 x Frokost iht program.
 • 4 x Middag iht program.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r Roma.
 • Leie av sykkel.
 • Lunsjene.
 • Drikke til måltidene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Hjelm, vannflaske, pedaler (utenom Shimano SPD-SL).
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her.

Ved bestilling bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 8 pers / maks antall er 16 pers. Prisen betinger minimum 8 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.300,- vil da tilkomme. 

Galleri
Praktisk

Utstyr

Utstyr

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbilen. All bagasje pakkes derfor i myk sportsbag eller ryggsekk, og en mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i m.m. 

Du vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng, opp på 1500 moh – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for litt kaldere vær.

Anbefalt pakkeliste:

 • sykkelhjelm
 • sykkelshorts 
 • komfortabel genser for sykling 
 • løse ermer
 • løse bein
 • evt. sykkelvest
 • sykkeljakke som tåler regn/vind
 • lue 
 • sykkelhansker
 • evt. sykkelcomputer
 • drikkeflaske
 • en varmere trøye/jakke
 • solbriller
 • solkrem
 • regnjakke
 • gode sko for fjelltur
 • passende klær for fottur i fjellene
 • fritidssko til kvelden
 • kamera
 • badeklær + håndkle
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • klær til kveldene
 • toalettartikler
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • pass
 • powerbank til mobilen
 • Europeisk helsetrygdkort
 • antibac til eget bruk

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Avgangsinfo

Flyinformasjon

Flybilletter t/r er ikke inkludert. Transfer er satt med utgangspunkt i følgende flytider.

 • 29. mai 2024 / Oslo – Roma Fiumicino / kl. 16:45 – 19:55 / Direktefly med Norwegian. 
 • 03. juni 2024 / Roma Fiumicino – Oslo / kl. 10:30 – 13:40 / Direktefly med Norwegian.
  (Alternative tider 20:40 – 23:50)
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Spørsmål?

Ved spørsmål kontakter du Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Biking in Italy
Trabucco - fiskemottak på dagtid, kul restaurant på kveldstid. Sykkeltur i Abruzzo byr på kontraster. / Foto: Expa Travel
Kart

Påmelding