fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Step på jubileumstur til Cinque Terre

0
Price
Fra8.790 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2352

Pris

fra 8 790 NOK
Lengde 4 dager
Reiseperiode Mai - Okt. 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Innsjekket bagasje, 23 kg, iht progr.
 • Transfer til/fra flyplassen iht progr.
 • 3 x Overnatting – dobl.rom iht progr.
 • 3 x Frokost iht. progr.
 • 3 x Middag iht progr.
 • Turleder fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Mai / Okt 2024
Steps Jubileumstur - 10 år!

NB! Dette er en privat tur, og derfor kun for spesielt inviterte.

Steps jubileumstur til Cinque Terre!

Tenk at Step blir 10 år i 2024! Det må vi selvfølgelig feire, og når det er et rundt tall er det grunn til å slå på stortromma. Så i stedet for å tromme sammen til en middag her hjemme så drar vi til Italia og vakre Cinque Terre! Her skal vi gå på turer, nyte den italienske atmosfæren, spise nydelig mat og oppleve spektakulær utsikt og natur. Sammen – både med kolleger og vår bedre halvdel. 

Vi skal bo i livlige Monterosso al mare, og går derifra til godt besøkte Vernazza, videre til litt mer bortgjemte Corniglia, fortsetter til nydelige Manarola før vi avslutter i den minste byen Riomaggiore. Så tar vi tog eller båt hjem igjen.

Det er vanskelig å velge seg én favoritt av disse 5 vakre bilfrie ‘Kardemomme-byene’ som klamrer seg til fjellsidene i dette vakre området: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Stiene som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste – en opplevelse som begeistrer de fleste. Og ikke glem pausene underveis – en capuccino og en ‘gelato’ i hver by er et must. Kanskje også et glass  Prosecco…

PS! Cinque Terre (som betyr 5 byer / 5 land) uttales ‘cheen-kweh teh-rreh’.

Kjapt om turen

Alle burde få oppleve å gå i de fantastiske fjellene og nyte den spektakulære utsikten i Cinque Terre!

Dette vakre området i Liguria i Italia består av fem herlige ‘Kardemommebyer’ langs kysten mellom Genova og La Spezia. Klipper, vinranker, gelato, fargerike hus, cappuccino, små strender, og nydelige små restauranter i hver by. Rett og slett vakkert!!
Området er kanskje aller mest kjent for stiene mellom byene, det er en populær fottur for folk i alle aldre og fra alle verdenshjørner. Enkelte av etappene er litt bratte i starten, men det er flotte stier med trappetrinn der hvor det er behov for det. Man kan fint vandre til alle 5 byene på en og samme dag om man ønsker det. Det går tog og båt mellom alle byene dersom man evt. kun ønsker å ta et par byer per dag.  

Vakre turer i nasjonalparken Cinque Terre m/omegn

Hver landsby i Cinque Terre har jernbanestasjon, og det tar som regel ikke mer enn 10 – 15 minutter med toget fra landsby til landsby. Hele Cinque Terre-området, det vil si kysten, de fem landsbyene og de omkringliggende fjellsidene, har status som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste.
For å få adgang til nasjonalparken Cinque Terre kjøper vi et turpass (kan forhåndsbestilles eller kjøpes i billettkiosker ved begynnelsen av hver sti ) til ca. 9,- Euro per person (ikke inkludert i prisen). Disse inntektene brukes til å vedlikeholde stiene. 

Det er ikke bare de kjente stiene mellom de 5 byene som er verdt et besøk når man er i Cinque Terre-området, på programmet er det også noen litt mindre kjente turer i dette området. Like vakre som Cinque Terre, men litt mindre folksomme. Se mer om dette i programmet lenger ned på siden.

Vi satser på at dette blir en langhelg med fantastiske fotturer, masse lokal mat&vin, og ikke minst – MYE latter!

Highlights
 • De unike, sjarmerende 'kardemommebyene' som utgjør Cinque Terre.
 • Det spektakulære landskapet, omkranset av hav og vinranker.
 • Middagen på vingården.
 • Den vakre nasjonalparken - og den magiske utsikten.
 • Pausene i alle de små byene - Gelato & Prosecco-time!
Opplev Cinque Terre med Expa Travel

Bosted

Vi bor i byen Monterosso al Mare, på Hotel Palme 4****. 
Et koselig hotell med bra service, fin beliggenhet og god, variert frokost.
Lunsj og middag spiser vi på lokale restauranter. 

Måltid

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 3 x frokost iht program.
 • 3 x middag iht program (vingård, pizzeria, lokal restaurant med egen produsert mat)
Lunsjene

Lunsjene spiser vi i en av de mange koselige restaurantene underveis på de forskjellige turene (ikke inkludert i prisen). Den dagen vi går Cinque Terre blir det antakelig lunsj i den 3. byen, Corniglia. På Ristorante Ceccio.
Å sitte på terrassen der og nye en lokal lunsj, med en vanvittig utsikt, er rett og slett magisk!

Middagene

En av middagene blir på vingården Burranco (dag 3). Et kjempehyggelig sted rett utenfor gamlebyen i Monterosso, med veldig bra mat OG vin.
Vi spiser også en middag på Pizzeria Barabba (dag 1). Antipasti med skinke, salami, oster etc. til forrett og selvfølgelig  pizza til hovedrett! Dag 2 blir vi hentet å kjørt opp på en lokal restaurant som ligger i fjellene ovanfor byen. Fantastisk sted med herlig lokal, egen produsert mat og ikke minst magisk utsikt!!! 

Med vennegjengen til Cinque Terre
Dagsprogram

Dette er kun et forslag til program, vi velger selvfølgelig selv hvilke dager vi ønsker å gå byene på.

Dag 1Ankomst Italia

Vi flyr direktefly med Norwegian til Pisa.
Egen transferbuss møter oss på flyplassen. Regn med busstur på ca. 1,5 timer.

Ankomst Hotel Palme i Monterosso. Etter innsjekking går vi ned til stranden for litt sen lunsj og avslapping med sol&bad. Vi er i Italia sammen!!!!
De som ønsker det tar seg en sightseeingtur i gamlebyen i Monterosso, en nydelig by!
Monterosso al Mare er en av de 5 landsbyene i Cinque Terre, den som ligger lengst nord. Her bor vi under hele oppholdet.

Middag på den lokale pizzerian Barabba som ligger helt nede ved stranden.

Dag 2Fottur i Cinque Terre, totalt ca. 17 km

Etter en god frokost på hotellet er det dags for den berømte fotturen i Cinque Terre!
Vi vandrer mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stiene som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.

Regn med en krevende start, det er mye stigning i begynnelsen av turen. Men, virkelig verdt det når du kommer opp i høyden!
Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer – i kupert terreng på sti. Vi kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekning som tar ca. 6-7 timer inklusive pauser og lunsjstopp.
Vi går i et rolig tempo og nyter området, den fantastiske utsikten og den obligatoriske is- og kaffepausen (Prosecco….?) i alle byene. Lunsjen spiser vi i den tredje byen Corniglia. Ristorante Ceccio byr på bra, lokal mat (ikke inkludert) og nydelig utsikt.

For denne fotturen er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, drikkeflaske, og en liten ryggsekk til å ha vann, solkrem, gnagsårplaster og ekstra genser i. Vi tar også badetøy i sekken – fantastisk å bade i byene Vernazza, Manarola eller Riomaggiore. Og i vår egen by Monterosso.
Det går tog tilbake til Monterosso fra alle byene vi passerer. Toget tilbake tar ca. 20 min fra byen lengst bort. Passer det, og været tillater det, anbefales båt tilbake til Monterosso – da får du sett hele strekningen du akkurat har gått fra sjøsiden.

Denne kvelden blir vi hentet med bil og kjørt opp i fjellene til en lokal restaurant. Mye av maten som serveres er egen produsert. Herlgi stemning og magisk utsikt.

Dag 3Fottur til Levanto eller Portovenere

Denne dagen har vi følgende valg:

Alternativ 1. Levanto, ca. 4 timer.
Vi starter etter frokost, ca. kl. 09:30, og tar en halvdags vandretur mot Levanto. Turen starter med en krevende stigning opp mot toppen av fjellet. Vel oppe føles det som om vi står på verdens tak – en ubetalelig utsikt over havet og landskapet rundt Cinque Terre.
Vi fortsetter så på stien mot byen Levanto. Her er det laaang strand for evt. bad og lunsj før vi evt. tar toget hjem til Monterosso.

Ettermiddagen kan f.eks. benyttes til avslapping på stranden i Monterosso, eller til å slappe helt av på noen av de koselige stedene rundt i Monterosso.

Alternativ 2. Portovenere
Vi står opp litt tidlig, spiser en god frokost og tar toget helt bort til Riomaggiore (byen lengst bort – ca. 25 min med tog). Her går stien bratt opp, gjennom vinrankene, til toppen av fjellet. Regn med ca. 1 times stigning. For å spare tid og krefter kan man evt. heller ta en lokalbuss kl. 09:15 opp til toppen av fjellet, fritt valg.
Vel oppe følger vi stien som går langs åskammen helt bort til byen Portovenere. Kanskje er dette en av de flotteste turene i dette området. Byen Portovenere står også på UNESCOs verdensarvliste. Koselig by med masse historie. Her finner vi en hyggelig restaurant for sen lunsj (ikke inkludert) før vi tar båten tilbake til Monterosso. Magisk dag!

I kveld spiser vi middag på vingården Burranco. Ca. 15 minutters gange fra hotellet, like utenfor gamlebyen i Monterosso, finner vi vingården. Herlig atmosfære, fantastisk mat og hyggelig service.

Dag 4Hjemreisedag

Vi blir hentet på hotellet for avreise til flyplassen i Pisa

Galleri
Film fra tidligere Cinque Terre-tur
Pris & dato

Dato

Dato for turen er (langhelg i mai eller oktober?), torsdag – søndag.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 8790,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Transfer til/fra flyplassen iht program.
 • 3 x Overnatting – del i dbl.rom iht progr.
 • 3 x Frokost iht program.
 • Middag på vingården Burranco iht program.
 • Middag på pizzeria Barabba iht program. 
 • Middag på Restaurant Ciligie oppe i fjellene ovanfor byen.
 • Rutebeskrivelse / program.
 • Skandinavisktalende turleder fra Expa Travel.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Fly t/r Oslo – Pisa
 • Inngang til nasjonalparken i Cinque Terre (ca. 9,- Euro).
 • Evt. båt- eller togbilletter (båt: ca. 10,- Euro / tog: ca. 5,- Euro).
 • Lunsjene.
 • Drikke til lunsj og middager.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. andre utflukter.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 
Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 8 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 8 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg vil da evt. tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte. Ta kontakt med Eric på +47 926 18 805 dersom dette er aktuelt. 

Praktisk

Avreiseinfo

Flyinfo

Vi ser for oss denne turen i mai eller oktober 2024. Så fort vi har landet på en dato, og så snart flytider for 2024 er klart hos Norwegian eller SAS, vil vi legge ut info her. 

Avreiseinfo

Avreiseinfo og flybilletter sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Spørsmål?

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no .

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding