fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tour de France i Italia!

0
Price
Fra18.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2112

Pris

fra 18 990 NOK
Lengde 8 dager
Reiseperiode 28. juni - 05. juli 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • 7 x Overnatting, dblrom / leiligh. iht progr.
 • 7 x Frokost iht progr.
 • 5 x Lunsj iht progr.
 • 6 x Middag iht progr.
 • Bagasjetransport v/ bytte av hotell iht progr.
 • Expa Travels guide sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 28. jun - 05. jul 2024
Tour de France i Italia 2024
Første gang i historien!
Tour de France i Italia

For første gang i historien starter verdens største sykkelritt, Tour de France, i Italia! En kombo vi har drømt om lenge. Dette er definitivt en tur for alle som ønsker en sykkelferie litt utenom det vanlige! 
I løpet av de 8 dagene turen varer står opplevelsene rett og slett i kø.
Allerede ankomstdagen sykler vi rett inn i løypa på den 1. etappen av TdF 2024. Vi får med oss de to første etappene, både som supporter og som syklist før / etter rittet. Antakeligvis sykler vi deler av den første etappen før vi ser rytternes målgang og møter den euforiske stemningen i Rimini. Den andre dagen drar vi tidlig ned til startområdet i Cesenatico for å nyte feststemningen i hjembyen til en av Italias største sykkellegender: Marco Pantani.

Turen fortsetter deretter gjennom et herlig landskap som virker være laget for gode sykkelopplevelser. Vi skal innom San Marino, samt flere middelalderbyer som SanLeo og Urbino. Deretter fortsetter vi inn i regionen Marche, helt frem til Adriaterhavet og rivieraen. Alt krydret med nydelig mat & vin samt sosialt samvær!

Kjapt om turen

Å sykle rundt San Marino, og videre inn i regionen Marche, byr på virkelig flotte naturopplevelser. Landskapet er kupert så her må du regne med både opp- og nedoverbakker. Vi har valgt ut de rutene vi skal sykle i løpet av turen nøye, og lagt opp til at vi sykler mesteparten av etappene før lunsj. Det blir hyggelige lunsjstopp hver dag, for mat & drikke er en viktig del av våre turer.
All bagasje blir fraktet mellom hotellene, men vi har IKKE følgebil på denne turen. Vi sykler i gruppe og de obligatoriske cappuccino- og is-stoppene på formiddagen er et must.
I løpet av turen overnatter vi på fire ulike hoteller som gjerne ligger litt utenfor allfarvei. Det blir mye god italiensk mat & vin, og selvfølgelig skal vi også oppleve den unike stemningen under Tour de France-festen.

Det meste er inkludert i prisen

Frokost på respektive hotell. Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter langs veien. Dagene avslutter vi med herlige, felles middager, gjerne med lokal mat & vin. For å gjøre det så enkelt som mulig har vi inkludert det meste i prisen; de fleste måltider, 7 x overnattinger, bagasjetransport, turleder etc. Du fikser kun flybilletten selv, samt velger hvilken type sykkel du ønsker ved påmelding. Se mer om anbefalt flight under punktet Avreiseinfo.

Dagsetappene ligger på mellom 45 – 85 kilometer. Maks antall deltakere på denne turen er 30 personer. Nedre aldersgrense for deltakelse er 15 år.

Mulighet for å leie El-racersykkel

Selv om det blir mange høydemeter i løpet av uken trenger du ikke å være en topptrent syklist for å delta på turen, men litt forberedelse i forkant er likevel viktig. 
Ønsker du selv å styre hvor krevende sykkelturene skal være velger du å leie en El-racerlandeveissykkel. Et topp alternativ for å evt. kunne nyte turen maksimalt. Det er alltid flere som sykler El-sykkel på disse turene. 
Har du syklet en god del i forkant og liker kupert terreng, så velger du en vanlig racer landeveissykkel. Gode opplevelser blir det nok uansett!

Highlights
 • Det sosiale samværet med de andre deltakerne på turen.
 • De store naturopplevelsene og kontrastene fra innlandet til kysten.
 • Å oppleve nye områder fra sykkelsetet, med både lukt, frisk luft og solbriller som ingredienser.
 • Stemningen rundt Tour de France -rittet.
 • Alle herlige måltider fra det lokal kjøkkenet.
 • Alt det praktiske er tilrettelagt, du bare møter opp og deltar.

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med strategisk beliggenhet både for sykling og natur. Ofte er hotellene familiehoteller med bra restaurant.
På denne turen bor vi på 4 ulike hoteller, hvor de første tre nettene er på samme hotell i Verucchio og de to siste er på samme hotell i Pesaro. Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom / leilighet.

Bagasjen fraktes mellom hotellene.

Måltider

Måltider inkludert i prisen:

 • 7 x Frokost iht progr.
 • 5 x Lunsj iht progr (2 lunsjer på egenhånd).
 • 6 x Middag iht progr (1 middag på egenhånd).

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på utleiesyklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de individuelt til hver enkelt.
Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Alle sykler er nesten nye eller er brukt maks et år. Prisen for leie av sykkel er til selvkost men bestilles og betales via Expa Travel. Alle priser er inkludert levering/henting på hotellet.

Egen hjelm og vannflaske må medbringes. Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

El-racersykkel – Pris: NOK 4.150,-
En El-racersykkel fungerer som en «vanlig» racersykkel, men gir deg litt hjelp, om ønskelig, i oppoverbakkene. Alle El-sykler er konstruert slik at El-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Et fantastisk alternativ om du kjenner at du selv vil styre hvor krevende turen skal være, eller om du kjenner at du ikke har fått trent / forberedt deg godt nok i forkant av turen. Med denne muligheten kan de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil. 
Flere deltakere har på tidligere turer valgt El-racersykler – med stor suksess. Syklene er mest sannsynligvis fra Wilier (eller lignende).

Landeveisracer – Pris: NOK 3.200,-
Standard landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, skivebremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force). Syklene er mest sannsynligvis fra Wilier (eller lignende).

Oppgradert Landeveisracer med Di2 – Pris: NOK 4.900,-
Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir Di2 og karbonhjul. Syklene er mest sannsynligvis fra Wilier (eller lignende).

Du velger type sykkel i påmeldingskjemaet. NB! Husk og oppgi høyde (for riktig størrelse på sykkel) i tilleggsopplysninger på ‘Min side’, du får tilsendt link til denne siden etter påmelding. 

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr 450,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen opp til Euro 250,- / NOK 2.500,-. Skadene kan være f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem etc.
Evt. skader på over Euro 250,- / NOK 2.500,- dekkes ikke av forsikringen, dette må evt. dekkes av leietaker. 

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Dagsprogram

Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil / valutaendringer.

Dag 128. juni / Ankomstdag / Testtur til San Marino.

Flybilletten booker du selv. For busstransfer fra Bologna flyplass til startstedet i den lille middelalderbyen Verruchio har vi tatt utgangspunkt i SAS sine flighter, med ankomst Bologna kl. 12:40. Dette skal passe med fly både fra Stavanger, Oslo etc.
Avreise fra flyplassen i Bologna ca. kl. 13:15. Regn med ca. 1,15 timers transfer. Vi anbefaler at du kjøper med noe å spise på flyplassen.
Ved ankomst hotellet i Verucchio sjekker vi inn før vi tilpasser og justerer syklene før en testtur opp til republikken San Marino. En tur på ca. 30 km. Det blir sightseeing i San Marino. Utsikten fra middelalderborgen er fantastisk.

Velkomstmiddag på restaurant Al Mastin Vecchio.

Dag 229. juni / Første etappe Tour de France 2024! / Verucchio - Rimini - Verucchio.

Dette blir nok en opplevelsesrik dag! For første gang starter Tour de France i Italia! Vi kommer til å sykle de siste 15 km inn mot målgangen i Rimini!
Etter en god frokost setter vi oss på syklene og kommer fort inn i løypa som er innspurten ned mot Rimini. Antakelig er det allerede god stemning når vi kommer inn i traseen hvor rittet bare noen få timer senere vil passere.
Vi sykler i løypa så lenge vi får lov, er vi heldige så sykler vi helt inn i målområdet.
I Rimini har vi booket sted for lunsj. Restauranten bruker vi som base. Her parkerer vi også syklene. Fra restauranten følger vi rittet på TV-skjermen helt fram til vi ser rytterne utenfor – LIVE!!

Vi må regne med litt kaos, trafikk, avstengte veier etc. Men, på sykler så tar vi oss frem uansett.
Direkte etter målgang samles vi for å sykle tilbake til hotellet vårt i Verucchio.

Vi avslutter dagen med en herlig, italiensk middag. Kl. 20:00 på restaurant Al Mastin Vecchio.

Dag 330. juni / Verucchio - Cesenatico / Starten på 2. etappe i Tour de France.

Det er ca. 35 km til startområdet i Cesenatico. Fødebyen til en av de største sykkelheltene i Italiensk historie; Marco Pantani. Flott tur ned mot kysten til Cesenatico. Her kommer vi inn til sluttspurten i det berømte og anerkjente Grand Fondo-rittet Novi Colli. Det blir litt tid på egenhånd for å føle på rittstemningen før starten går ca. kl. 12:30. Lunsjen denne dagen er på egenhånd.
Etter startskuddet har gått samles vi for å starte på hjemturen. Veivalg er litt avhengig av hvilken tid vi kommer oss avgårde, men antakeligvis velger vi å sykle mot byen Sogliano al Rubicone og videre mot Verucchio. Regn med at det blir en lang dag, med ca 80 – 90 km totalt.

Vel tilbake på vårt hotell i Verucchio blir det tid for litt avslapping før felles middag på lokal Osteria kl. 20:00.

Dag 401. juli / Verucchio - San Leo - Urbino / Ca. 85 km - kupert terreng.

En flott dag i vakkert landskap og flotte middelalderbyer venter. Første målet for dagen er San Leo. En helt spesiell by beliggende på en fjelltopp, med fantastisk utsikt. Her blir det kaffestop og viktig påfyll av energi. Målet denne dagen er byen Urbino (Unesco), den regnes som den første universitetsbyen i Italia. En plass som gjennom hele historien har hatt stor betydning for Italia. San Leo har en ringmur som fortsatt er intakt. Pga. universitetet er Urbino alltid full av liv og røre på dagtid. Sjarmerende atmosfære. Vi overnatter innenfor murene.
Denne kvelden spiser vi middag på en lokal trattoria.

Dag 502. juli / Urbino - Fossombrone - Furlo - San Pietro / Ca. 75 km i kupert landskap.

Ny, spennende dag venter. I dag starter løypen lett med herlig nedoverbakke før noen km i flatt terreng. Litt trafikk de første 20 km før vi kommer skikkelig ut på landsbygda. Nydelig landskap og lite trafikk når vi etterhvert kommer oss inn i regionen Marche. Her er landskapet litt mer bølgende. Stopp underveis for god lunsj før vi kommer oss opp på åsene og videre på de svingede veiene helt frem til vårt nye overnattingssted ved San Pietro.
Her bor vi på to ulike steder, både i den gamle borgen og i rommene ved restauranten. Stedet er kjent for sitt kjøkken. Rustikt, lokalt, enkelt og himmelsk godt.

Kanskje vil du aldri glemme utsikten vi har denne kvelden; her ser vi utover det vakre, bølgende landskapet og i horisonten kan vi skimte Adriaterhavet.

Dag 603. juli / San Pietro - Corinaldo - Pesaro / Ca. 70 km i kupert landskap.

Dette er dagen da vi igjen får øye på Adriaterhavet. Vi følger åskammen ned mot byen Corinaldo (Unesco). Utsikt 360 grader med havet i front! I Corinaldo passer det fint med et kaffestopp før vi sykler videre inn mot kystbyen Fano. Så følger vi sykkelveien langs havet helt frem til Pesaro hvor vi overnatter de siste to nettene.

Middagen i kveld er på egenhånd.

Dag 704. juli / Pesaro - Strada panoramica - Gradara - Pesaro / Ca. 50 km i kupert terreng.

Direkte etter frokost sykler vi på veien ALLE syklister fra området kjenner; Strada Panoramica. Her har Giro d’Italia passert mange ganger. En flott og vanvittig morsom vei på ca. 25 km, som går gjennom nasjonalparken og videre helt ned til kystbyen Gabicce Mare. Selvfølgelig blir det is-stopp i Gabicce Mare! Så sykler vi innover i landet mot Gradara (Unesco) for kort sightseeing før vi vender tilbake til vårt hotell i Pesaro.
Lunsjen i dag er på egenhånd.
Ettermiddagen fri til sol&bad på den nydelige, kilometer lange stranden like utenfor hotellet.

Avslutningsmiddag på lokal trattoria i gamlebyen i Pesaro.

Dag 805. juli / Hjemreise.

Etter morgenbad og en god frokost blir det avreise til flyplassen i Bologna.
Vi har tatt utgangspunkt i SAS sin flight til København (og så videre til Oslo, Stavanger etc.) som har avgang kl. 13:25. Avreise fra hotellet kl. 10:00

Expa Travel tar forbehold om evt. skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Film fra lignende tur med Expa Travel
Pris & dato

Dato

Dato for denne turen er 28. juni – 05. juli 2024.

Pris

Totalpris på denne turen er fra NOK 18990,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Busstransfer t/r flyplass iht. program.
 • 7 x Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet iht. program.
 • 7 x Frokost iht program.
 • 5 x Lunsj iht program.
 • 6 x Middag iht program.
 • Bagasjetransport de dagene vi bytter hotell.
 • Expa Travels egne sykkelguider som sykler med gruppen.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.

Tillegg

 • Flybilletter t/r.
 • Leie av sykkel (bestilles ved påmelding).
 • Drikke til maten.
 • 2 x Lunsj.
 • 1 x Middag.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. leie av pedaler.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / maks antall er 30 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 3.700,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Praktisk

Bagasje

Det er viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen (ved hotellbytte).
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen / følgebilen.

Utstyr

Anbefalt pakkeliste:

 • Egne pedaler.
 • Sykkelhjelm.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkelbukser 
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Varm jakke for evt. kalde, våte nedfarter.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).
 • Europeisk Helsetrygdekort. 

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter er ikke inkl i prisen. MEN, i forhold til transferbuss fra flyplassen har vi tatt utgangspunkt i følgende flighter med SAS til Bologna:

 • 28. juni 2024 / Oslo/Stavanger – Bologna (via København) / Ankomst Bologna kl. 12:40
 • 05. juli 2024 / Bologna – Oslo (via København) / Avreise fra Bologna kl. 13:25
Avreiseinfo

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Spørsmål

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding