fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

På Vespa i Abruzzo

0
Price
Fra4.590 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1440

Pris

fra 4 590 NOK
Lengde 4 dager
Reiseperiode april - oktober
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost og middag alle dager iht program.
 • Leie av vespa / sykkel i 3 dager.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Briefing og gjennomgang av kart og program.
 • Test / tilpassing av vespa / sykkel på ankomstdagen
 • Lån av hjelm og drikkeflaske.
 • Kart og GPS-filer til privat GPS (må medbringes).
 • Nødnummer ved behov for assistanse.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : Velg dato selv
Opplev Abruzzo på Vespa / Sykkel

Opplev Italia og Abruzzo på den kanskje mest klassiske, ‘italienske’ måten – på Vespa. Med dette fremkomstmiddelet kommer du tett på “alt”. Du styrer selv farten og opplevelsene, og koser deg gjennom et fantastisk landskap.

Natur og historie

Abruzzo overrasker de aller fleste som besøker området for første gang. En region vi gjerne beskriver som fantastisk spennende, med store landskapsmessige kontraster. Fra høye fjell til lange strender, og store nasjonalparker med urørt natur.
I tillegg synes vi den lokale maten og vinen er noe helt for seg selv.

Den første dagen møter du vår lokale samarbeidspartner som går detaljert i gjennom turen med deg. Du får også utlevert kart og GPS-filer du kan legge inn på din private Garmin-enhet (må tas med hjemmefra).

Vespa Abruzzo
Piaggio – originalen

Du kjører på nye Piaggio Vespa 125 cc, originalen, med automat. Enkelt, og utrolig gøy! En trenger kun vanlig B-førerkort for denne modellen. MC-førerkort er med andre ord IKKE nødvendig. Det er selvfølgelig helt i orden å dele en Vespa, det er fint plass til to.

Det går selvfølgelig også fint å skaffe andre fremkomstmiddel om dette er ønskelig. Er du en sprek og glad mosjonist kan du i stedet for Vespa velge landeveisracer. Et annet og kanskje mindre krevende alternativ er el-sykkel! Ta kontakt med oss på info@expa.no dersom du ønsker tilbud på sykkelleie. Bagasjetransporten mellom hotellene ordner vi for deg, du kjører derfor uten bagasje på selve Vespaen.

Lokale delikatesser

Dette er altså en tur som passer for de aller fleste som er glad i lokal mat & vin, flott natur og store opplevelser. Vi er overbevist om at dette er en tur du vil huske lenge. Har du noen ekstra dager fri så forlenger du turen med noen dager på stranden langs Adriaterhavet. En opplevelse det også!

Kort om Abruzzo

Abruzzo er en region som ligger midt i Italia. I innlandet er det fjellkjeden Apenninene som dominerer landskapet med sine fjell helt opp til 3000 m.o.h. Området er kjent for sine store nasjonalparker med meget rik og unik fauna / flora.
Fra de høyeste fjelltoppene og helt ned til kysten finner vi mange spennende sykkelruter med spektakulær og flott natur, skapt for store opplevelser.
Nærheten til Roma har gjennom historien gjort at man i tillegg finner mange spennende mindre byer med slott og borger, alle med sin egen historie.

Highlights
 • Det spennende, kuperte landskapet.
 • Den herlige, lokale maten.
 • Variasjonen i de fantastiske, lokale vinene.
 • Alle de flotte middelalderbyene.
 • Frihetsfølelsen av å kjøre Vespa på små fjellveier / landsbyer.
 • De store opplevelsene, og minnene etter turen.

Bosted

Hotellene på turen har bra 3- og 4-stjerners standard. God standard generelt på hotellene på denne turen

Bespisning

Alle frokoster inntas på respektive hotell.
Lunsjen spiser du underveis på egenhånd.
Middagen på kveldene er inkludert i prisen, og er alltid et høydepunkt. Middagen spiser du enten på hotellet eller i en lokal restaurant – se programmet for flere detaljer.

Vespa/Scooter

Inkludert i prisen er leie av ny Piaggio Vespa 125 cc. Du trenger ‘vanlig’ B-førerkort for å kjøre denne. Vespaene er veldig enkle og greie å kjøre, og maks hastighet er ca. 90 km/h.
Forsikring Vespa/Scoooter: I totalprisen er leie av Vespa med standard forsikring inkludert. Denne forsikringen gjelder ved uhell / skade mot tredjepart. Utleier tilbyr kaskoforsikring, euro 70 / 4 dgr (tyveriforsikring ikke inkl)

Sykkel

Velger du å sykle så anbefaler vi landeveisracer eller el-sykkel (inkludert i prisen).
Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen.
Du får også låne med deg pumpe, reservdelskit med ekstra slange, og verktøy til bruk ved evt. punktering. Ved evt. store tekniske problemer ringer du nødnummeret til vår lokale samarbeidspartner.

Landeveis racer: Topp standard landeveissykler med fullkarbon ram, Shimano Ultergra / Sram Force. Inkludert i prisen.

El-sykkel: Topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det på de litt lengre etappene (over 100 km) finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten, dette er du selv ansvarlig for. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig sykkel.Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre! Alle el-sykler er produsert med en sperre slik at el-motoren stopper ved max 24 km / h. Dvs at du etter 24 km/h ikke får noen som helst hjelp av el-motoren!

Pedaler: Alle sykler kommer med mtb SPD pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

I prisen inngår

 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost og middag alle dager iht program.
 • Leie av vespa / sykkel i 3 dager.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Briefing og gjennomgang av kart og program.
 • Test / tilpassing av vespa / sykkel på ankomstdagen
 • Lån av hjelm og drikkeflaske.
 • Kart og GPS-filer til privat GPS (må medbringes).
 • Nødnummer ved behov for assistanse.

I prisen inngår ikke

 • Fly t/r.
 • Transfer til startdestinasjon.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsjene.
 • Drikke til maten.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
Rød Vespa
Dagsprogram

Dag 1Ankomstdag, Castel di Sangro

Ankomst hotellet i Castel di Sangro. Innsjekking.
Testing av Vespa (evt. sykkel), samt briefing om kommende dagers program / etapper med lokalguide (engelsktalende).
Denne dagen har vi lagt opp til en kort rute i nærområdet i fjellene rundt Castel di Sangro. Ruten går rundt byene Roccaraso (kjent skidestinasjon med mange fjellheiser), Pescocostanzo og Rivisondoli. En tur på ca. 35 km / 400 høydemeter.
Velkomstdrink og middag på hotellet.

Dag 2Castel di Sangro – Scanno, med de to sjøene. 70 km / 600 høydemeter

Start etter frokost med retning mot de mindre byene rundt Villetta Barrea og sjøen Barrea. Et litet paradis!
Turen går langs sjøen før dere tar av på den lille veien opp over fjellpasset Passo Godi. En litt utfordrende stigning om du sykler, men fantastisk flott utsikt. På det høyeste punktet, på fjellplatået, ligger det en restaurant / kafé. Et perfekt sted for pause – midt i den majestetiske fjellheimen. Herifra går det så nedover på svingende veier med en fantastisk utsikt hele veien mot byen Scanno. Mange muligheter for fotostopp!!!
Vel fremme i byen anbefaler vi å bruke god tid på å rusle rundt i denne sjarmerende lille byen hvor tiden føles som om den har stått stille i evigheter. Rundt om i Scanno er det mange muligheter for fotturer om tiden strekker til.
Middag på lokal restaurant.

Dag 3Ravinen Sagritario – Popoli 70 km / 430 høydemeter

En spennende dag med spektakulær natur venter. Fra Scanno går ferden ned gjennom den trange dalen hvor fjellene virkelig kjennes tett på. Dere følger veien langs elven, og ender til slutt opp i Sulmona. Der er det et ‘must’ å stoppe ved det lille kapellet hvor eremitten og helgenen Sant Domenico hadde sin grotte. Et annet spennende besøk er byen Cocullo – viden kjent for sin byfest 01. mai hvert år. Denne lokale helgendagen samler mennesker fra hele Italia. Da kler man byen med levende slanger…
Ved ankomst Sulmona passerer dere den lokale piazza’n med sin akvedukt fra romertiden. Sulmona har helt siden nettopp romertiden vært en viktig by for passerende mennesker på vei over fjellene til og fra Vatikanet i Roma.
Vel fremme ved dagens sluttdestinasjon, byen Popoli, bør man besøke det teknologiske museet i byen. Det var nemlig fra denne byen hjernen bak verdenssuksessen Vespa opprinnelig kom fra – Corradino D’Ascanio.
Avslutningsmiddag med lokale spesialiteter på lokal restaurant.

Dag 4Utsjekking og evt. hjemreise

Du velger selv om du ønsker å fortsette turen på egenhånd eller om du heller vil ta toget tilbake til flyplassen.
Det er gode forbindelser både til Roma og Adriaterhavskysten.
Kanskje ønsker du å fortsette Vespa- / sykkelturen helt ned til Adriaterhavet for noen dager på stranden.
Vi hjelper gjerne til med tilrettelegging og booking av hotell etc.

Galleri
Film fra tidligere vespatur med Expa Travel
Pris & dato

Pris

På egenhånd (minimum 2 pers)
Fra NOK 4.590,- per person, andel i dobbeltrom.

Med lokal engelsk språklig guide (minimum 6 pers)
Totalpris: fra NOK 5.990,- per person, andel i dobbeltrom.

Høysesongstillegg
Under høysesong, fra 01. juni – 31. august 2020, tilkommer ett tillegg på fra NOK 1.500,- per person.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Dato

Sesong er fra april til oktober – du velger selv dato.

Betaling

Ved booking innbetales NOK 2.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Faktura sendes via mail.

Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 1.800,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Vinsafari på sykkel
Praktisk

Utstyr

Forslag til utstyrsliste:

 • Vindtett varm jakke. (vespa)
 • Hansker (vespa), Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer. Sykkelhansker. Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller, Regn- / vindjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue, Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når du stopper for lunsj/piknik.

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Fly & transfer

Flyinfo
Flybilletter er ikke inkludert i prisen på denne turen. Det bestiller du selv.
Vi anbefaler fly t/r Roma. Både SAS og Norwegian flyr direkte.

Transfer til startdestinasjon
Vi anbefaler å ta flyplassexpresstog inn til sentralstasjonen i Roma. Her bytter du tog til endelig sluttdestinasjon. Gå in på www.trenitalia.it for mer info (velg ev engelsk språk).
NB! Du trenger ikke å kjøpe billetter på forhand. Vi hjelper deg gjerne med mer info om togtider/priser/ev booking av billetter.

Vi kan evt. booke privat transfer fra flyplassen til startdestinasjon Castel di Sangro.
Pris fra ca. Euro 250 ,- for max 4 personer. Ta kontakt for mer info om transfer.

Bagasje

Din bagasje vil bli fraktet fra hotell til hotell med egen bagasjetransport. Du kjører / sykler derfor uten bagasje på selve fremkomstmiddelet.
NB! Maks 2 stk. kolli / pers.
Bagasjen må leveres i resepsjonen senest klokken 09:00 hver morgen. Husk å merke bagasjen godt med navn og mobilnummer.

Forsikring sykkel

Sykkelforsikring

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.
NB! Tegning av sykkelforsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Bilder fra turen

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil du finne tilbud, info om nye turer, stemningsrapporter m.m.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.com og skrive inn din mailadresse nederst på siden.

Vilkår

Påmeldingen gjør du i skjemaet lenger ned på siden. Påmeldingen er bindende og første (og evt. andre) delbetaling er ikke refunderbart.
Våre betalingsbetingelser finner du her.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mere her.

Hjelp oss å hjelpe

En av våre hjertesaker er “SuperSelma” – en norsk organisasjon som støtter kreftrammede barn og deres familier. Hvert år organiserer SuperSelma ulike aktiviteter som de kaller for Lysglimt – et pusterom i hverdagen til de kreftrammede med familier. En fantastisk organisasjon som vi gjerne støtter.
Les mer på www.superselma.no.
Vi organiserer blant annet egne SuperSelma-sykkelturer i Spania hvert år, hvor overskuddet fra turen går direkte til SuperSelma.

Alle som melder seg på en Expa Travel-tur får i påmeldingsskjemaet mulighet til å støtte SuperSelma med 100,-kroner.
Vi er glad for all støtte vi kan gi videre!

Spørsmål

Kontakt Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Kart

Påmelding