fbpx
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Lenes venninnetur til Cinque Terre 2024

0
Price
Fra6.890 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2426

Pris

fra 6 890 NOK
Lengde 5 dager
Reiseperiode 07. - 11. mai 2024
Vanskelighetsgrad
Bosted
Print Friendly, PDF & Email

I prisen inngår

 • 4 x Overnatting – 2-/3-/4-sengsrom iht progr.
 • 4 x Frokost iht. progr.
 • 3 x Middag iht progr.
 • Rutebeskrivelse og program.
 • Nødnummer ved akutte hendelser
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
Ønsker du mer info om turen?

Fyll ut feltene over og trykk på Send-knappen så kontakter vi deg.

Availability : 07. - 11. mai. 2024
Venninnetur til vakre Cinque Terre

NB! Dette er en privat tur, og derfor kun for spesielt inviterte.

Endelig drar venninnegjengen på tur igjen. Denne gang drar vi til Italia og vakre Cinque Terre! Her skal vi gå på turer, nyte den italienske atmosfæren, spise nydelig mat og oppleve spektakulær utsikt og natur. Og vi skal fnise og skåle i bobler – som seg hør og bør på en jentetur!

Kjapt om turen

Alle burde få oppleve å gå i de fantastiske fjellene og nyte den spektakulære utsikten i Cinque Terre!

Det vakre området ‘Cinque Terre’ i Italia består av fem herlige ‘Kardemommebyer’ langs kysten mellom Genova og La Spezia. Klipper, vinranker, gelato, fargerike hus, cappuccino, små strender, og nydelige små restauranter i hver by. Rett og slett vakkert!!
Området er kanskje aller mest kjent for stiene mellom byene, det er en populær fottur for folk i alle aldre og fra alle verdenshjørner. Enkelte av etappene er litt bratte i starten, men det er flotte stier med trappetrinn der hvor det er behov for det. Man kan fint vandre til alle 5 byene på en og samme dag om man ønsker det. Det går tog og båt mellom alle byene dersom man evt. kun ønsker å ta et par byer per dag.  

Cinque Terre (som betyr 5 byer / 5 land) uttales ‘cheen-kweh teh-rreh’.

Selve turen

Du bor i livlige Monterosso al mare, og går derifra til godt besøkte Vernazza, videre til litt mer bortgjemte Corniglia, fortsetter til nydelige Manarola før du avslutter i den minste byen Riomaggiore.
Så tar du tog eller båt hjem igjen.

Det er vanskelig å velge seg én favoritt av disse 5 vakre bilfrie ‘Kardemomme-byene’ som klamrer seg til fjellsidene i dette vakre området: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Stiene som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste – en opplevelse som begeistrer de fleste. Og ikke glem pausene underveis – en capuccino og en ‘gelato’ i hver by er et must. Kanskje også et glass  Prosecco…

Vakre turer i nasjonalparken Cinque Terre m/omegn

Hver landsby i Cinque Terre har jernbanestasjon, og det tar som regel ikke mer enn 10 – 15 minutter med toget fra landsby til landsby. Hele Cinque Terre-området, det vil si kysten, de fem landsbyene og de omkringliggende fjellsidene, har status som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste.
For å få adgang til nasjonalparken Cinque Terre kjøper du et turpass (kan forhåndsbestilles eller kjøpes i billettkiosker ved begynnelsen av hver sti ) til ca. 9,- Euro per person (ikke inkludert i prisen). Disse inntektene brukes til å vedlikeholde stiene. 

Det er ikke bare de kjente stiene mellom de 5 byene som er verdt et besøk når man er i Cinque Terre, på programmet er det også noen litt mindre kjente turer i dette området. Like vakre som Cinque Terre, men litt mindre folksomme. Se mer om dette i programmet lenger ned på siden.

Vi satser på at dette blir en langhelg med fantastiske fotturer, masse lokal mat&vin, og ikke minst – MYE latter!

Highlights
 • De unike, sjarmerende 'Kardemommebyene' Cinque Terre.
 • Det spektakulære landskapet, omkranset av hav og vinranker.
 • Middag på en vingård.
 • Fotturene gjennom den vakre nasjonalparken - og den magiske utsikten.
 • Pausene i alle de små byene - Gelato & Prosecco-time!
Opplev Cinque Terre med Expa Travel

Bosted

Du bor i byen Monterosso al Mare, på Hotel Palme 4****. 
Et koselig hotell med bra service, fin beliggenhet og god, variert frokost.
Lunsj og middag spiser du på lokale restauranter. Vi har booket to firesengsrom, et trippelrom og et dobbeltrom.

Måltid

Følgende måltider er inkludert i prisen:

 • 4 x frokost iht program.
 • 3 x middag iht program
Lunsjene

Lunsjene spiser du i en av de mange koselige restaurantene underveis på de forskjellige turene (ikke inkludert i prisen). Den dagen du går Cinque Terre passer det antakelig bra med lunsj i den 3. byen, Corniglia. Vi anbefaler da Ristorante Ceccio. Å sitte på terrassen der og nye en lokal lunsj, med en vanvittig utsikt, er rett og slett magisk!

Middagene

En av middagene blir på vingården Burranco. Et kjempehyggelig sted rett utenfor gamlebyen i Monterosso, med veldig bra mat OG vin.
En pizzakveld er et must på Pizzeria Barabba. Antipasti med skinke, salami, oster etc. til forrett og selvfølgelig  pizza til hovedrett!
En kveld spiser du middag på den lokale restauranten oppe i fjellene. Lokal mat, hyggelig stemning og magisk utsikt!

Med vennegjengen til Cinque Terre
Dagsprogram

Dette er kun et forslag til program, du velger selvfølgelig selv hvilke dager du ønsker å gå byene på.

Dag 1Ankomst Italia

Du flyr direktefly med Norwegian til Pisa.
Tog fra Pisa til Monterosso. Regn med ca 1,5 timers transfer.

Ankomst Hotel Palme i Monterosso.
Vi anbefaler en sightseeingtur i gamlebyen i Monterosso, en nydelig by!
Monterosso al Mare er en av de 5 landsbyene i Cinque Terre. Her bor du under hele oppholdet.

I kveld blir det middag på den lokale pizzeria’n som ligger på stranden like nedenfor hotellet!

Dag 2Fottur i Cinque Terre, totalt ca. 17 km

Etter en god frokost på hotellet er det dags for den berømte fotturen i Cinque Terre!
Du vandrer mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola og Riomaggiore. Stiene som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.

Regn med en krevende start, det er mye stigning i starten av turen. Men, virkelig verdt det når du kommer opp i høyden!
Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer – i kupert terreng på sti. Du kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekning som tar ca. 6-7 timer inklusive pauser og lunsjstopp.
Vi anbefaler å gå i et rolig tempo og nyte området, den fantastiske utsikten og den obligatoriske is- og kaffepausen (Prosecco….?) i alle byene. Lunsjen anbefaler vi å ta i den tredje byen Corniglia. Ristorante Ceccio byr på bra lokal mat og nydelig utsikt (ikke inkludert).

For denne vandringen er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, og kanskje en liten ryggsekk. Pakk også badetøy i sekken – fantastisk å bade i byene Vernazza, Manarola eller Riomaggiore. Og i byen du bor i: Monterosso.
Det går tog tilbake til Monterosso fra alle byene du passerer. Toget tilbake tar ca. 20 min fra byen lengst bort. Passer det, og været tillater det, anbefales båt tilbake til Monterosso – da får du sett hele strekningen du akkurat har gått fra sjøen.

Middagsforslag: I gamlebyen i Monterosso ligger en av byens beste sjømat restauranter – Ristorante Al Pozzo. Hyggelig sted med veldig bra sjømat!

Dag 3Fottur til Portovenere

Du står opp litt tidlig, spiser en god frokost og tar toget helt bort til Riomaggiore (byen lengst bort – ca. 25 min). Her går stien bratt opp, gjennom vinrankene, til toppen av fjellet. Regn med ca. 1 times stigning. For å spare tid og krefter kan man evt. heller ta en lokalbuss kl. 09:15 opp til toppen av fjellet, fritt valg.
Vel oppe følger man stien som går langs åskammen helt bort til byen Portovenere. Kanskje er dette en av de flotteste turene i dette området. Byen Portovenere står også på UNESCOs verdensarvliste. Koselig by med masse historie. Her finner du en hyggelig restaurant for sen lunsj (ikke inkludert) før du tar båten tilbake til Monterosso. Magisk dag!

I kveld er det forhåndsbooket middag på vingården Burranco. Ca. 15 minutters gange fra hotellet, like utenfor gamlebyen i Monterosso. Herlig atmosfære, fantastisk mat og hyggelig service. (inkl)

Dag 4Fottur til Levanto

Du starter etter frokost, ca. kl. 09:30. Målet er byen Levanto. Turen starter med en krevende stigning opp mot toppen av fjellet. Vel oppe føles det som om man står på verdens tak – en ubetalelig utsikt over havet og landskapet rundt Cinque Terre.
Du fortsetter så på stien mot byen Levanto. Her er det laaang strand for evt. bad og lunsj før du evt. tar toget hjem til Monterosso.

Ettermiddagen kan f.eks. benyttes til avslapping på stranden i Monterosso, eller til å slappe helt av på noen av de koselige stedene rundt i Monterosso.

Middagen denne kvelden blir oppe i fjellene ovenfor Monterosso, på Ristorante Il Ciligie. En lokal restaurant med bra mat og hyggelig, personlig service. Utsikten er rett og slett magisk! Restaurantens ansatte frakter deg t/r.

Dag 5Hjemreisedag

Frokost og tog tilbake til Pisa for å ta flyet hjem til Norge.

Galleri
Film fra tidligere Cinque Terre-tur
Pris & dato

Dato

Forslag til dato: 07. – 11. mai 2024 (tirsdag til lørdag).

Pris

Ca pris på denne turen er fra NOK 6890,- per person, andel i dobbeltrom.

Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 11,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1% vil evt. øke / minske totalprisen.

Inkludert

 • Overnatting – del i 2-/3-/4-sengsrom, iht progr.
 • 4 x Frokost iht program.
 • Middag på vingården Burranco iht program.
 • Middag på pizzeria Barabba iht program. 
 • Middag på Ristorante Ciliegi
 • Rutebeskrivelse / program.
 • Turen omfattes av Reisegarantifondet.
 • Nødnummer ved akutt hjelp.

Tillegg

 • Fly t/r Italia. (Norwegian flyr direkte fra Oslo til Pisa
 • Toget fra Pisa flyplass til Cinque Terre (Ca 25 euro hver vei)
 • Inngang til nasjonalparken Cinque Terre (ca. 9 Euro).
 • Evt. båt- eller togbilletter (båt: ca. 10 Euro / tog: ca. 5 Euro).
 • Lunsjene.
 • Drikke til lunsj og middager.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. andre utflukter.

Vilkår

Betingelser

Våre betingelser finner du her. 

Ved bestilling av tur bekrefter du at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reisegarantifondet

Expa Travel er medlem av Reisegarantifondet (RGF). Skulle noe uforutsett skje med Expa Travel før du får reist på tur, vil du få tilbakebetalt alle kostnadene dine i forbindelse med turen gjennom denne garantien.

Antall deltakere

Minimum antall deltakere på denne turen er 6 pers. Prisen betinger minimum 6 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Romfordeling

Romfordeling

Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg vil da evt. tilkomme.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte. Ta kontakt med Eric på +47 926 18 805 dersom dette er aktuelt. 

Praktisk

Avreiseinfo

Flyinfo

Flybilletter booker du selv. Norwegians program for 2024 publiseres ca. 6 måneder før avreise. Evt booker vi flybilletter for dere iht avtale.

Avreiseinfo

Avreiseinfo og flybilletter sendes ut via mail ca. 14 dager før avreise.

Pass

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Les mer her.

Sosiale Medier

Følg oss gjerne i Sosiale Medier (SoMe)

Følger dere oss i våre SoMe-kanaler vil dere blant annet kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer, få info om nye turer, samt få evt. rabattkoder etc.
Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

Spørsmål?

Kontakt gjerne Eric på telefon +47 926 18 805 eller mail eric@expa.no .

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Kart

Påmelding